benden de sağlam küfür yiyorlar. bkz. kelvinine so*tuğum , far ayarını s**tiğim
benden de sağlam küfür yiyorlar. bkz. kelvinine so*tuğum , far ayarını s**tiğim
Şahsım adına, bugüne kadar kullandığım otomobillerin orijinalinde hangi far sistemi var ise onu kullandım. Çakma xenonlarla hiç işim olmadı, olmazda.
Özellikle merceksiz fara sonradan xenon takılması durumunda, cut-off çizgisini tutturmanız çok zor. Velevki tutturdun, regulasyon gereği otm. far yükseklik ayarı aracında yok ise, araç yüke bindiğinde, tümseklerden geçerken, yokuş yukarı çıktığında..vs'de hep karşı yönden gelenin ve önünde gidenlerin gözlerine tecavüz edersin. Yine regulasyon gereği far yıkama olması gerekiyor; çünkü farlar kirlendiğinde de düzensiz ışık saçılması olur ve yine karşı yönden gelenlerin ve önünde gidenlerin gözlerine tecavüz edersin.
Mercekli farların içinde cut off çizgisini tutturmak için bir zımbırtı var. Ama o farıda uzaylılarla haberleşmek adına gökyüzüne doğru ayarlarsan o zımbırtıda bir halta yaramaz.
Hadi başkasına saygı yok, birader kendi güvenliğinde mi önemsiz, önünde sürekli parlayan bir yol, ampulden çıkan fazla ısı nedeniyle ampul soketinin yanması, farın gereksiz ısınması, kablolara aşırı yük binmesi ve nihayetinde de olası bir yangın hiç mi endişelendirmiyor.
Arka sis açanlara kesinlikle bir terslik yaparım caddede ya sıkıştırırım yada arkadan uzunlar açık giderim. Son zamanlarda gözümde rahatsızlık var zaten geceleri bunuda görünce dayanamıyorum. Ha bende 24 saat NORMAL farları açık gezenlerdenim el alışkanlığı oldu artık standart bir araç bile olsa farları yakarım ilk.
S!nek Performance Race Parts & Aftermarket
Ben merceksiz farlarımda xenon varken kimsenin sinirini bozmadım kimseden de küfür şeklinde sellektör yemedim. Allaha şükür müptezel değiliz apaçi değiliz ,arkadaşlarımızla bile deneriz göz alıyor mu diye . Şu an typer'ım da mercekli farlar takılı ona xenon bile takmadım geziyorum böyle .
imzasız..
hiç bir zaman sis farı kullanmam sis li günde bile gereksiz bir far olduğunu düşünüyorum.
ama arabayı çalıştırır çalıştırmaz direk farları yakarım.yeni bi araba aldım şimdi astra gtc zenonsuz.bu arabayla yakmıyorum tabi utancımdan
Thanks to
TURBO ZONE
REMAPS
Neden insanların yaptığı şeyler size batıyor ki ? Adam farını da açar sisinide göze almadıktan sonra rahatsızlık vermedikten sonra kime kalmış elalemin farı sisi..
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Abartmamakta fayda var her zamanki gibi, toplum olarak olayları abartırız her zaman duygusalız tabi![]()
Arka sisi bilmeyipte açan çok kişi var yada yolda daha iyi fark edildiğini sanan,, rahatsız ediceğini bile bile açan kişi sayısı sanmıorum sanıldığı kadar olsun..
ön sis için haklısınız şekil için/yolu daha iyi görmek için yakanlar çok, ancak yeni gündüz farları gibi yanan sisler var etrafta, benim gözümde gündüz farından hiç farkı yok..
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
Bu konuya bende sinir oluyorum burdaki çoğu kişi herkes için demiyorum ama zamanında xenon takmıştır aracına.. arka sise gerçekten bende sinir oluyorum migrenim olduğundan dolayı aşırı rahatsız ediyor beni. Peugeot partnere son zaman mercek taktık güzelce ayarladık kaç defa önüne geçip denedim başka bir arkadaşıma arabayı verip onun aracıyla karşılaştırıp baktım sıkıntı yoktu. Birde bu alışkanlıktır bende araca ilk bine binmez farları acarım, ön sis ve arka sisleri kesinlikle sevmiyorum ve açanada sövüyorum..
geçen akşam üstüydü hava hafif hafif kararıyordu 1 tane şahinci far sis 30.000k xenon ları açmış gelio acaip rahatsız etti bende birden farlarımı kapadım açtım ani fren yaptım zannetinasıl cayırtı koptu mal'dan.
arka sisleri açanada direk uzun + sisleri açıyorum.. bazılarına bu yetiyor da bazılarına yetmiyor onlara da şu ralli araçlarındaki kocaman lambalardan takıp açmak lazım![]()
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
Bende gereksiz yere sis farı açanlara ve ayarsiz (cakma xenon , halojen) farlara acaip kıl oluyorum.Şimdi benim anlamadığım bunu yapanlar, karşıdan yada arkadan gelen sisli bir araçtan rahatsızlık duyup başkalarını da rahatsız edebilceklerini düşünmüyorlar mı ?
Ben gece gündüz ön siste acıyorum arka siste acıyorum fakat önlere tam yere bakar şekilde ayar yaptırdım arkalarada düşük watt ampul taktırdım yani normal park lambasından farkı yok. Ben oldum olası severim ön sis arka sis yakmasını görünüş olarak hoşuma gider fakat bugüne kadar ne kimseden küfür yedim nede kimseyi rahatsız ettim.
Beni uyuz eden genelde servisciler cunku hergün iş çıkış saati baya bi trafikte denk gelmiş oluyorum. Farları cok yukarda ve bnm arac hem basık hem hb olunca farları tam agzımda yanıyor resmenhele bide cakma xenon varsa hemen yol veriyorum cünkü 3-5 dk sonra migrenim tutmaya başlıyor malesef
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
Trafikte ön sislerimide yakarım,arka sislerimide yakarım,gece bazen uzunlarımı açar dolaşırım,karşı şeritten gelen selektör atar kapat diye..umrumda olmaz,yol benim dilmi arabada benim,ister acar dolasırım istersem açmam..arka sislerimden rahatsız olan varsa sagdan soldan aksın defolup gıtsın arkamdan,vay efendim arkamdaki rahatsız olucak diye ben aracımın o müthiş görünümünden ödünmü vericem !! Biri gelip beni uyarmaya çalışıcak arkadan uzunları yakıcakta ben kayıtsız kalıcam !!! İndirir direk girişirim,kimene lan ben istersem yakarım !! 90km ile gidilecek yerde önüm açık dahi olsa 30 la giderim !! Keyif benim dilmi ?? Yol yapımında vergimi vermişin adam yapmış yolu,basmışım oarayı almışım ledli arabayı açacam tabi !!! Milletin başı ağrıyomuş !!! Banane lan çıkma ozaman trafiğe !!
Neyse,ben arka sislerim ön sislerim ledlerim projektörlerim ne varsa açar gezerim,artizlik yapan olursa kendi bilir..hadi bakıymmmm...
İlk okuduğunuzda suratınızın şeklini çok merak ediyorum,orda olma isterdim,şaka lan şaka![]()
çok küfrediyorum çoook
Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)