User Tag List

Sayfa 12/14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon
253 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Amerika Suriye' ye Giriyor

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle konuşmana dikkat et lan kim karşında çocuk yok sonrada iç hizmet kanununu aç ordan oku en son gelir buraya yazarsın bu yazdıklarım normal haller değil tabiki savaş durumunda asker karşısında komutanın emrine itaatsizlikde ısrarın cezasına bak maddede verirdim ama okadar ezberliyemiyorum.

Mehmet Ali Mengüverdi astsubayım.
    Senelerin akıp gittigini ve yaptığınız mesleğin sizi içten içe yıprattığını hissediyorsunuzdur,bunu anlayısla karsılıyorum.(yakın tarıhte baska bır konuda dıle getırmıssınız)
    Lakin tam olarak bılmediginiz kuralları bu sekılde buraya yanlıs yazarak genc nesılın yanlıs bılgı sahıbı olmasına musade etmeyın derim.
    İyi calısmalar.

Dz.Kd.Ütğm. Barış DOĞAN

*bu arada face'te askeri alanlardaki fotolarınız,ve dısarıda meslek hayatınız surerken yaptıgınız dıger ıslerı net ortamında ifşa etmeniz bu devırde başınızı yakabılır.bılgınız olsun.bu konuda cok hassas bazı kesimler.

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolrath Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu dellenıyorum gokhan.
    rdm cıktı cıkalı , bu olaylar oldu olalı askerlık maskerlık kalmadı.
    asker > rutbelı ne zamandır. kılına dokunmazsın kımsenın. canını yakamazsın yanı.(ceza vermekten bahsedıyorum.sıddete karsıyım elbette ama ceza bıle veremıyorsun.dısarısı serefsız avukat dolu.canakkalede askerın bırıne fazladan kafa ıznı vermısler cocugunu gorsun dıye.asker yolda ölmüş.kan davası acmıslar ızın verdı dıye adama! bu kadar oc dolu dısarısı !!! baska bır manyak var mesela.adama ıs yaptıramıyorsun.ceza veremıyorsun.hastane postane gondermek zorundasın.bu sekılde yıyıp bıtıren cok var askerlıgı)
    adam kolunu kırsa 3 ay ugrasırsın. asker tam dert. kuzuları kac senedır el bebek gul bebek beslıyoruz,en ufak zarar almasın dıye ıcımız gıdıyor ama hala sacma sapan seyler duyuyorum.yahu artık herkes kurallar uymak zorunda.kımse rısk alamıyor.bırakın dovmeyı etmeyı adamın tum ozluk hakları kullandırılıyor.kural dısı bısey yapamaıyorsunuz. gunde 8 saatten fazla egıtım nobet yasak.evcı kanunu degıstı. bırcok seye ızın verıyorsunuz. senelık yol ızınler vs ler suan askerlık gercekten hele kı okumus adama rahat. lutfen askerlık hakkında bılmeden abuk subuk seyler yazmayın....ıdammıs.kursuna dızmekmıs.hey allahım ya.
    aga en net sen bilirsin tut ki askerim kısa dönem.. savaşa göndermek istediler gitmyiorum dedim bana ne yapılır? kurşun falan yok da ne var yani net olarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aga en net sen bilirsin tut ki askerim kısa dönem.. savaşa göndermek istediler gitmyiorum dedim bana ne yapılır? kurşun falan yok da ne var yani net olarak
    bir kere emredilir. gıtmıyorum dersen,kayıt tutulur,dısıplın amırın rutbesınce hızmet yerını terk etmeme cezası alırsın. ama bu ceza seferberlik ve savaş hâli müddetince işlendıgı ıcın aynı sürede oda hapsi cezasına donusur. bnb ya kadar zaten max.3 gun oda hapsı verılebılır sana.

sonra yine gıtmıyorum dersen,

bu sefer ıtaatsızlıkte ısrar olur ısledıgın suc.

askerı ceza kanunua gore İtaatsizlikte ısrar edenlerin cezası

1.Hizmete ilişkin emri hiç yapmayan asker kişiler bir aydan bir seneye kadar, emrin yerine getirilmesini söz veya fiili ile açıkça reddeden veya emir tekrar edildiği halde emri yerine getirmeyenler, üç aydan iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.
    2. Yukarıki fıkrada yazılı suçlar seferberlikte yapılırsa beş ve düşman karşısında yapılırsa on seneye kadar ağır hapis cezası hükmolunur

bu arada,

Anayasa Mahkemesi’nin son iptal kararları ışığında, “emre itaatsizlikte ısrar” suçunu işleyenin cezasına da adli kontrol uygulanabilecek. Ceza alması halinde ertelenebilecekmiş.

elbette bu acık acık emre ıtaatsızlık sucu ıslersen gecerlı.
    daha once yazdıgım gıbı suan askerıyenın kanayan yarası saglık.
    bunun da en cok kullanılan dalı psıkolojı.
    bana acık acık yazdırma ıste.bırcok yolu var bıseyı yapmamanın...
    iş vicdan ve senın tıyatro yetenegınde bıtıyor.

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolrath Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet Ali Mengüverdi astsubayım.
    Senelerin akıp gittigini ve yaptığınız mesleğin sizi içten içe yıprattığını hissediyorsunuzdur,bunu anlayısla karsılıyorum.(yakın tarıhte baska bır konuda dıle getırmıssınız)
    Lakin tam olarak bılmediginiz kuralları bu sekılde buraya yanlıs yazarak genc nesılın yanlıs bılgı sahıbı olmasına musade etmeyın derim.
    İyi calısmalar.

Dz.Kd.Ütğm. Barış DOĞAN

*bu arada face'te askeri alanlardaki fotolarınız,ve dısarıda meslek hayatınız surerken yaptıgınız dıger ıslerı net ortamında ifşa etmeniz bu devırde başınızı yakabılır.bılgınız olsun.bu konuda cok hassas bazı kesimler.
    Barış Doğan üsteğmenim isimi veya başka postlarımdan buraya bişiler yazmanız hoş değil ayriyetden sizinde buraya kendi rütbenizi vs. yazmanızında uygun olduğunu sanmıyorum ki kidemli die bi rütbe yoktur sadece belirtilmek için kullanılır yazılmaz,

İç hizmet ve askeri ceza kanununda ölüm cezası halen geçmektedir ayriyetden hiçbir kanun anayasa ile çelişmez diede bir yazı bulunmaktadır normal hallerde herhangi bi yaptırımı olmayabilir veya hapis cezası alınabilir ama savaş ve olağan üstü hal durumunda kimin ne ceza alıcağını veya ne olucağını kimse şimdiden kestiremez gerekirse bir gecede onlarca kanun geri gelir

*yayınlanan emirlerden haberim var teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Barış Doğan üsteğmenim isimi veya başka postlarımdan buraya bişiler yazmanız hoş değil ayriyetden sizinde buraya kendi rütbenizi vs. yazmanızında uygun olduğunu sanmıyorum ki kidemli die bi rütbe yoktur sadece belirtilmek için kullanılır yazılmaz,

İç hizmet ve askeri ceza kanununda ölüm cezası halen geçmektedir ayriyetden hiçbir kanun anayasa ile çelişmez diede bir yazı bulunmaktadır normal hallerde herhangi bi yaptırımı olmayabilir veya hapis cezası alınabilir ama savaş ve olağan üstü hal durumunda kimin ne ceza alıcağını veya ne olucağını kimse şimdiden kestiremez gerekirse bir gecede onlarca kanun geri gelir

*yayınlanan emirlerden haberim var teşekkürler
    Isminizi Net ortaminda acikca gordugum icin yazdim.bu forumda yazan biseyi baska baslik altinda belirtmenin nesi yanlis ki?
    Mesaj ya da evrak yazmiyoruz suan.cirnik teglerden bi farkimiz olsun degil mi?
    kanunlar konusunu ozel ya da faceden devam ederiz.

bu arada en son cumlem tehdit maahiyetinde degil sizi korumak amacliydi.cok kural kanun adami degilim ,zaten 66 gun oda hapsi yattim ve 3 ozel uyari aldim smdiye kadar.baskalarinin almamasini bu amirin mutlak hakimiyetine dayali sistemin bir an once duzenlenmesi taraftariyim.yeni kurallara gore 18 puan guzel bi ayrilik kapisi oldu.bu konuda da fikir teyakkuzunda bulunabilirz ciddu dusunuyorsaniz...

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu baris simdi seferberlik ciksa, bana da bildirseler ki nasil bildirecekler (en fazla konsolosluklar yazi gönderir)
    hade len ordan desem? benim icin isleyis ne olur tahminen?

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beni burdan kimse alamaz,o konuda bir sikintim yok zaten de hani trye tatile falan geldigimde problem olur en fazla öyle bir durumda diye düsünüyorum.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işler hiç bir zaman o seviyeye çıkmaz merak etmeyin. amerika dalar, sonra beceremez, barış timi olarak türk askeri gönderilir v.s v.s

her zamanki olaylar olur. bu güne kadar ne olduysa o olur. en fazla paramız pulumuz çar çur edilir.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yanlış anlamayında kimle ne savaşı suriyede ordumu varda bizim haberimiz yok..

bir kaç bin tane savaşçıyı yenemedi suriye ordusu bu hale geldi hava gücü olmasa komple gidiceklerde hava güçleri var.. amerika zaten ondan müdahele etmek istiyor hava güçlerini yok edip gerisini içerdeki savaşçılara bırakıcak..

ne savaşı ne hali.. .
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pkk baska mesele, pek gerılla savası sayılmaz.basarısız olmamızın (basarısız gosterılmemızın) baska sebeplerı var.

ama genel olarak gerılla savası konusunda hemfıkırız.karsındakının nereden ne zman ne amacla gelecegını bılmeden kor degıs yapıyorsun resmen.mayın olsa 9da8 pıyade olsa 10da9 zaıyat basarı kabul edılır ama gerıllaya karsı kayıp vermeyebılırsın ,ama baska yerde 5000kısıyı 500000kısı yenemeyebılırsın.tamamen karsındakının bılgı becerı tecrubesıne baglı.pek mantıklı degıl guclu taraf ıcın.zaten artık gelısmıs ulkeler pek gırme taraftarı degıl zira evvelınde elektronık harp sonra hava harbı.en sonunda kalanları temızleme ıslemı hedeflenıyor artık.mal gıbı dalma yok artık

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Barış butun yorumları okudum cok yararlı bılgıler yazmışsın cok teşekkürler : )
    kardesım bu jeepler 4x4ler hakkında bılgın varmı nereye kayıt ettırıyoruz ?? nitroyayada yenı uygulama yaptım :P : ))))

mcy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    videoyu polisin plastik mermi şiddeti için koyuyorum.
    kameramanın basın kartı olmadan çekim yapmasına müdahale etmesi normal. müdahale üslubu normal değil tabii ki ama cemaatten polisçi yaparsan insanlıktan ve medeniyetten yoksun oluyorlar.

Bizim böyle çocuğumuz yok. - YouTube

BORKED

metinalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    basın kartı olmadan sokakta çekim yapmak yasak mı ?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı metinalan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    basın kartın olsada orda çekim iznin yoksa normalde gene yasak.. belediyeden izin alınması lazım diye biliyorum ben..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

tricky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görevini layıkı ile yapanları tenzih ediyorum. Normal hayatta bir *** olamamış sümsük bir herifin üstüne üniforma giyince nasıl aslan kesildiğinin çok güzel bir örneği. Konuşma tarzına bak ya. Kimlere emanetiz . Allah düşürmesin ellerine...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BORKED

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=wRVwtumQjNg

plastik mermi sanırım başına isabet etmiş
    OEM+

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı trgy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=wRVwtumQjNg

plastik mermi sanırım başına isabet etmiş
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metinalan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yok yahu, yapılan yanlışları yansıtmak yasak. Satılmış basının dışında video, fotoğraf falan olunca tam isabetli yalan ortamı oluşmuyor malesef. O sebeple yasak olabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)