User Tag List

Sayfa 2/9 İlkİlk 1234 ... SonSon
158 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Spor yayım kırıldı yardım istiyorum

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SerhatA. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok abic araç zaten 2. aracım genelde yatıyor ailemle de binmiyorum fazla da sürmüyorum fakat görüntüsü içime sinmediği için kırılan tarafı kaldırmak istedim, bi ay sonrada etkinlik tarzı bi buluşma olacak oraya götürecem.

Sonrasında coile geçeceğim bütçemi ayarlayıp
    2 adet ön yay alıp preslenmeden takmayı neden düşünmüyorsun 3 santim yüksek olsa ne olurki ? Coilover alana kadar spor yaya müdahale etmeden kullansan ? Gerçekten yapılan işlemler pamuk ipliği ile bağlı 100le giderken kırılır ne olduğunu anlayamadan biyere çarpmış olursun Allah korusun . Hem yaylara işelm yapmazsan zaten coilovera geçerkende satabilirsin işlemsiz spor yay olarak
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 adet ön yay alıp preslenmeden takmayı neden düşünmüyorsun 3 santim yüksek olsa ne olurki ? Coilover alana kadar spor yaya müdahale etmeden kullansan ? Gerçekten yapılan işlemler pamuk ipliği ile bağlı 100le giderken kırılır ne olduğunu anlayamadan biyere çarpmış olursun Allah korusun . Hem yaylara işelm yapmazsan zaten coilovera geçerkende satabilirsin işlemsiz spor yay olarak
    Dediklerinde çok haklısın diyecek birşey yok akıl işi olmadığını bende biliyorum abi sorun yok...

Sadece şu anlık sorunuma çözüm istedim aracın sağ tarafını yarım cm kaldırmak ilerde coile geçeceğimi söylüyorum ama şu anlık maddiyatım imkan vermiyor

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hkkcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Spor yayi soguk press bile yapmak iyi deil hocam isitmissiniz bide kesmissiniz bence aracinizin orjinal yaylarini coile gecene kadar soguk press yaptirin ama buzamana kadar yaya press kesme zart zurt isclik 200 250 harcamisinizdir 300e coilover yapiyolar onlere hic ugrasmayin ya coil yada onlere sadece soguk press
    Ayni b*kun laciverti
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

same-34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerekli açıklamalar yapılmış zaten. Geçmiş olsun. Allah gönlünüze göre versin.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    orjinal yaylarını tak. ölüp gitsen 1 ay basık durmasından dahamı onemli allaşkına .paranı toplayınca bir ay sonra istedigni yaparsın.

ayrıca baska aracından varmıs yerinden kıpırdatma madem 1 ay, illa kullanırım lazım oluyor dersende orjinalee idare ediver nolcak aracını yüksek görünce kimse bişey demez merak etme
    1881 - 193

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Get dediginiz ne acaba?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bıdaha rıske gırmeyın en kotusunu dusunmekte fayda var...gecmıs olsun

Mert_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Get dediginiz ne acaba?
    yanlış bilmiyorsam aracı yükseltmeye yarayan lastik bir parça abi yayların üzerine koyuyorsun

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakkaten gülerek okuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakkaten gülerek okuyorum
    Kimse bi espri yapmadı o yayları öyle takmamam gerektiğinide biliyorum sadece geçici bi çözüm istedim arabayı sürmediğimide söyledim sırf yamuk durmasını istemediğim için ....

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orijinal yayları sakın ellemeyin bende basçaktım orijinal yayları... bende clio varken serviste yenilerinin tanesi 305 TL olduğunu duyunca voglant yay almıştım 4 cm lik yapabilceğin en güzel şey çıkma 5 lik eibach yay alman 300-400 liraya bulursın çıkma eibach
    SM PERFORMANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tayreep_john Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orijinal yayları sakın ellemeyin bende basçaktım orijinal yayları... bende clio varken serviste yenilerinin tanesi 305 TL olduğunu duyunca voglant yay almıştım 4 cm lik yapabilceğin en güzel şey çıkma 5 lik eibach yay alman 300-400 liraya bulursın çıkma eibach
    Orjinal yaylarımı bozmayı düşünmüyorum , 400 liraya coil yaptırıyorum eibach alacağıma coil yaptırırım ilerde teşekkürler

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    3 ay önce aldığım FK marka 5 cmlik yaylar beni cezbetmediği için kestik amortisörleride kısalttık alt tablaya otursun diyede biraz ısıtıp pressledik arabayı dip basık yaptık, ilk başlarda hiç sıkıntı yoktu atlamalarda sorun yoktu sekme yoktu konforu güzeldi esniyordu da ama rotcudan dönerken bi kasise düştüm ve yay ısıttığımız yerden kırıldı, kırılan parça cok uzun bir parça değil ama arabanın bir tarafı yarım cm daha düşük ve şimdi davlumbazlara full sürtüyor

Kırık yay olan tarafı ne şekilde kaldırabilirim ? Get koyma şansım varmı ? Bir tarafa amortisör takozunu koysam kalkarmı birazcık ? Orjinal yaylarım duruyor onları bozmak istemiyorum

Araç 2000 1.6 clio , not : yaylar su an 2.5 bakla amortisör boyları kısaltıldı ve amortisör takozlarını yerinden aldım.

Düşüklük bu şekilde :

Geçmiş olsun...

Bu konu ibret olması açısından burada durmalı..

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün az bir miktar kırılan yayın, yarın yüksek hızda iken çukurda ortadan kırılmayacağı ne ***** ?
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hadi gel burdan yak... 1 hafta önce konuda yazdım yay kesmek preslemek bunlar akıl işi değildir diye , yine savunan arkadaşlar olmulştu

http://www.techturkey.com/forum/yol-...y-press-2.html

Geçmiş olsun iyiki yüksek hızlarda değilmişsiniz.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadi gel burdan yak... 1 hafta önce konuda yazdım yay kesmek preslemek bunlar akıl işi değildir diye , yine savunan arkadaşlar olmulştu

http://www.techturkey.com/forum/yol-...y-press-2.html

Geçmiş olsun iyiki yüksek hızlarda değilmişsiniz.
    Kesmeye biçmeye prese bende karşıyım ama imkan el vermeyince göze hitab etsin diye böyle bi girişimde bulunduk.. Etkinliğe sokup çıkardıktan sonra coile geçene kadar yatıracam arabayı

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakın, işin uzmanlarının ürettiği arabalar bile sizinki kadar basık değil.. ki bu aracların yol tutuşu konforu v.s. herşeyi ayarında ve muazzamdır. Bence orjinal amortisör, illede biraz alcaltılmak isteniyorsa, "kaliteli ve çakma olmayan bir spor yay" ile devam edebilirsiniz. Fakat clioların bu kasalarının orjinal amortisör ve yayıda zaten serttir sedan kasalara göre, kötü değildir tutuşu. hal böyleyken.. neden canınızı riske atasınızki. en ucuz ve uzun sürecek çözüm yolu bu şekilde olabilir. Kolay gelsin. geçmiş olsun.

Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orjinal yaylarımı bozmayı düşünmüyorum , 400 liraya coil yaptırıyorum eibach alacağıma coil yaptırırım ilerde teşekkürler
    400 liraya coil mi yaptırıyorsun? 400 liraya oyun hamurundan bile coil yapamaz hiçkimse. Dostum bak bütçen olmayabilir bu ayıp bişey değil ama 400 liraya coil moil yerine o 400 liraya doğru düzgün Eibach yay al güzel güzel kullan.
    Çok yanlış işler yapıyorsun,millet böle konuşunca atarlanıyorsun ama burda herkes senin iyiliğine konuşuyordur bundan emin ol. Kafanı taşlara vurma sonra.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah korusun ama bir müsibet bin nasihattan iyidir lafı inşallah gerçek olmaz. 400 liraya yaptıracagın coillerden de hayır bekleme aynı pres parası gibi sonuçta onlarda bozulacak ve paran boşa gitmiş olacak. Herkese ters cevap veriyorsun istersen bu işi yapanlara bir danış nam, ank vs. madem buradaki cevaplar hoşuna gitmiyor, onlar bir şekilde kaldırırlar işini görürler ama ne o işten ne de coillerden hayır bekleme..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)