abi türkiye de hondadan başka araç yok mu ne zaman fiyatlarla ilgili bir konu açılsa hondadan başka araç konuşulmuyor sahibi ayrı övüyor aracı dışardan bakan arkadaşta ayrı eleştiriyor s2000 haricinde bu kadar abartmayın artık
Printable View
abi türkiye de hondadan başka araç yok mu ne zaman fiyatlarla ilgili bir konu açılsa hondadan başka araç konuşulmuyor sahibi ayrı övüyor aracı dışardan bakan arkadaşta ayrı eleştiriyor s2000 haricinde bu kadar abartmayın artık
al ıste bırıde patates olmus 3 lıra vtec olmus 30 lıra cokmu dıyo ben daha bısıy yazmıyorum :D
Anlamıyorum neden herkez ikinci el vtec fiyatlarına falan takılmış durumda sıfır araçlara kaç lira zam geldi insanlar arabalarını değiştirmek içinde ötv kadar fark koyup satmak zorunda 2009 da bayide 0 şekilde 39 milyara çıkardığımız corollanın eş değeri 60 milyar bu kadar zam binmişken bence normal bende satmaya kalksam aracımı 19 dan aşağıya vermem kim nederse desin
senin aracın 200K ya gelince kime ve kaça satacaksın bende onu merak ediyorum,
200K da ki temiz vteci 28-30 a satarlar ona eminimde senin gibi dizel bir aracı olan kişi o km lerdeki aracını kime satabiliyor.
Ya da ne kadar ederine satabiliyor?
millete 30 bin verenin aklından şüphe ederim demişssin adam yıllarca hayalini kurmuş çalışmış didinmiş para biriktirmiş ve sonunda basmış parayı almış. Şimdi bu adam beyinsiz akılsız mı oluyor?
Adam en azından hayal edilebilecek bir arabaya veriyor, sende acaba aracını yıllarca hayalini kurupta mı aldın?
1.sı benım aracım 200 km ye gelmez merak etme sen...2.si adam adam hayalını kurmus calısmıs almıs ona bısıy dıyemem hatta hıc bısıy dıyemem ama benım karısamamam mantıklı oldugu anlamına gelmıyo... ben ılk defa arabaya bınmıyorum ılk defa araba almadım neyın ne oldugunu bılıyoruz sen merak etme mıllet 30 verıyo dıye vtece bu o arabayı 30 yapmaz ılk cıktıgında zaten 30 du...2 3 yıl once kımse yuzune bakmıyodu vteclerın en babası 22 23 e hatasızı satılıyodu son 2 yıldır rabet gorunce fıyatlar sısırılmeye baslandı sımdı ıse durum ortada...lutfen 97 98 model arabayla tutupta 2008 ford focusu kıyaslama olurmu? ( 2 yıl once bendede hem 1.6 ies hem vti vardı)...fren yok,guvenlık yok,yol tutuş yok,rahatlık yok,konfor yok,yalıtım yok, daha sayımmı?hangısı yalan?yururne sorunsuzluguna tıpıne kımse bısıy dıyemez ama buraya tutupta benım aracım dıye solemıyorum ben yarın satıp polo gti da alabılırım cok sukur durumum var ama tutupta senın araban 200 km ye gelınce kıme satabılırsın dıye vtecle kıyaslama yapma...
200.000 k daki temiz vti a o parayı verenin aklına sıçayım :D 75 000 de kazasız boyasız vtı aldıydım 20 000 e hemde 8 sene evel :D
vti ın ederi 15 000 gözümde oda kazasızsa
sı a para dahi vermem o derece :)
dolar kuru vergilendirme parça fiyatları böle olduğu sürece herşey pahalı olacak o ayrı :)
ne vtecmiş yaaa her zaman böyle bir konu açılıyo 200K yapsada 500k yapsada sevilen giden bi araba parçası bol ucuz yürüyüşü şuan birçok aracı hala korkutabilen bi araba vergisi 6 aylık 50 lira neden sevilmesinki kasa çok güzel sanki bi tek vteclerin fiyatı artmışta sanki bi tek hondanın fiyatı artmışta alamadığındanmı çekemediğindenmi ne kadar çok laf söyleyen var arkadaş anlam veremiyorum araba işi zevk işi değilmi daha ne 106 yada 30 veririm vtec'ede vts yede para benim keyif benim
Vteci hic bir zaman bi corolla ne bileyim bi albea yerine koyamayiz. Alan zaten senin benim gibi sadece gitsin a noktasindan b noktasina gotursun mantigiyla almiyor belli bi kitlesi var o aliyor misal benim araba direge dolanmis 400.000 den 160.000 e cekilmis bi araba olsa kimse yuzune bakmaz ama vti arayan pek takilmiyor. Cunku amaci gazlamak. Zaten dikkat ediyorum type r,vtec, s2000 sahiplerinin genellikle 2
Araclari var bu tip araclari bir nevi hobyy olarak alıyorlar ve bazilari ciddi paralar harciyor. Benim de durumum olsa ben de düşünürum 2. Arac Olarak bi vti ya da type r h.sonu sikar gazlar stresimi atar çekerim garajima. Ama yalnız soyle bi durum var vti piyasasini goren ies is si sahipleri sanki kendi araclari da ozelmis gibi ucuk fiyat cekmeye basladilar
2000 model guvenlik paketli 1.4 is e 23.500 tl isteyenler var iste ben onlarin kafalarini ...
Bence kimseyi kinamamak lazım. Para adamın zevk adamın. Alan adam hastasiysa o arabanın değil 30 bin 50 bin lira bile verir bence.ki veriyorda
almanya fiyatı 50 bin euro olan arabanın tr fiyatı da 99bin euro olur gayet tabi.. :D bmw piyasası farklıdır
Gebrauchtwagen: BMW, M3, CSL Original Servcie NEU, Xenon, Benzin,
fakat almanya piyasası en fazla 3.700 euro olan honda'nın da tr'de 30 bin tl olması gayet de mantıksız, en fazla 6-7 bin euro olması gerekmekte.. o da maximum 18-20 bin TL eder ki o bile fazla honda için.. :)
Gebrauchtwagen: Honda, Civic, Coupe 1.4i LS Comfort *27.500km *Klima+SD, Benzin,
Bende araba alıcam inşallah,35.000 tl bütçem var. Değil 35,25 bin tl bile vermem vti arabasına.
Ama veren arkadaşlarımda var onlarda mutlu bende:) Eleştirmek çok ama çok saçma.
İsteyen verir isteyen vermez,herkesin parası kendine.
Parası olan istediği arabaya istediği parayı versin güle güle binsin zevk meselesi :)
Vti ı yapan mühendisler bukadar tartışmamıştır
Arkadaşlar şuan hangi aracın fiyatı normal?
Piyasa aldı başını gidiyor ve zam geldiği sürece böyle olacak.
Bahsedilen Honda modeller parasını etmez elbette ama insanların tercihlerine saygı duymalısınız.
Vti özel bir araçtır. Onun fiyatına aynı yürüyecek daha iyi yürüyecek araçlar var ama vti parçası ucuz, after marketi çok iyi, sakin kullanımda yakıtı güzel, sedanı aile aracı, mod çok yakışıyor ve sorunsuz bir araç.
Bu özelliklerde aracın tutulmasını sağlıyor.
hadi vtec özel arabadır diyenler neyse özel bir araç diye parasınıda ona göre veriyorlar denirde sonuçta para adamın parası versin bize ne ama..
yahu bu ies lere falan noluo arkadaş :D
bence
ies den hallice ve gücü olan bir araç vti. özel falan değil. özel olan ek9 type-r /nsx'dır. veya
e46 m3 de özel falan değil ama e46 m3 csl bambaska
hatta bodoz bir e90 3.20 degil ama 3.20si dersen özeldir
mini cooper one-s vs de degildir ama cooper gp de özeldir..
Türkiyede maalesef suni bir piyasa yaratıldı. 1.6 vti 97 model 30.000 tl iken 2005 model 2.4 vti accord ondan ucuz. Dahamı kaliteli? değil. Dahamı yeni? değil. Dahamı hızlı? yine değil ne sorsak değil...
96 model m3 30.000 tl civarıyken bir vti sahibi çıkıp "ama ender bir araca binebiliyorsun" diyebiliyor. m3 dendemi ender? yine değil.
Demekki vti neymiş? plasebo etkisi. Bu denklemi kurabilmek için alim yada prof olmaya gerek yokki.
o değilde stock 106 gti a 20-25 yazan var yahu :D Alan varmı orasını bilmem :)
olay genelde vti için geçiyor ama aslında bu şekilde bir çok araç var kar güden tok satıcı patlaması bunlar :)
İşte plasebo yeterince azmi olmayan fakat tıbben tedavisi de bulunmayan hastalıkların "bu ilaç sana çok iyi gelecek ama senin de çabalaman lazım" sözleri ile pazarlanan çaresidir.
Bazı zamanlar ise hiçbir hastalığı bulunmayan ama doktor kapıları aşındıran "Hastalık Hastalarının" tek reçeteli ilacıdır.
tebessüm ettirdi abi bukadarmı yerine uyar :)
Mesajlarda Çoğunluk, kendi kullandığı aracın piyasasının yüksekte olmasını isteyecek mesajlar atmış. Bir kaç kişi gerçekçi yaklaşmış olaya. 106 kullanan 106 piyasasını, rs kullanan rs piyasasını yüksek tutmaya çalışıyor(bunlarn içinde bende varm)
Honda ya fazla yuklenmeyin surda sonra piyasalari daha da artar cekemeyenlere inat cigerli amcadan temiz 8 parca degisenli 3 parca boyali tertemiz s2k,vti falan diye euroya cevirirler valla fiyatlari :D
vti ların en iyi özelliği bence km yapmıyorlar :D
2001 senesinden beri tuning anlamında Türkiyede forumlar mevcut ve o günden beridirde yazarım. vti lar ozamanda 200.000 km yi geçmiyordu hala geçmiyorlar. Bu en güzel özellikleri. Birde asla kaza yapmıyorlar, keyfi boyanıyolar hıııııımmmınaaaa
Sen almıyorsun ben almıyorum bu araçları.
Kim alıyor yahu?
Herkes sallıyor vti fiyatlarına ama fiyatlar hep tavanda.
Demekki talep var.
Piyasa arz talebe göre oluşur.
Bu kadar basit.
Bende aynı şeyi söyleyecektim.
bu bütün HotHatch arabalar için geçerli ülkemizde aslında...
Honda sı Pejosu Opeli VW i vs...
Mantık olarak ve hatta REEL de içlerinde o kadar çok 300k üstünde araç olması lazım iken bırakın 200k yı, 180k üstünde araba yok...
Neyseki şu TüvTürk çıktı da 2008-2009 yılından sonraki araçlar bundan 10 yıl sonra 300k larda olacak belki ve hepsine NORMAL gözü ile bakılacak inşallah...
Şimdi 130k üstündeki arabalar ÖCÜ gözü ile bakan bir insan topluluğu olduk, sırf bu KM simsarları yüzünden...
çiçek gibi ne la isterse zümrüt gibi olsun en kralı 15 i geçmez geçmemeside lazım zaten ;)
üzerine ekstra bişiler yapılır yüklenir vs ozaman yapılan masraflar eklenirde kalkıp stock araçlar için bu paralar uçuk rakamlar şuan dandik bir 106 yı 10 liralara alabiliyorsan çiçek gibisinide 14-15 e alabilmen lazım zaten :icon_tup:
bugun istanbulda 10 tane accord toplasınlar jdm tarzı o zaman accord civic vti i geçer ;)
kardeşim senin de milleti yargılamaya hakkın yok. Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmayacaksın o zaman.
Oku yukarıda yazdıklarını ondan sonra cevap yaz.
Aramızda daha düne kadar Vti a 30 lira vermiş insanlar var onlara karşı hakaret etmeyeceksin. Anladın?
200k muhabbetine gelince dizel aracın var onu örnek veriyorum ki daha kolay anlayasın diye dizel aracların o km leri gördüğü zaman satışlarının ne kadar ızdırap olduğunuda iyi biliyorsundur umarım.
vti hoby aracıdır o saydıkların olsa ne olur olmasa ne olur..
Aynen boşver konuşuldukca kendi kendine prim yapıyor zaten :) o sevmeyenlerin bi kısmıda düzgün değişensiz vtec'i 20 bine verseler de almazlar zaten alsalar bile 30 dan satmazlar hakkı okadar degil aaa olurmu hiçç derler. Hey Allhım ya şu donanım sayanlarada hastayım focusla aynı sınıfa koymazmış mış bi ton özellik saymış :) he evet bizde ilk defa araba görüyoruz zaten. Ulan ne arabaymış be.
Focus 1 ler 17 28 arası
vw bora 16 30 milyar arası
megane 1 12 25 arası
civic 1.6 ies 17 24 arası :O
Şimdi çıkıp bunlar civic den daha dolu arabalar , civicin firenleri zayıf , rüzgar sesi alıyor dicek eminim. Bende hangisi civic kadar az yakıyo , hangisi civic kadar sorunsuz , hangisi civic kadar güzel ve zevk verici dicem honda fanatiği olucam kesin . Bu arada bütün arabaların fiyatına sahibindende baktım :)
honda muhabbetleri bi bitmedi artık beğenmeyen almasın..
Ben en başta dedim bu konunun hedefi Honda diye :D
++++++++++++++++++++++++++++++++ ;) ben o zevke o teneke parcasına 30 da veririm 40 da. yeterki istiyim ;) çoğuna anlatamazsın ama bu araba tutkusu değil bizdeki vtec aşkı honda aşkı ;) polemiğe girme gürayım herkez anlamaz, o zman gerisi teferruat :)) cumartesi toplanıyoruz gelsen de :)