Gerçekten böyle olayları görünce insan üzülüyor..Geçmiş olsun inşallah en kısa sürede mağduriyetiniz giderilir..
Gerçekten böyle olayları görünce insan üzülüyor..Geçmiş olsun inşallah en kısa sürede mağduriyetiniz giderilir..
@LUPUS
Sence bunları yapan vicdanındaki lekeyi düşünürmü ? Etme bulma dünyası yakındır onunda foruma dolandırıldım diye konu açması bırakın su akar yolunu bulur olacağı varmı Deniz abi cebinden çıkacağı varmış o paranın
Aslında bunlara hiç gerek yok . Satıcı biraz ahlaklı olsa ki değil malını geri alıp kimseyi üzmezdi. Nasıl güvenicemi mi var bu durumun senden alışveriş yapanlar sana nasıl güveniyorsa öyle güvenmen gerekir.
Forumda böyle şeyler oluyor maalesef ama güzel örneklerde var. Golf GTI ı olan Doğukan a Apr benzin pompası sattım, kendisine önce kullan sonra ödersin dedim, konuştuğumuz gün anında parayı hesabıma yatırdı, sorunlu insanlar olabilir ama kusursuzlar da var...
Bu arkadaşlara gerekli cevabı ben vermedim dikkat ederseniz:
Ayrıca ilk mesajımda da belirttiğim gibi:
Ümit Abi, Vmax'in Türkiye Distribütörü, Hakan Abi de Türkiye çapında bilinen Ankara/Şaşmaz'daki Opel Garage'ın sahibi. Ayrıca, tandığım tanımadığım tonla şahit var, arabanın Opel Garage'da yattığına dair. Aradan geçtiği iddia edilen gün sayısı da 10 değil 6'dır, hani 30'dan 24'ü çıkaracak kadar matematik biliyorsunuzdur tahminimle. E tabi bu geçen 6 gün içinde bazı arkadaşların dediği gibi, turboyu elime alıp, içine su doldurup "uçan kuşa sıkmış" olabilirim, anlayana
En nihayetinde bu konuyu "bak olm paramı ver yoksa başına bela olurum" demek için açmadım, OZİRON'un 600 liralık bir adam olduğunu, ve bu şahısla ticaret yaparken bunu göz önünde bulundurmanızı istediğim için açtım.
Ve üzüldüğüm bir diğer nokta, 12 gündür bu şahsın ulaşılamaz olmasına kimse takılmıyor da benim 6 gün içinde turboyu kontrol ettiremediğime takılıyor, o ayrıca enteresan zaten.
öyle işte.
Kısa süre olsa nolur 10 gün sonra olsa nolur turbodan bişey sökmek 10 gün mü sürüyo da güvenmiyosun sen.bişey sökülmüştür hikayesini geç onu burda yiyecek bi adam yok. ama arkadaş sana bişey anlatmaya çalışıyo.sen onu 300 bin yap demek farklı bişey.anlaşıldığı gibi km si 3000 değil.bi kere burda yalan söylüyosun.yada 3000 wastegate kör bastın canını aldın turbonun bu da senin sorunun.
ben siteden çok alışveriş yaptım turbo da aldım sattım da bana sorarsan objektif söylüyorum parayı yolla malını al geri.yanlış anlama beni de ne seni ne arkadaşı tanırım
Thanks to
TURBO ZONE
REMAPS
Doğukan ben de bu forum üzerinden epeyce mal aldım, sattım. Şu ana kadar kimseyle bir sorunum da olmadı, hatta alışveriş yaptığım insanların bir çoğuyla arkadaşlık da kurduk, ticaret bahane oldu. Tek tek bu insanların isimlerini buraya yazma ihtiyacı da görmüyorum, gerek yok. Sen ve Levent gibi insanlara denk geldiğimiz müddetçe de sorun olmuyor, onu da gördük.
OZİRON'un ilk vukuatı da değilmiş, canı alınmış bir PS3 de ittirmiş başka birine. 250 TL için bozuk PS3 satan, 600 TL için çatlak manifold ve bozuk turbo da satar. Keşke o arkadaş yazsaydı vaktiyle başına gelenleri, gerçi şimdi delikanlılıkla çıkıp başından geçenleri anlatması ve karşı tarafın yalanlayamaması da gayet önemli bir nokta. Belki bu zaman diliminde başkalarının da canı yandı, bilemem.
Dediğim gibi, konunun hiç bir noktasında "bak olm ver paramı, başına bela olurum yoksa" dediğim yok, forum bilgilensin, bu şahsın karakteri ortaya çıksın istedim. Ben daha bir şey söylemeden kendisi zaten belli etti ne derece güvenilir olduğunu. Kendi adıma konuşmam gerekirse, 600 TL için itibarımı böyle zedeletmezdim, ama o da onun takdiri.
öyle işte.
Yaa yazmıyım yazmıyım diyodumda, böyle karaktersiz işleri şu ortamda bare yapmayın !!! Bu malları satan kişi 600 tl le zengin mi oldun ? YEDİ sülalene faizi yeter artık rahat yaşarsınız..
geçen hafta baska bir forumdan anakart aldım 300 tl verip 2. el... 6 gün oldu alalı hemen deneyemedim cunku ramlarim uymadı (ddr3 olması lazımmıs).. Ram aldım anakartı taktım geçen gün ama çalıştıramadım elektrik dagıtmıyordu bir sorunu vardı.Çıkarıp kendi sistemimi geri takarken yeni aldıgım anakartın üstündeki çiplerden birini kırdım... Adama söyledim kırılan yerin fotosunuda gönderdim kardeşim anakart çalışmıyor ama çıkarırkende ben şurası kırdım dedim... Adama helal olsun buna ragmen kardeş hemen gönder ürünü , paranı iade edeyim sorun değil dedi... Bende yok kardeşim senin geri alayım demen yeter dedim kendim yazıcıoğluna götürdüm yaptırdım bugun teslim alıcam.Yani böyle alışveriş de var öyle alışverişde var... Umarım 2 taraf içinde çabucak hallolur.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
arkadaşın da günahını hemen almamak gerekir diye düşünüyorum.olay belki sadece güvensizlik olayıdır.bi yerde o da haklı belki diyo sen getirdin o hale.
şimdi şu var anlaşıldığı üzere alan arkadaşta satan arkadaşta çok detaylı bu işi bilen arkadaşlar değil satan arkadaş turbonun o halde olduğunu bilmiyo olabilirdi.o pal boşluğuyla 0.6 bar da binmiştir bir sorun çıkarmamıştır belkide.ama sorun şu ki parça satılırken turbonun 3bın km de olduğunu söyleyerek yani sıfır gibi olduğu dolayısıyla da her basıncı basabileceği gerekirse bastıktan sonra bozulursa da alıcı arkadaşı ilgilendireceği taahhütünü vermiştir.alıcı arkadaşta ancak müsait olup turbocuya turboyu göstermeye gitmiş ve turbocu ne 3 bını 300bınde bu turbo belkide demiş.ayrıca manifold da çatlak.alan arkadaş bu turboyu niye almak istedi 3000km de olduğu ve ıstedıgı basıncı basıp 250 260 hp lere cıkmak için.hem manifold çatlak hem palde boşluk oluşmuş zamanla.dolayısıyla ne basınç basabilir ne memnun kalır.belki standart kullanıcı bir müşterinin işine yarayabilir sorunsuz binebilir ama alma girişiminde bulunan arkadaş kalmayacak.bana sorarsanız objektif olarak parayı iade etmesi gerekiyor diye düşünüyorum
Thanks to
TURBO ZONE
REMAPS
1. satılan ürün: Turbo = bozuk
2. satılan ürün: Manifold= çatlak
3. satılan ürün: playstation= arızalı
ve ürün tanıtımında söylenen özellikler doğru değil.
-3000km: Allah bilir
-temiz arıza görmemiş: içi açılmış cd değişmiş
vs vs
yani kusura bakmasın satıcı arkadaş tanımam görmedim de ancak bu verilerden sonra ticaret ile uğraşmadığı ve ticaretten anlamadığı sonucu çıkıyor. çünkü bu bilgiler ile itibar sıfırın altında eksilerde ve ticarette itibar sıfırın altına indimi bir daha üstüne çıkmaz. ayrıca savunan kardeşide aynı çerçeveye kendini sokmuş bulunuyor. hani abi kardeşi bırakın etrafındakilerden gittiği alışveriş yaptığı yerlerden bile insan çekinir. ben olsam 3-5 kuruşa itibarım zedeleneceğine hem turbo manifolda hemde ps3 sahibine parayı geri veririm. ancak telefona çıkmama ticarette zaten iş yapılmaması gereken dolandırıcı kişi anlamına gelir. biz artık bu tip insanları daha kapıdan girerken tanıyabiliyoruz.
alıcı aradaşlara geçmiş olsun. paranızı kurtarmanız imkansız size ticaretle uğraşan biri olarak söylüyorum. bu tip durumlarda zararın neresinden dönersen kardır diyip paranın mümkün olduğu kadarını kurtarmak en acil yapılacak durum. yoksa o da gider. satıcı arkadaşta sağ duyulu biri ise karşılıklı anlaşılır.
ancak tekrar diyorum satıcıyıda alıcılarıda tanımam. yukarıda yazılanlar varsayımlardır. saygılar hayırlı alışverişler.
N2O4-spec
Normalde yorum yapmıcaktım ticaretle benim bi alakam olmadığı için fakat orda kardeşi yazdığınız için size yorum yapıyorum
Beni bu sitede o kadar çok kişi tanıyo o kadar çok kişiden mal altım mal sattım kimseyle sorun yaşamadım yaşamamda birine egsoz sattım sorun cıktı direk parasını yatırdım egsozuda burdan bırıne hediye olarak yollattım bi kuruşta almadım
Tanımadığın biri hakkında yorum yaparken biraz düşün
Evet kendisi abim oluyo ama hesaplarımız ayrı işlerimiz ayrı
Ben karışmak istemiyorum olaya sadece sonra ters yorumlar oluyo sevmiyorum bu olayları
mesajımı okursanız herhangı bı alakam olmadıgı halde manıfoldu gerekırse ben alırım geriye parasını yollarım dedım
10 parmağın hepsi bir değil kimseyi zan altında bırakmayın
Mesut, geri alır, parayı yollarım kısmını ben göremedim, gözümden kaçmış olabilir, gösterirsen sevinirim.
Abinle aranızdaki kan bağı sizi ilgilendirir, beni değil. Bu olayların başlangıcından beri telefon numaran bende var, seni bir kere olsun aradım mı? Ya da TechTurkey üzerinden özel mesaj attım mı? Benim sorunum abinle, seninle değil.
Çıkar delikanlı gibi "kardeşim gönder malı, kapat konuyu, abimin itibarını iki parça mal için iki paralık ettirmem" dersin, orası başka.
öyle işte.
1.olayda üzerinden süre geçmiş olması hadi bi nebze diyelim..ama ps olayından sonra gerçekten yazık...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)