Passat 1.4 TSI 160 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Comfortline 78.000 TL
tereddütsüz şahsi görüşüm![]()
Passat 1.4 TSI 160 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Comfortline 78.000 TL
tereddütsüz şahsi görüşüm![]()
Golf MKVII 1.6 Tdi
Gorunusu mukemmel. Bence passattan daha fazla ilgi ceker. Motoru hakkinda bilgim yok ama 80.000 tl cok fazla bir rakam
ds3 veya ds4 değil.
dizel değil, dizelin otomatiği de değil.
arkadaşlar başlıkta ve konunun içinde ds5 1.6 thp bva (156 hp) yazıyor, dikkatli okuyun lütfen.![]()
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
Fatih hocam, takıldığım sadece tek bir nokta var, o da C4'ün arka süspansiyonuna torsiyon yazılması. C4'te arkalarda torsiyon yoktur, araçta toplam 4 adet amortisör ve 4 adet de yay vardır. Okuduğunuz dergide muhtemelen baskı esnasında bir sorun oluşmuş. Neden bu kadar iddialıyım? Eski bir C4 kullanıcısıyım![]()
öyle işte.
herkes ornek vermıs fatıh abı bende bır ornek vereyım2 .cı el kia optima
harıka tasarımı var.
doğuştan araba manyağı
Bildiğim kadarıyla önceki kasa C4'ler için haklısınız tam bağımsız arka süspansiyon kullanılıyordu, hatta aynı dönemdeki focus ve volvo s40 ile de aynı platformu kullanıyorlardı, yürür aksamları da aynıydı, yol tutuşu da hemen hemen focus ile aynı seviyedeydi... Buna karşın güncel C4'lerin arka süspansiyonları eski kasa C4'lerden farklı olarak torsiyon. Ayrıca DS5 için de ilk çıktığından beri yerli yabancı basında okuduğum yorumlar, aracın bilinen güncel C4 şasisinin uzatılmışı olduğunu belirtmekte, isimlendirmeden dolayı algılanılanın aksine araçta C5 şasisi kullanılmadığı, dolayısıyla yol salınımı ve konfor olarak C5'in hidraktif süspansiyonlu versiyonları ile kıyaslandığında çok konforsuz olduğu olduğu da belirtilmekteydi.
Ayrıca "D" segmenti araba alacak olsam, şasisi uzatılmış "C" segmenti araba almak yerine aynı paraya gerçek "D" segmenti araba alırdım, örn: Passat, SuperB, C5, 508 ve hatta Latitude bile konfor anlamında daha iyi bir seçenek olacaktır.
benzınlısı alınmaz herkesın dedıgı gıbı satarken zarar ettırır bu yenı cıkan cla bakabılırsın aynı paralara gelıyor
şimdi iki tane c4 var; biri eski kasa, biri de güncel versiyon. dergide torsiyon ile ilgili olarak yazılanlar bu ikisinden birisi içindir ama hangisi bilemiyorum artık. #64'teki mesaja bakılırsa arkadaşımız c4'lerin son kasalarında torsiyon olduğunu anlatmak istemiş.
bu arada 156'lık thp'nin sorunlarını cidden merak ettim. ne fransız'mış bunlar arkadaş, herkesin dilinde bi sorun furyasıdır gidiyor. yeminle şu forumda 106'dan c4'e, megane'dan 207'ye, hatta rc'ye kadar kullanan arkadaşlar var. anlatılanlara bakılırsa bu arkadaşlar nasıl sorunsuz sıkıntısız kullanıyolar fransız'ları anlamış değilim.
zamanında ilk kasa makyajsız 307'nin bitmek bilmeyen sorunu sıkıntısı vardı, hatta dillere düştü ve destan olmuştu tamam da yahu bunların hepsi mi böyle?
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
thp motor bir sürü geliştirme gördü revize gördü o eski sıkıntıların çıkacağını sanmıyorum.Sıkıntı çıkan parçalar güncellendi sıkıntılar çözüldü.
Zaten bir sıkıntı olursa garantin var kafan rahat olur
Şu an mevcut THP lerin sorunların bende merak ettim ?
ilk çıktığında vardı bi kaç yanlışı da sonra kalmadı diye biliyoruz ?..
oh be, yahu şöyle pozitif şeyler söyleyin ne var...
aracın teknik özellikleri, citroen ds5 1.6 thp bva:
motor tipi: yüksek basınçlı, direkt enjeksiyonlu, turbo
motor hacmi: 1.598 cc
silindir sayısı ve tipi: 4/sıralı düz
maksimum güç: 156 hp/6.000 dd
maksimum tork: 240 nm/1.400 dd
şanzıman: 6 ileri otomatik
bagaj hacmi: 468 lt
ağırlık: 1.532 kg
maksimum hız: 202 km/s
0-100 km/s hızlanma: 9.7 sn
yakıt tüketimi: 5.6/7.3/10.3 lt
depo hacmi: 60 lt
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
basınç arızası veriyor, 156lık thp lerde hala sente atlama sorunu var sente atlayınca revize ediliyor güncelleme atlamadan yapılmıyor, bobinler sıkıntılı ...
sonuç olarak sen sağdan soldan duydugun okudugun farzı mahal şeylerle hareket ediyosun bnde citroen servisinde çalısan birisi olarak gördügüm tecrübe edindigim arızalarla geliyorum, sürekli igneleyici yazıyosun bide)
Hocam sen kararını vermişsin zatenHayırlı olsun
Golf MKVII 1.6 Tdi
hocam bizde c4 alırken servisten arkadaş bisürü birşey saymıştı özellikle soketler nemlenince digitaller sapıtıyor , elektronik olarak sorun yaşarsınız vs vs ama 5 senedir en ufak arıza çıkarmadı.Ha dediğin dogrudur sıklıkla gelen arızalar bunlar olabilir ama her markanın belirli modellerini incelersek onlarda da kronik sorunlar oldugunu gözlemleyebiliriz sanırsam.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
hangi c4'ün arka süspansiyon torsiyonmuş ben onu merak ediyorum,hepsi amortisör yay
![]()
03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG
13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)