Merthan Nickli Üyeden Alıntı
İşte bende bundan bahsediyorum. Şahsen ben Volvo,özellikle Saab gibi arabaların Türkiye'de tutulmamasına üzülüyorum. Şaka değil,bu arabalara 1 kere bindiğin zaman bir daha inmezsin ama anlayana işte...
Saab markasının parçasının zor bulunduğu doğruydu evet ama günümüzde değil 4-8 sene önceleri parça olarak şimdiye nazaran çok pahalı ve az bulunuyordu. Bunun sebebi de bu arabanun fazla kullanılmaması,2.eli olmaması falan filan..
2007 yılında 2005 model 9.3 TİD Aero şaşe Saab kullanmışlığımız oldu. Konfor,yol tutuş,donanım,frenler,arabanın verdiği güven,motor gücü yakıt ilişkisi çok çok iyi bir arabaydı fakat rutin bakımında yağ filtresini 1 hafta beklediğimizi hatırlıyorum. Hiçbir yerde yoktu kimse hazırda bekletmiyordu yan sanayi dahi bulamıyorduk.
Kesinlikle satılmayacak 4-4lük bir araba ama bu sebeplerden dolayı arabayı Konya'da bi galeriye verdik.
Ama son 2-3 senedir bu sıkıntılar bitti artık Opel servisleri yani GM hepsini getiriyor hazırda tutuyor ve parça fiyatlarıda hemen hemen Opel'e eş değer fiyatlarda.
Bugün çoğu şirket Ceo'ları ya da müdürleri vs. kişilerin Passat'tan sonra ilk istedikleri araba Saab'dır. Nasıl olsa kiralık düşüncesiyle 2.el yavaşlığı,derdi tasası kişiyi ilgilendirmediği için Saab tercih ediliyor çünkü kalitesini biliyorlar.
Şuanda satılık 2007-2008-2009 model 9.3 TTİD modellerinin çoğu İntercity gibi firmalardan çıkma arabalar.
Onun dışında Volvo markasına neden önyargılı bakıyor bizim insanlarımız gerçekten şaşırıyorum Türk haklını anlamak zor. Saab hadi tamam diyebilirim ama Volvo'da ne var?
Corolla,Civic,Megane,İ30,Bravo gibi arabalara 60-65-70 bin tl veren insanları eleştirdiğiniz zaman demedikleri söz kalmıyor ama 80-90 bin tl verip Volvo alan insanları ilk başta onlar eleştiriyor. Volvo markası Mercedes-Bmw-Audi ve egzotik markalar dışında bütün markalardan daha sağlam daha kemikli arabalardır. Ama bu ön yargı yüzünden maalesef insanlar bu 2 markaya binmiyorlar. Keşke ülkemizde Saab ve Volvo daha yaygın olsa,2.el piyasası daha hızlı olsa...