Fatih sana istinaden yazmamistim ben alıntılama olayi karıştırmis. Yarin detayli yazarim seninle ilgili.
Yarın sorulariniza cevap veririm yine arkadaslar. Bugunluk bu kadar :)
Printable View
Fatih sana istinaden yazmamistim ben alıntılama olayi karıştırmis. Yarin detayli yazarim seninle ilgili.
Yarın sorulariniza cevap veririm yine arkadaslar. Bugunluk bu kadar :)
Hocam merhaba, bu bölüme girme şansım nedir ?
TS-2 : 273,871 - 192,356
Eskişehir Osmangazi Ünv. = Taban Puanı: 294,671 - Türkiye Sırası: 151.000
Fen-Edebiyat Fak.
Türk Dili ve Edebiyatı
Eskişehir Osmangazi Ünv. = Taban Puanı: 219,086 - Türkiye Sırası:359.000
Fen-Edebiyat Fak.
Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ)
-------------------------------------------------------------------------------
Bu da kardeşimin puanı hocam girme şansı var mı ?
TS-1: 355,461 - 35,140
Anadolu Ünv. = Taban Puanı: 370,752 - Türkiye Sırası: 20.900
İletişim Bilimleri Fak.
İletişim Tasarımı ve Yönetimi
Anadolu Ünv. = Taban Puanı: 366,958 - Türkiye Sırası: 23.500
İletişim Bilimleri Fak.
Basın ve Yayın
Bende bu sene ATL Bilişim/web programcılığı bölümünden mezun oluyorum.Direk geçiş hakkımız bulunduğu için bunu kullanıp 2 yıllık MYO tercihi yapmak istiyorum.
Ege
Dokuz Eylül
Marmara
Maltepe
YTÜ
CBÜ
En çok marmara yada ege yi istiyorum ancak gelir mi? Ne olur, ne biter bilmiyorum.
Diploma puanım da 68,25.
Meteb dışı olmam en büyük eksi sanırım.Bu durumda nereler tutabilir?
Senin için ; İlk tercihinin gelmesi ihtimali için yorum yapmak çok zor, ama mantıklı ve dogru bir tercih yapmışsın, ikincisi zaten muhtemelen gelecektir en kötü.
Kardeşin için , verdigin tercihlere yerleşmesi biraz daha zor sana göre. ama yine de mantıken yazılması gereken tercihler.
Hayırlısı olsun hakkınızda.
Kardeşim, bu şekilde sana yardımcı olamam. Sınavsız geçiş yapabilecegin bölümleri herhangi bir tercih robotu bulunan yerden osym şifrenle giriş yaptırarak görebilirsin. Aşırı uzun bir liste çıkıyor, buralardaysan, İstanbul Aydın üniversitesine gel, yardımcı olayım.
Büyük şehirlerdeki devlet üniversiteleri (İstanbul,Marmara,Ege,YTÜ,Gazi vb.) bu tarz yerlerin tercih edilen 2 yıllık bölümlerine yani Anestezi-diyaliz-fizyoterapi-Dış Tic-Lojistik-Büro yön-Halkla İlişkiler vs. düz liseli öğrencilerin girme şansı yoktur.
Şöyle düşün; meslek liseli öğrencilerin lisans prog. için başarı düzeyleri çok düşük. Bu nedenle ve de öncelikleri oldukları için sınavsız geçiş haklarını kullanıyorlar.
Evet, rehber öğretmenim.
*T.c kimlik no'nuz ve ösym aday şifreniz ve kriterleriniz (istanbul olsun-özel üniversitelerin şu bölümleri-doğu hariç bütüntürkiye ya da sadece marmara bölgesi -buralara giderim falan diye) söyleyin, yanında mail adresinizle beraber P.m lerseniz boş kaldığımda tercih robotundan bakıp size gelebilecek yerlerin çıktılarını mail olarak atabilirim.
Mehmet Abi aklıma takılan bir soru oldu bizim Sınavsız Geçişte OBP puanıyla burslu girme gibi bir lüksümüz yok değilmi ?
RTV Programcılığına sınavsız geçişle alan dışı tercih yapabiliyormuyum yoksa ygs yerleştirme tercih puanlarımlamı yapabilirim ?
Eğer ygs puanı ile oluyor ise Maltepe Üni. RTV programcılığı YGS-4 ile alıyor benimde ygs yerleştirme puanım ve başarı sıram Y-YGS-4 201,54637 1311831
Alan dışı bölümler senin sınavsız geçiş hakkın kapsamında yer almıyor,
Geçebilecegin bölümler bilmiyorsan, bana kimlik numaranı ve osym şifreni (harf hassasiyetiyle) p.m at. Sınavsız geçebilecegin bölümlerin listesini yazayım sana, tercih robotundan.
Yazabilirsin evet. Ama tam burslu olarak bir cok üniversite de geçen yıl öncelik oldu bölüm çıkışlılara, diger burslu ve burssuz olarak öncelik olmadı.gözönünde bulundur yine bunlarıda
Abicim bende arkadaşım için bi soruda bulunucam , yazdığı tercihler arasında Aksaray Üniversitesi -
Harita Mühendisliği ve Makina Mühendisliği var sana göre hangisini tercih etmeli ? Özellikle bu ikisine yoğunlaştık , birde Vetenerlik var bi kaç yerde onu tavsiye edermisin ?