Eyvallah Caner, tecrübe ettikçe gelişir daha heralde. ilk turumuz ist.parkta :)
Printable View
Eyvallah Caner, tecrübe ettikçe gelişir daha heralde. ilk turumuz ist.parkta :)
bs videoları çok güzel valla kamera açısı falan keyif verdi
Video ölçümü ile bende 2:41 ölçtüm ama benim gözlemim risk alınmadan tur zamanınız 5 sn çok rahat iner. Aracınızda kilit diferansiyel vardı ama virajların çoğunu rolantide dönmüşsünüz. Gaza basıp diferansiyeli güç gitmeden kilit devreye girmez ve virajdan performans almanız için viraja gaz ile girmeniz gerekiyor. Gerekirse 2 mt daha erken frene basıp şuan girdiğiniz hızdan daha yavaş hızla viraja giriş hazırlığı yapın ama fren sonrasında gaza oturarak virajı dönün.
Umarım yanlış anlamazsınız beni. Ama araç çok hızlı maşallah.
Bu arada PerformanceBox logunuz yayınlamanız mümkün mü ?
Serhat abi 5 saniye bence de risk almadan gelir. Bir sonraki etkinlikte sağ koltukta destek verebilirim, Şumi'ye katılıyorum. :)
Vırajlara Erken gırmıssınız,cızgınız genelde hatalı,hıznız dahada fazla olabılır,fren noktası dengesız,dıreksıyon tepkınız guzel,gaza gec ve fazla basıyorsunuz.
ayrıca rahat kullanmıssınız....
Ismınızı bılmıyorum yada nick den cıkaramadım dıyelim ;)
Yazdıklarına katılıyorum hepsi doğru tespit. ilk çıkışım ist.parka pistte başka araçlar oluncada fazla risk almak istemedim açıkçası, zamanla geliştiririm diye düşünüyorum.
pbox verilerini şuan için veremiycem maalesef:icon_tup:
Utku memnun olurum, bidahaki org.da gelebilirsem bulalım birbirimizi:)
İsmim Serhat
Eleştriler içinde teşekkür ederim dikkate alıcam, rahattım evet transponder olmadığı için heralde:) pisti tanımak arabanın tepkilerini zamanla öğrenme taraftarıyım sindire sindire, sonuçta uzun yıllar yapabileceğim bi spor hobi olarak görüyorum.
2.40 lık bu süreyi baz alarak sonraki org.da 2.30-35 arası hedef.:icon_tup:
Fazla tur=iyi zaman ;)
Fazla tur=iyi para :(
Bu organizasyon gece yapilsa nasil olur ? Isinma sorunuda ortadan bi derece kalkmis olur...
Tavani siyah OLMAYAN 458 in sahibini hala ariyorum.
birde şöyle durum var bizim tarz hot hatch limit araçlar için (serhatın typerda atmosferik limit) o gün 36.5 dereceydi biz pistte iken çok fazla sıkıştırmaya gelmez yoksa illaki çok daha iyi gidilir bencede
ilk videodaki mini benim yağ sıcaklığım yükseldği için bıraktım çok sıcaktı yani şöyle max 20 derece olsaydıda herkes dilediğince sıkıştırabilseydi keşke arabaları
bu arada bence iyisin kanka sonuçta amatörüz caner sağolsun yandaki çimleri çekmiş sayende bir ist park videomuz oldu ahahah
Teşekkürler ikimizde çok yakın arkadaşız dedim sürekli birlikte dönelim öylede oldu aramıza önümüze geçen olmadı hiç :) yalnız ben özellikle intercoolersız olmanın sıkıntısını inanılmaz yaşadım gerçekten araba yeter artık diye bağırdı her 3. 4.turdan itibaren.2:44 çıktı frenlerinde rezalet durumda olmasınında katkısıyla ama iner süre alıştık piste.
Sizlerle çıkmak istedim ama aşırı kalabalıktan dolayı ayarlayamadık bir dahakine aynı grupta böyle birbirine denk bol rs li type r lı s2000li minili bir grup oluşur tam bir cup havasında geçer seanslar.Denk ve düzenli giden araçlar eminim hepimizin süresini daha aşağılara çekmeye yardımcı olur.
İlker abi bende süper araç içi videolar var 1s3 1mini 3rs gidiyoruz peşpeşe ve en son start finişin sonundaki viraja birlikte giriyoruz 5araba ama en ufak bir tehlike yok herkes frende fazla kalıyor sırf çizgisinden çıkıp birbirini tehlikeye atmasın diye izledikçe bile heyecanlanıyorum ama yükleyemiyorum bir türlü videoları :)
Bu etkinliği mecburen kaçırdım, ama 2 Haziran günü ölsem cenaze arabası ile gelirim.
Bu arada, sevgili organizatörlerden bir ricam olabilir mi acaba?
Anladığım kadarı ile piste 20 dakika süre ile çıkılıyor ve süre sonunda pit girişi öncesinden damalı bayrak ile seansın bittiği ilan ediliyor, bayrağı gören de bitirdiği "hot lap"ın ardından pite giriyor.
Acaba, normal yarışlarda olduğu gibi, seansın son turuma girerken beyaz bayrak çekilebilir mi?
Bence bu, son turda aracı/frenleri vs. soğutmak isteyenler için önemli bir unsur olacaktır.
Soğutma turunda olanlar belirli bir çizgide kalır, hot lap yapmak isteyenlere engel olmaz mesela.
Bu sayede yağ sıcaklığı kontrol altına alınır, fren disklerinin çarpılması önlenir, turbolar nefes alır, ama en önemlisi pite girenler adrenalin zirvesinde olmaz, o sayede pit alanı trafiği de daha emniyetli olur.
Böyle bir uygulama mümkün olabilir mi?
Serhat emin ol sadece frenlemeden rahat 5 saniyen var cepte. Bi de arabayı viraj çıkışlarında çok sıkmışsın direksiyonu açmamışsın.Genelde istanbul parkta ilk tecrübede yapılan bişey. Viraj sonrası diğer viraj çizgisine erken girmeye çalışmak. Pist alanını iyi kullanamamak bunlar ilk tecrübe için olan şeyler.
Yine cok guzel bi organizasyon olmus arabam yetismedigi ocin katilamadim ama insallah 2 hazirandaki organizasyona giricem insallah ep3 ile
haklı noktalar var ancak şunu da unutmayın ki istanbul park uzun bir pist ve o kadar kişinin arabasını soğutmak için pist içerisinde yavaş yavaş gezinmesi her seans için en az +5 dakika anlamına gelir. Tapa gaz giden araba bile 2.30 da bitirirken bunun yarısından daha yavaş gidilmesi durumunda bu bütün arabaların pistten çıkması vs için 10 dakika demek olur ki 200 araba vardı ve seans sayısı çok fazlaydı. Bu da organizasyonun bayağı aksamasına neden olurdu. Pistten çıktıktan soğutmak istiyorsanız istanbul park içerisindeki yollarda yavaş yavaş dolandıktan sonra yeniden içeri girebilirsiniz. Bu yapılabilir. Bi de emniyet açısından 25 arabanın olduğu bir pistte arabaların yarısı hotlap diğer yarısı soğutma yapıyor olsa önüne geçilemeyen kazalar meydana gelebilir. Sonuçta hot lap sırasında insanlar daha fazla riske eder ve virajda savrulma çizgiden çıkma daha fazla yaşanır o nedenle viraj içerisinde yarış çizgisi dışında tın tın giderek soğutma yapan birine denk geldiği zaman istenmeyen kazalar meydana gelebilir ki bu tip tartışmalar formula 1 de sıralama turlarında büyük kavgalara neden oluyor hala.
Şahsen ben bir turumu soğutarat attım aynı şekilde minilerde bunu yaptı. Arkamdan gelen araçlara sağ sinyal verip çekilerek yol verdim
Tavan siyah alinabiliyor,bi-color ama cok pahaliydi. Ben kaplattim. Aracimda siyah detay cok,carbon arka grill-fume jantlar vs... Oyuzden yaptim.
Sogutma onemli,son 5 dak girince zaman tabelasi gosterilir,katilimcilar bir sonraki tur gazlamazlar.
Sıyah tavanlı 458 enıyı tur atan 2.yol otomobılı sanırım sızınkı. Varmıdır arac ıcı cekım bende bayagı merak edıyorum, referans olması adına vıraj gırıs cıkıs acıları, frenleme ve surat, bız amatorler ıcın..
Binek araçlar için pist çizgisini görmek adına güzel bir video. Hızlı bir binek ama olsun :)
2:14 ve 2:17 nin videolari var ama bu karttan nasil alinir yuklenir bilmiyorum.
***** resim koyayim dedim birkez,1 degil 3 ceza aldim. Bunda kim yardimci olur bana?
Cizgiler icin ref olur,dogru diyorsunuz,%85 e yakin hatasiz gitmisim ama hatali oldum 2-3 yer var,turlar icinde degisiyor bu hata yerleri, lastik-fren sicakligi,konsantrasyon yada vs etkilerle.
Em iyi turu atan aracda Trofeo R vardi,ben ozellikle takmadim cunku 1 seans belki cikarim diyordum ki zaten 3. Turda BC lastik icin Over verdi,103 dereceye cikti lastik isisi... 90 i gecmemeli.
Anlık 1-2 laf içerir ama kimse üzerine alınmasın :)
Anlık zaten sonrasında bişi yok :)
Kusurumuz varsa affola :)
Biraz erken açtım videoyu ilerletip izlersiniz olmadı arkadaşlar :)
720p ve 1080p seçenekleri mevcuttur.
Camlar hafif aralık olduğu için çok net değil ses falan da ama idarelik işte.
Vegas da olan Vegas da kalır :) derler ya hani
''Pistte olan pistte kalır''
yeni slagonum bu :)
156 nın dıreksıyon tepkılerının ne kadar iyi olduğu belli oluyo, yarım turla dönmüş çoğu virajı.:)
Mert hepsini motorsporlari altında ki fotoğraf konusuna koysana
Gormedim abi o konuyu eve gecince baya foto paylasicam,artik oraya koyarim
#1117 İlk fotoğraf oyundan bir kare gibi. Eline sağlık.
Teşekkür ederim :)
Valla hafifletmek için hiçbirşey yapmadım tersine bagajda subwoofer , anfi , stepne ve orta boy bavul 2 sırt çantası ile çıktım :)
Zaten araç standart motor da hiçbir modifikasyon yok :)
Kat , orta vs. hiçbir iptalde yok.
Sadece sonra SS egzoz var o kadar onun bile sesi çıkmıyor zaten :)
Muayeneden bile öyle geçebiliyor yani :)
Ama yol tutuş konusunda Alfalar bambaşkadır.
2 Haziran için katılım formları görücüye çıkmış beyler bu arada,
Detaylar için;
Intercity İstanbul Park Etkinlikler: 02 Haziran 2013: Intercity İstanbul Park Pist Günleri II