Aynen abi ama simdi melek kiligina girenleri gorunce cildoriyorum bende ordayim genelde az cok biliyoruz kimin ne yaptigini orda abi
Printable View
ya beyler herkes biliyo kim sikti kim sikmadi. gri golf, beyaz mustang, kirmizi sedan vtec, yesil hb1.4is, siyah leon. cogunuzun arabasinda varex var. kapatip gecseniz olursunuz sanki. hbbyle cok karsilasiyoruz atasehir arkadas bu taraflarda oturuyo herhalde. nerde ne yapmasi gerektigini bilen biri.
Daha önce shellde toplanılırken de insanlara dedik arkadaşlar karşıda hastane var gazlamayın hasta adam var hastane de rahatsız ediosunuz diye. Ben de yapıodum taaki hastane olduğunu fark edene kadar. Çıkıp bende burada herkesten özür diledim. İnsanları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Buradan o hareketleri yapan arkadaşlara soruyorum. Adabınızla gelip arabanızı park etseniz taşkınlık yapmasanız ne kaybedersiniz. O hareketi yapmanızın amacı ne? Yaw bana bunları bi açıklayın. Orada dünya kadar sizden hızlı araba varken kime hava atıosunuz?
Boyle de canimi ye. Sende yaptin oda yapti buda yapti. Yapmasak oyle arabaya binmeyiz. Hepimizde heves var. Orda gazlayanlar cogu arkadasim ben isim vermiyorum neyse cok gazlayan oldu. Ben kendi adima ozur dilerim arkadaşlardan. Benim arabam bana yetiyo cok sukur yetmese fazlasinada binmeyi iyi bilirim
Gülü seven dikene katlanır bukadar basit .
Şöyle kuytu bi köşe yok mu toplanacak ciddi söylüyorum maksat araba muhabbeti yapmaksa yemin ederim ben evden termos getiricem hatta çay nescafede getiricem bir kaç tabure orda da gayet makara çevrilir.. Hemde araba sesleri bizim sesimizin yüksekliği kimseyi rahatsız etmez.Ordan da çıkılır otobana gazlanır.
Ama ben piyasa yapıcam ataşehire arabamı göstericem derseniz o ayrı.Benim evimin garajı vardı Bursa'da yarış öncesi doluşurduk oraya çayımı demlerdim muhabbetimizi yapardık.Ya da tanıdık bir esnafın dükkanında toplanırdık orda makaramızı yapar ordan otobana geçerdik.
İnsanlar cidden şikayet etmekte haklı düşünün küçük çocuğunuz var zar zor uyuttunuz egzoz sesine kalktı ağladı haydaa bütün ev ayağa.Yada ailenden hasta birisi var zorla dalmış uykuya uyanıcak.Kendi adına düşün deli gibi yorulmuşsun mahremine evine geliyorsun dinleniceksin biri geliyo zevkimi alıcam diye seni yatağından zıplatıyo.
Yeri geldi bizde yaptık o yalnışları yapmadık değil.Ama burda anlatılmak istenen olayı farklı objektiften görenlerin size önerileri.İsterseniz yine yapın karar sizin kimse size yapmayın diyemez ya polis sizi alır ya da ortamda dışlanırsınız bir şekilde yalnız kalırsınız neden ortamınızın tadı kaçsın gerek yok bence.
Hepimiz bu işe gönül vermiş insanlarız kendi kendimize zarar vermeyelim derim.
abi konuya mudahil olmak istemem sonucta canlari yananlar sizsiniz ve yanmayanlar yorum yapinca alinmayin lutfen..
soyle aciklamaya calisayim dilimin dondugu ve anladigim kadari ile..araca gorsel olarak yapilan modifikasyon veyahut ses icin yapilan islemleri kimse kendi icin yapmaz..en azindan ben bole dusunuyorum..hee performans tabiki alinmak istenilir ama birde cevrenin bakislari insanlarin begeniside arac sahibi icin cok onemlidir bir yerde..heves herkezde var..zaten hevessiz adamin bu forumda ne isi var? ki bole bulusmalara gelen arkadaslarin giden arkadaslarin surda yazan ben gibi arkadaslardan cok daha fazla hevesi var..bi nevi gercek modducular :)
simdi birazda kendimden ve ss sahibi arac kullanicilarindan ornek vereyim..ben porsche 997 tt kullaniyorum..ve beni elek edecek bissuru arac mevcut forumda..ama eskiden hulk ama cem abinin (stlegal) arabasi ve cuneyt abinin suprasi vs vs.. simdi ben malmiyim gideyim bi ton para vereyim porsche alayim..giderim bi honda alirim cok daha azina gonlumce kamyon kasasi ile hp alir milleti elek ederim..ama isin bide hava atma baktirma prestij meselesi var..kimine gore malliktir kiminin hosuna gider arabasina bakilmasi..
ferrari sahipleri hastanenin onunde basmiyolarmi?lambo yada porsche..inanin bu arkadaslardan daha fazla ses cikaran ferrarilerde bilmem nelerde gordum..yesilkoyde yavrusunu dolastiran iki ebevyn kaldirimda yururken bir lambonun gaz vermesiyle o cocugun nasil kacip agladiginida gordum..
dogru oldugunu yada takmis hakkidir bassin demiyorum elbetteki..ama genc arkadaslarimiz ve bu ise gonul veren arkadaslarimizida ben birazcik dahi olsa anlamaya calisiyorum..empati yapmaya calisiyorum..
tek tek isim olarak yazmicam burdaki muhabbetteki arkadaslarimiz zaten okuyacaktir..sizdende ricamiz forum olarak diyim..biraz daha sagduyu canim kardeslerim..ayrica araclarinizin baglanmasina gercekten uzuldum..insallah birdaha yasanmaz bu tarz olaylar..
Sözüm sana değil sakın yanlış anlaşılmasın....
Oraya polis çağıranı da çok iyi biliyorum ve haklı olarak çağırıyor. Kaç senedir gidiyoruz daha bir kere bile arabamı kapının dibine çekiyim millet görsün otoparkta elimde bira takiliyim gibi bir şey yapmadım.
Adamlar sağolsun mekanlarını açıyolar o kadar erkeğe laf etmiyorlar buna rağmen kimi oturup arabasının lastiğini parlatır, kimi elinde bira otoparkta gezinir, kimi yolu kapatır muhabbet eder, kapının önü desen ordu halinde herkes...
Oraya gelen arkadaşlardan tek ricam dışarıdan bir baksınlar yanında kız arkadaşıyla, ailesiyle o kapıdan içeri girer mi?
İzmir'i, İstanbul'u veya Ankara'sı yok bu işin. Artık şu toplanılan yerlerde artık neden yapıldığını anlamadığım davranışları (launch, kesici, patinaj, üç pedal,...) yapmayın. Altınızdaki araba milyon beygir olsa o hareketleri yaparak sadece rahatsızlık veriyorsunuz yani başka hiç bir şey olmuyor...
İstanbul ekibine geçmiş olsun...
O dedigim hareketi yaparak gecen sedan kasa da vardi. Gene ayni kirmizi renk.
cut out um var mutluyum arabamda fılmde yok yasa dısı plakada.sucu birazda kendımızde aramak gerek.he atasehırde sessız sakın gezerkende baglanan yokmu var tabiiki ama o anlık sessızzsın baska bir günde temde veya baska bı yerlerde kesınlıkle kural ıhlalı yapıyoruz hepımz ne kadar savunsak kendımızı bence boş
Turkiyede maalesef boyle bi olay var. Show off dunyanin heryerinde var ve belli seyleri asmis toplumlarda komik karsilanio. Bizde tam tersi. Adamsin kralsin denior. Senin 997 ye gelince o dedigin arabalarin hepsi senden duzlukte hizlidir ama istanbul parkta 10 tur sonra tur bindirirsin. Ss un olayida odur zaten duzde hizli olsun diye yapsalardi ona gore tasarlarlardi. O arabalarin tasarim amaci yol tutus ve hizi optimum olarak sunmak.