Teşekkür ederim, bundan sonrası gümrükte ona kalmış ben burada yazılanları ona aktardım
Teşekkür ederim, bundan sonrası gümrükte ona kalmış ben burada yazılanları ona aktardım
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Motoru alıp takabilirsiniz ama faturalı olacak... sizin kendi adınıza kendi aracınıza yurt dışında blok kırdığınızda motor taktırma hakkınız var ama faturalı olacak.. gümrük kapısına geldiğinizde fatura bildirimi yapacaksınız onlar zaten gerekli işlemleri yapıp size belgeleri hazırlarlar ama fatura üstünden vergi keserler gümrük vergisi onun dışında ekstralar çıkmaz çünkü getirdiğiniz yada taktığınız motor direkt sizin zimmetli malınızdır sadece kendi aracınızda kullanabilirsiniz satışını yapamazsınız veya başka araca takamazsınız... aldığınız belgelerlede size geçici bir süre tanırlar o süre içinde işletme prosedürlerini yerine getireceksiniz...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
abi inşallah işiniz rast gider işletirsiniz ama şöylede bi olay var
farklı motor no muaynede sorun çıkartmıyor artık motor numarasının üstüne yağ pislik vs döküp kapatıyorsun muaynede motor no okunamıyor diye hafif kusur dan geçiyo. tabi ama aracı satarken problem olur
Motorun dışarıda bırakılması konusu düşündürdü yazmıştım ilk mesajımda. Sebebini de komik bir tecrübe ile anlatayım.
3-4 yıl evvel bir acenteden tel geldi. Sör ünvanlı ingiliz bir amcamın yatının jeneratörü bozulmuş ve sıfır jeneratör sipariş etmiş. Neyse jen. geldi , transiti yaptık fethiyede bir marinaya. Bizzat gittim oradaki transitini de yaptım ( yabancı bayraklı yatlar tekneler transit statüsünde oluyor, aynı yabancı plakalı arabalar gibi). Jeneratörü yata çıkarmadan önce bozuğunu tam çıkarıyordu ki gümrük dedi hop![]()
. Buraya çıkaramazsın bunu dedi. Ve haklı , gümrüğü olmayan bir eşyayı kafana göre bırakamazsın.
Gümrüğe terk etmesi gerekiyor eski jeneratörü ama imha ambarı taaaa denizlide![]()
Neyse ben İngiliz amcama dedim ki ,, joni sen şimdi bu eski jeneratörü yatın arkasına koy , yeni jeneratörü de takalım (powerful boat) , bir ara yardır ileri doğru uluslararası sular var ileride. Anladın sen onu ...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)