User Tag List

Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
201 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Kış lastiği olmayana 77 lira ceza.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabamda geçen sene aldığım kış lastiğini taktım zincirimde bagajda kafam rahat

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Melih' in anlatmak istediği farklı, sonuna kadar katılıyorum. Kış lastiği normal lastiğe göre çok güvenli iş yerinde kullanıyoruz aradaki fark inanılmaz. Ancak hafta bir araç kullanan karda aracını çıkarmayan adam neden lastik alsın ki???
    EkN garage

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hava 7 derecenin altındaysa yazsın ama dün akşam bile 10 dereceydi hava Ümraniye'de, gündüz o Toyota'lı ceza yediğinde kaçtı acabA? Termometre varsa bir şey demem Yoksa gerçekten yılsonu bütçe kapama çalışması gibi düşüneceğim her şartta ceza yazılmasını.

Bilenler vardır sabah-akşam Kavacık göbek tıkanınca mezarlığın arkasından dolaşıp ters yönden trafiğin önüne geçiliyo, tüm yıl durum aynıyken neden 1 haftadır polis durmaya başladı orada diye düşünüyor insan?
    Dün hava 7 dereceden yüksekti diye hatırlıyorum yanılıyor da olabilirim. Ama dün yağış yoktu, öğlen saatlerinde sahil yolunda motorize trafik polisi durdurup ceza kesmiş.
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ondertopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Melih' in anlatmak istediği farklı, sonuna kadar katılıyorum. Kış lastiği normal lastiğe göre çok güvenli iş yerinde kullanıyoruz aradaki fark inanılmaz. Ancak hafta bir araç kullanan karda aracını çıkarmayan adam neden lastik alsın ki???
    Sonunda anlayan biri çıkmış sağolasın valla. Gündelik kullandığımız Megane taktırıcaz zaten en kısa zamanda.

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uygulama herkes için geçerli ben haftasonu binerim kar yağarsa haftasonuda binmem diyenede geçerli.. kış mevsiminde kış lastiği kullanılır yoksa lastik araba bahara kadar garajda durur yada cezaya katlanılır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uygulama herkes için geçerli ben haftasonu binerim kar yağarsa haftasonuda binmem diyenede geçerli.. kış mevsiminde kış lastiği kullanılır yoksa lastik araba bahara kadar garajda durur yada cezaya katlanılır
    Me me me yapmaya devam o zaman. Çok yaşa devlet çok yaşa.

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uygulamanın avrupadaki gibi yapılması lazım.Belli tarihler arasında kış lastiği kullanmak zorunlu olmalı.Kullanmayacaksanız hiç çıkarmayacaksınız aracı.Öğlen hava 15 derece olur,akşam rüzgar çıkar 5 derece olur.Öğlen çıkan arabasını bırakıp mı dönecek evine?Böyle birden bire çıkartılması banada garip geldi.Kanunen sadece ticari araçlarda zorunlu diye biliyordum.En azından sonbaharda haber verilip insanların hazırlıklı olması sağlanmalıydı.
    Birde sorum olacak.Benim orjinal ölçüm 225/45/17.Ancak uygun fiyata 215/50/17 buldum.Jantta bir problem yaratır mı bilemedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanunda zaten halen yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlar olarak yer alıyor. Sivil araçlar diye yer almıyor. Haftaiçi kullanmadığım kar yağdığında çıkarmadığım aracım için şuan alacak durumum yok çıkarmam kar yağdığında arabayı. Ama daha resmi gazete de hususi otolar için bir madde çıkmamış polisler resmen yer aramış ve uydurmuş kılıfına.
    Ankarada kış lastiği inanılmaz verimli. Ama 7 derce üstünde verimliliğin düştüğü ve lastiğin özelliğini kaybettiği açık.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Falmor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uygulamanın avrupadaki gibi yapılması lazım.Belli tarihler arasında kış lastiği kullanmak zorunlu olmalı.Kullanmayacaksanız hiç çıkarmayacaksınız aracı.Öğlen hava 15 derece olur,akşam rüzgar çıkar 5 derece olur.Öğlen çıkan arabasını bırakıp mı dönecek evine?Böyle birden bire çıkartılması banada garip geldi.Kanunen sadece ticari araçlarda zorunlu diye biliyordum.En azından sonbaharda haber verilip insanların hazırlıklı olması sağlanmalıydı.
    Birde sorum olacak.Benim orjinal ölçüm 225/45/17.Ancak uygun fiyata 215/50/17 buldum.Jantta bir problem yaratır mı bilemedim.
    çapsal fark %2.05 oluyor sıkıntı olmaz %2.5-3 e kadar 205/50 bile takabilirsin hatta ozaman %0.4 oluyor degşim farkı
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 6 senedir kaza yapmiyorum ama sigortaya para oduyorum, bu trafik sigortasinin kotu oldugunu kanunun gereksiz oldugunu gostermiyor

Ayni mantigi kar lastiginede uygulayabiliriz herkese gerekli degil ama zorunlu ve faydali..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çapsal fark %2.05 oluyor sıkıntı olmaz %2.5-3 e kadar 205/50 bile takabilirsin hatta ozaman %0.4 oluyor degşim farkı
    Çapsal fark pek umrumda değil.Yakıtın artmasını yada km saatinin yanlış göstermesi önemli değil.Tek takıldığım nokta lastik tabanının janta uygun olup olmadığı.Jantın taban ölçüsünü bilmiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kış ile kar lastiği arasında fark var mı? Biz ne takacağız? Bilgisi olan var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tyrereviews.co.uk den bakıyorum lastik almadan önce.Orda yaz ve kış lastiği olarak ayırıyor lastikleri.Ekstra olarak bir kar lastiği ayrımı yok.Ama her kış lastiğininde kar performansı aynı değil.Bize lazım olan daha çok kış şartlarında ıslak ve kuru performansı yüksek olan lastikler.Kar ve buz performansı benim için ikinci planda kalıyor.

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Arabam 4 çeker (awd) merak ettim cumartesi günü kar yağdığında evimin etrafında (dikmen) yazlık lastiklerle dolandım. Sadece çok dik bir yokuşta çıkarken zorlandım.

Ama yokuş aşağı inişlerde ciddi sıkıntı vardı

Bugün kış lastiği aldım taktırdım şimdi kafam çok rahat. Hatta lastikçi "abi buna taktırmana gerek yoktu ben hiç yolda kalan forester görmedim" dedi. Ekstra olarak bagajımda zincir, takoz, çeki halatı vs. de var. Tedbiri elden bırakmamak lazım.

Hayatında hiç kışlık lastik kullanmayan adamlar var. Bu adamlar aradaki farkı anlayamaz. Bunlardan biri de benim babamdı 3 5 senedir alıp takmaya başladı kışlık lastikleri.

Şimdi ben ona bu kadar ısrar ettiğim için teşekkür ediyor bana. "Yıllardır bu 4 mevsim lastiklerle ne eziyet çekmişiz be" diyor. Bu arada babam sadece haftasonları kullanır arabasını, hava kötü olursa da hiç kullanmaz.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kış ile kar lastiği arasında fark var mı? Biz ne takacağız? Bilgisi olan var mı?
    kış lastiği takıcaksın Melih

surayı incele oku anlıycan net olarak

Sıkca Sorulan Sorular / kislastigi.com
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kış lastiği takıcaksın Melih

surayı incele oku anlıycan net olarak

Sıkca Sorulan Sorular / kislastigi.com
    Teşekkür ettim

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim pajerodaki mt lastiklerde M+S yaziyor. Mud + Snow diye geciyo. Polise bunu anlatinca anlar heralde herhangi bir uygulamada.

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Falmor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı soruyu ben de sormuştum bir bakın isterseniz

http://www.techturkey.com/forum/yol-...-degisimi.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altugkocer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı soruyu ben de sormuştum bir bakın isterseniz

http://www.techturkey.com/forum/yol-...-degisimi.html
    Teşekkür ederim.Ancak hala taban ölçüsünden endişeliyim.Lastik janta göre dar gelebilir diye.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)