DjHellfireS Nickli Üyeden Alıntı
Normal halk gününde Pist dönerken dip gaz tam gaz diye yanındaki araçları tehlikeye atarak herkesi geçmeye çalışan veya geçen mi, yoksa yanındakileride kollayarak veya gerektiğinde yol vererek pist dönen arkadaşmı en hızlı dır yani kendisini geçmiştir.?
Ben F1 pilotu degilim.
Normal halk gununde benim arabam duzluklerde neredeyse herkesten yavasti, virajlardada tren gibi herkesi beklese miydim ? Atladiginiz nokta su, siz viraja geldiniz ve virajda arkanizda cok hizli gelen birisi var, saga cekilin cok basit ve hic bir tehlikesi yok. Eger siz cekilmezseniz arkadaki de sizi gececek bir yer bulur, bakin sonucu da cok basit.
Ben videomu yayinladim, gectigim arabalardan bir tanesi bile gelip beni tehlikeye attin demedi. Buna karar verecek merci siz misiniz? Siz kimsiniz yahu? Senelerce hakemlik mi yaptiniz, pist yarislarinda foto muhaberligi mi yaptiniz ? Kimsiniz de birbirini gecenlerin ne kadar tehlikeli oldugunu anlatmaya calisiyorsunuz ?
En basit cup arabasinda tabiki cage vardir, bir suru guvenlik donanimi vardir. Neden biliyor musunuz ? Senna zamaninda acikladi, eger bir bosluk varsa ve sen o bosluga girmiyorsan sen zaten bir yarsi pilotu degilsindir, sen 3.-5.-10. olmak icin tasarlanmissindir, ben 1.olmak icin tasarlandim. Biz pistte boyle mi gittik ? En ufacik ara acildimi oraya mi girdik de tehlike yarattik ? Atladiginiz nokta orada bir kompetisyon yoktu, gectigimiz otomobiller ulan kupa alacagim dur savunma cizgisinde gideyim mi dedi? Birbirimize goz dagi mi verdik ? Bu kacirdiginiz nokta bunun bir yaris olmamasiydi ve insanlarin birbirini kollamasiydi.
Bizim gurup super eglendi, herkes de birbirine saygiliydi. Belli gecis noktalarinda birbirimizi gectik, kimse de sikayetci degil. Pistte kazalar oldu bakarsaniz hepsi bireysel tek basinayken yapilmis kazalardir e en ufak yaralanma olmadi. Istanbul Park ta kazayi cizgisinde giderek yapan da olmadi. Neden ? Cunki biz limitlerde gidebilecek kadar prof degiliz, hep bir tolerans icinde gidiyoruz ister istemez.