User Tag List

Sayfa 5/15 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
281 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Bir garip volant hikayesi | kalipson adlı üye ile ilgili

RedSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mikrop_Ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi nasıl kanıtlamasını istiyorsun?
    vatandaşta ona göre bişeyler yapsın yani ankara'da tanıdıgın fılan bırısi varsa o baksın sana durumunu söylesin veya test mi edilecek malzeme nasıl yapılacaksa yapılsın bence olay çözülür.

malzemede sorun yoksa senin dediğin gibiyse alan kişide kalır.
    o haklıysa dogruysa yanıksa sen ödersin parayı bu kadar basit bir olay bence.
    ben buna bişey demiyorumki,

arkadaş bi önceki mesajında demişki "usta ben bunu takarsam bu 5km bile gitmeden bozulur patlar çatlar"

al işte kanıtlama fırsatı;

yetkili servisine gitsin, benim yollamış olduğum volanı orada taktırsın, 5km ve fazlası giderse ben haklı olurum?

Alıntı kalipson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ustanın söylediği; "arabayı ben alayım, 5 dk sonra volanı yakmazsam adam değilim" Yani, adamın dediği, bunun ne 1000 km ile ne de 100.000 km. ile alakadar olmadığı. Kullanım şekli tamamen ya da Alper bey'in(kelalper) de dediği gibi yanlış montaj.

Kusura bakmayın yani. Doğruya doğru.
    2.0T FSI

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana kalirsa volan bir şekilde iz oluşmuş ya kullanici hatasi yada usta nin torklama konusunda gozden kacmasi bir baska konu eger bu yuruyen aksam parcalarinin alisma rodaj kismi var
    Bu iste usta 3 kişi ye gösteririm torna ciya goturum hatta vida baglanti yerlerine egime vs dikkatlice baktirirm
    Kaldi ki burda herkes ticaret yapar benim bir urunum hatali cikmisti peki diyip parasini yatirdim arkadasin hesabina bir baska parca kargo da kirilmisti ama ceremeyi ben cektim para kaybetmek kazanacak ken zarara ugramak hersey insanin kendi düşüncesine bagli ben saglam banane diyip isin icinden cikmak illaki haram mal para bu dunyada cezasiz kalmaz ben bir mal gonderirken fotograf cekerim bana bir kazik birsey atma durumu olursa diye tanimadigim insanlar herkes iyi bilmemek gerekir bunun disinda karsi taraf okey demesen para hesapta durur olmazsa diye okey derse harcarim
    Siz ne idda ettiniz bilemem satarken karsi taraf a cizik bile yok demişsiniz ama kullanicinin icine sinmemis geri vermek istemesi en büyük hakkidir eger mal benim malimsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AEAlmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana kalirsa volan bir şekilde iz oluşmuş ya kullanici hatasi yada usta nin torklama konusunda gozden kacmasi bir baska konu eger bu yuruyen aksam parcalarinin alisma rodaj kismi var
    Bu iste usta 3 kişi ye gösteririm torna ciya goturum hatta vida baglanti yerlerine egime vs dikkatlice baktirirm
    Kaldi ki burda herkes ticaret yapar benim bir urunum hatali cikmisti peki diyip parasini yatirdim arkadasin hesabina bir baska parca kargo da kirilmisti ama ceremeyi ben cektim para kaybetmek kazanacak ken zarara ugramak hersey insanin kendi düşüncesine bagli ben saglam banane diyip isin icinden cikmak illaki haram mal para bu dunyada cezasiz kalmaz ben bir mal gonderirken fotograf cekerim bana bir kazik birsey atma durumu olursa diye tanimadigim insanlar herkes iyi bilmemek gerekir bunun disinda karsi taraf okey demesen para hesapta durur olmazsa diye okey derse harcarim
    Siz ne idda ettiniz bilemem satarken karsi taraf a cizik bile yok demişsiniz ama kullanicinin icine sinmemis geri vermek istemesi en büyük hakkidir eger mal benim malimsa

eyvallah,

sattığım malzeme ile yanık olan volan arasında bir değerlendirme yapabilirmisiniz?

çizik yok dahi derken volan'dan bahsediyorum.

çizik yok derken ürünün sıfır gibi olduğunu ima ediyorum. ima ettiğim ürün volan. böyle değerlendiririp bir yorum yapabilirmisin
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sana 100 tane de yanmış volan göndersem ben gene sahtekar olurum sana göre... Senin volan kesinlikle içinde olmayacaktır di mi?? Ben başka mal gönderirim.

Bu arada, benim kim olduğumu anlaman için ancak iş yerime gelmen lazım. Yaptığım işi bilen vardır mutlaka ama detayda ne olduğunu burda yazıp da tribüncülük oynamayalım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala, volan yanık değillerdeyiz...

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kadar yanık lafını bir arada görünce aklıma bu geldi, yav bir kuru demir parçasına bu kadar uzatmayın orta yolu bulun gitsin.

BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala, volan yanık değillerdeyiz...
    ee? başından beri ben sana diyorum zaten?

savunduğum şey bu zaten?

o volan yanık değil seni 2 baskı zamanı götürür diyorum zaten?

sen demiyomusun ustam bunu 5dk da yakar parçalar diye.

yetkili servisinde taktır sonra ustana götür, 5dk da parçalarsa haklı olan sensin

parçalayamazsa haklı olan benim?

hadi yap bunu.

yetkili serviste kayıt açtır aracına taktır volanımı
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedSun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eyvallah,

sattığım malzeme ile yanık olan volan arasında bir değerlendirme yapabilirmisiniz?
    Maddeler zamanla tahribat olusabilir cesitli nedenlerden sürtünme su bu o ghimli 06 nin resmindeki volan uzun sure kullanildigi aşikar
    Sizde ise sanki ufak bir kullanici hatasi veya usta nin hatası ile alakali bir konum var Renault sistemi bilemem ustasina gosterir dedigim gibi ama her metal da yanik izi farkli olmaktadir sayet ufak bir kusuru yoksa benim düşüncem bir metal da bu kadar km de bu izler olmamasi lazim ufak tefek te olsa bir kac yuzeyde yanik kivilcim izi olmuş ama komple yanik degil tornaciya a dan z ye baktirim bu neden olur usta yada kullanici hatasimi vs bu izi satmadan once kendi aracimda gorsem yine baktirir arkadasa soyler arkadasim boyle bi durum oldu ama usta onayliyor yada arkadasim kusura bakma mal da sorun cikti satamiyorum derim bu tip olaylar herzaman normal dir ama genel görüşum bu olay var ve siz yanik mi diye soruyorsunuz mutlak bir zarar var ha kullanilir veya kullanılamaz ben bunu yetkili servis e birakrim çünkü 1500 km de ki mal i onlar taktiysa fatura varsa garantilidir ha kendim taktirdiysam kendim ceremesine katlanirim siz bilirsiniz her insan 1 degil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maddeler zamanla tahribat olusabilir cesitli nedenlerden sürtünme su bu o ghimli 06 nin resmindeki volan uzun sure kullanildigi aşikar
    Sizde ise sanki ufak bir kullanici hatasi veya usta nin hatası ile alakali bir konum var Renault sistemi bilemem ustasina gosterir dedigim gibi ama her metal da yanik izi farkli olmaktadir sayet ufak bir kusuru yoksa benim düşüncem bir metal da bu kadar km de bu izler olmamasi lazim ufak tefek te olsa bir kac yuzeyde yanik kivilcim izi olmuş ama komple yanik degil tornaciya a dan z ye baktirim bu neden olur usta yada kullanici hatasimi vs bu izi satmadan once kendi aracimda gorsem yine baktirir arkadasa soyler arkadasim boyle bi durum oldu ama usta onayliyor yada arkadasim kusura bakma mal da sorun cikti satamiyorum derim bu tip olaylar herzaman normal dir ama genel görüşum bu olay var ve siz yanik mi diye soruyorsunuz mutlak bir zarar var ha kullanilir veya kullanılamaz ben bunu yetkili servis e birakrim çünkü 1500 km de ki mal i onlar taktiysa fatura varsa garantilidir ha kendim taktirdiysam kendim ceremesine katlanirim siz bilirsiniz her insan 1 degil
    arkadaşın ustasına telefon açtım ve sordum; bu volan nasıl yanar bana açıklarmısın dedim

dediki; onu sen daha iyi bilirsin, kullanım tarzından

sordum: dedim nasıl kullanırsam yakarım bu volanı

dediki: onu sen daha iyi bilirsin

sordum: tamam onu ben daha iyi bilirim ama bir volan nasıl yanar onu açıkla bana

dediki: /&+^'^+^%&+%(/)/&%+^'!'^+%&/()=

sonra telefonu kapattı.

daha bana bir volan nasıl yanar bunu açıklayamayan bir ustanın bu volana yanık diyebilmesine ben nasıl inanayım?

madem bu izlerin ufak bir kullanıcı hatası yada usta hatası olduğunu söyleyebilcek bilgiye sahipsin bu volanın 2 baskı dönemi gidip gitmeyeceğini söyleyebilirmisin?
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ee? başından beri ben sana diyorum zaten?

savunduğum şey bu zaten?

o volan yanık değil seni 2 baskı zamanı götürür diyorum zaten?

sen demiyomusun ustam bunu 5dk da yakar parçalar diye.

yetkili servisinde taktır sonra ustana götür, 5dk da parçalarsa haklı olan sensin

parçalayamazsa haklı olan benim?

hadi yap bunu.

yetkili serviste kayıt açtır aracına taktır volanımı
    Inanç hocam... Volan az ya da çok yanık. Ama YANIK !!

Bu beni 100.000 gütürür mü bilemem ama yanık... En az 4 yere de bugün akşamüstü, esnaf artık kefenk indirirken yalvar yakar gösterdim. Kusura bakma da Şahin Usta'nın götürdüğü usta takılmaz diyorsa takılmaz. Hee bu adam baskı balatanın duayeni midir? Bilemem... Ama Şahin Usta illa beni, hatta aracı da kendi kullanarak direkt bu adama götürdüyse hiç yoksa ben itimat ederim... Bu arada, ben zaten bu volanı sıfır olarak rekor fiyata aldım. Kim neyden ne kar edecek söyleyebilir misin?? Çalıntı olsa ancak bu fiyata olur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Inanç hocam... Volan az ya da çok yanık. Ama YANIK !!

Bu beni 100.000 gütürür mü bilemem ama yanık... En az 4 yere de bugün akşamüstü, esnaf artık kefenk indirirken yalvar yakar gösterdim. Kusura bakma da Şahin Usta'nın götürdüğü usta takılmaz diyorsa takılmaz. Hee bu adam baskı balatanın duayeni midir? Bilemem... Ama Şahin Usta illa beni, hatta aracı da kendi kullanarak direkt bu adama götürdüyse hiç yoksa ben itimat ederim... Bu arada, ben zaten bu volanı sıfır olarak rekor fiyata aldım. Kim neyden ne kar edecek söyleyebilir misin?? Çalıntı olsa ancak bu fiyata olur...
    yahu yanık volan örenği var önünde. yanık ne bi bak hele resimlere.

madem 100.000 götürür götürmez bilemiyorsun neyin peşindesin?

kusura bakmada şahin ustanın götürdüğü usta bu işten anlamıyor.

sen yarın yetkili servisine götür expertizini yaptır co tech'den imzalı bu ürün kullanıma uygun değildir yazılı kağıdı tarafıma ulaştır sonrasında gereken neyse ben yapıcam.
    2.0T FSI

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Urunu almadan once saticidan detayli resimleri isteyip incelediniz mi? Anladigim kadariyla bunu yapmamissiniz, bir dahakine bunu yapin.

Resimden gordugum kadariyla size yollanan volantin yuzeyi hafiften isi gormus, ama eger yuzeyde konkavite yoksa volant kullanilabilir. Bunu kontrol edin. Yuzey duzgunse urununde ikinci el oldugu goz onunde bulunduruldugunda bana normal gelir bu volan.

Yorumumu tamamen resimlere endeksli yazdim, volanin kendini gormeden sadece on bilgilendirme olabilir unutmayin.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşın ustasına telefon açtım ve sordum; bu volan nasıl yanar bana açıklarmısın dedim

dediki; onu sen daha iyi bilirsin, kullanım tarzından

sordum: dedim nasıl kullanırsam yakarım bu volanı

dediki: onu sen daha iyi bilirsin

sordum: tamam onu ben daha iyi bilirim ama bir volan nasıl yanar onu açıkla bana

dediki: /&+^'^+^%&+%(/)/&%+^'!'^+%&/()=

sonra telefonu kapattı.

daha bana bir volan nasıl yanar bunu açıklayamayan bir ustanın bu volana yanık diyebilmesine ben nasıl inanayım?

madem bu izlerin ufak bir kullanıcı hatası yada usta hatası olduğunu söyleyebilcek bilgiye sahipsin bu volanın 2 baskı dönemi gidip gitmeyeceğini söyleyebilirmisin?
    Sebepler basit
    Roll de debriyaj tokatlamak mesela anlik agirligini kullanaraktan ivmeye katkisi olur
    Burn out baski ve volan isinacaktir
    Kullanim seklinden daha sert fabrika nin belli bi dayankliligi var hani insan isi degil yaptigin derler ya o tarz hareketler el freni cekip gaza basa basa gitmek onden cekiste
    Birde uygun olmayan baski balata kullanmak
    Usta hatalari
    1 torklama
    2 yuva nin bozuk olmasi somunda istenilen olcu yerine x aracin parxasini kullanmak
    3 uretim hatasi var mi yok mu kontrol unu saglamamak
    Bunlardan herran gibi biri bile sebeb vermis olabilir yarin bir kac usta ile gorusur daha net aciklama yaparim ama en iyisini tornaci yapar butun hersey e bakaraktan
    Sizin usta neden birsey demiyor size peki burda soru ariyorsunuz ?
    Km onemi yok ozellikle burn out ve insan osi kullanmamak 50 km urunun bile irzina gecer
    Servis mesela degistirmeyebilir bu ürünü ayni yaniklik baski balatada varsa
    Benim aklıma gelen bunlar

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

buraları kastediyorum
    ben 60km yaptıktan sonra merkezi değişmeyi unuttuğum için söküp değişirken baktım aynı bu izler vardı daha 60 km deki rs volanında.

yani bu volan bence cok temiz. ancak bir usta huylandımı istersen mühendis raporu cıkarttır genede sindiremiyorsunuz usta milletinin içine. yani bence iki tarafta haklı.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün de görüştüğümüz gibi... Yarın göstericem. Bu kadar masrafın üzerine Yetkili Servise gidebilir miyiz bilmiyorum ama yarın bir dizi yere göstereceğim. Yetkili servise de uğruycam.

İnşallah yanılıyoruz.. İnşallah sen haklısındır. Sen haklıysan ben gene, alakasız bir masraf çıkması(sıfır volan alımı) hariç bi zararım olmayacak ki bahse konu şey de volan zaten. Zırt deyince o rakamlara bulunmuyor. Benim bu fikrime ister inan, ister inanma Polyannacılık yaptığımı zannet; sorun değil...

Ben özür de dilemesini bilen bir insanım.

Ama gözle ve elle bakıldığında farkına çok net varılabilen bu yanıkların olmadığını iddaa etmeni hala kabullenemiyorum... İstatistik yapsak, 10 kişiden neredeyse 10'u da varlığını kabul ediyor. 3 harfli görmüyoruz burada di mi? Bana gözüktü.. sana gözüktü... vb. vb. vb...

He, işin kırılma noktası bu yanıklar ilerde başımıza iş açar mı?Kavrarken titremelere ve zamanla balatanın daha fazla aşınmasına sebep olur mu? İşte burada benim canımı sıkan şey, bu akşam kime sorduysam "yapar" demesiydi.. Yarın bi de gündüz gözüyle millete musallat olucaz. N'apalım ???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sebepler basit
    Roll de debriyaj tokatlamak mesela anlik agirligini kullanaraktan ivmeye katkisi olur
    Burn out baski ve volan isinacaktir
    Kullanim seklinden daha sert fabrika nin belli bi dayankliligi var hani insan isi degil yaptigin derler ya o tarz hareketler el freni cekip gaza basa basa gitmek onden cekiste
    Usta hatalari
    1 torklama
    2 yuva nin bozuk olmasi somunda istenilen olcu yerine x aracin parxasini kullanmak
    3 uretim hatasi var mi yok mu kontrol unu saglamamak
    Bunlardan herran gibi biri bile sebeb vermis olabilir yarin bir kac usta ile gorusur daha net aciklama yaparim ama en iyisini tornaci yapar butun hersey e bakaraktan
    Sizin usta neden birsey demiyor size peki burda soru ariyorsunuz ?
    Km onemi yok ozellikle burn out ve insan osi kullanmamak 50 km urunun bile irzina gecer
    Servis mesela degistirmeyebilir bu ürünü ayni yaniklik baski balatada varsa
    Benim aklıma gelen bunlar
    ilk mesajlarımı okudunuzmu bilmiyorum ama baskı balata volan kitini aldıktan sonra zaten aracım hemen hemen her gaza basmada arıza verdi ve devir kesi. yani doğru düzgün kullanamadım bile.

eğer bu volan denildiği gibi yanıksa baskı balatam şuanda bitik olması gerek yani doğrumu? gündüzeyin her bir cm'ini resimleyip buraya koyucam. ozaman bu şeffaflığınızla yprumunuzu yazarsanız sevinirim.
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün de görüştüğümüz gibi... Yarın göstericem. Bu kadar masrafın üzerine Yetkili Servise gidebilir miyiz bilmiyorum ama yarın bir dizi yere göstereceğim. Yetkili servise de uğruycam.

İnşallah yanılıyoruz.. İnşallah sen haklısındır. Sen haklıysan ben gene, alakasız bir masraf çıkması(sıfır volan alımı) hariç bi zararım olmayacak ki bahse konu şey de volan zaten. Zırt deyince o rakamlara bulunmuyor. Benim bu fikrime ister inan, ister inanma Polyannacılık yaptığımı zannet; sorun değil...

Ben özür de dilemesini bilen bir insanım.

Ama gözle ve elle bakıldığında farkına çok net varılabilen bu yanıkların olmadığını iddaa etmeni hala kabullenemiyorum... İstatistik yapsak, 10 kişiden neredeyse 10'u da varlığını kabul ediyor. 3 harfli görmüyoruz burada di mi? Bana gözüktü.. sana gözüktü... vb. vb. vb...

He, işin kırılma noktası bu yanıklar ilerde başımıza iş açar mı?Kavrarken titremelere ve zamanla balatanın daha fazla aşınmasına sebep olur mu? İşte burada benim canımı sıkan şey, bu akşam kime sorduysam "yapar" demesiydi.. Yarın bi de gündüz gözüyle millete musallat olucaz. N'apalım ???
    yetkili servis buna rapor tutmak için para istemez kaygılanmana gerek yok.

ben resimi çok net görebiliyorum ve orada yanık -mavi mor renk göremiyorum- orada olan siyah izler. buda baskı balatadan kaynaklanan şeyler.

eğer denildiği gibi balans problemi olsaydı gibi bir kısımda olur bir kısımda olmazdı. yüzeyin karşılıklı iki tarafında var bu izler.

gündüz sana baskımın balatamın resimlerini yollicam buraya koyucam bakalım o ne durumda.

resim:
    2.0T FSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ee şimdi ben de senin gibi yapıp "Görmüyor musun balata bitmiş.. o da aşınmış" desem nasıl çıkıcaz bu işin içinden...

-HAKTAN- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tip 2.el alisveris durumlarinda heleki mekanik kullanici hatasi olusturabilecek parcalari alirken biraz esnek davranmak gerektir.
    Ortalama 2.000 tl degeri olan bir parcayi 1.000 - 2.000k civari kullanilmis bir parcayi nerdeyse 3/1 parasina 600 tl'ye alinca biraz verici olmak gerektigi kanisindayim.
    Magdem cok ince eleyip sıkndokuyan bir kisi alacaksa neden 2.el tercih sebebi oluyor?
    Cunku fiyat cok hesapli...
    Turk milleti olarak uyanigiz ya ucuza kapattik misali...
    İki tarafida tanimam etmem objektif olarak bana gore volan o paraya gore coooooook cooook mantikli...
    Bu durumda yapilabilecek 2 şık var ya memur zihniyeti olarak gidip sifirini pasa pasa dunya para verip alicaksin yada arabaci gibi dusunup 3/1 fiyatina aldim diyip kismetime ne cikar diyip gecmekte fayda var demek lazim.
    Bu tip ufak seyler icin kalp kirmaya insanlari rencide etmeye gerek yok...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)