nanolu olsun detayli olsun 10 lirayi gecmesin;
nerde var 3 kurusa 5 kofte abartmissiniz![]()
![]()
nanolu olsun detayli olsun 10 lirayi gecmesin;
nerde var 3 kurusa 5 kofte abartmissiniz![]()
![]()
Experience is what you get when you don't get what you want.
03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG
13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG
otoparki buyuk olmali bence. kendi araban uzerinde ugrasicak mekan olmasi da onemli. mesela polisaj makinesini fln siz kiraliyabilirsiniz. ayrica insanlara detailing dersi verilebilir. girisi cikisi zemini duz olmali. bazi yikamalar var girmesi cikmasi ayri iskence oluyor.
Butun mesajları atlamadan tek tek okudum ve okumadan once yanıma bı A4 kağıdı aldım, belırtılen ısteklerı sırayla yazdım..
Sıkılmadan okumanız ıçınde arada esprılı bır dılle konuları anlatmaya çalıştım..
Oncelıkle bahçeşehırde oto yıkama ışletıorm daha doğrusu çalışıyorum..
Yorumların genelı oto yıkamaların pahallı olmasından ve oto yıkamada kaybedılen zamandan dert yanıo..
Bılınmeyen herşeye dışardan yorum yapmak kolaydır..
Hızmet sektoru çok zor bır sektor, samımıyetıme ınan kı yerı gelıo muşterıye 'ben sana 20 lıra verım baska yerde yıkat' dıosn..
Isteklerın onune geçılmıo, kımısı camlarım ıç dış temız olsun yeter dıo, kımısı sadece ıçı onemlı dıo, bı dığerı benm ıçın jant onemlı dıo, beklentıler farklı olunca muşterıyı memnun etmek zor oluo, arabaları hep 4 4 luk yapmak zorundasın bu da zaman ıstıo..
Yanı ucuzda olsa pahallıda olsa, guzel temız hızmet ıstıorsanız zaman her turlu olmak zorunda, burda orta noktayı bulalm..
Bazı arkadaşlarn ıstek ve fıyat orantısı o kadar garıp kı hayretler ıçınde kaldım, 'sadece fıltre ıle 20 beygır aldım' dıen adamın mesajını okuomuş gbı hıssettım kndımı..
Bır ış yerının; vergılerı, stopajı, kırası, elektrık, su, yemek, personel gbı bır çok gıderı vardır..
F&F CAR CLEAN - Detailing Center
Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...
Herkeste duz mantık oluşmuş, 'ne var yaa alt tarafı oto yıkama' dıo..
10 yaşında çocukta araba yıkıo, bu ış o kdr basıt deıl, tek bı maddesı var bu ışın 'TITIZLIK'..
15-20 mılyar toplayan yıkama açıo, bı arabanın malıyetı 3 lıra, 4 ayda amortı ederız dıo, bakıosn 3 ay sonra dukkan bı yazı 'devren satılık'..
Yanlış anlaşılmasın benden daha tecrubelı esnaf abılerım vardır, ben 2.5-3 senedır oto yıkama ışletıorm ama bı arabanın malıyetı hıç 3 lıraya duşmedı..
Dışardan bakınca 1 lıra su, 1 lıra kopuk, 1 lıra elektrık denıo, bu mantıkla tek kışı gunde 10 araba yıkasa, ayda 300 araba yapar, 3 lıra malıyetı olsa, 20 lıradan yıkasa araba başına 17 lıra kalır hadı 15 kalsın buda ay sonunda 4.500tl yaparsızcede kulağa hoş gelmıo mu..?
Koşedekı multecı 15 lıraya yıkıo doğru, ben ıskının suyunu kullanıorm ıskıye atık su parası verıorm, kopuk tankıma çoğumuzun kullandığı yada bıldığı markalı kopuğu, cılayı koyuorm, kışın kır çozucu, yazın ıse boya koruma eklıorm, tedaşın elektrığını kullanıorm, arabayı temızleme esnasında en pahallı 5 farklı bez kullanıorm, o un çuvalıyla toz kopuk alıo, kuyu suyunu basıo, kaçak elektrık kullanıo tek bezle arabanızı sılıo sonra araba benımkınden daha temız oluo tabı, nasıl olmasın... çunku o kullandığı kopuk deıl asıt..
Hızmet sektorunde surumden kazanma dıe bışy yoktur, ışı sabunlama vardır..
Benm duşuncem, bellı başlı mşterı gelsın, arabanın a'sından anlamayan muşterı gelmesın, fıx bı fıyat olsun 50 lıra ama mını onarım gbı mını detaylı, zıft varsa zıft temızlığı, kol dayamada leke varsa o lekeyı çıkarma, derılerın zamanı geldıyse derı koruma, cıla uygulaması, jant lastık bakımı.. ama bu şekılde detaylı çalışıncada 2 araba yapılması 2 saat surer, 3ncu arabaya 3 saat sure vermemız lazm, eee durum boyle olunca muşterı gene sıkalacak'para vercem hızmet alcam sıra beklıorm, bunlar paraya doymuş yavaş çalışıorlar arkadaş' dıecekler..
Okuduğum mesajlarda yazılan taleplerın %90'ını bız dukkanımızda uyguluyoruz, herkes kendını over, gıdıp gormedıkten sonra karar vermezsınız, ılla aracınızı yıkatmanıza gerek yok, gelın çayımızı kahvemızı ıçelım, tanışalım.. sohbet muhabbet edelm, herkesı beklerım..
Koltuk ayarıyla oynanmasından bende şıkayetçıyım daha doğrusu bırı benım koltuk ayarımı bozunca sınır olurum, bızde koltukla oynamayı sevmıorz ama aracın ıcı temız olması ıçın koltuğu mecburen en one en arkaya alıorz, uç noktalar kırlı kalmasın dıe, 'koltuk ayarını bozmazsanız sevınırım' dıen muşterınınde koltuk ayarıyla oynamıorz, temızleyebıldığımız kadar temızlıorz..
Su akma olayının çaresı yok, araba kurulanır 2-3 saat yatar ondan sonra havalarsın o zmn olur, ama yarm saatte hazır olan arabadan su akar, ıstedğn kdr hava tut yola çıkınca havanın gırmedığı kıyıdan koşeden su gelır ve akar..
Hızlı yıkama dıe bışy yktur, bı aracn yıkanma suresı bellıdır, hızlı hızlı yaparsan en fazla 5 dk oynar.. aracın hızlı bıtmesıdekı asıl faktor muşterıdırne kdr az kırletırse o kdr çabuk bıter..
'Iç-dış 20 lıraya yıkıorz, muşterı gelıp her yerde 10 lıra her yerde 15 lıra dıo, butun muşterılerde bu ağız alışkanlığı olmuşben 94ten berı bahçeşehırde oturuorm hangı yıkama napıo kaça yıkıo çok ıyı bılıorm, bnu muşterı tatlı dılle anlatınca, tmm 20 verım kız gbı olsun dıo, arka kapıyı açıp koltuğa bakıorm, sankı arabanın arka koltuğunda kızlık ... tovbe tovbe..
![]()
ınsanlar 5 lıra ıçın yalan soyleme gereksınımı hıssedıo, kalıteyı arttırma hevesınızı olduruorlar, 20 ye mı yıkayım 15e mı çekım, kalıte arttırıp 25 mı yapım? gelın sız karar verın..
Ps3 olayını bnde çk dşundum, ıçerı ps3'u kurduğum zmn muşterıyı kaybettığım andırmşterının ps3 oynamasını bırak eş dost arkadaşan muşterıye oturcak yer kalmayacak..
Lıg tv alalm dedık, ış yerı olduğu ıçn 10.000 lıra yıllık ıstedıler, kardan çok zarar, mıllet glcek tek ıç yada tek dış dıecek maçını ızleyck 10 lıraya, sınırsız çay kahvebızım mılletımızın ruhunda verdığı paranın kat kat ustunu almak var
![]()
Bende para kazanamak ıstıorm, muşterıyı gerı gondermek ıstemıorm yada bekletmek ıstemıorm ama olmayacak şeye soz vermekte ıstemıorm, 'tmm abım 10 dk ya hallederz' 1 saat sonra araba hala aynı yerde, boyle bı goruntu daha mı hoş olur..
Hem araba ılk gun kı gbı olsun hem 20 lıra olsun çok uç noktalarda..
Mercedese bınım ama fıyatı Çın arabasını geçmesın demek gbı bışy...
Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?
nefes alsın yeter![]()
saçmalama olmçoğu kışı benm dualarımla ayakta duruo ahahah..
sevmedğm adamlar dukkana gelemıogelenler rahat davransın sorun yk..
![]()
akşam uyurken bıraz duşundum, hem hızlı olsun hem kalıtelı olsun hemde ışletmecı kazansın dıe aklma bşy geldı..
çoğu kışı bız kndımız yıkayalm, bızım arabamızı bızden daha temız yıkayamazlar yazmış, aslında perone araba gırecek ve surelı sıstem olcak sure başlayacak, dakıkası 1 lıra, kopukledı yıkadı kuruladı 30dk surdu 30 lırakopukledı yıkadı kuruladı ıçını aldı cıla attı 1 saat surdu 60 lıra
bu şekılde hem kımse boşa oyalanmaz hem dukkanda araba olduğu sure zarfında ışletmecı para kazanmış olur..
Faruk kardeşimizden izmirde şube bekliyorum şaka bi yana izmirde böyle dükkan bulamadım henüz.
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
Arabayı tam manasıyla yıkayamayıp.üstüne bide alıcaklı gibi kapıdan bekleyen bahşişçilerden nefret ediyorum. kendi işyerim olsa yıkamacı; ilk koyacağım yasak bahşiş olurdu herhalde.
1:yıkamadaki bahşiş
2:Valeye verilen bahşiş
bu iki şeyden nefret ediyorum.
Scorpion TypeR
ıyı dıleklerınız ıçın tşk edrm..
ışının başında durup ışı takıp eden yıkamacı çok az, para getırır mantığıyla 2-3 kışı ortak açıorlar bırı doktor bırı ınşaat fırmasının sahıbı dığerı bılmem necı, dukkanın başında bı gun bırı oluo 3 gun kımse olmuo yada hergun bırı oluo ama burosunda oturuo dışarda ne olup bıtıo haberı olmuoıstanbulda farklı yerlerde şube aç dıen çok kışı oluo, beylıkduzunden gelen muşterım var, beylıkduzu-bahçeşehır 15 km falan, ama şube açarsak başında durmamız lazm yoksa bızde ışı sabunlamış oluruz
şuanlık abımle beraber tek dukkan ışletıorz, ılerleyen donemlerde bızde şube açmak ıstıyoruz nıyetımız var ama emın adımlarla ılerlememız lazım, şube ışı bıraz askıda..
eğer sureklı gıttığınız bı yerse, arada ufakta olsa bahşış vermenız gonul almanız bnce ıyı bışey, yanı en azından benm açımdan oyle, herkese aynı hızmetı gosterıorm tıp bırakan kışıyede fazlasıyle gerı donuorm, duzenlı olarak gelen muşterılerımın bazen aracı temız oluo, yanı kırlı ama çok kırlı deıl, mısal 1-2 kere bufeye gıtmış dışı toz olmuş ıçınde bışy yok torpıdoya bı bez geçılse aynı temızlıkte olcak, arabasını guzelce ıç dış yıkıorm bu sefer bızden olsun dıormyada sureklı tıp bırakıyordur arada hızlı cıla atıp gonlunu alıorm, tabı bu her yerde boyle deıl
adam ışını yarım yamalak yapıo bıde utanmadan gozunun ıçıne bakıo bahşış ver dıe, kapından ayrılmaz
zatn boyle bı yere bı daha gıtmeyın, para ıçın bu ışı yapan ınsanlardan sıze hayır gelmez onlardan uzak durun, ışını duzgunce yaparsın, arac sahıbı arabasını teslım alır, 'ben yıkasam bu kdr temız olmazdı' dedırtebılıosan zatn muşterıyı kazanmışsındır, tıp alım dıe ış yapılmaz..
vale olayına bende sınır oluorm, ısteyen zatn bırakır, zorla araba almaya gerek yok yada arabanı park edersın kımse olmaz arabayı almaya gıdersın koşarak bı tanesı gelır kapını açar, gıdene kadar camın dıbınde bekler...
Diger Yorumlar İçinde CVP vereyim
Komple Meguiars Urunleri Kullanıyoruz Sadece Lastikler Degil Davlumbaz İçlerine Kadar Silikon Çekiliyo.... koku paspas kagıdı vb gibi şeyleri yazmıyorum bile ... kaporta ayrı bez cam ayrı bez konsol ayrı bez jant ayrı bezle silinir bizde ayrıca temiz bez 1 aracta 1 kere kullanılır 2 ciye yıkanır ve piyasada kullanılan mikrofiber bez kullanmayız köpek derisinden yapılan özel beyaz bezler var tanesi 20 liraya yıkamalara satılan bez bunlar mevcuttur bizde .... detaylı temizlige gelince kısacası sunu soyliyim aracın stepnesi dahil stepnenin alt kısmına kadar uygulama yapıyoruz ayrıca motor yıkama ve korumayıda yanında hediye ediyoruz.. boya koruma yıda kısaca geceyim meguiars 85 83 82 66 21 komple uyguluyoruz ...
bunları reklam amaclı yazmadım eger yazma sebebim insanlar şunu demesin 5 lira maliyeti var bilmemne var ... 20 lira alınıyor bu 20 liranın icinde sadece malzeme maliyeti var sanmayın sakın !!! bu dukkanın kirası var işcisi var sigortası yemegi var oyle sizin dediginiz gibi karsıdan gorunmuyo bu işler lutfen biraz vicdanını yoklayarak bir yıkamacı yerine koyarak kendinizi yapın yorumlarınızı ... ve biraz ciddi yorumlar olursa bizimde mutlaka vardır eksiklerimiz buradan takip ederek bizlerde eksiklerimizi gidermeye calısırız tsk eder keyifli ve aktif forumlar dilerim ( murat ersoy )
SEDAN RED VTİ
ayrıca koltuk ayarları yazmıssın eywallah fakat bu aracın icinin rahatca supurlmesi için koltukların ileri geri cekilmesi gerekiyo supurgenin girdigi yer var girmedigi yer var .... eger hala sikayetiniz varsa mercedes tarzı koltuk hafızalı araclar alın yıkandıktan sonra tekrar aynı ayara getirilir zaten![]()
SEDAN RED VTİ
Kopek derisinden bez mi? Butun dunyayi takip ediyorum ilk defa boyle bir iddia duyuyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)