senın yerıne gumruk ıslerını halledıyolar ve kargon depolarında bekledıgı ıcın ardıye ordıno alıyolar yapcak bıse yok 125 150 arası bısey odıceksınız bence ptt de ugrasıp para odemeden almaktansa 125 odeyıp ozel fırmayla almak daha guzel
Printable View
senın yerıne gumruk ıslerını halledıyolar ve kargon depolarında bekledıgı ıcın ardıye ordıno alıyolar yapcak bıse yok 125 150 arası bısey odıceksınız bence ptt de ugrasıp para odemeden almaktansa 125 odeyıp ozel fırmayla almak daha guzel
senin adına gümrük işlerinin hallettikleri için bu ücret gümrüğe takılan paketleri kontrol amaçlı açılıyor hatta paketin eline ulaştıysa tekrar gümrükleme amaçlı açılmıştır diye bi bantla tekrar paketlenir sizlere ve burdaki herkese tavsiyem yurt dışından alıcağınız paketlerde kargoyu gönderene ödetmeye bakın gerekirse farkını siz verin çünkü firmalar carii çalıştığı için çok daha uyguna gider birde örneğin orda 30 dolara iş bitcekse türkiyede 60 doları buluyo tabi yurt dışı kargoları dolar bazında gönderiliyor doların fiyatıda ***** bu işlem tamamen yasal
peki bu yazdığını tahir abinin paylaştığı belgeye göre nasıl izah edebilirsin? ki kendisi defalarca ordino ücretini o belgede yazanları belirterek ödemediğini söyledi... ben ürünün kargo bedelini zaten ödedim, bu bedel ürünün gümrükten alınıp kapıma kadar getirilmesini kapsayan bir bedel... kaldıki bana eğerki devlete ürünün vergisini ödediklerine dair mühürlü imzalı belge getirmezlerse onu dahi ödemiyecem....
ardiye ücreti tamam onda sıkntı yok, belgesini getrdikleri sürece devlete ödenen vergide tamam, ben bu kargoyunun parasını ödemişim, anlatmak istediğim firmenın bu malı gümrükten alıp kapıma kadar getirmesi zaten onun işi ve ödediğim kargo bedeline bu işlem zaten dahil, yapacak bişey yok diyip geçersen daha çok ordino ücreti diye sevilirsin haberin olsun... 3e 5e bakmıcaksın, hakkını arayacaksın....
konu anlaşılan baya kişinin işine yaradı :) şu dakkaya kadar 287 kişi okumuş 300 e kadar gidiyor :)
tahir abinin payalştığı belge sabit konu yapılsa yeridir valla insanları dolandırmaktan vazgeçsinler :)
Kusura bakma ama kimden koparırsak hesabı yapıyorlar bizim adımıza gümrük işlerini takip ettikleri için değil zaten konteynerle mal getirtmiyoruz.Yakın zamanda dhl ile hatrı sayılır büyüklükte bir parça geldi tutsaydı benden ordino bedeli alacaklardı ama biraz çıkışınca sadece ürün vergisi ve depo ücretini ödeyerek ürün kapıma kadar geldi.
Daha fazla kişi okusun bilinçlensin günceli :)
şu andan itibaren ürünüm istanbula ulaşmış durumda, ups i hızından mütevellit tebrik ederim :) bakalım ücretlendirme konusundada aynını diyebilcemmi?
konuyu takipteyım çok yararlı bir konu oldu gelişmeleri bekliyorum
ayriyetten Tahir abinin paylaştıgı belgenın bır kaynagı varsa oda paylaşılsa güzel olur bence
devletin çıkardığı vergi tamam, aldığın ürünün %20 kadar vergi ödüyorsun, misal 1000tl ise aldığın mal 200 lira vergi veriyorsun, bunun dışına 5 kuruş ödemek zorunda değilsin, ardiye ücretide istiyorlar arasına ordino denen zımbırtıyıda sıkıştırıveriyorlar, sen ordino ücreti yasal değil ödemicem dersen hiçbir yasal hak idda edemezler ve senden bunu tahsis edemezler... yani devlete ödenen vergi+ardiye ödeyip malını alacaksın...
hatta ardiye ücretini ve ordino ücretlerinin tutarlarını ayrı ayrı öğren ondan sonra ordinoyu ödemiyeceğini belirt yoksa ardye ücretine ordinoyude ekleyip tamamını size ardiye ücreti diye kakalamaya çalışırlar.... böyle yaptıığn zmaan sadece argiyenin 100tl yi geçmediğini göreceksin....
ekstra bilgi olarak, bazı ürünleri haksı yere, kafalarına göre ticari mal olarak beyan edip size gümrük müşaviri vs vs diye dahada fazladan maliyet çıkartıyorlar, bir ürünün ticari mal olmaması için bitakım kriterler var...
mal 1500 euroyu geçmeyecek
aynı üründen ikiden fazla olmayacak
şahsi kullanım için olacak
ve bunu gibi 1 2 madde daha vardı bulunca paylaşacam...
yani bu kriterler içerisinde bir ürün getirtmişiseniz size getirttiğiniz bu ürünü kesinlikle ticeri mal olarak beyan edip extra ücret talep etmeye hakları yok, ama para koparmak içinde bu tarz şeyler yapabliyorlar, bu gibi bi durumda yukarıdaki saydığım maddeleri koargo yetkilisine bildirin ve hangi kanunua maddeye dayanarak ürünümü ticari mal olarak beyan ettiniz diye sorun....
çok yararlı bir link...
Ordino ücreti diye bir hizmet bedeli yok!..
ygtrn bu sekılde soleyen odemem alırım verırım dıyen benım gordugum 10000 ci kısısın ordınoyu odemıceksen gumruge gıdıp kendın kosturucaksın , yapcak bısey yok alıyolar ordıno vermek ıstemıyosan ıslemlerı kendın yapıcaksın vs vs
Bu arada konu acılmısken belırtım ptt gumruk topkapıdan tasındı ıkıtellıde artık gıdıceklerın haberı olsun
birönceki paylaştığım linki iyi okumadın herhalde, ayrıca tahir abinin yazdıkarınıda okumamışsın bak adam ordino ödemeden defalarca malını kapıya getirtmiş....
gümrüpe gitmem gerekirsede zaten giderim ayda en az 1 2 kere mal çeyorum ben gümrükten prosedürünü ıvırını kıvırını biliyorum.... ordino gümrük işleri için verlen bi para olsaydı bu parayı usps ile getirilen mallar içinde ödemek zorunda kalırdık anlamıyorsun hala, usps ile gelen mallarda aynı işlemlerden geçiyor ups le gelende, neden usps le gelenlere saçma sapan verigler ödenmiyor? ups le gelen malın gümrük işlerini onlar hallediyorda uspsin gümrük işlerini yukarda gayipten bir güçmü hallediyor??? ben o malın kargosuna 179dolar ödedim, o para gümrüğe kadar getirin ben gider alrım parası değil kapıma kadar getireceksin parası....
şu sayfayı iyi incele... orada gördüğün içi azına kadar motor parçası dolu koca koli taaa kapıma kadar geldi gümrüğe falan gitmedim vergi falanda ödemedim :)
http://www.techturkey.com/forum/do-i...projesi-5.html
konşimenton varsa zaten ordino isteme hakları yokki konşimentoda kımden geldıgı kıme gıttıgı adresı vs yazar ben fedex ve ups tercıh edıyorum iş bildirimde ardiye ve ordino yazar ardiyeye 100-150 arası oderım ordınoda konsımento varsa istiyemezler zaten.Ordino diye birşey yok zaten kendılerınce uydurdukları iş bildirim teslim vs gıbı ıvır zıvır