User Tag List

Sayfa 3/15 İlkİlk 1234513 ... SonSon
269 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: İstanbul trafiğinin çözümü var mı?

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gökhan aslında doğru diyorsun da ben şimdi Etilerde çalışıyorum aldıgım 1500 tl maaş ile burda ev tutabilme oranım sence kaç?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avrupa yakası çok kötü gerçekten, bazen şükrediyorum anadolu yakasında oturduğum için. Ümraniye-Çekmeköy tarafındaki evler daha uygun olmasına rağmen üsküdar mevkiinden ev aldım. Yine trafik çok var ancak arabamla ara yollardan çamlıcadan beylerbeyine inip metrobüsle gidiyorum. 45 dakikada karşıya geçip işime ulaşmış oluyorum. Tek sıkıntım akşam iş çıkışı 6dan sonraya kalmak, perpada çalışanlar dağıldı mı metrobüse binmenin imkanı yok.
    men dakka dukka.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı The_Crow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çözüm var tabiki..
    Ama ilk önce, 20 yıldır İstanbul'a trafik için hiçbişi beceremeyen zihniyeti, son 10
    yıldır trafiği daha beter hale getiren belediye başkanını artık seçmemek lazım.

zaten kilit olan yerlerlere ( beyazıt,eminönü,karaköy,aksaray v.b ) bide tramvay getirdim diye 2'şer şeridin iptal edilmesi, metrobüs diye E-5'i boydan boya katletmesi, Metrobüs ile metro arasını (Z.kuyu-Gayrettepe) 1.5 km.lik yaya yolu ile birbirine bağlamaya çalışması. Tam iş saatlerinde bazı şeritlerde "yalnızca otobüs gidecek, gerisi ceza yiyecek" diye emsalsiz uygulamaları hayatımıza sokması. 2. köprünün nerdeyse havalanı gibi olan gişeler girişini, su yolu gibi düşünüp 10 şeritlik yola düşürüp kapatmasını ( bide HGS olunca trafik olmayacak deniliyordu.) gayrettepe, sanayi mahallesi vb. yerlerdeki trafik sorununu alt geçit yaparak çözüyoruz deyip, sonrasında bu geçitler açıldığında eskisinden de beter olan trafiğini halini, metro gelince minibüsleri otobüsleri kaldıracağız diyip, minibusleri ara sokaklarda, araba geçmeyen mahallerde çalışmaya devam ettirmesi, otobüsleri de tam tersi 2 katına çıkarıp aynı güzergahta kullanması, bi durağa yanaşan otobüslerin boyunun 5 Km. olması, 1. köprüden ağır araç geçmeyecek deyip, bütün servis otobüslerini (ki bunların çoğu eski şehirler arası otobüstür.) sokması, saat akşam 6 trafiğinde köprünün üstüne bakıldığında bembeyaz otobüsten başka birşeyin gözükmediğini gibi gibi bir çok örneği emsalsiz olan trafik çözümlerinden kurtulmak için önce bu belediyeden kurtulmak gerekir. Sanırım bu kadar süre hem onlar için hem biz Istanbul'lular için yeterlidir.
    ( Olmuyor işte. zorlamanın yolu yok. )

Sonrasında ne olacak ? diye düşenebilirsiniz. Teknoloji bu işlerde hep yardımcıdır. İstanbul'un her yerine çiçek ekicem diye trilyonlar boşu boşuna harcanacağına, ne bilim hava raylı sistem, çift katlı yollar vb. çözümlerle başka başkan adaylarını denemenin vakti gelmiştir kanımca.

Ha birde en son tv.lerde çıkan "2015'te valla billa şu kadar km. metromuz olacak.iki gözüm önüme aksınki taksim bilmemne arası 46. dk olacak. Yeminle yapacam söz. Ama şimdi değil, seneye değil, ondan sonraki seneye (ki o da 29 ekim'dir kesin. ) bitcek. " türünde bir oy talebi var. O konuya hiç girmiyorum bile.
    Saygılarımla,
    ooo metin bey dolmuşuz bayaa
    scooter alıcan panpa, sonra trafikte eziyet çekenlere gülüp geçicen

dur-kalk
    dur-kalk
    dur-kalk
    dur-kalk
    dur-kalk
    dur-kalk
    laa böyle hayat geçermi olm, benzin 5 lira

motor güvenli değilde
    böyle bir manyaklık yok, her sabah köprü trafiği çekilirmi? (senin için demiyorum)
    bu dahamı sağlıklı?

evimi karşıya taşırım
    olmadımı?
    işimi buraya taşırım
    olmadımı
    karşıyı buraya taşırım
    olmadı değilmi? işte o zaman scooter alırım

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı The_Crow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çözüm var tabiki..
    Ama ilk önce, 20 yıldır İstanbul'a trafik için hiçbişi beceremeyen zihniyeti, son 10
    yıldır trafiği daha beter hale getiren belediye başkanını artık seçmemek lazım.

zaten kilit olan yerlerlere ( beyazıt,eminönü,karaköy,aksaray v.b ) bide tramvay getirdim diye 2'şer şeridin iptal edilmesi, metrobüs diye E-5'i boydan boya katletmesi, Metrobüs ile metro arasını (Z.kuyu-Gayrettepe) 1.5 km.lik yaya yolu ile birbirine bağlamaya çalışması. Tam iş saatlerinde bazı şeritlerde "yalnızca otobüs gidecek, gerisi ceza yiyecek" diye emsalsiz uygulamaları hayatımıza sokması. 2. köprünün nerdeyse havalanı gibi olan gişeler girişini, su yolu gibi düşünüp 10 şeritlik yola düşürüp kapatmasını ( bide HGS olunca trafik olmayacak deniliyordu.) gayrettepe, sanayi mahallesi vb. yerlerdeki trafik sorununu alt geçit yaparak çözüyoruz deyip, sonrasında bu geçitler açıldığında eskisinden de beter olan trafiğini halini, metro gelince minibüsleri otobüsleri kaldıracağız diyip, minibusleri ara sokaklarda, araba geçmeyen mahallerde çalışmaya devam ettirmesi, otobüsleri de tam tersi 2 katına çıkarıp aynı güzergahta kullanması, bi durağa yanaşan otobüslerin boyunun 5 Km. olması, 1. köprüden ağır araç geçmeyecek deyip, bütün servis otobüslerini (ki bunların çoğu eski şehirler arası otobüstür.) sokması, saat akşam 6 trafiğinde köprünün üstüne bakıldığında bembeyaz otobüsten başka birşeyin gözükmediğini gibi gibi bir çok örneği emsalsiz olan trafik çözümlerinden kurtulmak için önce bu belediyeden kurtulmak gerekir. Sanırım bu kadar süre hem onlar için hem biz Istanbul'lular için yeterlidir.
    ( Olmuyor işte. zorlamanın yolu yok. )

Sonrasında ne olacak ? diye düşenebilirsiniz. Teknoloji bu işlerde hep yardımcıdır. İstanbul'un her yerine çiçek ekicem diye trilyonlar boşu boşuna harcanacağına, ne bilim hava raylı sistem, çift katlı yollar vb. çözümlerle başka başkan adaylarını denemenin vakti gelmiştir kanımca.

Ha birde en son tv.lerde çıkan "2015'te valla billa şu kadar km. metromuz olacak.iki gözüm önüme aksınki taksim bilmemne arası 46. dk olacak. Yeminle yapacam söz. Ama şimdi değil, seneye değil, ondan sonraki seneye (ki o da 29 ekim'dir kesin. ) bitcek. " türünde bir oy talebi var. O konuya hiç girmiyorum bile.
    Saygılarımla,
    Saygılar bizden, elllerin dert görmesin abicim

+ olarak o metrobüs yolunu 4 şerit otoban parasına yaptılar.
    + 2,5 şerit olan yani kaldırım hizasına otomobil bırakıldığında yine 2 şerit olan minibüs caddesinde kaldırımları genişlettiler, birde üzerine otobüs yolu yaptılar, yolun kenarına park edenlerle birlikte o yol oldu sana tek şerit, git gidebilirsen.
    + minibüs caddesinde hakiakten mok varmış gibi refüjü söküp yerine yenisini dikmekle meşguller, trafik hepten arap saçına döndü, ki o refüjler gayet düzgündü, ama yandaşa nasıl ekmek kazandıracaksın, sök anam sen o kaldırımları, refüjleri, hah birde standard dışı genişlikte kaldırım yap.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada
    levent-4 levent-sanayi mahallesi-derbent-hacı osman arasındaki yolu 3 şerit yapan ve motosikletlerin trafikte gidebilmesini engelleyeni bir yakalarsam fena yapıcam

ne oldu böyle yapınca ?
    oooo aman tanrım trafik mırafik kalmadı değilmi ??
    iyi poh yediniz

sde30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anadolu yakasında oturan Avrupa yakasına
    Avrupa yakasında oturan Anadolu yakasına Çalışmaya gittikçe çözümü nah bulurlar

İş yerlerine kesin talimat verilmeli işçi alırken ikametgah isteyip kendi bulunduğu civarda olan kişileri işe almalı

Adam Dudulluda oturuyor imes - des - kadosan ayağının dibinde gidip Levent vb yerlerde çalışıyor

Levent'te oturanda gelip imes - des - kadosan da çalışıyor bu tamamen saçmalık buna çözüm bulsalar trafiğin çok büyük oranı azalır
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene....

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul trafiğinin rahatlamasının tek imkanı şehir nüfusunun azaltılmasıdır. Yani geri göçün sağlanmasıdır.

4-5 seneye kadar tarımla uğraşan dedem bile bıktı, akaryakıta ödediği bedel elde ettiği ürünün bedelini geçmeye başladığı için. Tarla falan ekmiyor şuan.

Çifçite akaryakıt ve hayvan teşviği ( komik olmayan rakamlarda tabiki)
    Sera üretimi, tarla ekimi için tohum desteği
    Küçük illerimizin daha fazla geliştirilmesi
    Toki inşaatlarının büyük illere değil, büyükşehir adayı illere yapılması.

14 milyonu sağlıklı şekilde istanbulda yaşaması imkansızdır. İsterse 5 tane köprü, 3 tane paralı yol olsun.

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trafiğin tek sebebi plansızca yapılan yol çalışmaları ve Trafik müdürlüğünün yolların yoğun kısımlarında çekici ve trafik ekibi bulundurmamasından kaynaklı sıkıntılardandır

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok özür dilerim ama ...seler düzelmez..
    Tango-1 never dies.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhan aslında doğru diyorsun da ben şimdi Etilerde çalışıyorum aldıgım 1500 tl maaş ile burda ev tutabilme oranım sence kaç?
    seninki istisna, istanbulun tamamı etilerde beşiktaşta ortaköyde çalışıyor olamaz
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seninki istisna, istanbulun tamamı etilerde beşiktaşta ortaköyde çalışıyor olamaz
    Aslında bizim bu bölgelerde villalarda çok godoman var birini kapaklasam bakıcı felan diye eve bir yerleşsek yeter bana
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla yazıp çizmesi kolay da bir çözüm yok.

Ataköye de bir istanbulpark yapın, gelmeyelim kurtköye

Hergün 150km yol yapıyorum, köprü e5 trafiği cekiyorum.

Kurtköye çekmeköye de taşınamıyorum bizimki Atatürk Havaalanında çalışıyor.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla yazıp çizmesi kolay da bir çözüm yok.

Ataköye de bir istanbulpark yapın, gelmeyelim kurtköye

Hergün 150km yol yapıyorum, köprü e5 trafiği cekiyorum.

Kurtköye çekmeköye de taşınamıyorum bizimki Atatürk Havaalanında çalışıyor.

Eşiniz de Sabiha'ya geçsin. Sıfır sıkıntı.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    suankı İstanbul nufusu Osmanlı nufusundan fazla

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dünyanın hangi gelişmiş şehrinin ortasında fabrikalar atolyeler sanayi mahalleleri sanayi siteleri v.b var..

adamlar bunları şehirlerin çeperlerine hatta dışlarına yeri gelmiş başka eyalet yada bölge şehirlere şutlamışlarki oranın ekonomisi beslensin büyüsün o bölgedeki insanlara iş gelsin aş gelsin o bölgede canlanma olsun..

nüfusun kaç olduğu belli bile değil 15 mi 20 mi 25 mi şimdi kanal 3.köprü yeni havalanı yeni bir şehir yapılıcak bunlarla artık 30 milyonu bulur sen bu kadar insanı minnacık cücük kadar bir alana doluşturursan trafik olmassa garip olur..

şu an için kısa vadede geçici çözümler içinde en mantıklısı kesinlikle motorsiklettir..

hem az yakar hem trafikde az yer kaplar park yeri derdi yokdur vergisi genel tamir bakım giderleri düşükdür artılarını say say bitmez.. scooter alsan ufak bagajıda vardır migrosdan bir yerden çıkdığında iki üç torba aldığın şeyleri bile koyabilirsin.. gerçi maşallah su satıcıları tüpcüler neler taşıyor ..

bunun dışında şu anki trafik sistemi içinde düzenleme yapılması lazım artık yollarda yeşil şerit yani motorsiklet bisiklet şeridi uygulamasına geçilmesi lazım.. en azından emniyet şeridi çift göreve hizmet edebilir hem emniyet şeridi olur hemde yeşil şerit olabilir zaten şu anda gayri resmi o görevde emniyet şeridini motorsikletliler kullanıyor ağırlıklı yani bir nevi yeşil şerit oluşmuş durumda bunu resmiyete dökülmesi ve yollara yeşil şeritler çekilmesi kısa vadede bence en güzel çözüm olur ama uzun vadede bir çözüm bence olmaz o bir gerçek yani günü kurtarırız..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eşiniz de Sabiha'ya geçsin. Sıfır sıkıntı.
    Herkes aynısını söylüyor da olmuyor öyle işte
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

gkm13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sabah şirinevler e5 bağlantı 8:05 ,bayrampaşa maltepe işyeri açılış 9:40 toplam 9.25 km yol=1.35 dk yaşama sevincimi aldı bugün istanbul
    BMW

BerkayKamaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün çok aşırı bir trafik vardı her zamankinden erken çıkmama rağmen yol baya uzun sürdü.

Atakent 06:50
    Çapa 07:55
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce trafikden çıktım açık ve net yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)