User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Sezaryen mi, normal doğum mu?

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağlık ocağına gidip gebelik kaydı yaptırdızmı.? gebelik süresi boyunca 3 defa kontrol ve yapılması gereken aşıları yaptırıp yada bildirdinizmi, devlet bunları kayıt altında tutarak engelli doğum, sorunlu hamilelik, gayrimeşru gebelik vs. konular ile ilgili kayıt altına alıyor, kimsenin zorla eve geldiği felan yok yada ben burda hiç görmedim, aşılarını, kontrollerini yaptırmanızı yada yaptırdıysanız bildirmenizi istiyorlar hepsi bu.

Gebelik kaydı var ancak sonrasındaki işlemlerin hepsini hastane ücretsiz yaptığı ve bu bilgileride ss kuralı gereği Sağlık Bakanlığı ile paylaştığından sadece geçen hafta eşimi arayıp doğum yaptınız mı diye sordular.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sezeryan bir seçim değildir !
    Normal doğum için çocuk yada anne uygun değil ise sezeryan ile çocuğun alınması işlemidir.
    Doktorum, yoldaşım, sende biliyorsun bak daha geçenlerde ne yapmışlar üstelik Şişli'de...

Normal doğum sakat bıraktı! | GAZETE VATAN

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler benzinlikte 97 mi yoksa 95 mi diye sordular fişlenmiş olabilirmiyim ?

konu sahibi abimize değil ancak ota boka fişlendiğini düşünen kesime

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doktorum, yoldaşım, sende biliyorsun bak daha geçenlerde ne yapmışlar üstelik Şişli'de...

Normal doğum sakat bıraktı! | GAZETE VATAN
    Tamamen malpraktis

Bu farklı bir olay ama özellikle insanlardan haftaya sezeryanım var doktor şu güne verdi doğumu lafını duyunca cinlerim tepeme çıkıyor

Çatı darlığı yada ortopedik herhangi bir engel yok ise her doğum normal olarak planlanır. Sezeryan kararı doğum gerçekleşeceği anda alınması gereken bir karardır.

Yukarda belirttiğin olayda savunulacak hiçbirşey yok, ancak tek taraflı olayı bildiğimiz için bir yorumdada bulunamıyorum. gazete haberine bakılırsa göz göre göre çoçuk sakatlanmış ancak seksiyo yapımasında kontraendike bir durum varmıydı yokmuydu neden yapılmadı bunları bilmeden yargısız infaz yapmak doğru değil.

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler malumunuz taze babayım, oğlumuzun nüfus cüzdanını dün çıkardım, bugünde eşimin sigorta işlemlerini hallettim her ikisinde de eşiniz normal mi sezaryen doğum mu yaptı diye sordu, hayırdır, ufaktan bir fişleme mi başlattılar. Her ikisinde de zorluk çıkmaması açısından size ne diyemedim ama benden önce sırada olan taze babalarada aynı soruları sordular. Kime bu durumu anlattysam hayretle dinledi, banada oldukça garip geldi.

Sağlık ocağından da, zorla eve geliyorlarmış, güvenliğe talimat verdim, almayın onları içeri dedim, tamam dediler. Hastane zaten sağlık bakanlığının istediği bir tomar zımbırtıyı gönderdi, sağlık ocağından da gelip zorla topuk kanı alacağız diyorlarmış (başlarına gelenler anlattı).

P.S : Biri daha normal mi sezaryen mi diye sorarsa değişiklik yaptık, okul çağına kadar eşim içinde tutacak diyeceğim...
    Benim kızım 63 günlük oldu ve özel hastanede sezaryen olarak doğum gerçekleşti, topuk kanı aldılar fakat nüfus idaresi ve sgk da böyle sorularla karşılaşmadım. Sağlık ocağına ise mecburen gittik lakin hiç bir işlem yaptırmadım ve bir karne çıkarttılar "almadım bile" bundan sonra da gelmeyeceğimizi ve hiç bir şekilde rahatsız etmemelerini rica ettim, bebeğimizin sağlığını takip eden bir hastane olduğunu ilettim.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7 ay önce ikinci çocuğumuz dünyaya geldi. Topuk Kanı ile ilgili Bilgileri daha önce de araştırmıştım, ben de bu işlemin mantıklı olduğunu düşünüyorum. ama göbek bağı mevzusu müracaat ile Ankara'da bulunan merkeze iletiliyor demişlerdi. topuk kanı tamam da göbek bağı ile ne işiniz var deyip müracaat etmemiştim. Ama sonradan öğrendim ki Göbek Bağının o bilmem ne merkezine gönderilmesi; Akdeniz Anemisi vs. hastalıklar için büyük fayda sağlıyormuş. ama çocuklarda -çok şükür- herhangi bir olumsuzluk gözlenmediği için buna gerek olmadığını söyledim ve ısrar da etmediler...

EDIT: Sezaryen konusunda da: insanlar her konuda olduğu gibi, bu konuda da abartıdan veya kendi yorumlarını uygulamaktan çekinmiyorlar. ya arkadaş o kadar okul okuyup bu iş için kafa patlatıyorsan, yap işini de milleti ıstırabından kurtar. parasının da pulunun da, rahatının acısız doğumun da geçmişine tüküreyim. maymun olduk yaaa.

anne ve çocuğun hayatını en az tehlikeye sokacak şekilde iş çözülse ne olur? illa ki her günümüzden filmelere konu mu çıkması lazım? nasıl bir ülke oldu burası
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı volume81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler benzinlikte 97 mi yoksa 95 mi diye sordular fişlenmiş olabilirmiyim ?

konu sahibi abimize değil ancak ota boka fişlendiğini düşünen kesime
    Ota boka fişlendiğimi düşünen kesim olarak;

Genç bir kız, evli değil.. Sağlık ocağına ya da adı buna benzer birşey olan devletin sağlık kurumlarına gidiyor. Kontrollerde hamile olduğu anlaşılıyor ve kendisine bu durum bildiriliyor..

Sen şimdi otta bokta fişleme yok diyorsun öyle mi?

Kız ilgili kurumdan çıkıyor, evine gidiyor. Bir süre sonra ilgili kurumdan bir telefon geliyor ve ilgili kurumun ilgili kişisi kızla değil, kızın babası ile görüşüyor. Ve ne diyor biliyor musun? " Kızınız hamile "

Sonrası?

Hayal gücün vardır sonrası için... Hasta hakları, hasta gizliliği.. Bunlara ne oldu? Sen ne sıfatla birinin özel durumunu başkasına açıklarsın? Bu fişleme değil de nedir?

Yetmediyse başka örnek vereyim...

Yukarıda yaşanan aynı durum. Ufak bir fark... Babaya "kızınız hamile" diye şikayet edildikten sonra anlaşılıyor ki "yanlışlık" yapılmış.. Baba kızını evlatlıktan reddediyor, ağbi kızın canına okuyor.. Sonra neymiş? Yanlışlık.. Ya o ağbi kardeşini öldürse?

Hani biz ota boka işkillenen kesimiz ya... Normal olaylar bunlar di mi sizin kesim için? Hasta hakları da neymiş.. Evlilik dışı hamile kaldıysa babasına haber verilmeli, aile meclisi kurulup o kadın öldürülmeli dersen de zerre şaşırmam..

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Topuk kanı normal. Her bebekten alırlar. Kan bankasında kanda genetik bir bozukluk, sarılık,
    down sendromu gibi şaylar araştırılıyor. Varsa ebeveyn ve bebek çağrılıyor vs vs vs...

Göbek bağı ikinci çocukta veya nakil gerektiren ihtiyaçlar için bir veri tabanı oluşturuyorlar.
    İlik nakli gerektiğinde vs vs vs

Sezeryan da SSK için araştırılıyor sanırım. Çünkü çok yolsuzluk oluyormuş

JenGoO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamen malpraktis

Bu farklı bir olay ama özellikle insanlardan haftaya sezeryanım var doktor şu güne verdi doğumu lafını duyunca cinlerim tepeme çıkıyor

Çatı darlığı yada ortopedik herhangi bir engel yok ise her doğum normal olarak planlanır. Sezeryan kararı doğum gerçekleşeceği anda alınması gereken bir karardır.

Yukarda belirttiğin olayda savunulacak hiçbirşey yok, ancak tek taraflı olayı bildiğimiz için bir yorumdada bulunamıyorum. gazete haberine bakılırsa göz göre göre çoçuk sakatlanmış ancak seksiyo yapımasında kontraendike bir durum varmıydı yokmuydu neden yapılmadı bunları bilmeden yargısız infaz yapmak doğru değil.
    Çok net. Bilginize ve yorumunuza sağlık. İşinde tecrübeli ve bilgili doktorlar tarafından doğum yaptırılması şart.
    US Performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler malumunuz taze babayım, oğlumuzun nüfus cüzdanını dün çıkardım, bugünde eşimin sigorta işlemlerini hallettim her ikisinde de eşiniz normal mi sezaryen doğum mu yaptı diye sordu, hayırdır, ufaktan bir fişleme mi başlattılar. Her ikisinde de zorluk çıkmaması açısından size ne diyemedim ama benden önce sırada olan taze babalarada aynı soruları sordular. Kime bu durumu anlattysam hayretle dinledi, banada oldukça garip geldi.

Sağlık ocağından da, zorla eve geliyorlarmış, güvenliğe talimat verdim, almayın onları içeri dedim, tamam dediler. Hastane zaten sağlık bakanlığının istediği bir tomar zımbırtıyı gönderdi, sağlık ocağından da gelip zorla topuk kanı alacağız diyorlarmış (başlarına gelenler anlattı).

P.S : Biri daha normal mi sezaryen mi diye sorarsa değişiklik yaptık, okul çağına kadar eşim içinde tutacak diyeceğim...

Oncelikle Allah bagislasin, anali babali buyutsun insallah....

Sapla samani ayirmayi ogrenemeyecegiz gidecek..
    Her bir olayda memleketi sevmemek bir moda oldu..Hemen atese atmak!!!

Siyonizme karsi acik savas basladi ve onlarin bizim toplulumuz uzerindeki yapmaya calistigi tum oyunlara karsi onlem aliniyor, Olay bundan ibarettir..
    Bizim irk, din,dil farki gozetmeden asil bu buyuk dusmana beraberce karsi koymamimizin zamanidir..

Sezeryan, ve normal dogum olayi:
    Olayin arkasinda siyonist calismlarin ne kadar ileri gidebildigi arastiriliyor..Ayni zamanda hangi saglik kurumlarinda gercekten ihtiyac yok ise buna ragmen sezeryana yonlendirma varmi..diye arastiriliyor..
    Sezeryan ile dogum yapan kadinin dogurganligi belli bir adet dogumdan sonrasini kaldirmiyor (2 idi galiba)
    Turk toplumunun nufuzunu insanlari sezeryana yonlendirmek ile kisitlama, hatta genc buyume nufusunu durdurma amacli bilerek yapilan bir uygulama..
    Bunu yapabilmek icin saglik kurumlarinda da kendi adamlarini koydular (Sozumona doktorlari, vs) Bazen son dakikaya kadar hamile kadina sagligi hakkinda yorum yapan doktor,dogum gelip cattiginda , bir bahane ile sezeryana yonlendirdikleri durumlar mevcut!! O anda siz bilemediginiz icin secme sansiniz yok, tamam alin diyorsunuz..
    Yoksa hickimse size -Neden sezeryan oldunuz, gibi suclama yapamaz zaten..Bu curret kimsede yoktur, hur iradeniz sizi kendi vucudunuz uzerinde kendi karainizi vermenize yeterlidir.

HEMEN BANA TEPKIDE BULUNMAYIN,HER DOKTOR DEMIYORUM, AMA BU KISILER SU AN MEVCUT VE AKTIF GOREVDELER..

Bu duruma ben zer diger bir olay: (Soylemek istemezdim) belli bir seride cocuklara yapilan asilar var..Bunlar icin artik yapilacak bir durum yok, cunki vucutlari aldi bu asiyi..Ama su andan itibaren o tur bir olay olmasin diye asi konusunda devlet artik daha temkinli (Hataya, yanlis kisilerin yanlis asilari..) davraniyor..

Mert G - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önki konuda da demiştim, öncelikle tekrar Allah analı bablı büyütsün.

sorunu cevabını cidden ben de merak ettim, ne çıkacak.

bana da sorduklarında birini normal doğurdu birini sezeryanla derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulkede DNA toplanmasi isini yapan zaten kendi kan hastaneleri var.. Belli bir yerlerce prof unvani verilip, ankara istanbul'a Almanya merkezi kan hastaneleri actilar..

O olayla bu olay kesinlikle karistirilmamali...

Sikkofield bile yazdi bunu

Kimlermis o daha detayli soyluyor..

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben devlete hicbir sey vermem. Siz fislenmediginizi sanin, kedidir kedi diyin... Bu tur verileri toplamak icin kullanilan sunucular ve diskleri ustuste koysaniz burdan aya 4 seritli yol olur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    19 gün önce yeğenim oldu. sezeryan. abimden öle bişey duymadım ama topuk kanı vs. saglık ocagına kendimiz goturup aldırdık eve zorla gelme gibi bi durum olmadı
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ben devlete hicbir sey vermem. Siz fislenmediginizi sanin, kedidir kedi diyin... Bu tur verileri toplamak icin kullanilan sunucular ve diskleri ustuste koysaniz burdan aya 4 seritli yol olur...
    Klasik devlet burokrasisi saglık bakanlığının elde edip diğer bakanliklaklarla paylaşmıyor sonra SGK ve nüfus müdürlüğü aracılığı ile tekrar tekrar soruyor.. Fişlemek istense saglık bakanlığında zaten var o bilgi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sequental Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle Allah bagislasin, anali babali buyutsun insallah....

Sapla samani ayirmayi ogrenemeyecegiz gidecek..
    Her bir olayda memleketi sevmemek bir moda oldu..Hemen atese atmak!!!

Siyonizme karsi acik savas basladi ve onlarin bizim toplulumuz uzerindeki yapmaya calistigi tum oyunlara karsi onlem aliniyor, Olay bundan ibarettir..
    Bizim irk, din,dil farki gozetmeden asil bu buyuk dusmana beraberce karsi koymamimizin zamanidir..

Sezeryan, ve normal dogum olayi:
    Olayin arkasinda siyonist calismlarin ne kadar ileri gidebildigi arastiriliyor..Ayni zamanda hangi saglik kurumlarinda gercekten ihtiyac yok ise buna ragmen sezeryana yonlendirma varmi..diye arastiriliyor..
    Sezeryan ile dogum yapan kadinin dogurganligi belli bir adet dogumdan sonrasini kaldirmiyor (2 idi galiba)
    Turk toplumunun nufuzunu insanlari sezeryana yonlendirmek ile kisitlama, hatta genc buyume nufusunu durdurma amacli bilerek yapilan bir uygulama..
    Bunu yapabilmek icin saglik kurumlarinda da kendi adamlarini koydular (Sozumona doktorlari, vs) Bazen son dakikaya kadar hamile kadina sagligi hakkinda yorum yapan doktor,dogum gelip cattiginda , bir bahane ile sezeryana yonlendirdikleri durumlar mevcut!! O anda siz bilemediginiz icin secme sansiniz yok, tamam alin diyorsunuz..
    Yoksa hickimse size -Neden sezeryan oldunuz, gibi suclama yapamaz zaten..Bu curret kimsede yoktur, hur iradeniz sizi kendi vucudunuz uzerinde kendi karainizi vermenize yeterlidir.

HEMEN BANA TEPKIDE BULUNMAYIN,HER DOKTOR DEMIYORUM, AMA BU KISILER SU AN MEVCUT VE AKTIF GOREVDELER..

Bu duruma ben zer diger bir olay: (Soylemek istemezdim) belli bir seride cocuklara yapilan asilar var..Bunlar icin artik yapilacak bir durum yok, cunki vucutlari aldi bu asiyi..Ama su andan itibaren o tur bir olay olmasin diye asi konusunda devlet artik daha temkinli (Hataya, yanlis kisilerin yanlis asilari..) davraniyor..
    Sizin dediğiniz gibi çalışanlar olabilir ama olayın %99,9 u para!

Normal dogum süresi belirsiz en az 3-4 saat sezeryan 30 dk.. Özel hastanelerde sezeryana yönlendiriyorlar, benim eşimde herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen sezeryan yapti , normal doğumun çilesini çekmemek icin sezeryana yonlenen cok malesef

Boyle olunca sezeryana yönelen veya yöneltilen cok oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ota boka fişlendiğimi düşünen kesim olarak;

Genç bir kız, evli değil.. Sağlık ocağına ya da adı buna benzer birşey olan devletin sağlık kurumlarına gidiyor. Kontrollerde hamile olduğu anlaşılıyor ve kendisine bu durum bildiriliyor..

Sen şimdi otta bokta fişleme yok diyorsun öyle mi?

Kız ilgili kurumdan çıkıyor, evine gidiyor. Bir süre sonra ilgili kurumdan bir telefon geliyor ve ilgili kurumun ilgili kişisi kızla değil, kızın babası ile görüşüyor. Ve ne diyor biliyor musun? " Kızınız hamile "

Sonrası?

Hayal gücün vardır sonrası için... Hasta hakları, hasta gizliliği.. Bunlara ne oldu? Sen ne sıfatla birinin özel durumunu başkasına açıklarsın? Bu fişleme değil de nedir?

Yetmediyse başka örnek vereyim...

Yukarıda yaşanan aynı durum. Ufak bir fark... Babaya "kızınız hamile" diye şikayet edildikten sonra anlaşılıyor ki "yanlışlık" yapılmış.. Baba kızını evlatlıktan reddediyor, ağbi kızın canına okuyor.. Sonra neymiş? Yanlışlık.. Ya o ağbi kardeşini öldürse?

Hani biz ota boka işkillenen kesimiz ya... Normal olaylar bunlar di mi sizin kesim için? Hasta hakları da neymiş.. Evlilik dışı hamile kaldıysa babasına haber verilmeli, aile meclisi kurulup o kadın öldürülmeli dersen de zerre şaşırmam..
    Bu fislenmeden ziyade yanlis uygulamaya ornek olmadimi? Yapılan yanlis aynı fikirdeyim ama "fislenmek" biraz farklı bisey diye düşünüyorum

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu fislenmeden ziyade yanlis uygulamaya ornek olmadimi? Yapılan yanlis aynı fikirdeyim ama "fislenmek" biraz farklı bisey diye düşünüyorum
    Fişlenmenin farklı bir türü olarak düşünüyorum. Evlilik dışı cinsel ilişkiye girip hamile kalanlar, kürtaj olma olasılığı yüksek olanlar ( *****, takmıştı bir ara kürtaja da ) gibi.. İşin içinde elbette yanlış bir uygulama da var, orası apayrı.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AKP'den tuhaf yasak

daha neler göreceğiz bakalım..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)