User Tag List

Sayfa 9/15 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
269 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: İstanbul trafiğinin çözümü var mı?

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bitişik nizam yüzde yüz imarlı arsaları yüzde 50 ye düşürmüşlerdi mimari yönetmelikte. Ama bir çok insan mağdur olduğundan uygulama rafa kalktı. İstanbulun yayılması gerektiğini düşünüyorum 3. köprü yapılsa karadenize doğru 3. bir çevre yolu olsa. Vatandaşın arsasını gaspetmek yerine, o taraflara yönlendirse devletimiz. İnsanlar teşvik edilse, mesela kentsel dönüşüm kapsamında şehir merkezindeki eski evinden vazgeçenlere o taraflarda imkan sağlansa, daha düzenli hızlı bir kentleşme olsa. Yeni bölgeler tamamlandığında şehrin merkezi yerleride yenilenebilir sonuç olarak. Şu anki kentsel dönüşüm mantığında 4 kat yıkılıp yerine 10larca katlısı dikiliyor. Sonra nüfus neden yoğunlaşıyor belli başlı yerlerde.

Kısacası devlet kodomana destek olduğu kadar vatandaşada destek olsa şıp diye olmaz belki ama zamanla aşılabilir bu sıkıntılar.

Toplu taşımayı yer altına indirmek mantıklı, ama yaptıkları metroları bile reklam için yapan bir yönetim var şehirde. Adam 10 km metro yapıyosa 10 km afiş asıyo köprülere metro yaptık metro yaptık diye. Koyayım senin yaptığın metroya diyorum her üstgeçit altından geçerken..

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapacakları şey belli , belirli saatler arasında köprüye otoban girişlerine %500 zam yapsınlar buda iş giriş çıkış saatleri olsun bak nası herkes otobüse biniyo
    Dogru diyosun bugun arabasida tek basina rahat ettigini sananlara selam olsun trafikte dursunlar 10 dk kalkamasin bakalim hala rahat ediceklermi.bu bazi gereksizlerin sayesinde sıkışık metrobuse bile binemedik cunku trafikten dolayi kopruyu gecemedi otobusler.neyseki bindik ayni saatimde evime geldim servis kim bilir tek soforlu araclardan oturu kacta gelicek bizim oraya

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Toplu taşımayı yer altına indirmek mantıklı, ama yaptıkları metroları bile reklam için yapan bir yönetim var şehirde. Adam 10 km metro yapıyosa 10 km afiş asıyo köprülere metro yaptık metro yaptık diye. Koyayım senin yaptığın metroya diyorum her üstgeçit altından geçerken..
    O afişlere birde boy boy kendi fotoğraflarınıda ekliyorlar, 10km metro 100km afiş yaptık, heyhat bu afişleride sizlerden topladığımız vergilerle yaptık, şahane şahane...

Burak Demirci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbuluntrafiği izmirinde güzel hatunları bitmez
    Mahşein üç atlısı
    dmrc garaj
    35 cvk 31 s2000
    35 eu 122 vti
    35 ke 9481 egk20

blackweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hergün o kadar yol çekilir mi Allah aşkına ya, masa başı iş mi senin işin?
    Eğer öyle ise Bostancı-Kabataş-Taksim-Seyrantepe yapmak daha mantıklı değil mi?
    masabaşı, servisim var pek umrumda olmuyor aslında uyuyorum ama gene de darlıyor adamı işte.
    Daddy Cool..

BENZİNİ SHELL'DEN AKLI KELDEN ALACAKSIN !

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı blackweb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    masabaşı, servisim var pek umrumda olmuyor aslında uyuyorum ama gene de darlıyor adamı işte.
    Ooo daha bu yaşta darlanıyorsan, saçların erken beyazlar
    Madem servis var, uyuya uyuya git işte daha ne istiyorsun. Otomobiline de hafta sonu binersin

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    raylı taşımacılık iyice yaygınlaşmadığı sürece trafiğe çözüm olmaz maalesef. daha fazla ağ daha fazla tren daha fazla metro tramway.
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun televızyonda haberlerı ızlerken su halıctekı kazayı gosterdıler. Ardından Spıker bıle son 2 haftadır anlam verılemeyen ve herhangı bır kaza olmamasına rağmen varmışçasına yolların kılıt oldugundan bahsettı. Doğa ustu gucler mı nedır bu ya, dun bahcesehırden beylıkduzune 38 dakıkada gırebıldım. Total Mesafe 13 Km

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugun televızyonda haberlerı ızlerken su halıctekı kazayı gosterdıler. Ardından Spıker bıle son 2 haftadır anlam verılemeyen ve herhangı bır kaza olmamasına rağmen varmışçasına yolların kılıt oldugundan bahsettı. Doğa ustu gucler mı nedır bu ya, dun bahcesehırden beylıkduzune 38 dakıkada gırebıldım. Total Mesafe 13 Km
    bende esenyurtta bile bir sürü suriyeli araç görmeye başladım.

sanırım sarıgülden çok korktu bu hükümet. şimdiden suriyelileri yığmaya başladılar istanbula. seçime kadarda bunlara oy kullandırmanın yolunu bulurlar. mezardakilere oy kullandıran bir yönetim bunuda yapar diye düşünüyorum. bence nüfus 20milyonu aşmıştır şuan.

sanayide bile bir ton işçi olmaya başladı yabancı uyruklu.

onuda geçtim mesai saatlerinde yada dışında olur olmadık saçma sapan saatlerde bu suriye plakalı araçlar neden trafikte sürekli karşımıza çıkar oldular merak ediyorum. ne ayak bunlar acaba?
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ciddi anlamda bu sene olayın suyu cıktı. köprü calsmasındaki trafiğin aynısı şuan var hatırlayanlar varsa kıyas yapacaklardır.

ve saati falan yok artık önceden sabah erken aksam geç çıkınca girmiyorduk trafiğe ama şuan öyle bi durumda soz konusu değil
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben sanırım bir yıl önce bu forumda gene buna benzer bir konuda bir bilgi paylaşmışdım bir siteden.. o sitede istanbulda normalde açık trafikde seyir halinde yani akan trafik şeklinde araç kapasitesi yazıyordu yani istanbulun kaldırabiliceği araç sayısı tam hatırlamıyorum ama 300-400 bin araç gibi bir rakamdı hadi şimdi olsun 500-600 bin..

o sitede mevcut araç sayısı istanbuldaki çevre illerden gelip giden gün içi istanbul trafiğine giren araçlarla beraber 2.5 milyonu bulduğu yazıyordu o rakamda 2011 in rakamıydı..

en son okuduğum bir haberde bir üniversite öğretim üyesi sanırım tez olarak yapılmış istanbul yollarında olucak araç sayısını 2015 de yani sadece bir sene sonra ortalama 3 milyon 100 bin araç olucağı yazıyordu..

şahsi fikrim ben rakamları iyimser buldum 2011 de 2.5 milyon araçken 4 yıl sonra 3 milyon rakamı çok iyimser geldi..

şimdi 300-500 bin kapasitelik yollara sen gidip 3 milyon aracı sokarsan ne olur ??? ilkokul çocuğuna sorsan cevabını verir sanırım..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haftanın hiç bir özelliği olmayan gününün buı saatinde bile çağlayandan 1. köprü anadolu yakası kilit....

köprü geçilince acıbademe kadar da kilit devam
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafiği çözmesede büyük ölçüde rahatlatacak birkaç tane çözüm biliyorum. Benim düşündüğümü devlet düşünemiyormu onuda anlamıyorum. He eğer düşündüyse mazot bile 5 liraoldu nerdeyse maddi imkansızlıklardan dolayımolmasa gerek.
    1. Aniden yollar daralmamalı 3 şeritten 2 şeride düşen hatta 4 den 2 ye düşen yollar var. Örneğin Ankara-Edirne istikametinde Haliç köprüsüne girene kadar çekilen çile ölüm gibi.
    2. Çıkışlar huni gibi olmamalı. Örneğin yol şirinevlerde hep tıkanır çünkü yanyola girmeye çalışan yüzlerce araba daracık yerden sığamadığı için hepsi yola dolar taşar. Birde kaynakçılar var tabi.
    3. Gişeler kaldırılmalı. Şu teknolojide gişelerin olması çok saçma e5 deki kameradan herkese ceza göndermeyi biliyorlar o şekilde yolun gidişatını değiştirmeyen bir sistem olabilir. Dahada iyisi zaten akaryakıt ve yollar için bu kadar vergi alınıyorken kullanım ücreti alınmaması.
    4. Kaza vs. gibi durumlarda yolun ortasında polis bekleyen tiplere tutanak tutup, fotoğraf çektikten sonra emniyet şeridinde beklemenin birşey değiştirmeyeceğinin öğretilmesi. Ayrıca kaza olduğunda karşı şeritte hızını 10 a düşürüp kazayı izleyen ve arkasında kilometrelerce trafik oluşturan her insana en ağır cezaların yazılması gerekli.
    Sadece bunlar olursa bence trafik büyük ölçüde rahatlar ama nerde. Her yol 5 şerit olsun demiyorum. Her yol 2 şerit olsa bile yeter. Yeterki devamlılığı olsun o zaman bu kadar çok trafik olmaz işte.
    Audi A1 Sportback 1.6 TDI S-Tronic - Scuba Blue

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem servis var, uyuya uyuya git işte daha ne istiyorsun. Otomobiline de hafta sonu binersin
    öyle yapıyorduk ama sağolsun trafik ekipleri artık caddeye bile inmemize engel oluyorlar bir hafta sonumuaz vardı ona da mani oldular sağolsunlar, filmdi egzozdu yay dı buydu. )

ne yapalım burası Türkiye.
    Daddy Cool..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saç kısmına değinemeden yapamayacağım.

Üstadım zaten İstanbul trafiğinde ki bayanlar ve kazma sürücüler sayesinde saçlarımız ağırmaya başladı desem yeridir

babam da 30 senelik tır şöförü, her akşam oturup beraber sektiriyoruz trafikteki dallamalara
    Daddy Cool..

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Demirci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbuluntrafiği izmirinde güzel hatunları bitmez
    cidden fena tespit. İzmirli olup çirkin olan göremedim ben

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlız arkadaşlar 1-2 gündür trafik aşırı arttı gibi bir yerde yol çalışmasımı var bir noktayı kitleyen anlamadım.Eski günleri arar olduk.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle bir konuda genç arkadaşlara bir uyarı yapalım yol yakınkan meslek aramayın boş yere bak her yere metro yapıcaklarmış makinist olun işiniz hazır
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)