seninki beyaz olanmıydı zeytinburnundaki :)
Printable View
1.4 vvti a supercharger yapılınca project car olur mu acaba :beuj: 1.6 vvti a yapıldı ama :icon_wack:heyoo:
Projeler genelde motor üzerine olduğundan, motor konusunda ve kozmetik olarak bazı eksikleri olan, kişisel motor ve kozmetik olarak modifiyeye açık olan, ve bu eksiklerinen ötürü piyasasının fiyat olarak altında satılan araç.
Ben şimdi bir tane daha 131 mirafiori aldım onu replica abarth yapıp historic kovalıcam ama zamanında TR de yarışan orjınal 131 abarth vardı benimkisi proje aracı sayılmayacak mı ?
en güzel projelerden biri eski bir aracı alıp modernize etmek.. günümüz araç standartlarına ulaştırabildiğin kadar ulaştırmak donanım ekipman konfor v.b olarak..
asıl zor olan projeler onlar bence..
avrupa amerikada tv programlarıda artık bunlar üstünden yürüyor.. eski araçları alıyorlar isini pasını çürüğünü temizleyip motorunu yürüyenini elden geçirtip mümkünse motorundada modernizasyon yapıp misal karbiratörlüye enjektörlüye falan çevirip aracın donanımını modernize ediyorlar..
nationalda denk gelirsem izliyorum araba s.o.s falan var geçen vosvosa porsche elektrikli ısıtmalı koltukarını adapte edip elden geçirdiler ondan öncede fordu elden geçirdiler arabayı enjektörlü motora çevirdiler falan.. mtv deki pimp my ride da güzel işler yapıyrolardı hala devam ediyormu o program bilmiyorum..
Adamların eski arabalarını alıp keyless entry far,yağmur sensörü ısıtmalı koltuklar multmedia ses sistemi v.b baya elden geçiriyorlardı
türkiyede pek yapan yok..
türkiyede proje dedinmi genelde motor modifikasyonu geliyor akla sadece..
çok pis millete iğneyi vurdu abi herkes uçuşta :)
Öncelikle bir arabanın proje car olması için Yetkili Mercilerden onay alması gerekli, ondan sonra burada konu açmalı. Öyle her önüne gelen proje car konusu açıyor yapılan işler ise hep bir birinin tekrarı.
Ayrıcana bir Proje Car 10 sene sürmemeli kardeşim takip etmekte zorlanıyorum..
aynısını yapabilirsen fiat bile gelir alır onu senden. bahsettiğin yarışlara giren araba zaten topu topu dört tane üretilmişti. Ama dodik falan yapıp 131 yürüyeni ile yapacaksan 1.000.001.yi yapmış olacaksın. bu tarz bir şey sana yeni olabilir ama zaten yapıldı. ilk olmak ayrı bir şey, yapılanı yapmak ayrı bir şey kararı siz vereceksiniz. zaten söylemeye çalıştığım yapılmışları ilk diye yapıyor olmaları.
proje için bir süre belirlemek hata olur. bu para ile doğru orantılı. çabuk bitmesini istediğiniz proje varsa yapana maddi destek olun çabuk bitsin hemde siz sıkılmayın.:D
Herkesin ugrastigi araba kendisinin projesidir...
Konuda 205 gti da geçtiği için paylaşmak istedim.
bu benım projem yani ben öyle diyorum sizce projemidir ?
205 gti-6 swap
proje konusu : http://www.techturkey.com/forum/proj...ti-6-swap.html
http://t1311.hizliresim.com/1h/r/uty72.jpg
http://k1311.hizliresim.com/1h/r/utyc0.jpg
[/QUOTE]
süper, hatta çok güzel.
ama daha önce defalarca yapılmış zaten. bende bunu anlatmaya çalışıyorum. daha önce yapılmış bir şey nasıl proje oluyor. millet 205 i bile zor görürken bir sürü bu tipte araba yapılmıştı.
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.
daha önce yapıldı derken aynısı mı yapıldı yoksa yürüyen bir 205 mi yapıldı ?
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.[/QUOTE]
Bu örnek verdiğin şeyin , savunduğun durumla zerre kadar alakası yok.araç dediğin kişisel değil midir? ben o zaman senin yaptığın bi proje aracının aynısını yapmak yerine , seninkini alıp kullanabilirim :D
yapılan arabaların aynısından yapmışsın zaten. eskiden yapılanlar ise hemde daha iyi çünkü daha zor şartlar altında olduğundan mutlaka senden daha fazla emek harcayarak yapılmıştı. zor şartları açarsak 1990 lı yıllarda ithalat yok. internet yok. bunlardan bahsediyorum. yoksa git hurdacıdan al motoru koy içine yürü şeklinde yapılmadı. üstelik yapılan arabaların bir çoğu SIFIR km olarak alınan arabalardı.
ama senin arabanın benim gözümde proje olması için 4 çeker olması iyi bir proje olurdu. yada motoru arkaya koyardım. o da bir proje olurdu. yoksa s16 motorunu al monte et git şeklinde yapılan bir iş bu devirde son derece kolay. ayrıca yapılan arabalar o günkü şartlarda hiç bozulmadan her gün tam gaz giderdi. (turbo doğah, şahin dahil) daha bu proje arabalarının ömrünün ne kadar gittiği konusunda hiç bir bilgi yok. kaç gün gidiyor acaba?
süper, hatta çok güzel.
ama daha önce defalarca yapılmış zaten. bende bunu anlatmaya çalışıyorum. daha önce yapılmış bir şey nasıl proje oluyor. millet 205 i bile zor görürken bir sürü bu tipte araba yapılmıştı.
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.[/QUOTE]
abi bence hiç alakası yok evet belki 205 gti-6 adında yapılmıstır hatta yapıldı biliyorum ama herkesın yaptıgı işler çıkarttıgı güçler kullandığı malzemeler hersey farklıdır.
motor modifiyesi konusunda hak vermıyorum bu düşüncene
görsel modifiyede bi proje yapıldıysa daha önceden sen aynısını yapıyosan evet belki bunun adı proje olmayabilir...