para saymak ya da sahtesini ayırt etmek zor geliyorsa blokeli çekten başka güvenilir yöntem yoktur. adam eline çeki verir, karşılığını teyit eder ve satışı verirsin o kadar.![]()
para saymak ya da sahtesini ayırt etmek zor geliyorsa blokeli çekten başka güvenilir yöntem yoktur. adam eline çeki verir, karşılığını teyit eder ve satışı verirsin o kadar.![]()
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
sonuçda alıcı olsamda satıcıya mantıklı bi öneri sunmak lazım ortak noktada anlaşılsın
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
o halde paranı bankadan alıcıyla birlikte çekersin. adam da senin yanında paranın makinede sayıldığını görür. sağlam bi çantaya adamın gözü önünde koyarsın paranı. "tamam kardeş, noterde satış yapılırken memurun önünde vereceğim bu parayı" dersin ve olay biter.
bir de mesele karşı tarafı iyi süzmek, adamın hareketlerini kontrol etmek. baktın sağlam bi b.ka benzemiyo, çekip gitmeli en iyisi. s.ktirsin gitsin; tipine çeki düzen versin teres.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
Aslında noterlerede bu konu ile ilgili sahteciliğin önüne geçilmesi için para sayma makinaları koymak lazım
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Aliciysam eğer tek basıma gitmem hiç bir zaman eğer satıcı bankaya havale isterse yanımda ki arkadaşı bankada birakirim satış icin imzalar atıldığı anda telefon acarım para aktarılır satıcı da kontrol eder saticiysam da alıcı arkadas gözümün önünde bütün parayı bankadan çeker gideriz noterde sayar alırım guvenmediysem adama icime sinmediyse zaten ticaret yapmam vazgeçerim hiç tehlikeye girmeye gerek yok bu tur islerde.
Araba almaya hiçbizaman tek gidilmez, satmayada aynı şekilde..
herşeyi düşünmek lazım. babanın oğlu yok karşında. Alıcıysan satıcıyla birlikte her işin bittikten sonra bankaya gidersin, parayı çekersin, koyarsın cebine. Notere gidersin alır satışı parayı eline verirsin sayar koyar cebine..
Satıcıysanda para nakit gelmişse bankada çekmemişsen sahte olabilme ihtimaline karşı bankaya gidersin, yada bi dövizviye. Kontrol ederler.
Şimdiye kadar 2 kere araba aldım. Birinde nakit teslim ettim evraklar hazırlanana kadar adam saydı parayı. Digerinde meblağ biraz fazlaydı notere geldik evraklar hazırlandı gittik hesabına parayı yatırıp notere dönüp satışını aldim. Duruma gore degisiyor net bir yolu olsa keske, hem alıcıyı hem satıcıyı güven altına alan.
''en iyisi en temizi noterde al gülüm ver gülümkarşılıklıgüven çok önemli bir de mümkünse tek başına gidilmemeli illaki yanında biri olmalı
![]()
Renault bayisinin 2.el satış sorumlusuyum..
Bizde alışveriş'te sözleşme yapılır.Kapora veya araç bedelinin hepsi ödenir,bizde ona istinaden ödediği para karşılığında makbuz verilir.Daha sonra Notere gidilir,noterde satış verilir
Nakit ödemek istemeyenlerde banka üzerinden gönderir
Sahış olarak para işini noterden önce halletmen senin yararına olur.Yalnız para alışverişinde eksiksiz olmasına ve sahte olmamasına dikkat edin...
Noter'de bankaların telefon uygulamasını kullanarak işlem yapmak bana en mantıklısı geliyor. Ama tabi diğer tarafında bunu yapabilecek kapasitede olması gerekiyor bu yöntem için. Nakit parayı noter'de saymak, noter'den yüklü parayla çıkmak herzaman rahatsız eder beni.
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Ben genelde alıcıysam bankada parayı saydırıp paketletıyorum satıcıyla bırlıkte pesınden notere gıdıp satısla teslım edıyorum
Eger satıcıysamda aynı sekılde parayı bankada saydırıp o sekılde noterde teslım alıyorum
Guvenılır ınternet bankacılıgı kullanan ınsanlar denk gelırse daha ıyı tabı ıkı dkda cozuluyor olay
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
3 once bir arac aldik satici bankaya hesabina havele istedi bende noterde nakit veririm ya satisi veremezse ceza olur haciz olur .o sahte paradan korktu icin bende bankaya gidip parayi makineden gecirtim halletik
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)