kesin gişe kapalıdır hepsi sola doğru eğimli :D
Printable View
İstanbul da;
Tramvay
Metrobüs
Otobüs ve taksi hatlarını yer altına aldıktan sonra o trafik %40 düzelir kim ne derse desin.
Normal kullanıcılara çözümlerimizi uygulatamayiz ama yukarda bahsetmiş oldugum araçlara uygulanabilir vede en güzel verim buradan alınır.
bu konuyu okuduktan sonra ev ile iş arası 5 kmyi 40 dk da geldim :D
Kısıklı-Altunizade arası bir trafik var böyle bişe olamaz.Otobüsten inip yürümek zorunda kalıyorum
bu akşam güngören kale center ın yukarsındaki karakolun ordan, b.evler yayla'a 1 saatte geldim
tahmini mesafe 3-5 km
bi aara arabayı stop ettim 15 dk çalıştırmadım o derece yani
Benim kendi çözümüm şudur.
Vize falan filan değil.
İstanbul haritasına baktığımızda herkesin bildiği şeyi göreceğiz Şehirimiz yataş şekilde ve marmara kıyılarına şehirleşmiş bir şehir, dolayısı ile şehiri kaldıracak 2 tane ana damar var ki birisi diğerinden ince.
Sahil yolu bir nebze olsada yarcımcı ama transit yollar sayesinde bağlantılarda sıkıntı oluyor.
BU şehire başka bir yol lazım ki TEM dediğimiz (Transit European Motorway) adlı yollu değiştirmek artık transit yol değil istanbulun kuzeyine taşınması gerekiyor hatta bir değil 2 farklı seçenek lazım o tarafa,
*birde mahmutbey olsun ister köprü olsun gişelerde 16-18 gişeye gerek yok artık yavaşlayıp geçen araç kalmadı şeritler geldiği gibi devam etmeli 4 geliyorsa 4 gişe ve her gişede HGS ve OGS okuyabilmeli ki huni mantığında fazla yığılma olduğunda 16 gişe 4 şeride düşerken karmaşa olmasın.
En büyük hatalardan biride KanalD nin oradaki viyadükte 3 şerit gelen yok bir anda 2 şeride düşüyor orada bir curcuna yine yaşanıyor.
Yollar 3 şerit devam ediyorsa 3 şeritte kalmalı, Şerit artışları ve azalışları yol verme yol alma karmaşasına dönüştüğünden aksamalara neden oluyor.
bağlantı yollarında yoğunluk olan yerlerde mesela bayrampaşa TEM bağlantısı 2 şerit olarak verilmiş buda yanlış yol zaten 3 şerit buda ana yolu etkiliyor ardından habipler bağlantısı karmaşası yaşanmasına sebep oluyor.
2. Köprü yani F.S.M. köprüsü anadoludan asya ya geçerken çok saçma bir uygulama yapılıyor aynı uygulama 1. köprü boğaziçi köprüsünde de yapılıyor.
Akıllarınca işe yaradığını zannediyorlar ama daha beter hale getiriyor. 3 şerit yolda girken bir anda avrupaya geçen tarafa 1 şerit ek veriliyor,
Buda avrupadan gelenleri en başında yani köprünün olduğu tarafta tıkanmasına sebep oluyor zaten gişelerde 10-15 gişe şarmaşasından 3-4 şerit e geçme savaşı oluyor birde bir tane kapatılmış şerit üstüne tuz biber oluyor.
Şerit zaten kendi halinde gitse ek şerit kapanırken kendi kendini yine tıkamayacak.
Yani Zaten köprülerin en başta gişe olayı olan yerlerde çok gişe olması hata.
Birde diğer fikirlerimden biriside
kuzey marmara oto yoluna Gar ve Hal taşınmak zorunda şehir içinde kamyon yoğunluğu engellenmeli, engellenmli ki Avrupa ve Asyadaki Gar ve Hal kalabalığından doalyı ağır araçların trafiği etkilemesi engellenir.
yapacakları şey belli , belirli saatler arasında köprüye otoban girişlerine %500 zam yapsınlar buda iş giriş çıkış saatleri olsun bak nası herkes otobüse biniyo
insanları toplu taşımaya yönlendirecek uygulamalar yapılmalı...
Her yere avm diksinler, özelliklede giriş-çıkışları direkt anayollara bağlantılı olsun.
Hafta sonu optimum avm'ye yaya olarak intikal ettik. Yaya köprüsü üzerinden bir fotoğraf çektim, e-5'in köprüler açık olmasına rağmen neden kilit olduğunu gösteriyor. (Fotoğrafı bilgisayara aktarmayı başarabilirsem paylaşırım)
Optimum'a kadar deli bir trafik vardı, optimum'dan sonrada e-5 olması gereken hızda akıyordu. Avm'ye girmek için millet birbirinin üzerinden atlıyor, üst üste otomobiller.
P.S : İçerisi mahşeri bir kalabalık, kimsenin elinde alışveriş poşeti yok, herkes uydu gibi bir yörüngede dolanıyor. Manyak mı bu insanlar, hayır baktım optimumda bedava birşeyde dağıtmıyorlar. Biz girdik halı bakalım dedik, kendimizi dışarı zor attık. Kaldıysak içeride en fazla 10dk kalmışızdır.
şimdi istanbulun kuzeyine 3. köprüyle bağlantılı başka bir otoban yapsalarda kısa bir süre sonra oralarında imara açılacağı için yine o yol yeterli olmayacaktır.
coder isimli arkadaşın çözümü bana mantıklı geldi. toplu taşımanın tamamını tüm şehirde yer altından verirsen. yarı yarıya rahatlama yaşanır. ama gelecekte olan imar planları içinde yeterli olur mu bilmiyorum.
Sayın Erel HÜKEREK
İlgi: 07.10.2013 tarihli KGM E-posta Başvurusu.
İstanbul sınırları içerisindeki Çevre Yollarında, Boğaz Köprülerinde ve ilgi e-postada belirtilen yollarda günlük trafik hacmi yol kapasitesinin 2-2,5 katına ulaşmıştır. Söz konusu trafik sorununun çözümlenmesi için ilave şerit ve alternatif ulaşım araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
3.Köprü ve devamındaki Kuzey Marmara Otoyolunun işletmeye açılması ile bahse konu İstanbul trafiğinde yoğunluğun azalacağı değerlendirilmektedir.
Ayrıca OGS ve HGS gişe adalarının ve kanopilerinin kaldırılması planlanmış olup, bu konuda çalışmalar Genel Müdürlüğümüzce devam etmektedir.
Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk alanında bulunan Boğaziçi Köprülerinde trafik yoğunluğunu olabildiğince rahatlatmak amacıyla sabah saatlerinde Anadolu yakasından Avrupa yakasına, akşam saatlerinde ise Avrupa yakasından Anadolu yakası yönüne ilave şerit açılmaktadır. İlave şerit uygulamasında şerit açma ve şerit kapama zamanları ise ( İl Trafik Komisyonunun 27.06.2011 tarih ve 2002/90 sayılı kararına istinaden ) Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Çevre Yolları Ekipler Amirliği tarafından belirlenmektedir.
Bu nedenle ilgi müracaatın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Çevre Yolları Ekipler Amirliğine yapılması gerekmektedir.
Bilgilerinize sunulur.
Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü
Bilgi Edinme Birimi
bu sabah tır devrilmiş ümraniye kavşağında tem'de, kartal dan seyrantepeye gidiyorum hergün, 7:10 da çıktım yola kartal e5 ten bostancıyı filan geçtim 2. köprü yoluna girdim ve resmen durdu yol, işe saat 10:30 da gelebildim, tam 3 buçuk saat yolda geçti.
İçler acısı.