User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Antivirüs yardımı

Burak E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avast tavsiye ederim nerdenyse 4-5 senedir ücretsiz kullanıyorum her sene ücretsiz serial gönderiyorlar bana.

suana kadar bircok vürüsü herşeyi buludu temizledi ve sistemi fazla zorlamadı
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

CooLeqenD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Çok eskiden Kaspersky kullanırdık, eskiden Norton gelirdi bilgisayarın yanında kurduktan sonra başlardı bilgisayar can çekişmeye Bu aralar her makinem de ESET 6 kullanıyorum, en azından soruyor bana ne yapayım ne edeyim diye, Norton pat diye siliyor kimisini geride getirmeye izin vermiyor.. O yüzden hiç gerek yok bu tarz şeye, ESET iyidir, kimi zaman anti-virüs bile kullanmıyorum.

Combo-Fix' i kullancak kişinin en son çare olarak görmesi gerekiyor, biraz zararlı bir program olarak aklımda yer edindi bazı programları bozuyordu sanırım..
    Otomobil Fotoğrafcısı

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu seneye kadar hatta 1 ay öncesine kadar bende Symantec kullanıyordum. Endpoint...

Fakat yeni türeyen basit USB Disklerdeki virüsleri yakalayamaması sonucunda ciddi sıkıntılar yaşattı bana...

ESET i 3-4 sene önce test etmiştim 5 para etmezdi, ama bu yeni versiyonunu denemenizi şiddetle öneririm...

gerek bilgisayarı yormaması gerekse Symantec in yakalayamadığı 1-2 tehditi çok basitçe alt etmesi kararımda etkili rol oynadı... 3 senelik ESET Endpoint aldım bende firmaya.

Kaspersky ESET e göre çok daha fazla yordu cpu yu...

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kav internet security satin almistim en son sistem cok iyi degil ama kasmiyor duzgun calisiyor.
    Bundan once. Hep netten serial bularak eset kullanirdim

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu seneye kadar hatta 1 ay öncesine kadar bende Symantec kullanıyordum. Endpoint...

Fakat yeni türeyen basit USB Disklerdeki virüsleri yakalayamaması sonucunda ciddi sıkıntılar yaşattı bana...

ESET i 3-4 sene önce test etmiştim 5 para etmezdi, ama bu yeni versiyonunu denemenizi şiddetle öneririm...

gerek bilgisayarı yormaması gerekse Symantec in yakalayamadığı 1-2 tehditi çok basitçe alt etmesi kararımda etkili rol oynadı... 3 senelik ESET Endpoint aldım bende...

Kaspersky ESET e göre çok daha fazla yordu cpu yu...
    Bahsettiğin sorunun Diskin USB olması ile alakası yok. Uygulamanın ayarları doğru yapıldı ise; USB diski taktığında tarama gerçekleştiriyor ise ve virüsün imzası SEP Global Database içerisinde var ise; SEP yakalar. Bu tarz seçimlerde SEP yakalayamadı, Eset yakaladı, Trendmicro avladı o yüzden en iyisi şudur demek yanlış olur.. Birinin 100.000 imzalık database'i vardır diğerinin 10.000 imzalık.. Yakalanan zararlı içerik ikisinde de yoktur, 2000 imzalık database'e sahip olan bir AV'de vardır. Bu mantıkla yola çıkarsak 2000 imzalık database'e sahip olanı "en iyi" olarak değerlendirmemiz gerekir ki külliyen yanlış olur. Doğru karar, Global olarak en çok kullanılan ve buna bağlı olarak en çok veriye / zararlı içeriğe ulaşma olasılığı olan; en sık güncellenen firmalardan birini tercih etmektir. Performans konusu ise işin ayrı bir boyutu, kullanıcının cihaz kapasitesine göre her user için ayrı değerlendirmek gerekir.

Benim tavsiyem; hiçbir bilginiz ya da araştırma imkanınız yok ise herkesin bir şekilde büyük bir bankada; enterprise firmada, telekomünikasyon şirketinde çalışan bir tanıdığı ya da tanıdığın tanıdığı illaki vardır.. Sorun onlara; onların kullandıklarını tercih etmeye çalışın..

MEGFB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErayCerit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar nette biraz araştırdım ama her forumda farklı bir şey yazıyor. Ciddi anlamda işe yarayan ve verilen parayı hak eden bir program önerebilir misiniz ?
    ücretsiz olarak önerebilceğim windows essential security ve antivir beraber kullanılması ücretli olarak önerebileceğim norton 360 dır testlerde en fazla koruyan norton 360 olarak biliyorum fakat bu herşeyi koruduğu anlamına gelmiyor kesenize uygun bir şekilde başka firmaların yazılımlarını kullanabilirsiniz

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğin sorunun Diskin USB olması ile alakası yok. Uygulamanın ayarları doğru yapıldı ise; USB diski taktığında tarama gerçekleştiriyor ise ve virüsün imzası SEP Global Database içerisinde var ise; SEP yakalar. Bu tarz seçimlerde SEP yakalayamadı, Eset yakaladı, Trendmicro avladı o yüzden en iyisi şudur demek yanlış olur.. Birinin 100.000 imzalık database'i vardır diğerinin 10.000 imzalık.. Yakalanan zararlı içerik ikisinde de yoktur, 2000 imzalık database'e sahip olan bir AV'de vardır. Bu mantıkla yola çıkarsak 2000 imzalık database'e sahip olanı "en iyi" olarak değerlendirmemiz gerekir ki külliyen yanlış olur. Doğru karar, Global olarak en çok kullanılan ve buna bağlı olarak en çok veriye / zararlı içeriğe ulaşma olasılığı olan; en sık güncellenen firmalardan birini tercih etmektir. Performans konusu ise işin ayrı bir boyutu, kullanıcının cihaz kapasitesine göre her user için ayrı değerlendirmek gerekir.

Benim tavsiyem; hiçbir bilginiz ya da araştırma imkanınız yok ise herkesin bir şekilde büyük bir bankada; enterprise firmada, telekomünikasyon şirketinde çalışan bir tanıdığı ya da tanıdığın tanıdığı illaki vardır.. Sorun onlara; onların kullandıklarını tercih etmeye çalışın..
    bende bu yüzden zaten Symantec kullanıyordum 1 ay öncesine kadar
    Ama Symantec karşılaştığım probleme çözüm olamadı maalesef,

Çevremdeki enterprise firmalar Symantec kullanıyor ama, bahsettiğim firmalar banka ve dışarıdan zaten hiçbir şekilde veri aktarımı sağlanamıyor makinalara... USB port'lar kapalı, web-based emailler kapalı, vs. vs.

Dolayısıyla zaten tehditle karşılaşma riski çok yüksek değil aslında...
    tabiki benim yaşadığım problem dediğiniz gibi symantec i kötü yapmaz ama, benim "bir kısım" makinalarım sahada ve ahmetin velinin necatinin her şekilden insanın Flash disk ini taktığı, her türlü web sitesine girilebildiği tamamen dünyaya açık makinalar...
    Bu makinalarda Symantec oldukça sıkıntı çıkardı bana,
    15-20 gün ESET i test ederken bir yandan da Symantec'i kullanmaya devam ettim,
    2 farklı makina arasında Symantec Endpoint delik deşik oldu
    Symantec Endpoint in olduğu makinaya takılan her flasdisk virüs yedi ve aynı flash disk i ESET in olduğu makinada temizledim...

Kısacası benimkisi birebir bir tecrübe idi,
    ESET ile problemsiz devam edebildim netice olarak, ama symantec yarı yolda bıraktı maalesef

münferit bir içerik olabilir, dediğim gibi bu symantec i eset den daha kötü bir yazılım yapmaz. Sadece benim karşılaştığım bir tecrübe oldu anlattıklarım...

CooLeqenD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    o Win Essential kadar b*k bir program görmedim ben hiç bir işe yaramıyor.. Eskiden çalıştığım firmadayken patron bana makinelerde görürsen direk kaldır diyordu o derece..
    Otomobil Fotoğrafcısı

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bu yüzden zaten Symantec kullanıyordum 1 ay öncesine kadar
    Ama Symantec karşılaştığım probleme çözüm olamadı maalesef,

Çevremdeki enterprise firmalar Symantec kullanıyor ama, bahsettiğim firmalar banka ve dışarıdan zaten hiçbir şekilde veri aktarımı sağlanamıyor makinalara... USB port'lar kapalı, web-based emailler kapalı, vs. vs.

Dolayısıyla zaten tehditle karşılaşma riski çok yüksek değil aslında...
    tabiki benim yaşadığım problem dediğiniz gibi symantec i kötü yapmaz ama, benim "bir kısım" makinalarım sahada ve ahmetin velinin necatinin her şekilden insanın Flash disk ini taktığı, her türlü web sitesine girilebildiği tamamen dünyaya açık makinalar...
    Bu makinalarda Symantec oldukça sıkıntı çıkardı bana,
    15-20 gün ESET i test ederken bir yandan da Symantec'i kullanmaya devam ettim,
    2 farklı makina arasında Symantec Endpoint delik deşik oldu
    Symantec Endpoint in olduğu makinaya takılan her flasdisk virüs yedi ve aynı flash disk i ESET in olduğu makinada temizledim...

Kısacası benimkisi birebir bir tecrübe idi,
    ESET ile problemsiz devam edebildim netice olarak, ama symantec yarı yolda bıraktı maalesef

münferit bir içerik olabilir, dediğim gibi bu symantec i eset den daha kötü bir yazılım yapmaz. Sadece benim karşılaştığım bir tecrübe oldu anlattıklarım...
    Call Center, Şube elemanı harici banka çalışanlarının internet erişimleri genellikle açıktır. Keza zararlı içerikler özellikle kurumsal firma çalışanlarına web based maillerden değil, şirket maillerinden PDF'lerin arkasına eklenmiş zero day atacklar ile geliyor. Yakın dönemde rastlanan Turkcell'denmiş gibi, THY'denmiş gibi şirket maillerine gelen mailler buna en sıcak örnek.. Hatta bu saldırıda, x'denmiş gibi gelen firmaların kendi çalışanları bile etkilendi..

Bunun dışında zararlı içeriklerin en çok bulaştığı yer, internet.. Girilen sitelerin arkasında nelerin olduğu bilinmiyor. Web based maillerden çok daha tehlikeli girilen web sayfaları, hatta ve hatta facebook.

Düşündüğünün aksine Bankalar, tehditle karşılaşma riski en yüksek yerler. Özellikle hedefli saldırılarda sen, ben gibi "ev kullanıcıları" kıymetsiz, değersiz userlarız saldırganlar için. Banakalar ve benzeri kuruluşlar ise her gün sistemlerine yeni bir güvenlik ekipmanı eklemesine rağmen en çok saldırı alan, saldırganların en çok ağzını sulandıran yerler. Enterprise firmalar ve Telcolar ise; bahsettiğin gibi USB'si, internet erişimi tamamen açık "ali, veli, necati" gibi yerler..

Dediğim ve dediğin gibi; senin olayda SEP bulamamıştır başka bir şey bulmuştur. Bir diğer olayda Kaspersky bulamaz, Trendmicro bulur. Başka bir olayda McAfee uçar gider.. Ancak bu bir değerlendirme kriteri olmamalıdır. Ayrıca; problemsiz devam diye bir şey olmadığına inanıyorum.. ESET database'inde ya da SEP database'inde olmayan bir zararlı içeriğin hacker sunucusuna call back tunnel açıp açmadığını bilemezsin / bilemem. Şunu her zaman akılda tutmak lazım, en güncel AV'yi kullanıyorsun diye temiz değilsin. O AV'nin bilmediği / yakalayamadığı / tarama zamanında kendisini gizleyen bir zararlı içerik makinanda olabilir ve bu hiçbir uyarı ile karşına çıkmaz.

Güvenlik konuşulan noktada dış dünya ile alışveriş mevcut ise "güvendeyim" diye bir nokta malesef yok. Şuan en efektif koruma; Firewall, IPS/IDS, Gatewayler ve Yeni yeni piyasaya çıkan local sandbox mimarisine sahip yeni nesil antimalware appliance'ları ve uçlarda da uygun policylerin üretildiği AV'ler ile olabilir diyebiliriz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)