bu kadar buga tricke rağmen seviyoruz başkent seni
en kalabalık iş saatinde bile şehrin bir ucundan bir ucuna bir saatte gidiyoruz
bu şarkıda İstanbullu arkadaşlardan bize gelsin
Ankaralı İbocan - Sevme Diyorlar + Sözleri - YouTube
biz angaralılar olarak 7/24 rolling yapabiliyoruz beyler
istanbulda bekle ki gecenin 3 ü olsunda trafik rahatlasın.. ki o saatte bile trafik varankarada akşam 10dan sonra bariz hayat yok
![]()
If you have no LAG, you have no turbo..
Ankaraya arabalı olarak iki kez geldim ikisinde de trafikte dikkatimi çeken şey bu olmuştu. Yeri geliyor iki şeritli yolda ışıklarda tek sırada 10 araba bekliyor ama kimse yan şeride geçeyim derdinde değil istanbulda olsa iki şerit durur arayada ya taksi ya dolmuş birşeyler kafayı sokup üçler o yoluistanbul trafiğinin seri oluşunu seviyorum ben tamam trafiğimiz çok ama insanlarda sürekli bir yere yetişme telaşı olduğundan sürekli bir gazlama durumu var. Ankara ise relax insanların trafikte buluşma noktası gibi arabaların arasında 2 araba boşluk kimsede biraz gaza dokunup arayı kapatayım derdinde değil
Bir ara polis görmek zordu istanbulda ama şimdi tam tersi. Şuan çok takık durumdalar ataşehir, bağdat caddesi, sahil yolu, e5 güzergahı, tem bağlantıları, çamlıca civarları hep polis dolu. avrupa yakasına geçmediğimden orayı görmüyorum ama radaristanbuldan gördüğüm kadarıyla orasıda anadoludan aşağı kalmıyor.
Bugün İstanbul'da benzeri bir tabela gördüm, fotoğrafını çekemedim serviste olduğumdan..
Tabela; HZ.Kamil şeklinde
Olayın aslı şöyle ki; Z.Kamil bir hastane, hastane olduğunu belli etmek için de hastanelerin başına mavi H harfi konuyor. Hepsi birleşince Kamil efendi hazretleri ortaya çıkıyor![]()
tandoğandan maltepeye dönen ışıklarda kırmızı yandı bekledik diye arkamızdakiler delirdilergeçerkende nedir bu istanbuıllardan cektiğimz diye sölenen bi amca vardı.
yaya olarak 2-3 kere ölüm tehlikesi atlattık karşıdan karşıya bize yeşil yanarken geçelim dedik olmadı. yol müsaitse geç mantıgını uygulamak gerekiyormus![]()
tekirdağda doğdum büyüdüm, üniversiteyi izmirde okudum 5 sene, askerliğimi ankarada yaptım 6 ay, eşim ankaralı gidip geliyordum, 1 yıldır da ankarada yaşıyorum, sevemedim ben bu şehri bir türlü..
eşim uğruna katlanıyorum..
Ankara'da deniz yoksa İstanbul'da da adeta kültürel bir miras ve herkesin sahip çıkması gereken bir değer olan aspava yok![]()
arkadaşlar
bu başlığı istanbul-ankara sidik yarışına çevirmeyin
burada ankara şöyle böyleyse istanbul nasıl diye sorulmuyor
mevzu sadece ankara
yoksa inanın istanbulun pisliklerini sizden çok daha iyi biliyoruz biz.
ayrıca
bu başlığı hemen siyasete çekmeyin
tamam belki ucu dokunuyor olabilir ama aranızdaki bazı radikaller işi kızıştırmaya çalışıyor hemen,
o yüzden dün bir kaç kişi ceza aldı.
ben doğma büyüme okuma çalışma dahil, Ankara'lıyım, belediyeyle de çok iş yaptım, sorunları gayet iyi biliyorum, sıkıcı bulmazsanız teknik olarak doğru ve yanlışları yazayım
1- AKP li değilim çok şükür Melih'e de oy vermem
2- Ankara küçük bir şehirdir, bir ucundan diğerine 30 dakikada gidersin, o 30 dakika içinde en lüks semt-varoş-gecekondu hepsini görürsün...
3- M.G. belki 20 senede 10bin proje yapmıştır şaka değil, fakat orta anadoluda hiç bir coğrafi özelliği olmayan, denizi ırmağı bırakın kanalizasyon dereleri haricinde 2 tane gölü olan bir şehre, kendi kapasitesi kadar RUH vermeye çalıştı, belki iyi niyetliydi ama RUHsal kapasitesi sınırlıydıönce her göbeğe havuz yaptı, olmadı... sonra o havuzların içine çaydanlık koydu, sonra insanlar o çaydanlığı demlemeye kalkınca onları da kaldırdı, göbeklerdeki havuzlara bu sefer fışkiye yaptı, yazın araban batar kışın donan sudan kayarsın...
4- kentsel dönüşüm yaptı, ama o gecekonduculardan öyle dişliler çıktı ki, rezidansın yanında köy evi villanın içinde kümes, spor kompleksinin içinde gecekondu kaldı... Sinpaş ALtınoranın içinde yıkılamayan bir gecekondu var, adam 2 nizamiyeden geçip evine gidiyordu, sonra adamın evinin çevresine hendek kazdılar, üzerine köprü yaptı tahtadan, sanırım içini suyla doldurup içine timsah salacaklar en sondemek istediğim hala hukukun işlediği durumlar var Ankara'da, İstanbul gibi insanların ellerinden bişeyler almak o kadar kolay değil...
5- defalarca kentsel projeler değiştiği için, kotlar tutmuyor, kaldırım yükseklikleri, merdiven yükseklikleri, rogar kapakları yerleri falan tutmuyor, o nedenle yaratıcı çözümler bulma işleri işi alan firmalara düşüyor, onların çözümleri de fotoğraflardaki gibi oluyor
6- üzülerek söylüyorum, kaldırıma asfalt döken belediyeler sadece CHP nin, büyükşehir kesinlikle kaldırıma doğaltaş döşer
7- adam K.Ören'e Estergon kalesi Düden şelalesi ve kule falan yaptı, lütfen bana teleferiğin daha komik olduğunu söylemeyin, ne yapsaydı tüp geçit mi?
8- 5 aydır Zeytinburnunda iş yapıyorum, eğer burayı İstanbul'dan sayıyorsanız, tek bir ilçede bundan daha beterlerini çekerim, yanına da sadece bu bölgede yetiştiğini düşündüğüm tavuskuşlarını ekler, albümü genişletirim
9- Angaranın gözünü yiyim![]()
Bülent abi söylediklerine katılıyorum ama tek bir madde hariç. Keçiörende Kale'yi, Şelale'yi ve Kule'yi yapan Turgut Altınok. Şuan kule yüzünden Keçiören Belediyesi ve Büyükşehir Belediye'si mahkemelik.Büyükşehir'le, İlçe belediyeleri arasında zıtlaşma olunca Ankara'da böyle şeylere rastlamak çok normal diye düşünüyorum![]()
Golf MK3 Sport - SATILDI.
Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
Golf MK2 GTD...
-Ne Mutlu Türküm Diyene...
K.Atatürk.
Kıyaslama değilde ankaranın trafiğine bende alışamadım..
Eskişehir yolunda hergün beytepeye kadar farklı olaylar yaşayabiliyorum![]()
gece vakti ne güldüm melih gökçeğin adamları anca böyle işler yapar
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
Canım sıkıldıkça açıyorum
https://www.facebook.com/AnkaraninBuglari
Her ne kadar üniversiteyi orada okumasam da hafta sonları hep giderdim resimlere baktıkça oradaki gariplikler aklıma geliyor![]()
Not: canları sıkıldıkça logar kapağı koymuşlar tam yerini unuttum bir yerde yolun her tarafında vardı 7 8 cm rahat çıkıntısı vardı hani ortalayıp geçsem altı güm diye vuracak sağ sol yapıp gidiyordum keşke fotoğrafını çekseydim![]()
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)