millete lpg sevdiren sıralı sisitem dir.inşallah likit lpg sistem ucuzlar da millet biraz daha rahatlar![]()
millete lpg sevdiren sıralı sisitem dir.inşallah likit lpg sistem ucuzlar da millet biraz daha rahatlar![]()
İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL
Clio 1.6 16v aracimla 35 litre lpg ile 350 km gidiyorum izmirde tamamı şehiriçi. 2.90 dan hep shell den alırım lpg yi, hep aynı istasyondan ve aynı pompadan alırım.
Önceki hondam da 1.5 ex karb. bezdirdi en son arabayı yakacaktım çözümü bulduk 40krşdan fazla yakıyodu..
Bmwde tam 11-12 litre şehiriçi kesiklik yaşıyorum bazen enjektör mü beyin mi anlamadım yeni takıldı bu arada
42 litre depo ne kadar aldıysa fulledim uzun yolda 501 km gittison 200 km 150 km/h üstü
memnununz Allaha şükür
Karburatörlü bir motordan uzak tutulması gerekli LPG nin.... motorunda sisteminde herşeyin içine sıçıyor ayarda tutmaz bir *** olmaz karburatörlü lpg li araçtan... karburatörün canı benzindir.... LPG olacaksa en iyi kitle en iyi montajlı vede injeksiyonlu bir araçta uygulanmalı... k-jetli salak saçma injeksiyonlu sistmelerdede uygulanmamalı... multi point elektronik full injeksiyonlu bir sistem olacak ancak o zaman yararını görüyorsunuz.... hondalarda direkt %50 yakıt ekonomisi getiriyor LPG özellikle civiclerde...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Araç : 90 Model Civic EF Sedan
Ağırlık : 350 Kg
175 Km - 12,5 Lt LPG Ozamanın LPG si ile 18 krş a denk geliyordu.
Hemen bende bi soru sorayim
Aracim tek nokta enjeksiyonlu palio 1.4 lpg duz bagali.benzinde falan calismio.direk gaz.ayari biraz acik rahat gitmek icin.
Gaz 3.00 sehiri ici (tabi hava cok soguk) 40 kurus falan yabi 13 lt.
Bu normalmidir ?
(Bana gore normal)
İnstagram:
guven_arabacioglu
Sabit 3500-3600 devir 110 km hızla ara ara gazlayarak 30 lt lpg ile 370-380 km arası gidiyorum. 90 km ile gitsem biraz daha düşer sanırım. 1 ay önce aldığım lpg fiyatına göre (2,92 TL) 23 kuruş civarı yakıyor. Şehiriçi kullanımda motor iş yerine varana kadar ısınamadığı için 28-29 kuruş civarı yakıyor. Havalar az ısınsın rekor denemesi yapacağım4-5 sene önce 13 kuruş yaktığında fazla yakıyor derdim hey gidi günler. Genel olarak lpg kitinden de memnunum ama bir kez hayati bir problem çıktı, arabadan anlamayan biri olsaydı %90 yanardı Allah korudu.
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
2005 Vtec II es aracımda brc fast diye bir sistem var 2007 de taktırmıştım, şehir içinde 100 km 8 lt lpg tüketiyor, haftada bir depo lpg tam yetiyor ve ayda bir defa 10-15 tl benzin alıyorum ve bence arabam gayet az yakıyor.
Daha önceleri zırt pırt arıza lambası yanıyor ve daha fazla yakıyordu (10lt gibi) tesadüfen bir usta buldum ve yaptığı ayar sonrası yakıt düştü 2 senedir ayar yaptırmadım ama araba 15-20 bin km de bir subap ayarı istiyor.
Eşime 2003 Clio 1.4 16v araç alıp landi marka lpg taktırdım araç 60bin km de fakat 100 km de şehir içi 11,5-12 lt lpg ile birlikte her lpg alımında 10-15 TL lik benzin ekliyorum. Kime sorduysam Renaultlar için bu yakıt normal diyor. Havalar ısınınca tekrar ayar yaptıracağım. Hele boğaz kelebeğinin adaptasyonu dedikleri bir iş var başa bela lpg de. Olmazsa satıp Honda alacağım.
Babamda 2006 Cr-v var şehir içi 100 km de 13,5-14,5 lt lpg yakıyor şehirçi ama ağırlık ve otomatik olduğu için normal gibi.
Her aldığım aracı benzinli aldım 1 hafta içerisinde LPG dönüşümünü yaptırdım. İlk aracım tofaşta lpg ayarı yaptırmaktan bıkıyordum. Sonra enjeksiyonlu 96 corolla ve 05 corollada hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çok memnunum. Yakıt konusu ise kullanımla alakalı. ben ekonomi yaparsam. şehir içi 9 litre yaktığım zamanlar oldu. Her gaz alacağımda depoyu fullerim ve hep ölçerim gidişat nasıl diye 9-10 litrelerde seyrediyorum. Kullandığım sistemler ise Tofaşta Lovato, 96 Corollada BRC, 2006 Corollada LandiRenzo.
Burada kuruş hesabından ziyade litre yazılırsa daha net olur. Çünkü yakıtlar borsa gibi bir iniyor bir çıkıyor. Kimin ne kadara aldığı belli değil.
Bugüne kadar LPG ile, bir çok araba kullandım. (1.3 ile 3.2 motor arası,atmosferik ve turbo beslemeli motorlarda) Edindiğim tek tecrübe, iyi bir ustanın taktığı LPG sıkıntı yaşatmaz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)