User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
48 sonuçtan 39 ile 48 arası

Konu: Sicilya Adasında Yolda Kalmak / Motor değişimi

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Teşekkür ederim, bundan sonrası gümrükte ona kalmış ben burada yazılanları ona aktardım

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama sonrasında burada Muayene'ye girdiği anda ortaya çıkar motorun arabaya ait olmadığı
    Türkiye'de herşeyin tam olsa gene sıkıntı...

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motoru alıp takabilirsiniz ama faturalı olacak... sizin kendi adınıza kendi aracınıza yurt dışında blok kırdığınızda motor taktırma hakkınız var ama faturalı olacak.. gümrük kapısına geldiğinizde fatura bildirimi yapacaksınız onlar zaten gerekli işlemleri yapıp size belgeleri hazırlarlar ama fatura üstünden vergi keserler gümrük vergisi onun dışında ekstralar çıkmaz çünkü getirdiğiniz yada taktığınız motor direkt sizin zimmetli malınızdır sadece kendi aracınızda kullanabilirsiniz satışını yapamazsınız veya başka araca takamazsınız... aldığınız belgelerlede size geçici bir süre tanırlar o süre içinde işletme prosedürlerini yerine getireceksiniz...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motoru alıp takabilirsiniz ama faturalı olacak... sizin kendi adınıza kendi aracınıza yurt dışında blok kırdığınızda motor taktırma hakkınız var ama faturalı olacak.. gümrük kapısına geldiğinizde fatura bildirimi yapacaksınız onlar zaten gerekli işlemleri yapıp size belgeleri hazırlarlar ama fatura üstünden vergi keserler gümrük vergisi onun dışında ekstralar çıkmaz çünkü getirdiğiniz yada taktığınız motor direkt sizin zimmetli malınızdır sadece kendi aracınızda kullanabilirsiniz satışını yapamazsınız veya başka araca takamazsınız... aldığınız belgelerlede size geçici bir süre tanırlar o süre içinde işletme prosedürlerini yerine getireceksiniz...
    Oh be sonunda net bir cevap çok teşekkürler, taşınmaz mal olarak kabul edildiğinden zimmet oluşuyor. Yasal faturası mevcut 2000 Euro değerinde bunun üzerinden ödemesini yapıp belgesini alıp girsin burada işletsin.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oh be sonunda net bir cevap çok teşekkürler, taşınmaz mal olarak kabul edildiğinden zimmet oluşuyor. Yasal faturası mevcut 2000 Euro değerinde bunun üzerinden ödemesini yapıp belgesini alıp girsin burada işletsin.
    aynen öyle. Umarım yüksek gümrük vergisi çıkmaz.. bide işi bilen memura denk gelirseniz işiniz 1 günde biter kapıda... yoksa gümrüklü alanda bekletiyorlar adamlar 2 3 gün bazen... ama TR'ye gelmeden araç, gümrükle bir iletişime geçin ama mutlaka...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi inşallah işiniz rast gider işletirsiniz ama şöylede bi olay var

farklı motor no muaynede sorun çıkartmıyor artık motor numarasının üstüne yağ pislik vs döküp kapatıyorsun muaynede motor no okunamıyor diye hafif kusur dan geçiyo. tabi ama aracı satarken problem olur

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorun dışarıda bırakılması konusu düşündürdü yazmıştım ilk mesajımda. Sebebini de komik bir tecrübe ile anlatayım.

3-4 yıl evvel bir acenteden tel geldi. Sör ünvanlı ingiliz bir amcamın yatının jeneratörü bozulmuş ve sıfır jeneratör sipariş etmiş. Neyse jen. geldi , transiti yaptık fethiyede bir marinaya. Bizzat gittim oradaki transitini de yaptım ( yabancı bayraklı yatlar tekneler transit statüsünde oluyor, aynı yabancı plakalı arabalar gibi). Jeneratörü yata çıkarmadan önce bozuğunu tam çıkarıyordu ki gümrük dedi hop . Buraya çıkaramazsın bunu dedi. Ve haklı , gümrüğü olmayan bir eşyayı kafana göre bırakamazsın.

Gümrüğe terk etmesi gerekiyor eski jeneratörü ama imha ambarı taaaa denizlide

Neyse ben İngiliz amcama dedim ki ,, joni sen şimdi bu eski jeneratörü yatın arkasına koy , yeni jeneratörü de takalım (powerful boat ) , bir ara yardır ileri doğru uluslararası sular var ileride. Anladın sen onu ...

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    matbu vergi %20 dir. Yani 2000 eur için 400 eur gibi bir vergi çıkması lazım max.

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barisy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motorun dışarıda bırakılması konusu düşündürdü yazmıştım ilk mesajımda. Sebebini de komik bir tecrübe ile anlatayım.

3-4 yıl evvel bir acenteden tel geldi. Sör ünvanlı ingiliz bir amcamın yatının jeneratörü bozulmuş ve sıfır jeneratör sipariş etmiş. Neyse jen. geldi , transiti yaptık fethiyede bir marinaya. Bizzat gittim oradaki transitini de yaptım ( yabancı bayraklı yatlar tekneler transit statüsünde oluyor, aynı yabancı plakalı arabalar gibi). Jeneratörü yata çıkarmadan önce bozuğunu tam çıkarıyordu ki gümrük dedi hop . Buraya çıkaramazsın bunu dedi. Ve haklı , gümrüğü olmayan bir eşyayı kafana göre bırakamazsın.

Gümrüğe terk etmesi gerekiyor eski jeneratörü ama imha ambarı taaaa denizlide

Neyse ben İngiliz amcama dedim ki ,, joni sen şimdi bu eski jeneratörü yatın arkasına koy , yeni jeneratörü de takalım (powerful boat ) , bir ara yardır ileri doğru uluslararası sular var ileride. Anladın sen onu ...
    cumburlop to the ocean
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halka kapılarımız sonuna kadar açık Ama bu demek değilki evimize misafir gelen adamın salona sıçmasına izin veiririz .
    +35 doktorunki kısmı parasaldır doktor tripod değil reklam olmasın

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cumburlop to the ocean
    ahahahahaha konunun allahtan cevabı geldi yoksa birazdan arada kaynacak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)