User Tag List

Sayfa 2/11 İlkİlk 1234 ... SonSon
194 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: İş kurmak...

blackk35alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 yıllık işletme sahibiyim bu işe girerken sadece çalışarak kazandığım bir 2.4 Accord um vardı bir gece rakıyı fazla kaçırıp patronuma rest çekip gece aracımı satıp ertesi gün tüm paramla yaptığım işle alakalı mal aldım ve bu işe girdim. rabbime şükürler olsun hiç pişmanlık duıymadım. sadece sana dosthane bir tavsiye sen kafana ticareti zaten koymuşsun sadece yapman gereken şey cesaret edip harekete geçmen. şunu unutma kaç parayla girdiğin bir yere kadar önemli esas önemli olan ne kazanmayı ve ne yapmayı istediğin. bugün kafe de açsan tekstilcide açsan işine önem ver herşeyi en iyi şekilde yap para sonradan gelicektir.
    ha bütçene gelince o paraya iyi bir oto kuaförü olabilir, küçük ama ayak altında çok kişinin geçtiği sandvich büfesi olabilir. bayanlar için bijuteri ,küpe takı ws yada gene işlek bayanların geçtiği bir yol üstünde açık parfüm işi mantıklı fikirler arasında geliyor.unutma ki göze batmayan minik paralar hep büyük paraları getirir.
    şimdiden hayırlısı olsun Rabbim utandırmasın kardeşim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her işin bir çok püf noktası.

ne yapmak istiyorsan acele etme, gocunma ve o sektörde en alt seviyede de olsa bi süre çalış bence.

ne nereden alınır, ne kadara, ne kadar alınır, hangi zaman ne gider vs. bunları tecrübe etmek önemli.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bayan ;

çanta,cüzdan,kına seti vs bu tarz şeylere gir sırtın yere gelmez inan bana.(marka vs replika olmasına gerek yok)

3liraya ufacık cüzdan alıyosun 15-25ten iteliyosun..En kötü çanta 100lira sana maliyeti 15-45tl..

iyi araştır,hele birde kiralık vs verirsen falan fişman aman sabahlar olmasın(kına seti-takımı vsvs)
    - K -

________
    Dr.Ecu

asulus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bayan çanta bijuteri falan gideri var bencede. birde satış sonrası çok uğraştırmayacak bir sektör seçilmeli. para çokemel sadece.

BoOoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepinizden Allah binlerce kere razi olsun Ilginize cok tesekkur ederim.
    Tecrube edinmek gercekten en onemli kismi soylediginiz gibi ama tecrube etmek birazda isin icine girince ogrenilen birsey.. Bende bi sekilde baslayip ogrenmek istiyorum. Allah nasib ederse mesela kurucagim bu dukkani oturtabilirsemneger daha sonra baska daha buyuk bir ise girmek istiyorum.

Abi istanbul cok garip bir sehir herkes cakal herkes akrep olmus. Izmirde belki oyle degildir ama burda bisey yapicakssan 2 kere dusunmen ve cok iyi arastirman gerekiyor. Aklimda hep izmirde yasamak vardi izmire mi tasinsam acaba

agirlikli olan bayan canta bujiteri gibi urunler konusulmus hem fikiriz gibi ama ben +olarak ayakkabi da düşünüyorum

Yok mu artiran ?

Arabası kadar kafası var anahtari kadar beyni yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende son günlerde rüzgar santrali işine merak saldım. tabi ki çok yüksek maliyetli bir iş ama bankalar çok düşük faizli 10 yıllık kredi veriyor bu iş için. 1 megawatt kapasiteye kadar lisanssız olarak kurulabiliyor. herhangi bir yerde elektrik aboneliğiniz olması yeterli ama mantıklı mı değil mi bir türlü karar veremiyorum. benim hesaplarıma göre mantıksız ama rüzgar tribünü üreticilerinin hesaplarına göre çok mantıklı. kimin hesabı doğru bir türlü çözemedim

serkanOC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ghibli nin yazdıkları bence daha iyi anlaşılması için tekrar okunmalı..

Tr de eşimin uğraştığı hediyelik eşya üretimi yapan 3-4 firma var ve hiç biri bu firma kadar güçlü değil.. buna rağmen üreticilik bu ülkede zaten neredeyse yasaklanmış gibi bişi.. yani sen üretince de seni besleyen yada destekleyen bi kurum kuruluş yok tamamen kendi imkanlarınla ayakta kalmaya çalışıyorsun.. buda dışarıdan tahmin edildiği gibi değil emin ol.. tecrübemi ben böyle edineyim dersen aç bi kafe o paraya da gitti gözüyle bak..

BoOoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkanOC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ghibli nin yazdıkları bence daha iyi anlaşılması için tekrar okunmalı..

Tr de eşimin uğraştığı hediyelik eşya üretimi yapan 3-4 firma var ve hiç biri bu firma kadar güçlü değil.. buna rağmen üreticilik bu ülkede zaten neredeyse yasaklanmış gibi bişi.. yani sen üretince de seni besleyen yada destekleyen bi kurum kuruluş yok tamamen kendi imkanlarınla ayakta kalmaya çalışıyorsun.. buda dışarıdan tahmin edildiği gibi değil emin ol.. tecrübemi ben böyle edineyim dersen aç bi kafe o paraya da gitti gözüyle bak..
    Abi üniversite yaninda kafede işlettim ortakklik şeklinde yürüttük ama oda kapandi. Kafede tutucak bişey değil ya.. Kurumsal bi işletme olasinki kahve dünyasi vs gibi o tarz yerlerde eyvalah ayaktada kalirsin ama diğer türlüsü çok zor.
    İstediğim biraz daha farkli yani insanlar giyim üzerinden bir şekilde yürüyor. Ayakkabi satan üst baş satan güzel bi dükkan açmak daha mantikli yeni yerleşim merkezlerinde olmasi çarşilarin içinde olmasi + katacaktir , ghibli abimizin dediğini çok iyi anladim ama işe girmeden de öğrenilmiyo bazi şeyler. Sonuçta ticaret kumardan ibaret risk alicaksin zaten. Yoksa başka türlü kurumsal bir firmada işe girerim aydan aya maaşimi alirim..

Arabası kadar kafası var anahtari kadar beyni yok.

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sevdiğim bi abimle 3-4 ay önce çiğ köfteci açacaktık. Maliyet olarak 35 bin lira fiyat çıkmıştı. Bana yarsını ver sende ortak ol beraber götürelim dedi ben çok düşündüm ama gerek okulum gerekse tutunamayacağını düşününce pek yanaşamadım. babam verdiğim kararlara karşı çıkmaz ve yapmak istediğim her şeyin arkasındadır. o da onaylamıştı okul bitene kadar takıl bakalım diye.
    Şimdi keşke ortak olsaydım diyorum. Her zaman uğruyorum yanına boş durmuyor adam muhabbet etmeye vaktimiz yok. Komagenenin bayiliğini aldı. Hatta komagene ile ben görüştüm dükkanı ben buldum mobilyanın ölçüleri tabela ölçülerini vs ben aldım ama cesaret edemedim işte..
    Şimdi sadece keşke diyorum. Verdiğim parayı 5-6 ayda kazanacaktım. Risk alamadım almak gerekiyomuş onu anladım. Komagenenin bayiliği düşünülebilir. Bizim burası küçük bi ilçe 6-7 tane çiğ köfteci var. Artık insanlar bilinçli tüketici olmuş herkes kalitesine hijyenine bakıyor.
    Yardımcı olabilirim eğer böyle bi bayilik düşünürseniz. Ama aceleye gerek yok kesinlikle.

F.Dogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de önümüzdeki 6 ay içinde şirket kuracak genç girişimcilerden birisiyim. Yapacağım işi anlatmak isterim belki aklınıza başka fikirler getirir.

Memleketimiz Mersin-Silifke. Anne ve baba tarafından kalan toplam 30 dönüm limon bahçemiz var.

Limon piyasasını az çok bilirsiniz bazen öyle pahalı olur ki tane fiyatı üzerinden satılır. şimdi de kilosu 2.5 3 tl diye biliyorum.

Bir limon bahçeden üretilip mutfağınıza girene kadar bir çok kez zam görüyor abilerim kardeşlerim. Ve bu işte en az kazanan çiftçi, en kazıklanan vatandaş oluyor.

Bu zinciri biraz açmak gerekirse;

Biz limon bahçesine senelik misal 20 milyar masraf ederiz. 30 a satarsak şükrederiz. (çoğu seneler kurtarıp kurtarmadıgını hesaplardık.)

Meyveyi komisyoncu gelir bizden 30 a alır. Limonu ağaçtan toplatmak paketlemek ve soğuk hava deposunda bekletmek için masraf eder. Yani oda bu işe 50 milyar yatırır.

E komisyoncu da kar edecek. oda en az 60 milyara büyük şehirlere limonu pazarlar.

Bu sefer haldeki çalışan abilerimiz 60 a aldıgı limonu istanbul pazarına 70 e pazarlar.

Esnaf manav pazarcı vs kim satıyorsa o da kazanmak isteyecek 70 in üstüne karını koyar.

Sonrasında siz en son o fiyattan limonu alırsınız.

Rakamlar tamamen sallama usulü arkadaşlar ama sunu biliyorum. Memleketimde limon kasasını 15 e alabilirken burada o kasa 35 e dükkanlara esnaflara dağıtılıyor.

Şirketimi kurup bu aradaki köprüleri tek düze indirmeyi planlıyorum. ucuz kaliteli bir limon pazarı oluşturabilirsem gerçekten hayallerime büyük oranda yaklaşabilirim.

Zamanında 2-3 sene olmuştur bu sitede de limon satmaya çalışmıştım çiftçi gerçekten zor durumda komisyoncular analarını ağlatıyorlar çiftçi 1 kazanıyorsa komisyoncu 3-4 kazanıyor. Yazık günah.

bu iş için nakliye kamyon elimde var. ham madde elimde var. tek eksiğim limonu istanbulda tutacak bir soguk hava deposu ve dağıtımı yapıp paraları toplayacak güvenilir bir eleman. O da Allah izin verirse hallolacak.

Pazar birden oluşmaz biliyorum ama limon bu kokmaz etmez. Biz müşteriye sözümüzde durursak o bizim reklamımızı zaten yapar. Kim istemez ki ucuz limon alıp karını artırmayı?

Bu iş üzerinde düşünün derim. Çiftçi kazanırsa biz de kazanırız 2+2=4
    "Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde aklımda var bir süre sonra ufak çaplı bir iş kurmak gıda sektörü bana cok mantıklı geliyor okul yanı veya cadde üzeri ufak bir dukkanda hızlı lezzetli bir ürün şeklinde çiğ köfte hadi patladı buna alternatif birşey gerekli
    aynı tantuni kumru döner gibi
    mesela kadıköyde zurna diye bir dürüm döner var 70cm lavasa adamlar döner sarıyo çok hijyenik değil kalıteli bir yerde değil ama her daim full çekiyo 7tl mi ne
    baska ilde veya semtte bu tarz birşey yapılsa bence tutar maliyette çok gerekmez
    döner makinası tencere tava iki masa bi sandalyve vs max 20bin tl
    yada izmitliler binir katık döner var yada ne bilim bi çok ilde donas bu tarz şeyler yani dola ver yesin millet

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim öncelikle merhaba,
    bundan 3 sene önce bende böyle bir konu açmıştım hatta geçen gün gördüm hala faal yazışmalar var.
    ben kendi meslegim olan elektrik elektronik dalında iş yapmaya karar verdim.
    günümüzün en revaşta işlerinden olan güvenlik ve uydu işi üzerine kendi dükkanımı açtım.
    Allah'a çok şükür işlerim iyi gidiyor. dükkanı açtıktan sonra dsmart bayiliğinide aldım koşturmaca dewam ediyoruz.
    bu iş için senin çok fazla bir sermaye koymana gerek yok. işlek biyerde güzel bir dükkan tutarsın
    sonrasında müşteriye göstermek için demolar oluşturursun perakende satılacak ürünlerden alırsın.
    yani tahmini olarak sana maliyeti 15 bin civarı olur. detay istersen pm veya bktech_@hotmail.com üzerinden ulaşabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün gece Skytürk360 mı öyle bir kanalda ''hangi işte para var'' adlı bir program vardı. İlgimi çekti ve izledim, adı geçen programı bulup takip etmenizi öneririm öncelikle.

Bölümün konusu olarak keçi ve keçi sütünü ele almışlardı..

Ve işe girmek için 15 bin lira yeterli oluyormuş.. Hayvanın tanesi 800-1200 arası değişirken her sene 1 tane doğuruyormuş. Günlük verdiği süt miktarını da söylemişlerdi ama hatırlamıyorum bir şey söylesem yalan olur..

Ayrıca dikkat ederseniz son 1-2 senedir keçi sütü çok rabette. Bu arada kilosu 1.5 TL olması lazım

Maliyeti göz önünde bulundurarak 1-2 sene içerisinde ciddi denemeyi düşündüğüm bir iş.

Bende aynı sizin bütcenize sahip olan ufak bir yatırımcıyım, bakalım allah herkesin gönlüne göre versin.
    evde bebek oldugu için keçi sütü alıyoruz ve 1 şişesi 7 lira

babamla konuştum az önce keçinin çok çok az süt verdiğini söyledi yani biraz zahmetli bir iş olabilir o
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sağlam bi dönerci her yerde işi yapar ama etin güzel olucak hazır döner olmayacak bence güzel bi dönerci iyi para getirir

ahmet43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuda bende çok fikirsiz kaldım konuyu okudum askerden geldikten sonra ne iş kuracağıma bir türlü karar veremedim bu konu üzerinden bende fikir alabilirim çanta bujiteri işi banada çok mantıklı geliyor ama kütahya kucuk bir şehir oldugu için cesaret edemiyorum bir turlu
    ☻/
    /▌ ''J.Я OKÇU''
    / \
    ,43 AZ 886 BMW 1.16i F20,41 UZ 106 İNDİGO GTi,43 SA 222 Corsa C Air Honda VTEC2 43AV306 MK5 Golf TSi 43 AE 577

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin sermayen varmış ama sermayesi olmayıp da iş kurmak isteyenler için koskebin güzel destekleri var. 30 bin lira hibe 70 bin lira sıfır faizle 4 sene geri ödemeli destekleri var .

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bende farklı bı bakış açısı onerım, kendınden yola çık bence, nasl mı? en çok neye para harcıosun? emın ol o konu hakkında bılgın ve tecrüben vardır..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

_yekta_
    Misafir
    arkadaşlarımdan kendi işlerini yapmak istiyende var , işi olup , çarşıda illa bir dükkanım olsun diyende var kimisinin az parası var kimisinin hiç parası yok , ilginç fikirler var aslında , herkes düşüncesini paylaşmış benimde söylemek istediklerim arasında bütün parayı asla bir işe yatırma , ve eğer imkanın varsa düşündüğün iş kolunda yada düşünmediğin hiç bilmediğin iş kolunda basit işçi olarak çalışarak belli bir süre kafanda birşeyler canlandırabilirsin , kimi insan var hazır pazara çalışmak ister mesela toplu yemek pişirip fabrika şirket vb yerlere satış yapmak gibi yada halka satış yapıp teker teker para toplamak gibi bazı şeyleri biraz burnunuzu işin içine sokmadan belirleyemeyeceğinizi düşünüyorum

ne olursa olsun gıda olur tekstil olur belirli konularda üretim yada hizmet alanında satış olur biraz ucundan tutmak gerek , belkide eksikliklerinizi görüp dışarıdan eğitim alabilirsiniz mesela hamur işleri için gidipte aşçılık hakkında eğitim almak gibi ,

piyasada illa birileri para kazınacak , ve insanlar sıkıntılara dayanarak o yada bu sebep için çalışıp para harcamak istiyolar ve bazı konularda zevk alıyolar , işte size uygun ve hakkında araştırma yapıp , doğru bilgilere ulaşabileceğiniz birşeyler düşünebilirsiniz

örnek vermek gerekirse edirnede ciğerciler güzeldir iyi iş yapar ama lüleburgazda aynı zamanda çorbacı , köfteci ve ciğerci olupta güzel iş yapmak olabiliyor , yada insanlara bu şekilde kabul ettirebilmek , tekirdağ da ise sadece köfte satan yerler var o kadar çok ki ufaklı büyüklü ama en iyi lezzeti veren her zaman için güçlü adı bilinen bol parası olan firma olmuyor , halbu ki hepsi trakya içinde , dışardan bakan adam için hepsi aynı ama inanılmaz bir çeşitlilik var trakya içinde ve türkiyenin her yerinden insanın ağız tadı için bir köfe yada köfteci olmadı illa etli bir yemek kokoreç , ciğer , farklı baharatlı büyük sucuk vb....

her yerin kendine özgü alışkanlıkları var yada yeni alışkanlık kazanmak isteyen yerler var

mesela bundan belirli bir zaman önce sadece bir çeşit tatlı satan dükkanlar yoktu tekirdağ da ama şimdi adam sadece bir çeşit tatlı satıyor ama yanında dondurmalısı var fırınlanmışı var tahinlisi var , ama bunun yanında her çeşit tatlıyı satıpta iyi iş yapanıda var

umarım basit bir şekilde düşüncelerimi ifade edebilmişimdir (karnım aç olduğu için galiba hep yemekten gittik) ki çok fazla düşünülmesi gerekn detay var hakkınızda hayırlısı olur umarım

EserBodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendi okulumdan örnek veriyim. Kemerburgaz üniversitesinde okuyorum. Okulun etrafında cafe yok temiz yemek yiyecek yerde yok. Ya kantinden yada 212 avm de yemek yiyoruz. Etrafa güzel bir mekan açılırsa öğrenciler gidebilir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)