herkese geçmiş olsun
Printable View
herkese geçmiş olsun
10 dakika fark ile yırttım, iyiki ayrılmışım herkese geçmiş olsun.
bundan 3-4 sene öncesine kadar asla böyle muhabbetler olmazdı yok yanlayalım el freni çekelim karakol önünde artist artist gidip polisin gözüne sokmalar yada orda burda yanlayıp videoyaya çekip çok matah bişeymiş gibi reklam olmak istanbul drift filmi çekmiyoruz yada hızlı ve öfkeli istanbulda değil beyler artık algılayın bunu tamam herkesin maddi bütçesi bellidir ona göre yapılır ama abi abartmayın 90 hp lik arabaya çek düz boru kesici kesici yeter da yok işte gitmiyo zorlama s2000 alıyosun yanlıyosun her köşede çoğunuz forumdakilerle arkadaş belki çok yakınlar ama başkasının yada arkadaşımın yaptığı hata yüzünden yanamam kimse kusura bakmasın eskiden daha çok gece yarışı oluyodu ama böyle araba bağlaması yoktu
Rezerved..
Bağlanan araç sahiplerine öncelikle geçmiş olsun.
Benimde kafamda sürekli soru işareti yaratan bişi var bu denemeler neden anadolu yakası neden ataşehir kavacık ? Zaten ataşehirde deneme yapan araçların %80 i avrupa yakasından gidiyor. O kadar yol yapacağına trakya tarafına mahmutbey gişelerden sonra yaklaşık 20-30km gittikten sonra mükemmel ve bomboş düzlükler oluyor ve gece 12 den sonra nerdeyse hiç araç olmuyor sağ taraftan tek tük giden kamyonlar haricinde. Yer yer 4 şerite çıkıyor yol ve yol üstünde otobanda bir çok tesis var buluşulup oturulcak toplanılcak muhabet edilcek kritik yapılcak yani roll yapanlar için nimet gibi bir yol. Yani çilesi işkencesi bunca derdi varken neden illede ataşehir geçmişten gelen alışkanlıkmı yoksa yakalanma heyecanımı burayı cazip kılan
yaw yürüyen arabaların bir tanesi dışında hiçbiri bağırtarak oradan geçmedi. Bağırtanların çoğu yürümeyen vti tayfasıydı. Yürüyen arabalardan da sadece Orçun bögürttü arabasını. Olan bize oldu. Kimsede yalan diyemez.İnsanlar biyerde toplanıyor diye neden sorun oluyor onu anlamadım. Orası park zaten. Starbucks cart curt bi sürü kafe var. Başkalarını rahatsız etmeden toplanılsa kime zararı var. Ama anlayamadığım şekilde şşov peşinde koşanlar yüzünden olay boka sarıo.
mümkün olduğunca mimlenmiş yerlere gitmemek gerek.
haklı olduğunu düşünen varsa şikayetçi olsunlar, basit bir dilekçe ile ücretsiz yapabiliyorsunuz. hatta haklı olmanıza gerek yok yutturabilirseniz serv,sten yazı fotoğraf filan ile size yazılmış cezayı geri de alabilirsiniz.
Ben bu konuda çok düşünüyorum. Bence bu istanbul park etkinliğinin tanıtımı yeterli değil. Bilmiyor insanlar ciddi anlamda şaşırıyorlar. Face'e kasklı bir fotomu koydum bir çok arkadaşım nereye gittin nerede oluyor bunlar diye yorumlar yazdılar. Techturkey'e üye olan kesim dısında pek aslında insanların haberi yok. Daha fazla reklam yapılmalı. Sokakta abuk subuk gazlamanın bi anlamı yok. Gerçekten araç kullanmak istiyorsan ve kendine güveniyorsan piste gelmelisin mantığını insanlara işlemek lazım. Özellikle 18-23 yaş grubunda sokakta abuk subuk gazlama konusunda büyük sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
ehahehahe kargo uçağına koptum :hahaha:
Sıkıntı burda kopuyor zaten.
Otobanda gazlarken alınan arabaların sahipleri hiç ağlamadı, yedik bi *** bağladılar dediler, razı oldular.
Ama cumartesi akşamı olan olayda, kendini bilmez, ego yoksunu, gösteriş meraklısı bi kaç kişi var gücüyle arabalarını öttürünce, şikayet geldi ve gazlamamasına rağmen orada bulunduğu için insanlar bağlandılar. Gazlamadan orada insanları rahatsız etmeden bulunanların arabaları bağlanıp asıl suçlular uzaklaşınca bu dahada rahatsız etti.
İyi oldu ağlamayın diyenlere hitaben, ordaki çoğunluk gazlamadı ctesi akşamı, 3-5 araba gazladı, ordakilerin birçoğu dikkat etmeye başlamıştı burdaki uyarılardan sonra. Ama ben o gece kendimi zor tuttum gazlayanalara laf atıp ortalığı karıştırmamak için, ama bir sonrakine bu kadar soğuk kanlı olamayabilirim.
Ha bende getirdim arabamı sessizce ama sorumsuzca gazlayanları görünce geri götürdüm.
Ataşehir shell için çok yazdık çizdik yapmayın gazlamayın etmeyin diye, oradan s...ir ettiler hepimizi, sırada burası var.
Tekrar söyleyelim, yapmayın arkadaşlar ataşehir starbucksın orada gazlamayın.
Sehirin ortasinda trafigin icinde donut yapan adama "320 TL" ceza kesersen boyle olur. Para verip "diyetimi odedim, hadi tekrar yapalim!" ya da "parasiyla degil mi?" gibi mantiklar bu yuzden turuyor zaten.
Para cezasi kadar caydiriciligi olmayan, etkisiz bir ceza modeli yok. Halbuki 320 TL yaninda "320 saat kamu hizmeti" diye de ceza versen, yerleri sildirip tuvalet temizletsen, caydiriciligi yuksek bir ceza olur.
Dusunsenize haftada 15 saat kamu hizmeti cezasi aldiniz, calisiyorsunuz, is cikisi 2-3 saat kadar da hizmet veriyorsunuz, yerleri supurup bulasik filan yikiyorsunuz. Bir daha yapar misiniz ayni hatayi? Sanmiyorum...
Atasehirde ayni kafa. 3 kurus ceza bir de araci baglama gibi "yetersiz" bir ceza olursa, oraya gelen yaratiklar da "Baglansak ne olur ki yeeeeeaa!!" "parasini verir dusurturuz haciii bizde sikinti olmazzz" diye konusur.
Kanun koyucu olsam para cezasindan cok hizmet cezasi veririm keza bizim insanimizi para cezasi ile adam etmeye olanak yok...
O zaman kimse rolling daha doğrusu pist dışında bir etkinlik yapmasın.
He he tamam.
Tesekkur butonu yok,buradan tesekkur ederyım.
Cok dogru bır tespıt,cezalar caydırıcı olmalı.Adam resmen fenomen oldu ama kımler fenomen yaptı?Egıtımsız mılyonlarca kısı var trafıkte.Bu tıp hareketlerı erkeklık olarak goruyorlar.Yanı olumcul yanlıs degıl,"bılek-cesaret" vs olarak algılıyorlar....
o zibidi bi anda otoparkta belirdi ben onu anlamadım. Bi de yanında sürekli polisler gülüşüolar falan. Ne ayak çözemedim.