Kastamonu Gölköy deyince anılarım depresti:) ne günlerdi bee :)
tunceli Elazığ'a mı bağlıymış. Ben diyarbakır da görev yapıyorum. eğer buraya geleceksen haber edesin. ağırlarız. en azından ekip arabasıyla ktm'ye girer, arama olmadan eşyalarını içeri sokarız :) Hadi hayırlı tezkereler...
tam olarak il jandarma yazıyor yani merkez görünüyor ama dağıtım olayı olursa belli olmaz işte.
kıyafet konusunda sıkıntı yok üstüme giydiğimi giyip öyle gideceğim içliğim falan herşey hazır olacak kalanı çamaşır olacak.
bu arada merkezde kalırım umuduyla gidiyorum :)
Tünceli il de degilde karakolunda yaptım fakat il jandarma ktmye kaldım ve ufak tefek gördüklerimden ve bildiklerimden söylüyorum öncelikle kısa dönem olacagın için ilk 2 ay biraz devrecilik yaparlar sana sonra alışırsın çarşı felan yok ancak hastaneye gittigin zaman il merkezi gezebilirsin bence tehlikeli bir durum neyse ufak bi marketi var Zel market diye zel adıda benim karakolumun karşısındaki zel dagı :) sonra makine mühendisi olman önemli degil orada ne işine yararsan seni o yapıyorlar tabi meslekci gitmek hariç 4 komando nun yatakları temiz ve rahattır ben KTM si berbat 5 ay gelip gecer kafana takma bu kadar 11 ay tuncelide olmaktan iyidir :)
kardeşim öncelikle sana vede vatana millete hayırlı olsun Tunceli il jandarma şehrin 2,5 km dışınde 4.komando tugayının yanındadır.Ama sen il jandarmada kalırmısın bilmem ulaşım ilçe merkezlere kara faaliyeti birçok dış karakolada hava faaliyeti ile sağlanmakta.ilk giderken kim ne derse desin Elazığ'da ktm ye katıl Tunceli nin insanı malesef pek askeri sevmiyor hele birde şimdi mahalli seçim öncesi dikkatli olmakta fayda var. ama doğa olarak çok güzel bir şehirdir mazgirt pertek çemizgezek genelde sakindir ovacık ve hozat diğer ilçelere göre nispeten büyüktür
bızım dağ karakolunda telefon serbestı çünkü çekmıodu ahahha.. :D
öncelikle hayırlı teskereler
esas birlik diyarbakır il jandarma benimde
kimimiz var oralarda daha önce turistik gelmiştim ama askerlik farklı bi konu fikri olanlar yazabilirlerse memnun olurum
teşekkürler şimdiden
herkes güzel anlatmıs ama bence fazla sorgulama yaşa ve gör
bambaska cıkabiliyor .iki yanyana bölük birbirinden farklı olabiliyor basındaki komutandan dolayı.
en basiti bizim garnizondaki devrelerim tankcı kısa donemlerin hiç biri cavus olmadı topcuların hepsi oldu hizmet birligini saymıyorm nobet bile tutmadılar :D
yat diyelim 9 da tankcı olanlar aksam mac seyredemezdi sonuna kadar.(derbi yada milli onemli mac gibi) biz ise sonuna kadar seyrederdik yatı mac sonundan 10 dk sonraya alırdı...
Bende 2005 yılında bölgede görev yaptım, operasyon ve karargah faaliyetlerinde bulundum, elazığ ve tunceli sınır olmasına rağmen elazığ 2.derece, tunceli 1.derece ohal bölgesidir, dağıtım kağıdında tunceli il jandarma yazıyorsa, kesinlikle elazığ 8.kolordu ktm ye giderek tunceliye ulaşmanı tavsiye ederim, tunceli halkı askerden nefret eder çarşıya çıkma durumun olursa bununla çok sık karşılaşırsın, bundan dolayı çarşı izni sıkıntılı hertürlü hakaret küfür vs., Elazığ halkı çok mert ve vatanseverdir, elazığa ilk gittiğim gece hayatımda hiç görmediğim biri bana yemek ısmarlayıp, aileme telefon etmem için cebinden çıkarıp telefonunu vermişti, Alayda askerlik zordur rütbeli çok olur sürekli diken üstündesin, ama herhangi bir ilçe jandarmaya gidersen rahat edersin, benim dönemimde ilçe merkezine yakın olan karakollara gidiyordu kısa dönem askerler, dış karakollara göndermiyorlardı, tuncelide sıkıntılı olan iki ilçe bilirim, biri ovacık, diğeri hozat Allah o bölgede görev yapanlara yardım etsin. Sanada şimdiden hayırlı tezkereler.
gıdıp görenler olarak olumsuz yonlerını anlatıorz(olumlu bışy olduğunu hıç hatrlamıorm ama neyse :D ) tabı oraya gıdılınce fark konumlarda olabılır, her askere gıden kışı gıbı arkadaşta merak edıo nasl bı yer olduğunu, sorgulamadan gıtse daha ıyı olur tabı.. :)
doğuda oyle maç ızleme falan yk :) ozel günlerde(1ocak, 23nısan, 19mayıs, 30ağustos, 29ekım, 10kasım vb ozel tarıhler, derbı mac gunlerı, tv'de hıt olan dızı olduğu günlerde (kurtlar vadısı vb.)) butun dağ karakolları sabıte dıkılıo(gececı gunduzcu karakolda kım varsa hava kararınca mevzilere geçılıo sabah hava aydınlanana kadar)
hem sen bıze nıe karışıosn knkı :D askere gıdıp gelmış olanlar bıze aynısını yapıodu, bırazda bız yapalım o duyguyu bızde tadalım dedık ahaha.. :D
aynn, dağıtım kağıdında KTM gorunuosa kesınlıkle KTM'ye katıl, kendı kafana gore bırlığıne gıtmeye çalışma, konvoya katılmak bı emırdır, katılmazsan ceza yersın..
bu arada Yavuz abı sız gezıcı tımmıydınız? yksa karargahtamıydınız..
Hayırlı olsun sorunsuzca tamamlanamanızı dilerim.
kolay askerlik yk :) doğuda rutbelıyle uğraşmazsın terörle uğraşırsın, batıda terör yoktur rutbelıyle uğraşırsın, ankaraya düşersen sağ elın hıç aşağı ınmez :D ne kdr rahat olursan ol, tel orgunun ıçındesın ışte.. :)
knkı abın tuncelı ılçe jandarmalardan bırındeymış buyuk ıhtımal, yatış.. :D
tuncelı sıkıntı değilde elazıg ktm tam bır rezıllık 1 hafta dışarda kartonların ustunde yattık geçmış olsun kardes şanslıysan fazla durmazsın orda
Hayırlı teskereler :D
Gidince belli olur boyle seyler basındaki komutanın , ordaki askerler nasılsa ona göredir.
tunceli/hozatta yaptım bende kimse yanlış anlamasın ama eger tuncelide askerlik yapıcaksan kimseye inanma kimseye güvenme orda kimseylede muhattap olma (kimse dediklerimi anlamışsındır heralde) mümkünse çarşıyada cıkma benım tavsiyem izinde kullanma on numara askerlik gecirirsin ...