Motor emniyet şeridinden gitmese trafik karmaşasında perişan olur arabalar bile birbirinin üstüne kırıyor umursamadan motorculara kimsenin dikkat edeceğini sanmıyorum birazda zorunluluktan onlarınki
Motor emniyet şeridinden gitmese trafik karmaşasında perişan olur arabalar bile birbirinin üstüne kırıyor umursamadan motorculara kimsenin dikkat edeceğini sanmıyorum birazda zorunluluktan onlarınki
Emniyet şeridinden giden gitsin beni ilgilendirmez, tespit etsin emniyet ceza yazsın yasaksa motorada onların işi. Ama kusura bakmayın, sıkışmış trafikte kendini araç sanmayıp şerit çizgisi üzerinden gitmeye çalışan benden saygı beklemesin. Madem sende trafikte bir araçsın, şeridinde gideceksin kimse sen zırt diye çıkıcaksın diye 10 kere aynaya bakmak zorunda değil şerit değiştirirken vs. Ya kaldırımda yürüyorum kız arkadaşımla trafik sıkışık, adam öyle bir geliyorki sağ şeritte trafikteki araçlarla kaldırımın arasındaki 40 50 santimlik yerden, kolumu koparıyordu resmen sıyırdıda geçti, nasıl bağardıysam duydu durdu pardon abi diyor. Adam gibi kullanana saygı sonsuz benimde amcam babam motorla çıkıyor trafiğe, ama büyük çoğunluğu kendini trafikten bağımsız sanıp, trafik bizee bakmiyyy diyen insanlar... Geçen 3. kattan vurdum birini yumurtayla, kask taksaymış koruncakmış yazık oldu.
Emniyetin denetimleri çok yetersiz, cam filmine app plakaya takıldıkları kadar motorluları denetleseler, hem aradaki pislikler temizlenir, hem motorluya saygı artar,hem motor kullanımı.. 15 yaşında veled bam bamm bamm geçip duruyor, vitesi yok altındakinin aragaz yapıyor, buyrun gelin siz gösterin saygıyı.
R6 kullanırken üzerime makas atanlar mı istersin, şeridimde ilerlerken öndeki aracı normal mesafede takip ederken yol isteyenler mi istersin... Şu bir gerçek Türk insanın motorsikletlilere saygısı yok (azınlık bir kesimi tenzih ediyorum) Şu manteliteyi beyinleri ne yazık ki alamıyor. Belki senin bir tamponun çizilecek ama karşında ölecek. Aynı şeyi zırt pırt aralara girip çıkan, kasksız motor kullananlar içinde düşünüyorum.
Bir gece ışıklarda durdum ne aragaz ne sıkma yanıma bir Lada geldi. Aragazlar, bakışlar, şekiller. Işık yeşile düşer düşmez sadece ışığa bakarak tam gaz aygaz kaldırdı arabayı, önünden geçen yayayı görmedi kıl payı yaladı geçti gitti, yol boştu zaten 7-8 saniye bekledim benden uzak Allah'a yakın olsun diye![]()
Bu iş tartışma konusu başlı başına herkes birbirine saygı göstermeli tabiki arabamda var motorumda araçlar motoru tasit yerine koymuyorlar yol hakki motorda olmasina ragmen yola bodozlama çıkıyorlar
Motor kullanicilarida araçların sagindan solundan gecip tehlikeye sokuyorlar
İyi de bence 2 tarafın da düzelmesi gerekiyor. Ben 4 teker kullanıcısı olduğum için. Bir sagıma bir soluma geçen motorluyu nasıl kontrol edebilirim? Aynı anda önüme de bakmam gerekiyor çünkü. Motorcular 4 tekerlileri kendi araçları gibi manevrası kolay sanıyor olsalar gerek. Çünkü çok yakın ve bleirsiz takip uyguluyorlar.
kurye ve yemek servisi motorlarıyla diger motorcu arkadasları ayırmak lazım.. tamam ben yolda gıcıklık ya da riske edecek harekette bulunmuyorum nihayetinde insandır ama inanın bu ilk yazdığım gruba fena gıcık oluyorum.. dikkat ederim ancak saygı duymuyorum bu ikisine.. diğer motorcular daha aklı basında biniyorlar zaten.
Scooter kullanıyorum fren tutuslari berbat yakin takip veya herhangi ani durumda durma şansı yok oyuzden özellikle sehir ici yavaş ve dikkatli kullanmak gerek
öncelikle belirteyim, 2 teker kullanıcılarıyla hiç bir sıkıntım yok, hatta bu mevsim geçti ama mart ayında falan şöyle güzel klasik bir bisiklet alıp sağa sola onunla gideyim diyorum.
benim dikkat çekmek istediğim husus başka; trafikten ziyade (genelde bana mı denk geliyor bilmiyorum) avmde aha yer buldum diyorum, koskoca yerde motor tek başına, uzaktan göremiyorum. Kampüste mesela (ki gayet geniş alanlara sahiptir, bisiklet parkları vesairesi olsun) aha diyorum boş yer kafamı bir sokuyorum orada motor. Ya motorun da tabi ki park etmeye hakkı var da, 1 arabanın gireceği iki park çizgisi arasına motor az değil mi?transporter girebilecek yere adam motoru bırakıp gidiyor.
edit: imla
Amcam da 2 samimi arkadaşım da motor kullanıyor, ben daha bir kere yer bulamadıklarını görmedim. En basit örnek numaralandırma yapılan 2 kolon arasında arabanın giremeyeceği ama 2 motorun yanyana çok rahat durabileceği boşluklar var. Ki sağından solundan araba girip çıkma ihtimali de yok daha az riskli.
Motorun öncelikli amacı pratik olması zaten, arabadan farkı kalmazsa geriye sadece ondan alınan zevk kalıyor.
Söylemek istediğimden dediklerinizi anlamak talihsizlik olur, dikkat çektiğim durumu görmezden gelmek olur. En basiti ankaradasın, bahçelide millet resmen park yeri dubası niyetine kullanıyor. Mekan örneklemesi vermeyim şimdi.
ben 8 senelik tecrübeme (ki bu tecrübe scooter tecrübesi + 1 sezon cbf600) dayanarak söylüyorumki.
%90 tüm sürücüler ile aramda hiç sıkıntı olmadı hatta %95 diyebilirim
ne zaman yol istedim dıt dıt, hemen sağa sola çekildi araç sahipleri
tabi geçerken 1 dıt teşekkür için unutmam.
köprüde , vapur kuyruğunda hep en öne girdim, herkes yol verdi
hatta girmeden dönüp bakarım acaba istemeyen varmı diye
kimsenin hareket yaptığını yada yüz ifadesinden istemediğini görmedim
kimse sıkıntı çıkarmadı gerçekten
sadece bazen taksiciler fena kıskanıyor, saatlerce beklediği yoldan tın tın ahaha ahaha diyerek yanından geçiyorum ya ondan.
neden problem çıkmıyor biliyormusunuz?
çünkü motorsikletler azınlıkta, bakın hala tek tük görürsünüz
yani onlar kendi hallerinde takılıyorlar trafikte
(apaçi motorcular hariç, sizi zor durumda bırakanlar hariç)
adamın önünde 10 bin tane araç var, allahın motoru önüne geçse ,sıraya girse ne fark edecek? 10,001 oldu vay beee dünyam karardı diyemi düşünecek?
yoksa biz çektik bari sen çekme kardeş, devam etmi diyecek?
Önüme atlayan motorların haddi hesabı yokken herbirine saygı duysam sanırım arka tamponu sokup dolaşmam lazım.
DR. OWL
Hakan abi harika yazmışsın kendi namına teşekkür ederim, motosikletin kurye, sucu, paketciden ibaret olmadığı idrak edilmesi lazım.Maxi
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)