User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
45 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Meguiars bayilik

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bayilik almak isim olduğu için bence güzeldir(fiyat tartışılır) ama asıl önemli olan kalifiyeli yıkamacı çalıştırmak bence.

İsmi lazım değil, İzmir'de bayilik olup da yıkamasından memnun olmadığım yerler de var ...

Ayrıca, Mr.K'nın fikri de bence çok mantıklı
    elemanın iyiyse zaten marka 2.planda kalıyor
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

FaTiH44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence 70 bini bayiliği bağlamak hiç mantıklı değil.En yakın örnek ankarada foruma üye arkadaşlar detailing işi yapıyorlar,onlardan bilgi alabilirsin.

Bende malatyalıyım büyük şehir olsa yine bayilik düşünülür ama küçük şehirlerde bayilik almanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum.Onun yerine en kaliteli ürünlerle stok yapabilirsin.
    03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
    14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
    17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG

13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence büyük şehirler hariç bayilik almak mantıklı değil, 70000tl iyi para. Paranın geri dönüşü ne kadarda olacak?

Ayrıca galeri çevreniz var mı? Araçları bayiden çıkmadan kendinize çekebilecek misiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70.000 tl hava parasi degil urun diyorsunuz da 70.000 tl lik urun ne demek goreniniz oldu mu? 70.000 tl lik urun en az 3 palet eder ayda 20 araba yapsaniz her arabaya 500ml pasta kullanilir asagi yukari (Kalin 250/ ince 250), bir galon a 7 araba cikar. 20 galon alinsa 140 arac eder. 200x20= 4000 TL. Hadi fazla kullandin 5000 olsun. Bu sadece pasta icin ve 7 aylik pasta gideri 5000 tl. E wax daha az kullaniliyor 2lt bilmemkac araba cikartir...

70.000 tl e hali hazirda mevcut satilan urunlerden bir urun gami olustursan durdurulamaz olursun bana kalirsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla yerinde olsam üstüne kredi çeker ev alırdım,kiraya verirdim..Ev kirası krediyi öder sonra mülk sahibi olursun zaten.
    ben buna deli gibi kafa patlatıyorum da henüz kredisini ödeyen eve rastlayamadım ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum - bugün istanbulda en dandik 1+1 ev 80-90 bin TL (o da tekirdağ il sınırında). getireceği kira taş çatlasa 500-600 TL

kredinin aylık ödemesi nerden baksan 1,5 lira

bu durumda acıkınca ayağımızı mı yicez

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardan pay alıyorlarmı?

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70 bin liraya hem isim hakkını verip hemde malzeme veriyorlarsa bedava.
    komançero garage

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam bu parayı verirdim, nedenine gelince;

geçen hafta dügünüm oldugu için Adanadaydım, şehirde dolaşırken bi Sonax bayiisi gördüm, oldukça güzel bir dükkan. dizaynı vs çok hoşuma gitti, gelin arabasını burada yıkatayım dedim; 1.30 saate yakın ugraştılar arabayla, o süre zarfında bi sürü premium sayacagımız araba geldi..

Anadolu şehirlerinde, ortalamaya vurursak %10 yakın zengin bir kesim var. Sivasta bulundugumda da bunu gözlemledim, ve bu insanlar kaliteli hizmete hasret.. İşini iyi yaparsan arkanda da meg gibi bi marka olursa bence güzel kazanırsın..
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olsam bu parayı verirdim, nedenine gelince;

geçen hafta dügünüm oldugu için Adanadaydım, şehirde dolaşırken bi Sonax bayiisi gördüm, oldukça güzel bir dükkan. dizaynı vs çok hoşuma gitti, gelin arabasını burada yıkatayım dedim; 1.30 saate yakın ugraştılar arabayla, o süre zarfında bi sürü premium sayacagımız araba geldi..

Anadolu şehirlerinde, ortalamaya vurursak %10 yakın zengin bir kesim var. Sivasta bulundugumda da bunu gözlemledim, ve bu insanlar kaliteli hizmete hasret.. İşini iyi yaparsan arkanda da meg gibi bi marka olursa bence güzel kazanırsın..
    Kaliteli hizmet olursa Turtle Wax bile para kazandirir bu kadar cakalin oldugu piyasada

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaliteli hizmet olursa Turtle Wax bile para kazandirir bu kadar cakalin oldugu piyasada
    Kesinlikle haklısın, ama marka kimligi altında iş yapmanında sagladıgı avantajları göz ardı etmemek lazım. Eger düzgün ekipman ve iyi işçilik olursa para kazanılır diye düşünüyorum.. Çok zengin degilim ama ben o gün sırf ilgi alaka ve davranışları için normal yerine formen yıkama yaptırdım mesela.. Anadoluda yıkamaya verecegi parayı hiç onemsemeyecek ciddi bir kitle var.
    Tango-1 never dies.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CTG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben buna deli gibi kafa patlatıyorum da henüz kredisini ödeyen eve rastlayamadım ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum - bugün istanbulda en dandik 1+1 ev 80-90 bin TL (o da tekirdağ il sınırında). getireceği kira taş çatlasa 500-600 TL

kredinin aylık ödemesi nerden baksan 1,5 lira

bu durumda acıkınca ayağımızı mı yicez
    zaten daha önceden mevcut paran cebinde duruyodu,gene cebinden yiyodun yani. : )
    çektiğin kredi 50K TL diyelim,bankaaya borçlanıcaksın 4yıl (48ay) 50K tl için 65borçlan bankaya 1300 yapar.Sivasta 1300e 3+1 ev kiraya verilir bana sorarsan.Ki alınırda heralde bi 100-140K TL'ye..

İstanbulda zaten bu işten para kazanmak zor,biraz daha dışarlara yatırım yaparak gayet para kazanılabilir.(il,şehir)

9tane 4yaşına kadar ev var mesela 100-130K arasında. 3+1
    2 sayfa da 5-10yaş arası bina var. 3+1

Kiralık olarak gene 3+1
    en fazla 700tl'ye var

ingilizce bitti ben gidiyim Ev alma aga ev alma

Şaka biyana o zmn 50K tl krediye de gerek yok ki zaten (illa ev aldırcam )

yukardaki yazım araştırma yapmadan önceydi,fiyatlar kira vs gorundugu gıbı degıl.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle haklısın, ama marka kimligi altında iş yapmanında sagladıgı avantajları göz ardı etmemek lazım. Eger düzgün ekipman ve iyi işçilik olursa para kazanılır diye düşünüyorum.. Çok zengin degilim ama ben o gün sırf ilgi alaka ve davranışları için normal yerine formen yıkama yaptırdım mesela.. Anadoluda yıkamaya verecegi parayı hiç onemsemeyecek ciddi bir kitle var.

Bayilik almadan da Meguiars amblemi koyabiliyor yalniz oyle bir durumda var. Bence bayilik cok anormal birsey degil artik. Sebebi de Meguiars i neredeyse kose bakkaldan alabilmemiz.. Meguiars zor bulunsaydi en azindan prof urunleri, bence o zaman buyuk artiydi ama artik yani grossmarketlere bile girdi sanirim.

Arti 70.000 tl diyoruz, bu 70.000 tl inanilmaz bir mal demek eger hava parasi almiyorlarsa. 70.000 tl e hem dekor yapilir hem urun alinir ki piyasada Meguiars tan cok cok daha iyi malzemeler var ozellikle son kat. Bence her markanin iyi urunlerine yonelip iyi bir iscilikle cilki cikar..

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bayilik almaya hiç gerek yok sonax meguiars tarzında kaliteli göze hoş gelen mekan yapılır meguiars malzemelerini'de kullanırsın stand'ı posterleri araç içi kağıtları falan çok daha iyi olur ve daha çok kazandırır bence ilk başta ödenen 70bin tl ile sınırlı kalmaz diye düşünüyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bayilik almadan da Meguiars amblemi koyabiliyor yalniz oyle bir durumda var. Bence bayilik cok anormal birsey degil artik. Sebebi de Meguiars i neredeyse kose bakkaldan alabilmemiz.. Meguiars zor bulunsaydi en azindan prof urunleri, bence o zaman buyuk artiydi ama artik yani grossmarketlere bile girdi sanirim.
    Olaya senin perspektifinden bakarsak dedigin dogru; sen bu işin içindesin çünkü.. Sonax olur Ziebart olur.. Markaya takılmıyorum zaten ben, bahsetmek istedigim bu sektördeki iyi bir markayla çalışmak.. Beraberinde güven getiriyor çünkü..

Edit: Ben istanbulda taşınmadan önce, Adanada Ziebart efsanesi vardı mesela.. Adanalı arkadaşlar bilir, adamlar yıllarca mükemmel ekmek yediler.. Hem de şehirin en alakasız yerinde olmalarına ragmen.. Bu hususta Anadoluda ciddi açık var.. Benim gezip gördügüm 30-35 şehirde..
    Tango-1 never dies.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben aracımı genelde kendim yıkarım ürünlerimle ,erdem boya'dan meguiars ürünlerini alırım genelde.
    Bazen üşendiğimden yıkamacıya götürüyorum 1-2 saat içinde bir sürü araba girip çıkıyor yani para kazandırıyor diye düşünüyorum. Yanında da yıkamacı dükkanı olmasına rağmen ikisi de baya baya araba yıkıyor . İşin içine pasta cila boya koruma kuaför muhabbetleri de girerse tadından yenmez gibi .
    imzasız..

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende aynı fikirdeyim karma kullanım daha karlı oldugu gıbı daha kaliteli sonuclar almak demek .
    pazarlamada bazı kriterler vardır

1. Önce güven! İnsanlar malını emanet ediyor . Öyle bir güven olucakki adam arkasına döndüğünde tamam ya garajımdan daha güvende diyebilecek.
    2.lüks değil ihitiyaç olduğunu psikolojık olarak kabullendırmek. ozaman fiyatların bir anlamı kalmayacaktır . tecrubeyle sabit.
    3.güler yüz-iyi hizmet-ev ve ailesel bi sinerji yaratmak. İnsanlar rahatlığa alışırsa asla başka yer aramaz. Hizmet sağlamsa güler yüzle bırlıkte bağlanmıcak ınsan yoktur.
    4. reklam ve kullanılan markasal sarf malzemeler ve üniforma: reklam çok önemli bunu herkes biliyor zaten. Kullandıgınız pasapas kağıtları ıcerı asılan kokuluklar ıcerı koyulan ufak ıkramlar ( kolonyalı mendıl sekerleme) kartvizit . bunlar ucuz ama kailteyi gosteren ınsana pskolojık olarak adamlar işini iyi yapıyor her yerde detay saklı dedirtcek şeyler
    ve iş yerine ait tulum tsort sapka vs vs artık neyse elemanlarda takım ruhunu yansıtması ıcın ve görsel şov için yapılmalı

saydıklarım çok uzun gorunebılır ama ucuz ama etkılı yontemlerdır. bırseyı ınsanların gözü onunde nekadar sergılersenız beyin onu okadar psikolojık olarak kabullenır

e.bas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan Çorluya yakın bir arkadaşım Meguiars açıyor. hiçte öyle 70 bin lirayla kalmıyor. yıllık ödemen gereken bir miktar var. rakamları tam hatırlamıyorum. ama son konuştuğumuzda 150 bini buldugunu söylüyordu. tabi m2 ye görede değişir bu fiyatlar.

Araç yıkama olayına gelirsek; Önceliği Detaylı temizlik ve boya korumaya veriyorlar. hatta arkadaşıma biz yıkamacı değiliz falan demişler. günde 20 araba yıkarsın 400 tl kazanırsın. Ama 1 arabaya boya koruma yaparsın yine 400 tl kazanırsın anlayışında adamlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olaya senin perspektifinden bakarsak dedigin dogru; sen bu işin içindesin çünkü.. Sonax olur Ziebart olur.. Markaya takılmıyorum zaten ben, bahsetmek istedigim bu sektördeki iyi bir markayla çalışmak.. Beraberinde güven getiriyor çünkü..

Edit: Ben istanbulda taşınmadan önce, Adanada Ziebart efsanesi vardı mesela.. Adanalı arkadaşlar bilir, adamlar yıllarca mükemmel ekmek yediler.. Hem de şehirin en alakasız yerinde olmalarına ragmen.. Bu hususta Anadoluda ciddi açık var.. Benim gezip gördügüm 30-35 şehirde..
    Benim perspektifim olarak degerlendirme, simdi Sonax, Ziebart vs de iyi hizmetlerinden oturu sure gelmis firmalardir. Evet belki bayilik alarak daha kisa zamanda bu iyi hizmeti lanse edebilirsiniz ama diger turlu de asiri uzun olacagina inanmiyorum. En azindan 70.000 tl degerinde bir marka kiymeti olduguna pek inanamiyorum.

Bizim burada X bir yikamaci var gece gunduz full, adamda tabela da yok mesela. Bir tane daha var Meguiars amblemi var tabelada ama bayi degil o da full. Demek istedigim sey bu ama tabi fikirler farkli. Ben olsam 70.000 tl e cok urun, iyi urunle girip musteri guveni kazanirdim. Hangi urunu neden sectigimide anlatirsam bence en makul musteri hizmeti bu olurdu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meguiars'da olsa Ziebart'da olsa işçilik kötü oldukdan sonra markanın bir esprisi kalmıyor. İlk başta marka ve dükkan müşteri'yi çeker kabul ama daha sonra o müşteri'yi orda tutmak tamamen işçiliğe bakıyor. Onun için ben marka'ya verilen paraya karşıyım. Meguiars veya ne bilim chemical guys poor boys gibi malzemeleri kullanarak kendi markanı yaratabilirsin. Ki 70.000 TL güzel para içini rahatlıkla dekor yaptırıp, üstüne de stok'unu oluşturabilirsin.
    ☻/
    /▌
    / \

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)