]ustad selam.
aklımda yapmak istediğim bir proje var sanada sölim belki ilgini çeker.
bir tane Justy alıp gc8 yürüyen motor vs yukleyebilirsen ortaya güzel birşeyler çıkabilir herhalde.
30 lirayı bi miktar geçebilir belki ama güzel bir pist aracın olur..
hemde 4 çeker
Saygılar
Rıdvan![]()
Basarsın meth egt düşer takılma bunlara formül bol, ben seansı tamamlayabiliceğini düşünüyorum düz asfaltta gazlıyorlar mucurda değil çamurda değil neyse.
Justy falan düşünürsen Tarkan abi yürüyen konusunda yardımcı olabilirim.
Tamamlayabilirde fakat o kadar uc nokta yuklu bir arac cok saglikli olmayacak kanaatindayim. Bu sadece methanolluk bir olay degil ki hersey isiniyor, suyuydu, diff iydi, sanzimaniydi...
Duz asfaltta gazlamiyor dikkatini cekerim, orada bir suru egim var kullanilan bir kuvvet var, yagin karterin bir bolumunde birikimi var 8.virajda mesela, bu yuzden yatak saran clio cup arabalari var var oglu var. Bu kadar uc noktadaki arabalar cok dikkatli olmali. O kadar saga sola gostergeye dikkat edecegime 20-30hp az olsun kafa rahat konsantrasyon tam gidilsin kanaatindayim.
Tabi boyle birseye mami nin yorum yapmasi daha dogru olur orasi da ayri, bosa ahkam kesiyoruz su an![]()
Aranan araba bulundu konu kilitlenebilir
Benim beyaz GTR'ı vereyim Tarkan abi sana.Şu an komik olabilecek paraya veriyorum.Beklediğim para gelirse zaten birinin draglar,diğerini pistler için modlayacam.Alsana 1190kg 190hp standart 1.8t fulltime4wd ön arka kilitli diff.Aftermarket ne istiyorsan var.Senin bütçeyle şaka gibi birşey yapılır benim arabadan.Üstüne para artar1.2peak bastım sonuç 300hp.Herşey stok
![]()
Piyasada pek bilinmeyen cok pahali ralli araclarinda kullanan kuleden komeple ayarli yag ayar tuplu guzel coiller takimlarda mevcut elden gecirip alinabilir,
4 pod ap racing yada alcon racing citroen sport fren kiti, kilit,
Cage, ust baglanti sadece onde var, alt cok ucuz bir parca var sadece pist kullanimi icin, kali viraj demir çubuğu şart, alt bağlantılar ve torsiyon çubuğu degisirse ultra yüksek yol tutusa sahip bir arac olur ve bu paralara baska araba toplamak imkansiz gibi birsey.
Viraj icin pt52 vs cok iyi olmayabilir stabil artan bir egzantirik zaten hafiflik isin icine girerse, supersportlarin arkasinda zaman yapa ama ustunr jokey lazim
Edit:
Bir ara ici cage vs. Olan sayili adet uretilen megane rs var di sanirim onden cakisli ring rekorunu kirdi o set up taklit edilebilir ama 2 tane 106 alir ve ben olsam pist icin atmosferik ve parcasi bol bir arac alirdim zira cok fazla yedek parça lazim olur,
Son olarak araclari ring zamaji nekadar iyi ise parktada okadar verimli bir araba olur.
Ali kuruda 2:40'li rakamlari rahatlikla gorebilir su an ki standart VTI araciyla bunun garantisi zaten 2 haziranda yagmurda 2:52:xxx yaptiginda ortaya cikti. Adam best lap'ini bir virajda kafadan kayip pist disina cikip tekrar geri girdigi turda yapiyor. Kuruda bu tarz bir hata olmadigi zaman direk 2:4x gelecektir bunu gormek icin yillarin tecrubesine gerek yok.
Ali en iyi turunda pisti ~111.5Km/h ortalama ile dondu. Simdi 2:4x demek, minimum 113.15 Km/h ortalama ile pisti donmek demek. Bu da ~%1,5 daha hizli donmesi gerekli demek. Kisaca zaten kuruda 2:4x gelmesi anormal bir durum degil.
Ancak 2:30'lari stock gucle yapmak cok baska bir konu. Ortalama ~128.5 Km/h gibi bir ortalama demek bu. Ya da kuruda 2:4x yaptigi ortalama hiza gore % 13,5 daha hizli demek diger bir degisle.
Simdi aracin gucu sabit demek, duzluklerde ara hizlanmasinin ayni olmasi anlamina geliyor. Yani duzluklerde herhangi bir gelisme soz konusu olmayacak keza su anda duzluklerde dip gaz gidiyor.
Peki nereden gelecek bu %13,5 artis? Goruldugu gibi viraja giris ve cikis hizlarinin artmasi disinda bir yol yok. Ustelik viraj g/c %13,5 artsa bile yine de yeterli olmayacak, cunku artan hiz yuzunden, duzluge ciktigi nokta ile sonraki virajin giris noktasi arasindaki hiz farki, gucun sabit kalmasi yuzunden, azalarak artisa ugrayacak ya da orjinal adiyla diminishing return'e maruz kalacak. Iste bu yuzden Ali, aracinin gucunu sabit tutarak ortalama hizini %13,5 arttirmak istediginde, aslinda virajlarda %13,5'in cok uzerinde bir hiza ulasmasi gerekecek ki duzlukteki azalarak artma efektininde ustesinden gelebilsin. Daha bunun gibi bircok parametre var aslinda, hizlanma sadece bir ornek ki onu bile adam gibi detaylandirmadik henuz.
Kisaca 2:30'lar icin gucu arttirmayacaksak (niye arttirmiyoruzda kendimi kanser ediyoruz orasida ayri konu), inanilmaz bir yol tutusa sahip hale getirmek lazim araci ki dusuk gucunden oturu olusan handikapini, yuksek yanal ivmesi sayesinde, viraj cikislarinda hizi daha iyi tasiyip kapatabilsin. Yine bile cok zor ve esasinda gereksiz bir caba cunku kendi kendini handikapli hale getirmek bu.
Kisaca sadece yol tutusu ve frenaji arttirmak icin 10x para harcamak deli isi bana gore, bunun yerine 4x motor *(cok minimal bir asiri besleme sistemi ile 250-260hp) 6x'te fren, suspansyon ve lastiklere harcayip, cok daha rahat bir sekilde 2:30'lari gorebilecek bir arac yapmak daha mantikli geliyor bana. Hem diger araclari gecmek (take over) cok daha kolay olur, bu sayede rahat bir sekilde seanstaki grubun lider pozisyonuna gecilip onu acik bir sekilde zaman kasilabilir, hemde yokus yukari giderken insanin siniri bozulmaz guc olunca. Ornegin uyuz oldum fiorino ile yokus yukari dip gaz giderken devir gostergesinin geri geri gitmesine, moral bozucuydu![]()
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
mazda bütün oynu bozup resmen hile yaptı![]()
Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)