1.4 vvti a supercharger yapılınca project car olur mu acaba1.6 vvti a yapıldı ama
![]()
Projeler genelde motor üzerine olduğundan, motor konusunda ve kozmetik olarak bazı eksikleri olan, kişisel motor ve kozmetik olarak modifiyeye açık olan, ve bu eksiklerinen ötürü piyasasının fiyat olarak altında satılan araç.
Instagram: mutusgarage
en güzel projelerden biri eski bir aracı alıp modernize etmek.. günümüz araç standartlarına ulaştırabildiğin kadar ulaştırmak donanım ekipman konfor v.b olarak..
asıl zor olan projeler onlar bence..
avrupa amerikada tv programlarıda artık bunlar üstünden yürüyor.. eski araçları alıyorlar isini pasını çürüğünü temizleyip motorunu yürüyenini elden geçirtip mümkünse motorundada modernizasyon yapıp misal karbiratörlüye enjektörlüye falan çevirip aracın donanımını modernize ediyorlar..
nationalda denk gelirsem izliyorum araba s.o.s falan var geçen vosvosa porsche elektrikli ısıtmalı koltukarını adapte edip elden geçirdiler ondan öncede fordu elden geçirdiler arabayı enjektörlü motora çevirdiler falan.. mtv deki pimp my ride da güzel işler yapıyrolardı hala devam ediyormu o program bilmiyorum..
Adamların eski arabalarını alıp keyless entry far,yağmur sensörü ısıtmalı koltuklar multmedia ses sistemi v.b baya elden geçiriyorlardı
türkiyede pek yapan yok..
türkiyede proje dedinmi genelde motor modifikasyonu geliyor akla sadece..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
çok pis millete iğneyi vurdu abi herkes uçuşta![]()
YamahA Xmax 250 ABS
Öncelikle bir arabanın proje car olması için Yetkili Mercilerden onay alması gerekli, ondan sonra burada konu açmalı. Öyle her önüne gelen proje car konusu açıyor yapılan işler ise hep bir birinin tekrarı.
Ayrıcana bir Proje Car 10 sene sürmemeli kardeşim takip etmekte zorlanıyorum..
aynısını yapabilirsen fiat bile gelir alır onu senden. bahsettiğin yarışlara giren araba zaten topu topu dört tane üretilmişti. Ama dodik falan yapıp 131 yürüyeni ile yapacaksan 1.000.001.yi yapmış olacaksın. bu tarz bir şey sana yeni olabilir ama zaten yapıldı. ilk olmak ayrı bir şey, yapılanı yapmak ayrı bir şey kararı siz vereceksiniz. zaten söylemeye çalıştığım yapılmışları ilk diye yapıyor olmaları.
proje için bir süre belirlemek hata olur. bu para ile doğru orantılı. çabuk bitmesini istediğiniz proje varsa yapana maddi destek olun çabuk bitsin hemde siz sıkılmayın.![]()
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Herkesin ugrastigi araba kendisinin projesidir...
Men plan God laughs...
I have reset it....Aal izz well....
Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
Konuda 205 gti da geçtiği için paylaşmak istedim.
bu benım projem yani ben öyle diyorum sizce projemidir ?
205 gti-6 swap
proje konusu : http://www.techturkey.com/forum/proj...ti-6-swap.html
![]()
Burak Karagöz
' BE ' 106 GTİ
[/QUOTE]
süper, hatta çok güzel.
ama daha önce defalarca yapılmış zaten. bende bunu anlatmaya çalışıyorum. daha önce yapılmış bir şey nasıl proje oluyor. millet 205 i bile zor görürken bir sürü bu tipte araba yapılmıştı.
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
daha önce yapıldı derken aynısı mı yapıldı yoksa yürüyen bir 205 mi yapıldı ?
...
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.[/QUOTE]
Bu örnek verdiğin şeyin , savunduğun durumla zerre kadar alakası yok.araç dediğin kişisel değil midir? ben o zaman senin yaptığın bi proje aracının aynısını yapmak yerine , seninkini alıp kullanabilirim![]()
yapılan arabaların aynısından yapmışsın zaten. eskiden yapılanlar ise hemde daha iyi çünkü daha zor şartlar altında olduğundan mutlaka senden daha fazla emek harcayarak yapılmıştı. zor şartları açarsak 1990 lı yıllarda ithalat yok. internet yok. bunlardan bahsediyorum. yoksa git hurdacıdan al motoru koy içine yürü şeklinde yapılmadı. üstelik yapılan arabaların bir çoğu SIFIR km olarak alınan arabalardı.
ama senin arabanın benim gözümde proje olması için 4 çeker olması iyi bir proje olurdu. yada motoru arkaya koyardım. o da bir proje olurdu. yoksa s16 motorunu al monte et git şeklinde yapılan bir iş bu devirde son derece kolay. ayrıca yapılan arabalar o günkü şartlarda hiç bozulmadan her gün tam gaz giderdi. (turbo doğah, şahin dahil) daha bu proje arabalarının ömrünün ne kadar gittiği konusunda hiç bir bilgi yok. kaç gün gidiyor acaba?
süper, hatta çok güzel.
ama daha önce defalarca yapılmış zaten. bende bunu anlatmaya çalışıyorum. daha önce yapılmış bir şey nasıl proje oluyor. millet 205 i bile zor görürken bir sürü bu tipte araba yapılmıştı.
muhasebe programı gibi. binlerce varken senin kendin için yapmana benziyor.[/QUOTE]
abi bence hiç alakası yok evet belki 205 gti-6 adında yapılmıstır hatta yapıldı biliyorum ama herkesın yaptıgı işler çıkarttıgı güçler kullandığı malzemeler hersey farklıdır.
motor modifiyesi konusunda hak vermıyorum bu düşüncene
görsel modifiyede bi proje yapıldıysa daha önceden sen aynısını yapıyosan evet belki bunun adı proje olmayabilir...
Burak Karagöz
' BE ' 106 GTİ
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)