User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 80 km/s de olanlar..! (okumanızı tavsiye ederim)

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    airbagler açılmayı unutmuş..
    Belki torosla kaza yaptılar ? Herkesin airbag'li araçları yok. Lütfen araçlar hakkında düzgün yorum yapalım ikiside tanıdı..lan konular karıştı.

Ben 100 km ile direğe çarptım.. Aşağı yukarı bunları hissediyor insan.. Kemer kesinlikle takılmalı.. 200 mt aşağıdaki bakkala gidiyorum bazen arabayla.. O zaman bile takarım.. Nerede ne olacağı hiç belli olmaz..

Allah hepimizi kazadan beladan korusun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı arkadaşlar işi biraz gırgıra vurmuş ama paylaşımdaki asıl amaç ''kemer'' in önemi...

Misal 2 kere ağır kaza geçirdim her ikisinde de kemer takılı değildi, takılı olsaydı kız arkadaşım ve arkadaşımın bugün bellerinde kalıcı hasar olmayacaktı.

İnsan minare boyu uçuruma taklalar atarak inerken anlıyor kemerin önemini... Kurtulmamızın tek nedeni uçurumun dibindeki çam ağacının üstüne konmuş olmamız e tabi bir de alın yazısı..

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgilendirme için teşekkürler ama şöyle yazılar okuyunca arabayı satıp toplu taşıma kullanasım geliyor
    SM PERFORMANCE

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    oldu olacak 1000 + km yol gidiyoruz biz tek seferde, 50 km/h hızı geçmeyelim, 2 günde gideriz?

yürürken saksı da düşebilir, gelip size de çarpabilirler.

nerede ne kadar hız yapılacağını, arabanın o hızda ani harekette ne tepki vereceğini bilmek yeter. gerisi Allah'a kalmış..

Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaşlar işi biraz gırgıra vurmuş ama paylaşımdaki asıl amaç ''kemer'' in önemi...

Misal 2 kere ağır kaza geçirdim her ikisinde de kemer takılı değildi, takılı olsaydı kız arkadaşım ve arkadaşımın bugün bellerinde kalıcı hasar olmayacaktı.

İnsan minare boyu uçuruma taklalar atarak inerken anlıyor kemerin önemini... Kurtulmamızın tek nedeni uçurumun dibindeki çam ağacının üstüne konmuş olmamız e tabi bir de alın yazısı..

he ben afedersin 50m gidecek olsam arabayla yine kemer takan bi tipim de sizinkisi biraz vurdumduymazlık olmuş kusura bakma bomonti..

ilk kazada hadi bilmiyordun önemini yaptın, e sonra ders almadın mı bu olaydan? kemer takmak bu kadar zor değil, Allah bilir hala şehirler arasında takıyorum abi diyenlerdensindir..

VoodooRush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oldu olacak 1000 + km yol gidiyoruz biz tek seferde, 50 km/h hızı geçmeyelim, 2 günde gideriz?

yürürken saksı da düşebilir, gelip size de çarpabilirler.

nerede ne kadar hız yapılacağını, arabanın o hızda ani harekette ne tepki vereceğini bilmek yeter. gerisi Allah'a kalmış..

he ben afedersin 50m gidecek olsam arabayla yine kemer takan bi tipim de sizinkisi biraz vurdumduymazlık olmuş kusura bakma bomonti..

ilk kazada hadi bilmiyordun önemini yaptın, e sonra ders almadın mı bu olaydan? kemer takmak bu kadar zor değil, Allah bilir hala şehirler arasında takıyorum abi diyenlerdensindir..
    Kemer önemli. Kemer takarım takarım bir boşluğuma gelir kırk yılın başı onda da başıma bir şey gelir. En son takla attım, 3-5 km yolda gitseniz takın kemerinizi. Çıkıyor birisi yolunuza hiç yoktan kaza yapıyorsunuz.
    Sakarya'da ücretsiz kantar hizmetim var, roll öncesi kilosunu merak edenleri beklerim.

ykavcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel bilgi teşekkürler, bir üyenin imzasında bununla ilgili bir not'da vardı.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

yahu kemerin önemiyse milisaniyelerden banane ? sanki sayabiliyoruzda milisaniyeyi kaza yaptığımızda hmm şimdi airbaglerin açılması lazım.laaan kafamı vurmayı unuttum vs mi dicez ? Kemer ile ilgili tonla video var ,yazı var makale var.Varoğlu var kısacası.

Ben herzaman kemer takarım bu arada yanlış anlaşılmasın,uzun yolda arka koltuktakilerede taktırıyorum(anam babam dahil).

onun harici ben gereksiz buldum yazılanları açıkcası.xxx milisaniye BOM lastik patladı niye yok mesela,belki adam çakıltaşlı yolda kaza yaptı..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu kemerin önemiyse milisaniyelerden banane ? sanki sayabiliyoruzda milisaniyeyi kaza yaptığımızda hmm şimdi airbaglerin açılması lazım.laaan kafamı vurmayı unuttum vs mi dicez ? Kemer ile ilgili tonla video var ,yazı var makale var.Varoğlu var kısacası.

Ben herzaman kemer takarım bu arada yanlış anlaşılmasın,uzun yolda arka koltuktakilerede taktırıyorum(anam babam dahil).

onun harici ben gereksiz buldum yazılanları açıkcası.xxx milisaniye BOM lastik patladı niye yok mesela,belki adam çakıltaşlı yolda kaza yaptı..
    Birçok gerekli konu varken gereksiz konu açmış olduğuma üzgünüm.

Ne diyeyim..

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kemer takılı değilken airbag açılmasın zaten.. mazallah....
    .

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açılsın, ne zararı var ki ?

kemer yerine toka takılıyken açılmasın ama o ayrı. (srs ise)

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kafan direksiyona doğru giderken airbag in boynuna verebileceği zararı düşünsene ?
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstteki mesajimdaki durumu hariç tutarak, sadece kafa ileri gitmiyor ki. Gövde de beraber gidiyor ve havayastığına baş ile birlikte çarpıyor. Kemer takılı olmadığında direksiyona ve cama carpmaktansa havayastığına çarpsin sonuçta daha yumuşak bir yüzey.

Söylediğim durumda kaza sırasında sürücü ileri hareket etmeden önce hava yastigi açılmış oluyor. Hareket sırasında aniden yüze çarpmıyor.

tabi bunu söylerken kemer takmaya gerek yok gibi birşey söylemiyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstteki mesajimdaki durumu hariç tutarak, sadece kafa ileri gitmiyor ki. Gövde de beraber gidiyor ve havayastığına baş ile birlikte çarpıyor. Kemer takılı olmadığında direksiyona ve cama carpmaktansa havayastığına çarpsin sonuçta daha yumuşak bir yüzey.

Söylediğim durumda kaza sırasında sürücü ileri hareket etmeden önce hava yastigi açılmış oluyor. Hareket sırasında aniden yüze çarpmıyor.

tabi bunu söylerken kemer takmaya gerek yok gibi birşey söylemiyorum..
    Şöyle birşey var

Sürücü 80 km ile direksiyona doğru giderken aynı süratle airbag sürücüye gelecek ve çarpma şiddeti 2 katına çıkacak.. Yanlışım varsa birisi düzeltir zaten

Bir de bu SRS olayı nedir birisi kısaca özetleyebilir mi?

kifanhom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "keşke" dememek için .....
    livin' on the edge

Sercan K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahin ve kus serisinde arac ortanadan bir kac es parcaya bolunerek icerideki yolculari cayira cimene en az hasar gorecegi yerlere itina ile atar ve ayaga kalkan surucu ve yolcular sigara yakarak ama ne patladik bee gibisinden tavirlar sergiler..
    hahahahahahh Çok güldüm bu yoruma çok İzninle imza yapıyorum

HONDAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilker_yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllar önce internette gezinen bir videoydu bu yazının altında etkili olur.

https://www.youtube.com/watch?v=oyE_Wh_RYjE
    Hocam yazının altında zaten aynı video var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çocuk önemli bişeyi gayet düzgün bi şekilde yazmış çizmiş, üstüne gitmek yerine harun taştan videosu izleyin beyler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle birşey var

Sürücü 80 km ile direksiyona doğru giderken aynı süratle airbag sürücüye gelecek ve çarpma şiddeti 2 katına çıkacak.. Yanlışım varsa birisi düzeltir zaten

Bir de bu SRS olayı nedir birisi kısaca özetleyebilir mi?

Emniyet kemeriyle bağlantısı olmayan tek kademeli hava yastıkları kemer takılı yada takılı değil ayrımı yapmaz her zaman aynı hızda ve sertlikte açılır. Srs olanlar kemerle etkileşimli diye hatırlıyorum. İsmi farklı olabilir ama ismin önemi yok, bahsettiğim hava yastıklarının hangisi olduğunu anlattım sanıyorum..

Kemer tokası takmanın yanlışlığı kademeli havayastıklarıyla birlikte daha da büyüyor. Onlar kemer takılı olarak algılayıp açılma şiddetleri ve hızları değişiyor. Neyse konuya döneyim.

Yanlışın var. Orada sadece sürücünün hareketi var, neden dersen;
    Bu açılma öyle hızlıdır ki sürücü yada yolcu kaza etkisiyle koltuğundan ileri fırlayana kadar hava yastığının açılma işlemi tamamlanmış olur. Dolayısıyla sürücü (80 dediğin için devam ediyorum) 80 km ile direksiyona çarpmaktansa aynı hız ile yastığa çarpıyor. Enerjisinin (büyük) bir kısmı burada absorbe edildikten sonra yastıktan sekip sağa sola başka bir yere çarparsa çarpıyor. Her halükarda direksiyona çarpmasından iyi oluyor yani.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kemer şart bilgilendirme içinde teşekkür ederiz ama sunuda unutmayın yolda giderken beton duvara dümdüz çarpma ihtimaliniz az

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)