8-9 arkadaşınla git mekanına adamda polis çağırsın mekan basma haraç kesmeden şikayetçi olsun ömrünün yarısını çete kurmaktan yat
öyle kolay değil bir yere gidip cam çerçeve indirip erkeklik yapmak.
Doğru bi tanedir. yasal haklarını kullan..
devlet yurdundan belgeyi aldık ki zaten yurttan çıkış yapıldı. abi bu site insanı çok gaza getiryo ama bnm amacım ilk senedi almak sonra adamın yanına gidip adam gibi kız arkdsımdan özr dielemsini istemek ama yok onuda yapmazsa yaptıgı terbiyeszlik karşısında oda aynı terbiyeszliği görür yoksa gidip yurt basıp zorla almak fln bunlar bıze gore deıl
Isparta'da öyle bir olay yok en 10 aylık yaparlar senedi. Parasını verip oturduğun evden de seni sokağa atarım senetlerinide vermem diye tehdit yersin bide gücü gücü yetene hesabı
Benim de 4. senem kardeşim Valilik, Belediye ve Kyk'ya git sana yardımcı olurlar. Yanına kalmamasını istiyorsanda Şikayet edeceksin Genelde çatı katlarında balkon olan yerleri kapatırlar belediyeye Kyk'ya şikayet hatta elektrik ve su sayaçları ortaktır gelen ücreti bölerek elektrik su alırlar onuda şikayet bana elektrik satıyorlar diye
Adamı dövmek kolay işte değmicek bir adam için peşine düştüğün paradan daha çok para harcarsın adliyede karakolda ama kesin yapacam dersende adamı takip et özellikle akşam 9'dan sonra sokakta kimse olmaz yık geçama tavsiye etmem daha çok sabrın sınanacak bu gibi olaylarla hayatımda gördüğüm en garip şehirdi Isparta
sadece üstüne yürüme konusunda haksız adam.geriye kalan parayı isteme konusunda dibine kadar haklı.yalnız tek bir nokta var söylediğine göre adam senete falan yazmış birşeyler işte ilerde çıkarsa mıkarsa diye.peki böyle böyle bir durum var ise ne diye tatava yaptırıyorsun ki adama da diyebilirsin senette yazana bak vs. diye ayrıca kimse senede tutupta öyle bir şey yazamaz.senin ki kısaca iki ucu boklu değnek ama yine de kahraman olayım diye hareket etme.sen işini hallet önce arkadaşını güvenli bir yere yerleştir.ailesi senedini alsın.en son içinde kaldıysa bir şeyler yine istediğini yap.ama birinde senet varken kaba kuvvet ile iş çözmek maalesef çok terso.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
beyler sükunetiniz için teşekkürler.
sana gelince abicim atar gider bir yere kadar seni ve kız arkadaşını aileleriniz ne emeklerle oralara okumaya gönderdi. saçma sapan hareketlerle yakmayın başınızı.
benim polis tanıdığım çok, ıspartadan birilerine ulaşmaya çalışayım, ulaştığımda mesaj atarım sana.
ama öncelikle delikanını sakinleştir. sonra varsa orada bir tanıdık büyük al yanına git yakın bir karakola kız arkadaşınla durumu izah et. elbet insan evladı bir polis çıkar. mağduriyetini iyi açıkla sadece. malesef yaşından dolayı seni ciddiye almayabilirler. senet işini de polise danış.
baktın sinirin geçmiyor maddi manevi kendinizi güvence altına alın ondan sonra hırsını almaya çalış.
sadece bu mevzu için değil hayatının her noktasında akıllı davranmak zorundasın. eski külhanbeyi taksici büyükler bile sopa yerine arabalarında biber gazı taşıyorlar.
i'm not a monster i'm just ahead of the curve..
ben anlatamıyorum galiba güzel kardeşim adam bize dediki kayıt yaptırırken DEVLET YURDU ÇIKSIN BI KURUŞ FAZLA PARA İSTEMİCEM ÜSTELİK SİZ FAZLA VERDİYSENİZ GERİ İADE ETCEM.Zaten yurdan çıktı orda kalmıyo devlet yurdunda kalıyo insanız ki ben gereğinden fazla sinirleniyorum snirle adam bişiler yapmak istedim ama şimdi tek derdim senedi alıp adamı şikayet edip bi sonuç almak
şimdi kavga dövüş çözülcek bişi değil adam polise şikayet etse haklıyken haksız olcaksın
keşke senet yada anlaşma imzalanırken bunu madde olarak ekleseydiniz şuan elinizde yazılı bi belge kanıt olmadığı için işiniz zor olabilir...
hele bide senette kiracı çıkmak isterse yıllık ücreti ödeyip çıkar tarzı ibare varsa iyice kötü...bu yüzden yurtta kalmadım bende....yurt sahipleride çakal artık biliyolar 3-5 ay sonra arkadaş edinip eve çıkıcaklar...senelik yapıp o seneyi kurtarıyolar...
yarısını verin çıkın demişse oda iyi şöle düşün 1800 lira daha verebilirdin
sadece ısparta değil her yer öyledir.ben 123123 senedir okuyorum lisede de dışarıda okudum.etrafımda çok kişinin başına geldi bu olaylar.hatta daha geçen sene arkadaşım aparttan eve çıkıcaktı.adam parasını istedi.şimdi mantıklı düşündüğünü sanıyorsun misal kalmıyacağım ayın parasını neden veriyorum diyorsun değil mi?öyle olmuyor işte.adam yıllık gelirini oradan hesap ediyor.sana o odayı 10 ay vermese veya 10 ay üzerinden senet yapmasa otel gibi sırayla herkes istediği kadar kalsın , olur mu öyle şey ?
ayrıca öğrencinin bol olduğu yerlerde bu adamlar allah bilir senede kaç tane böyle sıkıntıyla uğraşıyor.öncelikle bilmeniz gereken adamların bu konudaki tecrübeleri.ayrıca hiç bilmediğin şehirde adam dövmek ve sorna sevdiğim dediğin kızı orada bırakmak ne bileyim yani sonra "this is ıspartaaa" demesinler.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
ne lanet bi yermiş abi bilsek ikimizde burayı yazarmıydık insanların tek derdi nekdar para koparırsam koparıym. bilgilerin için teşşekr edrım abi bnm ilk amacım şikayetle biyere varmak
kansız çok abi
abi ilk olayın siniriyle aklıma ilk gelen o adama tekme tokat dalmaktı o an kız arkdsım zor tuttu beni yurttan içeri grmiym die iyikide engel olmus olayın ilk anındaki sinirm yok benm tek derdim o adamdan şikayetçi olmak ya bi ifade vermeye bile çağırsalar bize yeter.Haklısın abi sonuçta kaba kuvvetle kim bi yere varmış öğütlerin içinde teşekkür edrim abibi tanıdık olursa cidden güzel olur çünkü el emeğiyle çalışan bi insan için 600 lira cidden az bi miktar değil.
bence ailelere söyleyin, onlar gidip orayı başına yıksın. Bildikleri yolla ki tercihen hukuki süreç olabilir bu.. yani ortada bir durum var, adam bu durumu orta yollu çözüme ulastırmayı konuşmak yerine kızcağızın üzerine yürüdüyse, biraz sert yapmaya hak var ortada diye düşünüyorum.
Olurda 600 lira verip kurtulmak gelirse içinizden bir büyüğünuz ile gidin ve kalan senetleri direkt aldıktan sonra parayi verin ne olur ne olmaz . Şimdi en büyük hata devlet yurdu ile alakali ibare bulunmaması. İnşallah bu sorundan en az hasar ile kurtulup en büyük dersi kendinize pay alırsınız.
bu senedin tahsilatını yap yarısı senin dese senden benden psikopat 50 adam bulur, gaza gelme.
diyelim ki olmadı; yine de su uyur düşman uyumaz her kuytudan geçerken arkana bakmak zorunda kalırsın.
senetten para tahsilat etmek kolay değil eskisi gib, mahkemeye gittiğinde hakim karşılığında ne verdin diye soruyor. yurtta kalmadığını da belgeleyebiliyormuşsun madem, iyi bir avukatla görüşüp durumu rahatlıkla çözersin.
amcam ve en yakın arkadaşım avukat, bilgi alacaksan görüştürebilirim biriyle, nasıl bir yol izleyeceğini söyler, bölgedeki avukatla da ne yapacağını bilirsin.
abi ailesinin haberi var onlarda avukatla fıln konusuyolar işte napabılrız die.abi benmde tek derdim bu kız gıttıgınde adam gıbı konussa o adama ilk başta ben hak verrdim ama üstüne yürümek ne valilikten bişi cıkmazsa 600 lira daha verip senedi alıp şikaetçi olcaz
inşallah abi insan başına geldikçe yaşadıkca tecrübe ediniyo
abi teşekür edrim avukatla görüştük oda senet olduğu için yarısını verin alın senedi dedi.bide devlet yurduyla konuştuk onlarda bi belge verdi bu belgeyi valiliğe götürün para vermeden senedi alırsınız dediler.eğer valilktende sonuç çıkmazsa 600 lira verip alcaz senedi ondan snrada şikayet etcez üstüne yürüyp tehdit edip hakaret ettiği için.
o senetlerin pek geçerliliği yok diye, bu sitede bir yerlerde okumuştum sanki.
geçmiş olsun.
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
"G-S Öğrenci Yurtları Sahibi H. U. çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda esnaflara örnek olacak mesajlar verdi. U. 'Ispartamıza hoş geldiniz. İnşallah eğitiminizi başarı ile tamamlar ve sizi buradan uğurlarız. Bizler sizleri yürüyen TL olarak görmüyoruz. Bizim için önemlisiniz, değerlisiniz. Her biriniz nezih kişilersiniz. Öğrenciyi yürüyen TL olarak görmek bindiğimiz dalı kesmektir. Sizler sayesinde ekmek yiyoruz. Sizden aldığımız bu paraya layık bir hizmet vermek istiyoruz. İnşallah hizmetimizden memnun kalırsınız' dedi."
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)