testin 2010 yılında yapıldığı söyleniyor.
http://www.techturkey.com/forum/gene...-testleri.html
testin 2010 yılında yapıldığı söyleniyor.
http://www.techturkey.com/forum/gene...-testleri.html
Golf GTI dyno üzerinde test yapıldı. Sapmalar göz önüne alınarak 4 defa test edildi her ürün. Shell'in performans yakıtı, opet, bp nin normal ve performans yakıtı vardı, bir marka daha vardı. Benzinler depoda birbirine karışmaması için araç direkt bidonlardan beslendi, bu şekilde bir test yapıldı. Shell in performans yakıtı Golf GTI'da 5hp fark etti. Bp'nin performasn yakıtı ise sadece 0.7 hp fark etti
Ben arabama her zaman aynı istasyondan 97 alıyorum. 9 kuruşluk bir fark var zaten 95 ile 97 arasında. Şimdi benim hissettiğim aracın rahatlamasıdır, biraz daha iyi toparlamasıdır vs. bunların hepsi psiokolojik midir?
Ayrıca 97 motorun temizliği için de yararlı gibi şeyler söyleniyor, bu doğru mudur?
bence bu testi TR deki benzinle karıştırmamak lazım... özellikle İngiltere'de hileli benzin çok zor ihtimal, ruhsatı bile iptal ederler... o nedenle sonuçta formülleri aynı olan bir ürünler arasında en fazla 3-5 HP ya çıkar ya çıkmaz... ama eminim TR de aynısını yapsak bırakın markayı, aynı markanın her şubesi ayrı sonuç çıkartır...
uzun zamandır benzinimi Şaşmaz'daki OPET ten alıyorum 97 oktan ve de memnunum, İvedik'te SHELL kendisi bir istasyonu aldı ama memnun kalmadım, dün mecburen Emek 8.cadde OPET'ten aldım hoşuma gitmedi, Ankara'da her hangi bir BP istasyonu kullanmıyorum geçmişteki acı tecrübelerden...
hep 97 oktan alıyorum.aracımda benzin seciyor.benım tecrubelerımde;
istanbul yolu shell iyi gibi
eskişehir yolu uzerı kotu
çankaya msb lojmanları karşısındaki shell kotu
konya yolu cıkarken hacıbaba restaurant ın ordaki opet iyi
şaşmaz shell iyi
istanbul yolu uzerı yenımahalle taraflarında köşede bir bp var.kazara bi 95 oktan almak zorunda kaldık ordan daa...facia nrdeyse şikayet edecektim o derece facia dikkat edin![]()
Thanks to
TURBO ZONE
REMAPS
Opetten alırım her zaman daha önce çobançeşme opetten alıyordum (97 oktan) ama son bi kaç depodur sefaköyü geçtikten sonraki florya sapağındaki opetten alıyorum (97 oktan) arabamın ani gaz tepkileri hissedilir derecede olumlu olarak değişti hatta menzilim bile 30 km kadar arttı diyebilirim
Kağıthane totali tek gecerim.
Karisiklik olmasin bahceshir opet dedigim bogazkoyun girisindeki opet.
Maslak opetten aldigim benzinde arabanin kafasi dusmuyor ama bogazkoy opetten aldigimda ayni performansi yakaliyamiyorum.Bahcesehir bp den aldigimda diger sirketlere gore biraz daha fazla yol yapiyordum 106 da 306 da test edemedim daha
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)