O yasaksa eğer park ettiğiniz yerin orada duvar kapı vs bir şey varsa oraya park yasaktır gibisinden bir yazı yazsanız biraz caydırıcı olmaz mı ?
O yasaksa eğer park ettiğiniz yerin orada duvar kapı vs bir şey varsa oraya park yasaktır gibisinden bir yazı yazsanız biraz caydırıcı olmaz mı ?
Aynı sorun bizim mah.de de var , bizim evin önü korunaklı kalıyor diye hemen girmeye çalışıyorlar heryer dururken, tamam misafir çeker bilmez de mahalledekilere durumu anlatsan da durum tekrarlanıyor. Aynı şeyi bende düşünüyordum ama ben sadece bi tane kilitli dubalardan koymayı düşünüyorum ama yasal değilse askıya alıcam konuyu. Taş koymaya devam.![]()
sakın öyle birşey yapmayın
ceza falan ayrı bir olay
belediye gelip oraya kocaman beton bloklardan koyabilir
hepten kaybedersiniz park bölgesini
Bizim evin yanındaki ev sahibide aynı şeyi yaptı demir çekti evin önüne bir telefonuma baktı kalkması
IMPOSSIBLE IS NOTHING
evimin karşisında kıraathane var her gun aynı eziyet mahalleli olarak yaşanıyor 1 liralık çay içmeye adam arabasıyla gelip senın evının onune park ediyor saatlerce hatta "günlerce" arabası orada kalıyor ( sabah iş için evden çıktıgımda kahveye giren ve eve geldiğimde halen kahvede olan tıplerden bahsedıyrum)kendı kapının onunu bırak mahallede sokakta ! yer bulamıyorsun bende çok düşündüm duba köprü vs yaptırmayı fakat çözüm değil mecburen çekiyoruz
köprü diyince ilk başta aklıma şu geldi
İşin şakası ; apartman kapısından kaldırıma geçtiğiniz andan itibaren kaldırım , yol vss de hak iddianız olamıyor , kaldırım , yol sokak kamu malı.
Bizim millet öğrenemiyor bunu Ahmet.. Mahalleden ev ya da dükkan alınca, evin veya dükkanın önündeki/sağındaki/solundaki kaldırım kenarının da tapuya dahil olduğunu, ona ait olduğunu, öncelikli hakkın kendisinde olduğunu zannediyor..apartman kapısından kaldırıma geçtiğiniz andan itibaren kaldırım , yol vss de hak iddianız olamıyor , kaldırım , yol sokak kamu malı
peki bu dükkanın önüne reklam amaçlı bayrak filan koyanlar ne olacak ? onlara nasıl bir yaptırım gerekiyor ?
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Millet egitimsiz, dusunemiyor, anlatinca da idrak etmiyor ya da cok zorlaniyor anlamak icin soylenen lafi. Fakat tek problem egitimsizlik degil. Gordukleri ornekler yuzunden birazda boyle durum. Onlerinde surekli kendi mali gibi memleketi "parselleyen" "satan" "istedigine istedigi hakki veren" "begenmedigine kanuni hakkini bile vermeyen" bir sistem var. Bu sistemin icinde yasiyoruz hepimiz. Esasen sistem global, adi da "gucu gucu yetene". O yuzden insanlar evlerinin onundeki yolun kendilerinin olmadigini anlamakta zorluk cekiyorlar birazda...
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
yol kamu malıdır. Herhangi bir vatandaştan farkın yoktur. O park yeri herkesin
Built to fall....
Evin önüne değil köprü kuka bile koyamazsın.
Sırf bu yüzden biz karı-koca ile mahkemelik olduk ( tabi mahkemelik olmamızın içinde biraz da küfür yatıyor ) Karakola gittik şilk gelen haklıdır diyerek bizi suçlu buldular. Mahkemeye intikal etti durum. Hakim davayı cezasız sonuçlandırdı. Bi de tavsiye verdi. Sokaklar dahil belediyenin sorumluluğundadır. Bazı yerler Karayollarının sorumluluğundaymış. Biz de bunu o zaman öğrendik..
Yorumlar için teşekkür ederim bu işten vazgecmiş bulunmaktayım yasa dısı bişey yapmak istemem..
Bizim mahalledede kahve adamlar sabahtan arabalarıyla geliyor 2 adım öteden aksama kadar cıkmıyorlar koca koca minibüslerle gelenler bile var o yuzden hemen hemn hergün park kavgası ediyoruz burada canıma tak etti artık benim arabam kullanılan bi araba degil hergün evimin önünde yatar ama cıkınca sanki beni izliyo ibneler hemen koyuyorlar cıkmıyorlarda gelde sövme kavga etme..
Bu köprü koyma fikri geldi aklıma ama oda yasa dısı oluyormus. Teşekkürler herkeze.
sokağın başındaki adam sokağın sonunda oturduğum evin önüne servis minibüsü koyuyor lavukla kavga etmekten bıktım evi taşıdım
Zamanında araştırmıştım bu konuyu ancak mümkünatı yokmuş eğer ki engelli bir insan durumu yoksa, onun dışında isterseniz isparkların park yerinden bir yeri size kiralayabiliriz demiştiler onun aylık ücreti de saçma sapan hiç bulaşma bence..
su ispark fiyatlari biraz daha insancil olsa diyecemki her yer ispark olsun sikinti bitsin.
BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)