Herkese iyi günler,biraz uzun ama bilgiye ihtiyacım var
Kız arkadaşımla beraber Isparta'da okuyoruz .Devlet yurdu çıkmadı yedek listedeydi sıra gelene kadar oda özel bi yurda kayıt yaptırdı senelik 3.600 lira ücret karşılığında senet imzaladı.
Ama senedi imzalarken devlet yurdu çıkarsa yurttan ayrılırım demiş bunuda senede yazılmasını istemiş.Yurt müdürüde tabi çıkarsa verdiğin ücreti bile iade ederim demiş.Oda imzalamış şimdi devlet yurdu çıktı adamla çıktı die konuşmaya gitmiş.
Ağzımı bozmucam adam kızın üstüne yürümüş sen yalan söylüyosun ben öyle bişi sölemedim beni kandıramazsın yurttan çıkarsanda çık ben paramın tamamını alırım bide üstüne bir sürü tehdit adama saldırmamak için zor tutuyorum kendimi beni durduranda adamın elinde senet olması.
Ben adamla sert bi dille konustum adamda senedin yarısını verme karşılığı senedi verceğini söledi yani bizden 1.800 lira para talep ediyo zaten 1.200lirasinı adama verdik.
Şimdi devlet yurdunda kaldığına dair belge aldık kaymaklıkla valiliğe başvurunca senedi alma gibi bi imkan varmış.Yarın onu denicez en kötü ihtimal adama 600 lira verip senedi alcaz.Ama ben bu adamın peşini bırakmak istemiyorum ya sağlam bi sopa yicek benden yada yasal yollardan nasıl hakkımızı arıya biliriz.
Şimdi savcılığa veya polise gitsek kız arkadaşımın üstüne yürüdüğü için tehdit hakaretten şikayetçi olma imkanımız varmı adamı karakola ifadeye çağırsa bile bana yeter.nasıl bi yol izlememiz lazm bilen varsa yardımcı olablirmi.
bu arada karşı tarafıda dinlemek gerek diyenler olabilir.Karşıdaki adamda nasıl bi insansa öğrencileriyle mahkemelik olmuş bu seneye kadar kendi yurduna girmeside yasakmış.
yurtta Isparta Güleş Seçkin kız öğrenci yurdu hüseyin uçman