User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
51 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: GSS (Genel sağlık sigortası) Borcu olanlara müjde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetkili bir kisiden ogrendim arkadaslar af geliyor.ama bu ssk yada geliri tesbit eden kurum tam serefsiz.bana once 35 tl cikardilar ( kafalarina gore sanirim )ben 1.5 sene 35ten odedim bankaya.sonra yanlis tesbit etmisiz demeden bana 2bin kusur tl borc cikardilar.ulan bankada oduyorum 35 gozukuyo ssk da 35 gozukuyo son ay bana tebligat geliyo aslinda sizin 100 kusur odemeniz gerekiomus yanlslk oldu.sie go diyip kavga dovus mahkemeye verecektim neyseki af geliomus odeme dediler.fakat ustteki gibi gelirse af ben yine mahkemeye veririm

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 2-3 aydır ödemedim birikti diyordum dün Atm'nin önünden geçerken borca bir bakim dedim kimlik noyu girdim bir baktım ki borcunuz yoktur yazıyor acaip tırstım devlet bunun acısını çok kötü çıkaracak benden diye şuan para biriktirmeye başlamış durumdayım

Vtec21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen ay'a kadar benim 123tl görünüyordu.
    Şimdi ise;

Borçlu Dönem Sayısı : 4
    Toplam Ana Borç Tutar : 121.21
    Toplam H. Faiz Tutar : 8.32
    Ödenecek tutar : 129.53tl olarak geçiyor.

Madem af gelmiş te neden her ay belli bir miktar faiz geliyor? Onu anlamadım.

Neyin kafasını yaşıyor GSS ya.

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende çıkmıyor borç babamdan dolayı hala ssk lı gözüküyorum ondan olabilir
    Biraz daha bekleyin derim af ne oldu bi araştırmak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gidip sorgulatıyorum bankadan ya da evden kendim bakıyorum, herhangi bir borç yoktur diyor. Sonra ki ay geliyor, yok faiz kesmişler, yok cezası var. Şu sistemi getirenlere ve düzenleyenlere ne kadar hakaret, küfür edilse haktır. 2 yıldır ödeyip duruyoruz, ayı ayına tutan rakam yoktur.

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1547 TL olmuş. Böyle borçmu olur yahuu.

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nerden sorgulanıyor bu?
    komançero garage

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerden sorgulanıyor bu?
    https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nzm66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sgkya gitmene gerek yok direk fon a git gelir tespiti orada yapılıyor.bir de ailenden biri gelir tespiti yaptırmış ise senin gelir tespiti yaptırmana gerek yok gss sistemi üzerinden goruyoruz gelir durumuna göre aylık 40 lira 120 lira karsılıgında veya yeşil kart çıkarsa ücretsiz muayene oluyosun.
    teşekkürler bilgi için,
    sosyal yardımlaşma vakfına gittim,üniden mezun olduğum halde aktıvasyon 2014 temmuza kadar geçerli olduğu için şuan gerek yok dediler gönderdiler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nzm66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sigortali ve ya bagkurlu değilsen ödemek zorundasın malesef.2 aydan fazla ödemezsen borcu hastanelerde muayene olamazsın
    Ben ödüyorum zaten GSS başladğından beri. Çalıştığım zamanlar hariç. Ödemek zorunda olmak farklı, yaratılan sistem farklı. 25 yaşın üstün de işsiz insanlardan bahsediyoruz. Bunun yerine istihdamı artıracak şeyler yapılsa ya da kafa yorulsa zaten sistem kendini kurtaracaktır. Sanki yan gelip yatıyor insanlar iş aramıyor vs. de ceza gibi bir uygulama getiriliyor. Bu sistem başarısız ve insanları sıkıntıya sokan bir sistemdir. Amaç nedir? Bu sistem ile neyin önüne geçilmiştir ya da nasıl bir sorun, baskı yaratılmıştır, bunları gözlemliyorlar mı? Sosyal devlet anlayışı bu mudur?
    Paranı yatır yoksa sana bakmayız bu nedir, bu nasıl bir devlet teşkilat anlayışıdır?

morgy_drag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 senelık bagkur borcum var..
    Ocak tan sonra kapıtırım dıyordum..
    Varmı onunla alakalı acaba ceza affı vs

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.074 lira çıkıyor benim borcum. Bu yaşa kadar hiç sigortalı işlem yaptırmadım. (7 Yıl prim ödediğim halde) şimdi ihtiyacım var ama çalışmadığım içinde ödeyemiyorum.

Bu borcun tamamı silinecek mi şimdi? Ben bu muhabbet ilk çıktığında kaymakamlığa gittim, sordu soruşturdu. 106 TL prim çıkartılar ama ne form doldurdum ne de eve geldiler.
    alıntıya HAYIR...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ocakta Meclis’e gelecek tasarıyla, Bağ-Kur sigortalısından GSS’li ve prim borçlusu işverene kadar 5.5 milyon kişinin gecikme zammının yarısı silinip borç 36 taksite bölüneceği yazılıyor.

Habertürk yazarı Ali Tezel bugünkü köşesinde Bağ-Kur sigortalısından GSS’li ve prim borçlusu işverene kadar 5.5 milyon kişinin gecikme zammının yarısı silineceğini yazdı.

Kaynak : http://finans.mynet.com/haber/detay/...-geliyor/90747

GSS BORÇLARINA 36 AY TAKSİT VAR

Zorunlu Genel Sağlık Sigortası kapsamında halen 3 milyon kişinin GSS prim borcu birikti . Bunlardan 550 bin kadarı da gelir testine zamanında gitmediği için borçları aylık geliri 2 asgari ücretten fazlaymış gibi her ay 240 lira borç çıkarılmış . Torba Kanun ile 240 lira borç yazılan kişiler yeniden gelir testine tabi tutulacak. Öte yandan GSS borçlularının anaparaları hariç gecikme zamları da yüzde 50’si silinerek 36 ay taksitle ödenebilecek.

BAĞ-KUR’LU İSTERSE PRİM BORCU SİLİNECEK

1- Gerek 1479 sayılı Bağ-Kur, gerek 2926 sayılı Tarım Bağ-Kur ve gerekse 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince SGK’ya 24 aydan çok Bağ-Kur prim borcu olanların hem borçları, hem de borçlu oldukları sigortalılık süreleri silinecek. Mesela, BağKur’a (4/B) 10 yıllık 55 bin lira borcu olan birisinin hem 55 bin liralık Bağ-Kur borcu hem de 10 yıllık Bağ-Kur’luluk süresi silinecek.

2- Bağ-Kur’un hem borcunun hem sigortalılık süresinin silindiği dönemlerde SSK çalışması varsa, Bağ-Kur süresi silindiği için artık SSK ile Bağ-Kur çakışması ortadan kalkacağından, esasen Bağ-Kur ile çakıştığı için geçersiz olan SSK prim ödeme günleri de yasal ve geçerli hale gelecek.

İHTİYAÇ OLAN KISIM BORÇLANILABİLECEK

3- Emeklilik için prim gün sayısına ihtiyaç duyanlar, tamamını değil silinen süreden dilediği kadarını canlandırıp ödeyebilecek. Mesela, 10 yıllık Bağ-Kur süresinin 3 yılına ihtiyaç olursa bu kısmını ödeyip süresine ekletebilecek.

4- Bağ-Kur’a 24 aydan çok prim borcu olanlar, borcu sildirmek yerine ödemek isterlerse de ana para borcu sabit kalmak kaydıyla, gecikme zamlarının yüzde 50’si silinerek 36 aya kadar taksitle de borcu ödeme hakkına sahip olacak. Öte yandan 24 aydan az borcu olanların sildirme hakkı olmadığı için bu kişiler de gecikme zammın yarısını sildirerek borçlarını 36 ay taksitle ödeyebilecekler.

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son habere göre;

Borçlu Dönem Sayısı, 24
    Toplam Ana Borç Tutar, 2755.50
    Toplam H. Faiz Tutar, 318.57
    Toplam Tutar = 3074.07

silinecek borç = 159,28 hiç zahmet etmesinler benim için
    alıntıya HAYIR...

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    silenecek borcu nerde yazıyor? ben yapılandırdım. Eskiden 250 tl borcum vardı. Düzelttiler aylık 45 tl ye düşürdüler ödedim baya simdi ödediklerim gözükmüyor 3 aydırda ödeyemedim. Yukarıdakı verilen linke bir baktım 881 tl borcum gözüküyor nasıl oluyor bu iş anlamadım ya?

yardımcı olabilcek kimse varmı?
    doğuştan araba manyağı

nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 aydır sigortalı olarak çalışıyorum ama hala borç bindiriyolar.bu nasıl iş çözemedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nette haber sitelerinde gezinirken mynet'te farkettim haber başlığını. GSS prim borcu olanların silineceği ve 36 taksite bölüneceği yazılıyor.

Sanırım yılbaşından sonra bir güzel açıklarlar taslağı.

Bunca insan boş yere borcunu ödemiş durumda. Ve benim gibi aff'ı bekleyen onlarca insan varken bir an önce açıklık getirmeleri gerek gerekli görevlilerin bu duruma.

Linkteki haberi okuduktan sonra iyice kafam karıştı benim de. Borcların bir kısmına af gelineceği bildiriliyor da her ay faiz ne demek oluyor. Orası aklımı karıştırdı.

Absinthé - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önce insanları kendine yalandan borçlandır sonra affet kral sensin , iyi valla.
    Belong to beyond of your horizon.

Jam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gss olayını şans eseri 2 ay önce nette takılırken öğrendim.Benin anlamadığım olay bu adamlar bana askerde olduğum süre içinde de borç bindirmişler askerden geldim 3 ay bekledim sigortalı bir işe girdim sigortam ödendiği halde yine borç bindirmişler bunun bir açıklaması var mı?

Borçlu Dönem Sayısı : 15
    Toplam Ana Borç Tutar : 1767.35
    Toplam H. Faiz Tutar : 146.45
    Açıklama :
    GSS Borçlanma Prim Borcu
    Borc Tutar :
    1913.80

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)