User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
72 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: iş görüşmesi - nasıl bir etki?

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şort Billabong'du

Klasik gelecek olan sorudur neden bizi tercih ediyorsun. Bu soruya verecek cevabın kuvvetli ise zaten görüşme bu soru sonrası sohbet havasında geçecektir.
    dün geceden beri neden acıbadem sorusuna cevap düşünüyorum
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iş görüşmesi konusunda biraz fazla tecrübeliyimdir. bu işin bir standartı, kalıbı kitabı yok...

şöyle bir örnek vereyim. ülkemizin en büyük holdinglerinden birisi ve bir alman dünya devi ortak şirrketinin üçüncü ve son mülakatı... toplamda 6 kişi grup mülakat yaptık. başından sonuna müthiş bir mülakattı benim için, ilk turda farklı fikirleri olan dımbıkların hepsi ikinci turda benim fikirlerimi ve kararlarımı savunur destekler olmuştu.

karşımızda firmadan yaklaşık 10 kişi vardı çıkışta dizildiler futbol maçı gibi el sıkışacaktı. en sona geçtim ben herkesin tepkilerini görmek adına... adamlar bana Fatih Terim muamelesi yapmışlardı. bir omuzlarınaalmadıkları kalmıştı.

tamam demiştim ya, bu iş bu kadar...2 gün sonra telefon çaldı. referans istediler, verdim. hemen aradılar referansları..( öyle eften püten adamlar değildi referanslar) neyse...ohhh dedim ya iş bende...

sonra ses kesildi, 1 hafta çıt yok. 2. hafta aradım. biz başkasıyla çalışacağız dediler. iyi o zaman sizin kurumsal kimliğinizi dilleyim ben! dedim. kapattım.

sözün özü... takımını giy, sakalını kes, parfümünü sık, kendine güven, abartma, sakın yalan söyleme...gerisi kader kısmet...

unutma! şu anda sana çok kötü gelen durum ve olayların daha sonra nasıl bir hayırlara vesile olacağnı bilemezsin..
    can sıkıcı olmuştur sanırım ama, acıbademle calısmayı cok istediğim gibi, olmazsada kahrolurmuyum? sanırım olmam ( siz kahroldunuz yada kötü hissettiniz diye birşey söylemiyorum yanlıs anlasılmasın ) fakat heyecanım ciddi
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

emre.ates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başvurduğum ve gittiğim görüşmelerde gitmecen önce ilandaki kriterleri iyice bakarım istenen özellikler ve benım karşı tarafa verebileceklerım.Bu konuda firmayı ikna edebilceğimi düşündüğüm zaman firma hakkında genel bilgilerini okurum sektöründe şu an hangi mevki de ne zaman kurulmus v.s kendimi sorulan her soruya cevap verebilcek seviyede hissettiğim zaman mülakata hazırımdır.Mülaka gitmeden önce traş olurum kesinlikle kurumsal firmalarda önemli kendine baktığını gıyımıne dikkat ettiğini göstermen lazım.Saad önemli bir detay başvurdugun pozisyonda araba ile ilgi bişey söz konusu değil eğer olsaydı mülakata kendi araçınla gitmen artı bir değerdir karşı taraf ehliyetınız varmı kaç yıldır kullanıyosunuz gıbı klasık sorulara kendi aracımla geldım 6 7 senedir trafıkte aktıf araç kullanıyorum dediğiniz zaman karşı tarafa güven verirsiniz.Telefonuzu sesize alın.Sorulan sorulara cevap verin fazla bilgi göz çıkarmaz deyip onu yaptım bunu yaptım şunlarıda bılıyorum onlarıda yaparım her şeyi yaparım ben havasında olmasın.Karşı tarafın istediği kriterlere uydugunuzu gösterip deneyımızı kısa anlatmanız yeterlı kesinlikle rahat olun onlar sizden emın oldugu zaman siz onlara firma hakkında sorular sorun pozisyon hakkında sorular sorun karşı tarafında sizi tatmın edici cevaplar vermesini sağlayın. Hayalini kurdugunuz iş ise ona göre özen gösterip hazırlanıp gıtmelısınız.Başarılar diliyorum

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iş görüşmesi konusunda biraz fazla tecrübeliyimdir. bu işin bir standartı, kalıbı kitabı yok...

şöyle bir örnek vereyim. ülkemizin en büyük holdinglerinden birisi ve bir alman dünya devi ortak şirrketinin üçüncü ve son mülakatı... toplamda 6 kişi grup mülakat yaptık. başından sonuna müthiş bir mülakattı benim için, ilk turda farklı fikirleri olan dımbıkların hepsi ikinci turda benim fikirlerimi ve kararlarımı savunur destekler olmuştu.

karşımızda firmadan yaklaşık 10 kişi vardı çıkışta dizildiler futbol maçı gibi el sıkışacaktı. en sona geçtim ben herkesin tepkilerini görmek adına... adamlar bana Fatih Terim muamelesi yapmışlardı. bir omuzlarınaalmadıkları kalmıştı.

tamam demiştim ya, bu iş bu kadar...2 gün sonra telefon çaldı. referans istediler, verdim. hemen aradılar referansları..( öyle eften püten adamlar değildi referanslar) neyse...ohhh dedim ya iş bende...

sonra ses kesildi, 1 hafta çıt yok. 2. hafta aradım. biz başkasıyla çalışacağız dediler. iyi o zaman sizin kurumsal kimliğinizi dilleyim ben! dedim. kapattım.

sözün özü... takımını giy, sakalını kes, parfümünü sık, kendine güven, abartma, sakın yalan söyleme...gerisi kader kısmet...

unutma! şu anda sana çok kötü gelen durum ve olayların daha sonra nasıl bir hayırlara vesile olacağnı bilemezsin..
    kesinlikle katılıyorum
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    En büyük rahatlığın şuanda işsiz olmamandan gelmeli. Yani bugün görüşeceklerine muhtaç değilsin Allah şükür bir işin var. İşsiz olarak görüşmeye gitmekle çalışan olarak gitmek arasında ciddi özgüven basınç farkı var Ben şuanda çalıştığım yerdeki iş görüşmesine geldiğimde zaten işim vardı bundan dolayı alırsanız ekime almazsanız pipime mantığıyla taleplerimi abarttım ama kumar tuttu ve şuanda burdayım

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bütün arkadaşlar bahsetmiş zaten

Kurumsal bir firmada 10 yıl İK sorumlusu olarak görev alan biri olarak kesinlikle iş görüşmesine özensiz gelen bir tip bana dünyaları verse bile sınıfta kalır Kılık kıyafet bir saygı göstergesidir hem kendine hem firmaya hem işine Takımını giy traşını ol ayakkabılarınada dikkat et unutmaki düşman ayağa bakar

işinle alakalı zaten tecrübeli ve bilgilisin kem küm etmeden açık net cevaplar ile kendine güvenerek konuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

can sıkıcı olmuştur sanırım ama, acıbademle calısmayı cok istediğim gibi, olmazsada kahrolurmuyum? sanırım olmam ( siz kahroldunuz yada kötü hissettiniz diye birşey söylemiyorum yanlıs anlasılmasın ) fakat heyecanım ciddi
    sana şöyle söyleyim. o olayı yaşadığım zaman yaşadağımı yıkımı tahmin bile edemezsin, çünkü inanılmaz heves etmiştim. tam hayalini kurduğum işti ve çok büyük yıkım olmuştu. ama o kadar hayırlı bir şeye vesile oldu ki o yıkım anlatamam. o yüzden rahat olacaksın bu hayatta

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Acıbadem hangi şubesi?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşım Resmi daire de Müdür yardımcısı sınavına girmeden önce Psikologdan destek almıştı. Nasıl oturması gerektiği, el mimik hareketleri vs gibi konularda, zaten iş konusunda donanımın varsa gerisi karşılarında bırakacağın izlenime kalıyor sanırım.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

ersandeniz
    Misafir
    Hayırlı olsun
    rahat olun, ne kadar istediğinizi belli edin, eski işyerinizi kötülemeyin, bence olacaktır

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

temel sebep, önümü biraz açmayı istememde yatıyor. Biraz daha geliştirme meselesi.

hayalimde yatan bir yer olduğu için,
    yapmacık olma,şu an bir işin oldugu için avantajında var rahatlık konusunda,sorduklarında hayalını anlat,hedefini söyle,neden orda olmak ıstedıgı anlat gülümse sık sık,kendin ol tamamdır inşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oldu mu iş ?

Merak ediyorum valla

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu cumleyi harfiyen yasadim ve sonrasinda hayatim tamamen degisti. 2006 sonu 2007 basi gibi... THY nin mulakatlarina katildim turkce, ingilizce, psikolojik vs ve hepsini gectim. Artik is sadece saglik raporu alip baslamaya kaldi. Gittigim hastane raporuna boy 1.87 ( istenen 1.85 ) kabin memuru olmaya elverisli degildir diye yazdiginda dunyam basima yikilmisti cunku her yonu ile cok istemistim... O an kesinlikle hayatimda yeni bir baslangicti. Cok istedigim biryerin kapisindan donup acikcasi o aralar aman aman istemedigim Amerika'da Marriott hotel zincirlerinde ise basladim. Allahima binlerce sukur ki o is olmamis aradan gecen yaklasik 7 senedir hala Amerikada mutlu mesut yasiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar, abiler, kardeşler, bu gün görüşme oldu.. Gayet rahat, sanki iki eski arkadaş karşılaşmışta laflıyor havasında geçti, ilk başlarda şaşırdım biraz ama sonrası sıkıntılı geçmedi hiç.

Klasik sorular geldi, kendinizden bahsedin, neden biz gibisinden, içimden gerçekten geldiğim gibi cevapladım..

Acıbadem Maslak şubesi için aranmışım, MR ağırlıklı istiyorlarmış ama benim Tomografideki tecrübem Mr'dakine nazaran çok çok daha iyi.. Özetlemek gerekirse, Tomografi çekerken skyline olan ben, Mr da Vtı yada 182 lik clio rs gibi kalıyorum.. ama 1.6 sport 110luk araçlar kategorisine düşmüyorum hiç. Bu şekilde açıklayabilirim

Maslakta çalışan sınıf arkadaşım ile görüştük sonra, o işe alınırken 5-6 defa görüşmeye çağrıldığını söyledi, yani mehmet şu an sana ikinci görüşmeye çağıracağız dedilerse, çağıracaklardır dedi ( ki denildi bu bana) fakat devamıda gelebilir, hemen celallenme, heveslenme, yada heyecana kapılıp ileriye dönük kesin planlar yapma dedi. Tamam dedik, ve beklemeye geçtik.

XoR'unda dediği gibi aslında, şu an çalıştığım bir işim var, olursa ekime olmazsa kasım'a kadar

Hepinize destekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Farkında değilsiniz belki ama nasıl rahatlatıp yardımcı oldugunuzu tahmin edemezsiniz. Tekrar sağolun.

Ufak gelişme dahi olsa buradan paylaşmayı düşünüyorum.
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doktormusunuz
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doktormusunuz
    hayır, radyoloji teknikeriyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakkınızda hayırlısı olur inşAllah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmtrıza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakkınızda hayırlısı olur inşAllah
    amin, teşekkür ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi merak ettim yazılarda da farkedemedim,sakalları kestin mi ?
    hayırlısı olsun

erturul çiçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun şimdiden sevindim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)