SErhat. Nickli Üyeden Alıntı
Elbette bu zor bir surec. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Ancak benim bir tavsiyem olacak.
Su anda askerlik görevimi yapıyorum. Bana uzun donem askerlik cikti ve astegmen olarak basladim. Simdi tegmen oldum.
Askerde kalmam icin kendi komutanim da teklif sundu ama bir meslegim oldugu icin kabul etmedim.
Ancak bir ise sahip olmasam ve askere de uzun donem gelip komutan olarak askerlik yapsam kesinlikle kalirdim ki, su anda bir arkadasim kalacak. O da okuldan mezun olmus; is aramis aramis bulamamis. Tecili bozup askere gelmis.
Yaklasik 2 ay once filan aksam onun nobetinde beraberdik; is mevzusu acildi. Dondugumde kpss icin calisacagim. Sonra sinavi kazanirsak mulakati var, mulakati gecip de bir yere atanirsak ortalama 1500 tl maasla ise baslayacagim dedi.
Ben de dedim ki elinin altinda hazir firsat var. Askerden sonra disari cikip 1 sene ders calisip, cepten yiyip, ustune bir de atanip da 1500'e calisacagina (ki mulakati gecemezse emekler bosa gidecek) askerde kal, tegmen olarak 3000 tl maas al, sigortan emekliligin, askere ozel sunulan hizmetler vs keyfine bak dedim.
Bir en az 12 ay ise girmek icin mucadele etmek var, bir de komutan olarak verilen isi yapip askerlige basladigin andan itibaren minimum 2500 tl alip sonrasında 3000 tl ve artmali maasla devam etmek var.
Arkadasimla 3 4 gun sonra oglen yemeginde beraberdik yine. Bana sen haklisin dedi. Kalacagim askerde dedi.
O yuzden sinavlariniza vs girin. Olmazsa sayet askerlige uzun donem tercihini bir dusunun derim.
Komutanlik kotu degil. Ilerisi icin yarbay-albayliga kadar yolu var.
Hakkinizda hayirlisi olsun simdiden.
Ama boyle bir secenek de var ve secenler de var bu meslegi.
Aklinizda olsun derim.