Arsa payina gore fiyat cikartmislar. Hangi kanun bu cem?
Direkt alakalı değil ama, içten yapılan izolasyon %30 bile etkili olmuyor.. Fiyat anlaşması/düzenlemesi talep edin.. Çünkü meblağ bayağı yüksek bence..
Kat mulkiyeti kanunu. Apartmanlarimizda cok ugrastigimizdan tecrube ettim, ediyorum.
Sana taktik vermem gerekirse, verilen fiyat tekliflerini incele, yoneticiyle sik diyaloga gir, panoya fiyat teklifleri asilmismi kontrol
et, piyasadaki fiyatlari sizde uygulanacak malzeme ile arastirip
fiyatlarini arastir.
belli bir oranda imza alınmışa sizde uymak zorundasınız
ama tebligatın gerçekten çekilip çekilmemesi toplantı ile ilgili durumlara itiraz ve karşı dava açılabiliyor
hatta çıkarılan tutarada itiraz edilebilir yaptırdığınız izolasyon kısmı ortaya çıkarılır vs
bende bizim eski evle uğraşıyorum yıktırmak için surekli problem biri dava açar biri itiraz eder![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
tam emin olmamakla birlikte mantolama zorunlu ihtiyaç olmadığı keyfi bir yaptırım olduğu için binada 10 kişi varsa 10 kişinin de rızası gerekmekte 1 kişi bile itiraz ederse şayet o iş için yaptırım söz konusu değil. Bizim binada da asansör krizi var 22 daireden 6 daire istemiyor diye yapılamıyor
sanırım burda anca toplantı ile ilgili bir usulsuzluk tebligat gonderilememe veya prosedurune gore yapılmamışsa
karşı dava açılabilip itiraz edilebiliyor başka açık kapı yok gibi
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
arsa payına göre olacak her daireye evet bir de sizin yapabileceğiniz bişey yok, biz de mantolama yaptırdık itiraz edenler ödedi
( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )
60 daireli binada her birimize 5K çıkartılar. ödemezsen icra.
şaka gibi![]()
Zemine yani garaj tavanına yaptırdığın mantolamanın faturası duruyormu? Ücret talep etme şansın olur belki. Evin çatısına izolasyon için ismini unuttum tüylü tüylü zımbırtıdan döşedik, zemin kattaki bile para vermek zorunda kaldı. Ee sende tabana yapmışsın parasını isteme hakkında vardır herhalde.
Asıl konu ile alakalı, rakamlara vs. itiraz edebilirsiniz sadece, diğer türlü karar alınmışsa yapacak birşey yok.
Fusion35 ------> OnurD.
Binanizda kullanilan malzemelerin fiyatlarini isteyebilir, fiyat arastirmasi yapabilirsin, ihale fiyatlarini da inceleyebilirsin yoneticiden isteyip.
2 Mayis 2017'ye kadar binalarda mantolama olmak zorunda bu keyfii degil, aksi takdirde o tarihe kadar mantolama yapilmamis binalarda alim-satim-kiralama uygulanamayacak.
kat mulkiyeti kanununda arsa payları pay edildiğinde eğer kuzey güney cephe yada dairelerin oda ve metrekare sayıları belirlendiyse paylaştırma işlemi de ona göre oluyor diye biliyorum.
itiraz edilebilecek bir durum olmayabilir bunun sebebi de cezai durum gerektirebilecek ihtiyaçların karşılanmasına yönetim kurulu tek başına karar verebiliyor diye biliyorum.
ama ortada ceza yok ise eğer, ilk oturumda 4/3 sağlanamazsa sonradan en çok oy kuralı geçiyor diye biliyorum.
arka sislerini yakanlara....
Psn: theace85
hesaplamada bir hata var
apartman hepinizin ortak kullanım alanı
maliyet metre2 hesabı bölünmeli
yani 3+1 ile 4+1 arasında neredeyse bir 3+1 maliyeti fark olmamalı..
en alt ya da en üst olmanız bir şey ifade edemez
mantolama bütün apartmana yapılır
m2 hesabı yeni bir fiyatlandırma isteyin
ayrıca tek apt olduğu için mi bilmiyorum ama ztn fiyat yüksek..
Kanunlara gore ortak alanlar var ve dis cephe cati falan ortak alan. Tersi durum bizde var catiya yalitim yapilacak ama alt kattakiler catiya karismam diyor.cati ise ortak alan kanunlara gore bizde soke soke alacagiz.sizde soke soke odeyeceksiniz
Valla yalan olmasın ama burda sizin yönetici baya bir indiregandi yapacak gibi geliyor cebe
Çünkü çok ciddi bir rakam yapıyor dairelerin toplam ödeyecegi para
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Şöyle bir yol izlenebilir. Garajın tavanına ve evinizin içine yaptığınız yalıtımın faturalarını temin edin. Zamanında ben bunu zaten yapmıştım ısınma sorunu yaşadığım için diyebilirsiniz.
Örnek ;
Bir arkadaşımda 1.katta oturuyordu. Kışları garaj soğuk oluyordu ve karar ile garaja yalıtım yapıldı artı olarak petek konuldu. Şimdi garaj evlerden sıcak oluyor.
Edit : Aynı şeyi üst postta birisi söylemiş , gözümden kaçmış.![]()
Yusuf K.
EPPassion
10 daireli 110-120 arası m2 dairemize 2750 ye mantolama yaptırdık merakım şu bizimi yediler sizemi fiyatı fazla cıkardılar fiyat farkı acayip fazla geldi
olayla ilgili görüşüm oy coklugu oldugundan ödememe gibi bi durumunuz olmayacak gibi.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)