Gökhan aslında doğru diyorsun da ben şimdi Etilerde çalışıyorum aldıgım 1500 tl maaş ile burda ev tutabilme oranım sence kaç?
Gökhan aslında doğru diyorsun da ben şimdi Etilerde çalışıyorum aldıgım 1500 tl maaş ile burda ev tutabilme oranım sence kaç?
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Avrupa yakası çok kötü gerçekten, bazen şükrediyorum anadolu yakasında oturduğum için. Ümraniye-Çekmeköy tarafındaki evler daha uygun olmasına rağmen üsküdar mevkiinden ev aldım. Yine trafik çok var ancak arabamla ara yollardan çamlıcadan beylerbeyine inip metrobüsle gidiyorum. 45 dakikada karşıya geçip işime ulaşmış oluyorum. Tek sıkıntım akşam iş çıkışı 6dan sonraya kalmak, perpada çalışanlar dağıldı mı metrobüse binmenin imkanı yok.
men dakka dukka.
ooo metin bey dolmuşuz bayaa
scooter alıcan panpa, sonra trafikte eziyet çekenlere gülüp geçicen
dur-kalk
dur-kalk
dur-kalk
dur-kalk
dur-kalk
dur-kalk
laa böyle hayat geçermi olm, benzin 5 lira
motor güvenli değilde
böyle bir manyaklık yok, her sabah köprü trafiği çekilirmi? (senin için demiyorum)
bu dahamı sağlıklı?
evimi karşıya taşırım
olmadımı?
işimi buraya taşırım
olmadımı
karşıyı buraya taşırım
olmadı değilmi? işte o zaman scooter alırım![]()
Saygılar bizden, elllerin dert görmesin abicim
+ olarak o metrobüs yolunu 4 şerit otoban parasına yaptılar.
+ 2,5 şerit olan yani kaldırım hizasına otomobil bırakıldığında yine 2 şerit olan minibüs caddesinde kaldırımları genişlettiler, birde üzerine otobüs yolu yaptılar, yolun kenarına park edenlerle birlikte o yol oldu sana tek şerit, git gidebilirsen.
+ minibüs caddesinde hakiakten mok varmış gibi refüjü söküp yerine yenisini dikmekle meşguller, trafik hepten arap saçına döndü, ki o refüjler gayet düzgündü, ama yandaşa nasıl ekmek kazandıracaksın, sök anam sen o kaldırımları, refüjleri, hah birde standard dışı genişlikte kaldırım yap.
Bu arada
levent-4 levent-sanayi mahallesi-derbent-hacı osman arasındaki yolu 3 şerit yapan ve motosikletlerin trafikte gidebilmesini engelleyeni bir yakalarsam fena yapıcam
ne oldu böyle yapınca ?
oooo aman tanrım trafik mırafik kalmadı değilmi ??
iyi poh yediniz
Anadolu yakasında oturan Avrupa yakasına
Avrupa yakasında oturan Anadolu yakasına Çalışmaya gittikçe çözümü nah bulurlar
İş yerlerine kesin talimat verilmeli işçi alırken ikametgah isteyip kendi bulunduğu civarda olan kişileri işe almalı
Adam Dudulluda oturuyor imes - des - kadosan ayağının dibinde gidip Levent vb yerlerde çalışıyor
Levent'te oturanda gelip imes - des - kadosan da çalışıyor bu tamamen saçmalık buna çözüm bulsalar trafiğin çok büyük oranı azalır
Ne Mutlu Türk'üm Diyene....
İstanbul trafiğinin rahatlamasının tek imkanı şehir nüfusunun azaltılmasıdır. Yani geri göçün sağlanmasıdır.
4-5 seneye kadar tarımla uğraşan dedem bile bıktı, akaryakıta ödediği bedel elde ettiği ürünün bedelini geçmeye başladığı için. Tarla falan ekmiyor şuan.
Çifçite akaryakıt ve hayvan teşviği ( komik olmayan rakamlarda tabiki)
Sera üretimi, tarla ekimi için tohum desteği
Küçük illerimizin daha fazla geliştirilmesi
Toki inşaatlarının büyük illere değil, büyükşehir adayı illere yapılması.
14 milyonu sağlıklı şekilde istanbulda yaşaması imkansızdır. İsterse 5 tane köprü, 3 tane paralı yol olsun.
trafiğin tek sebebi plansızca yapılan yol çalışmaları ve Trafik müdürlüğünün yolların yoğun kısımlarında çekici ve trafik ekibi bulundurmamasından kaynaklı sıkıntılardandır
Valla yazıp çizmesi kolay da bir çözüm yok.
Ataköye de bir istanbulpark yapın, gelmeyelim kurtköye
Hergün 150km yol yapıyorum, köprü e5 trafiği cekiyorum.
Kurtköye çekmeköye de taşınamıyorum bizimki Atatürk Havaalanında çalışıyor.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
dünyanın hangi gelişmiş şehrinin ortasında fabrikalar atolyeler sanayi mahalleleri sanayi siteleri v.b var..
adamlar bunları şehirlerin çeperlerine hatta dışlarına yeri gelmiş başka eyalet yada bölge şehirlere şutlamışlarki oranın ekonomisi beslensin büyüsün o bölgedeki insanlara iş gelsin aş gelsin o bölgede canlanma olsun..
nüfusun kaç olduğu belli bile değil 15 mi 20 mi 25 mi şimdi kanal 3.köprü yeni havalanı yeni bir şehir yapılıcak bunlarla artık 30 milyonu bulur sen bu kadar insanı minnacık cücük kadar bir alana doluşturursan trafik olmassa garip olur..
şu an için kısa vadede geçici çözümler içinde en mantıklısı kesinlikle motorsiklettir..
hem az yakar hem trafikde az yer kaplar park yeri derdi yokdur vergisi genel tamir bakım giderleri düşükdür artılarını say say bitmez.. scooter alsan ufak bagajıda vardır migrosdan bir yerden çıkdığında iki üç torba aldığın şeyleri bile koyabilirsin.. gerçi maşallah su satıcıları tüpcüler neler taşıyor..
bunun dışında şu anki trafik sistemi içinde düzenleme yapılması lazım artık yollarda yeşil şerit yani motorsiklet bisiklet şeridi uygulamasına geçilmesi lazım.. en azından emniyet şeridi çift göreve hizmet edebilir hem emniyet şeridi olur hemde yeşil şerit olabilir zaten şu anda gayri resmi o görevde emniyet şeridini motorsikletliler kullanıyor ağırlıklı yani bir nevi yeşil şerit oluşmuş durumda bunu resmiyete dökülmesi ve yollara yeşil şeritler çekilmesi kısa vadede bence en güzel çözüm olur ama uzun vadede bir çözüm bence olmaz o bir gerçek yani günü kurtarırız..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
bu sabah şirinevler e5 bağlantı 8:05 ,bayrampaşa maltepe işyeri açılış 9:40 toplam 9.25 km yol=1.35 dk yaşama sevincimi aldı bugün istanbul![]()
BMW
Bugün çok aşırı bir trafik vardı her zamankinden erken çıkmama rağmen yol baya uzun sürdü.
Atakent 06:50
Çapa 07:55
.
Az önce trafikden çıktım açık ve net yok![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)