Pazartesiye kadar birdry yok ama indirim olucak,sanirim 1mayisa kalir.
Bugün okuduğum bir haberde
"Piyasayı canlandırmak adına ÖTV oranlarında çalışma yapıldığı öğrenildi. ÖTV'de yüzde 20'lik indirim benzin fiyatlarına 56, motorine 42 kuruş yansıyabilir. Eğer indirim olursa maliyenin gelir kaybı 11.7 milyar lira olacak. Ancak enflasyon 0.4 puan aşağı çekilecek, ekonomide canlanacak." yazıyor.
Geçen hafta motorine 30 kuruş zam yapılmamış olsaydı ciddi güzel bi haber olabilirdi.
Merhaba, ben Fiat'ta Ankara'da sıfır araç danışmanlığı yapıyorum. İşin içinde bulunan birisi olarak cevap vereyim.
Burada durum alıcı insanları etkilediğinden daha çok bizi etkiliyor.
Bugün Türkiye'nin en çok satılan ticari araçlarından biri olan doblo 78000 Tl ile 94000 TL arası fiyatlara satılıyor ve insanlar alımı nasıl yapacağız diye düşünüyorlar
fakat bizim işimizde de yakıt fiyatları gibi bir durum söz konusu, yani ne kadar zam olursa olsun ufak bir azalma ile sıfır araç satışları tüm hızıyla devam ediyor, çünkü halk bugün almazsa 6 ay sonra "örneğin" 6000 Tl daha fazla fiyata alacaklarını bildikleri için bi an önce alıyorlar...
Ötv ye yarın %50 zam gelsin halk yine bayilere araç almaya koşar bi %50 daha zam gelir diye ... Geçen borusan da 1-2 saatlik işim vardı satılan bol 0 lı araçları gördükten sonra bu kurun ve verginin bi tek bizi etkilediğini düşünüyorum.
Asgari ücretin 1500 Birim olduğu bir ülkede F segmenti premium otomobiller yaklaşık 85000 birimden başlarken
Asgari ücretin 1600 birim olduğu ülkemizde B segmenti delikli nane neredeyse 90000 birime satılıyor
_____
İnsanlar gürcistandan ucuza araba nasıl alırız diye düşüneceklerine, zam gelir diye bu fiyatlara rağmen bayilerde kuyruk oluşturacaklarına kadar; ''biz neden bu kadar pahalıya alıyoruz'' diye düşünseler, ne 6 liraya benzin alıyor olurduk, ne otomobil fiyatları bu hale gelirdi.
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
psikoloji bozuldu cidden ötv indirimi gelse araç almaya koşarız nasılsa tekrar cıkıcak o arada aracı yenileyelim bari hesabı.
zira benzer hareketi benzin indirimi ve zamnında da yapıyoruz.
@free-hifi mesaj kutun dolmus mesaj atamadım.
Ters köşe olduk![]()
@Le10ur zam var dıyor....
Bende tam tersını beklıyorum hatta mazot da ındırım olur yakında eger yarın da boyle kapanırsa.
seçim geliyo benzin 5tl olmadımı daha
aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??
Petrol fiyatları icin korkutan tahmin! - EKONOMİ Haberleri, Haber7
Bu olursa eğer ohhhh ohhh misss gibi olur
Bisiklet almak gerek sanırım kenarda dursun![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Ortalamayi yukselticek eğer böyle kapanirsa.
Iptal demek icin aksam ki kapanis onemli.
Lpg ye zam kesin,2 gune gelir. 10krs civari
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)