User Tag List

Sayfa 1/11 123 ... SonSon
194 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İş kurmak...

BoOoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question İş kurmak...

Öncelikle herkese merhaba

Bazi olumsuzluklardan dolayi , çok acil bir şekilde iş kurmam gerekiyor. Bu konu hakkinda yardimci olabilecek abilerime kardeşlerime sormak istedim. Tech Türkiye'yi forumdan ziyade güzel bir sosyal ortam olarak tanimliyorum bununda samimiyetine dayanarak ;

Bir dükkan açmak istiyorum ama çok ne iş yapicağim hakkinda bir fikir oluşturamadim , daha önce forumda bu tarz konular açilmişti hepsini okudum ama o iş kurucak kişilerin maddi anlamda benim cok cok üstümde olduğunu gördüm. Benim elimde 50-60 bin tl (max 100bintl) gibi bir param var ve esnafliğa resmi anlamda ilk adimim olucak Allah nasib ederse ilerde işler değişebilir ve büyüyebilir. Halen okul okuyorum ve part time işlerin yani sira Oto-Alim satim ve Rental işi ile uğraşiyorum. Bu artik bi meslekten çikmiş halde ve herkes arabaci olmuş durumda bunun yüzünden bu işlede uğraşma isteyi yok içimde zaten. Daha farkli ve çok büyük olmicak,mesela bir Giyim-teksil veya misal bir çiğköfteci dükkani gibi farkli dallarda bütçeminde yeticeği kadar hem sektör hemde lokasyon anlaminda fikirlerinize çok ihtiyacim var. Akil danişabileceğim yardim alabileceğim arkadaşlara yada abilerime şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Saygilar.

Arabası kadar kafası var anahtari kadar beyni yok.

Ozgu_Akcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana kalırsa yıyecek ısınden sasma derım ben bugun baktıgımızda ara sokaktakı lahmacuncular bıle uzunnnn yıllar boyunca ayakta kalabılıyolar yemek ısınde onemlı olan 1 temız olucaksın 2 servısını hızlı yapıcaksın gerısı gelır zaten
    [img width=300 height=250]http://img202.imageshack.us/img202/9708/ria.jpg[/img]

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    2 yıldır esnafım giyim teksil işi çok riskli batma ihtimali yüksek olan bir iş bir ihtimal bayan giyim ve marka olursa ayakta kalır ama zor bir dal çiğ köfteci de her köşe başında var yine riskli mesleklerden ama bir lise karşısında ve yakınlarında çiğköfteci yoksa büyük kar elde edersiniz oda bir gerçek allah kolaylık versin birde ufak bir tavsiye biz çok sıkıntı çektik elinizdeki tüm parayla kurmayın işi sizi 1 sene rahatlıkla kiranızı giderinizi çıkarıcak bir para ayırın biz zamanında yapmadık çok canımız yandı allah kolaylık versin
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayakkabı dükkanı olabilir,akrabam yapıyor uyduruk bi yerde ,güzel para kazandıgını söylüyor,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kurtköy'e Süleyman şah üniversitesi yeni kampüs kurdu öğrenciler için alternatif bir yiyecek şekli yok.. Çiğ köfte şehir içinde ölü doğan çocuk gibi artık ama bu şekilde uzak yerlerde ilk açan alternatifsiz ipi göğüsler..

Bayan aksesuar, ayakkabı işi giderli.. Herkes aynı şeyi söylüyor ama iş ciddiye binince kimse o riski de almıyor..

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanayi içine tükürük köfteci açıcan fast delivery olsun yeter

Antalya sanayide köfteci kerim var bilen bilir saat 1 de yicek bişey bulamazsın adam Bi saatte abartısız 30-40 kilo köfte satıyor. Önündeki kuyruktan sokakta trafik oluşuyor yeminlen

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kurtköy'e Süleyman şah üniversitesi yeni kampüs kurdu öğrenciler için alternatif bir yiyecek şekli yok.. Çiğ köfte şehir içinde ölü doğan çocuk gibi artık ama bu şekilde uzak yerlerde ilk açan alternatifsiz ipi göğüsler..

Bayan aksesuar, ayakkabı işi giderli.. Herkes aynı şeyi söylüyor ama iş ciddiye binince kimse o riski de almıyor..
    Yeni kampüsün etrafına veya iş yapabileceğiniz başka bir yere kafe de açabilirsiniz... Ya da kahve dünyası,gönül kahvesi tarzı ana teması "türk kahvesi" olan yerler son yıllarda gözlemlediğim kadarıyla iyi iş yapıyor...
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.KAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni kampüsün etrafına veya iş yapabileceğiniz başka bir yere kafe de açabilirsiniz... Ya da kahve dünyası,gönül kahvesi tarzı ana teması "türk kahvesi" olan yerler son yıllarda gözlemlediğim kadarıyla iyi iş yapıyor...
    Bende kahve temalı bir cafe diyecektim ama bütçe müsait değil..

Bayan takı , bujiteri tarzı bir yer işlek bir caddede iyi olabilir yani benim aklımda o var

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ticaret esnaf falan çok anlamam ama bildiğim bişey var, şans eseri kız arkadasımla birlikte beylikdüzünde halk pazarına cıktık. Allah seni inandırsın emitasyon Louis Vuitton, Prada vs gibi çantalar tezgahta 70 ile 250 lira arasında değişiyordu yok efendim bire bir aynısıymış falan filan. Ben şaştım kaldım. Bu işin piyasasıda merter ve beyazıt gibi yerlerde akar. Toptan alır pazarda satarsın. Bayan çalıştığın sürece aç kalmazsın diye düşünüyorum.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında 300m2 starbucks olarak da bakmamak lazım butik cafe, çikolatalı, meyveli muffinlerin satıldığı, paranın yetmediği için değil, sanki şirin görünmek için yapıldı izlenimi veren bir işletme çekici gelir.. Nasıl yapacağınız size bağlı ip ucu: IKEA ))

Kira giderleri ve diğer sarf giderleri de kollamak lazım tabi.. Bugün doluluktan kahve içecek yer bulamadım sinir oldum inanın..

Gençler, bayanlar ve çocuklar pramidin tepesinde ki tüketiciler..

BoOoM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    50-60 bin tl gibi rakamin üstüne yine cebten yiyecek bi bütçe ayirmak gerektiğinin farkindayim Ama tekstil de sizin de bahsettiğiniz giib bu çakma Kovalski lv gibi ürünlerin ayakkabilari ve buna benzer kifayetler inanilmaz satiliyor. Kar marjlarida çok yüksek örn ; bir ayakkabiyi 25 tl den aliyorsan 120tl etiket yaziyosun ????? Aklimda öyle birşey vardi fakat lokasyon anlaminda neresi olucağini bulamiyorum. Esnaflarin tavsiyeleride çarşilar. Çok afedersiniz kadiköy çarşida *** koysan satarsin diyorlar. Aklimda böyle bir iş var.. Ve maliyetide düşük.

Bu üniversite muhabbeti iyiymiş yanliz teşekkürler

Bu tarz isimli firmalarin franchisingleri beni aşiyor zaten , olucaksada dediğiniz gibi yekten bi dükkan kurulur. Kahve ağirlikli..

Arabası kadar kafası var anahtari kadar beyni yok.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    al sana çok sağlam bir öneri : 2.el ve sıfır mobilya beyaz eşya işi yap spot olarak.100-150 metre kare bir dükkan tut.birde depo.içerisine gücün yettiği sıfır mal yığ. (yatak odası , yemek odası , şifonyer , baza vs. ) kenara bi 10 lira ayır , 2.el satmak isteyenlerin eşyalarını al.bi eve girersin beyaz eşyasından , mobilyasına aklına gelebilecek bütün herşeyi a'dan z'ye 1500-1800 liraya alır çıkarsın.sana dönüşü 3000 civarında olur.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

RickPierOneiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam Araç Aksesuarları satan bir dükkan tavsiye ederim.

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alibabaexpress gibi sitelerden alışveriş - gümrük olayını çözebilirsen eğer bujiteri işi mantıklı.

incik boncuk gibi gelebilir belki ama işin içine girersen kar marjının çok yüksek olduğunu sende göreceksin.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence paranın tamamıyla iş kurmak gibi bir riske girme.Ne olacağı hiç belli olmaz işini şansa bırakma asla.

Gönül kahvesi,kahve diyarı,kahve durağı vs vs bu tarz bir sürü yer var. Konseptleri aşağı yukarı aynı. Sende böyle bir şey kurabilirsin.Kendindende bir şeyler katarak onlardan bir tık önde olmak kaydıyla. Lokasyon olarak saçmasapan bir yer olmadıkça ve müşterilerine karşı hizmeti herzaman en iyi şekilde verdiğin sürece tutunmamak gibi bir şey söz konusu bile olamaz.

Birde insanlar artık düşük fiyat/yüksek verim politikası izlemiyorlar. Kendilerini farklı hissettikleri anda o çaya,pastaya,böreğe harcadıkları parayı gözleri görmüyor.

Yine lokasyon konularına gelirsek iş merkezlerinin yoğunlukta olduğu veya üniversitelerin kurulduğu bölgelerde iş yapabilirsin. Örneğin Kozyatağı'na Acıbadem Üniversitesi açıldı. Orası şuanda altın

Herkes akıl verecektir. Asla acele etme karar vermek için uzun uzun düşünerek karar ver derim ben.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40.000 bütçe ile ikitelli sanayide simit ve börekçi tarzı bi yer açabilirsin.güzelde iş yaparsın.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bu konuda karar verecek kişi sensin, yönlendirmeyle vs ile olmaz... öncelikle şirketlerle alakalı yönetmelik ve kanunlara hakim misin? SGK vergi stopaj vs bunları kendin hesaplayabiliyor musun? yani para kazandın kazanmadın olayından bağımsız olarak bir işletmeyi, sahibi olarak idare etmeyi biliyor musun? öğrenirsin mutlaka atla deve değil fakat, sermaye olarak düşündüğün rakam bir bakmışsın elinden 4-5 ayda gitmiş daha hiç bir şey yapmadan...muhasebeciye elemana dükkan kirasına vergiye stopaja ayda öpe öpe yaparsın ödemelerini, sonra iş güç istediğin gibi gitmezse canın sıkılır... TR şartlarında açtın hemen 2-3 ayda oturttum şimdi iyi kazanıyorum diyebileceğin bir iş kolu yok...

halen öğrencisin, kafadan kendi işimi kuracağım demeden önce, ya eğitiminle alakalı ya da çocukluğunda hayalini kurduğun işle alakalı bir şirkette 2-3 sene geçirmekte fayda var, emin ol çoğumuz bu şekilde yaptı eğer babadan dededen kalan bir şirket iş vs yoksa...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün gece Skytürk360 mı öyle bir kanalda ''hangi işte para var'' adlı bir program vardı. İlgimi çekti ve izledim, adı geçen programı bulup takip etmenizi öneririm öncelikle.

Bölümün konusu olarak keçi ve keçi sütünü ele almışlardı..

Ve işe girmek için 15 bin lira yeterli oluyormuş.. Hayvanın tanesi 800-1200 arası değişirken her sene 1 tane doğuruyormuş. Günlük verdiği süt miktarını da söylemişlerdi ama hatırlamıyorum bir şey söylesem yalan olur..

Ayrıca dikkat ederseniz son 1-2 senedir keçi sütü çok rabette. Bu arada kilosu 1.5 TL olması lazım

Maliyeti göz önünde bulundurarak 1-2 sene içerisinde ciddi denemeyi düşündüğüm bir iş.

Bende aynı sizin bütcenize sahip olan ufak bir yatırımcıyım, bakalım allah herkesin gönlüne göre versin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bu konuda karar verecek kişi sensin, yönlendirmeyle vs ile olmaz... öncelikle şirketlerle alakalı yönetmelik ve kanunlara hakim misin? SGK vergi stopaj vs bunları kendin hesaplayabiliyor musun? yani para kazandın kazanmadın olayından bağımsız olarak bir işletmeyi, sahibi olarak idare etmeyi biliyor musun? öğrenirsin mutlaka atla deve değil fakat, sermaye olarak düşündüğün rakam bir bakmışsın elinden 4-5 ayda gitmiş daha hiç bir şey yapmadan...muhasebeciye elemana dükkan kirasına vergiye stopaja ayda öpe öpe yaparsın ödemelerini, sonra iş güç istediğin gibi gitmezse canın sıkılır... TR şartlarında açtın hemen 2-3 ayda oturttum şimdi iyi kazanıyorum diyebileceğin bir iş kolu yok...

halen öğrencisin, kafadan kendi işimi kuracağım demeden önce, ya eğitiminle alakalı ya da çocukluğunda hayalini kurduğun işle alakalı bir şirkette 2-3 sene geçirmekte fayda var, emin ol çoğumuz bu şekilde yaptı eğer babadan dededen kalan bir şirket iş vs yoksa...
    Çok haklısınız

Söylediklerinize özet olarak ''Tecrübe'' herşeyden önemli. Bende ticarete atılma isteğinde olan gençlerden bir tanesiyim.

Şuan özel bir şirkette dış ticaret departmanında çalışıyorum ve görülmesi gereken tecrübe edilmesi gereken bir çok şey var.

Dediğiniz gibi damdan düşer gibi ticaret yapılmamalı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)