User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
108 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Proje arabası neye denir?

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu şaşkınlıkla takip ediyorum.
    K.

The_Doctor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapılan arabaların aynısından yapmışsın zaten. eskiden yapılanlar ise hemde daha iyi çünkü daha zor şartlar altında olduğundan mutlaka senden daha fazla emek harcayarak yapılmıştı. zor şartları açarsak 1990 lı yıllarda ithalat yok. internet yok. bunlardan bahsediyorum. yoksa git hurdacıdan al motoru koy içine yürü şeklinde yapılmadı. üstelik yapılan arabaların bir çoğu SIFIR km olarak alınan arabalardı.
    ama senin arabanın benim gözümde proje olması için 4 çeker olması iyi bir proje olurdu. yada motoru arkaya koyardım. o da bir proje olurdu. yoksa s16 motorunu al monte et git şeklinde yapılan bir iş bu devirde son derece kolay. ayrıca yapılan arabalar o günkü şartlarda hiç bozulmadan her gün tam gaz giderdi. (turbo doğah, şahin dahil) daha bu proje arabalarının ömrünün ne kadar gittiği konusunda hiç bir bilgi yok. kaç gün gidiyor acaba?
    ne alakası var 4 çeker olunca motor arkada olunca proje olur ama şimdi olmaz ? abi çok değişik düşüncelere sahipsin bence sen bi proje yap da görelim gerçekten.

valla abi şöyse söyliyim haftasonu havanın açık olduğu her gün ana avrat gazlıyorum yaklasık 7 aydır kullanıyorum Allaha şükür ne yolda bıraktı ne arıza yaptı proje biter bitmez draga girip en az 20 kalkış yaptım kendım zevkine denemeler yaptım roll yaptım 6. vites top speed yaptım anlıcagın yapılcak herseyi bu süre zarfında yaptım araba yapıp kenarda yatırmadım. Kırılcaksada kırılsın tekrar yaparız problem deyil Allahın izniyle.

bence 10 tane 106 koysunlar karsıma motor modifiyeli aynı parcalar kullanılan hepsi ayrı ayrı bir projedir. bu benim düşüncem.
    Burak Karagöz

' BE ' 106 GTİ

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arabalara bir çok defa (1990 lı yıllarda) 16s motor kondu ve orijinal motorlarına çeşitli modifiyeler yapıldı. adam aldıydsa 240 beygir sende 241 aldıysan bu farklı proje mi oluyor? motor içine malzeme diyorsun. o zaman bu kadar mambo cambo marka yoktu. tek marka ve en iyisi alındığından şimdi günümüzde seninde seçeneğin azalıyor. ya günümüzdeki en iyiyi alacaksın yada senin deyiminle farklı malzeme kullandım benimki başka diyeceksin. bu arabalardan yapıp birde kasayı modifiye edenler vardı. fren ve süspansiyonu saymıyorum bile.bu işin ucu yok. ama bir işe ilk derken dikkat etmek gerekir.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı The_Doctor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne alakası var 4 çeker olunca motor arkada olunca proje olur ama şimdi olmaz ? abi çok değişik düşüncelere sahipsin bence sen bi proje yap da görelim gerçekten.
    eğer yazan yaşın doğru ise senin doğduğun senede 205 1.6 gti arabam vardı. onun motorunu 1.9 a çevirmiştim.
    sen bana sene söyle o senelerde ne araba yaptığımı söyleyeyim
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kisisel olarak Yani mantigimin kabul ettigini soyleyeyim

Proje bence bireyin kendi fikir ve gorusleriyle yeni birseyler yapmasina denmesi lazim.seninde dedigin gibi 5000 tl maliyetli ve tekrari defalarca kez yapilmis civikleri... amerikayi yeniden kesfediyomus gibi yapmak proje sayilmaz

Yeni donemlerin ilk okullarinda proje odevleri var mesela ogretmenler bir konu verip kendi yaraticiliklariyla birseyler ortaya koymasini sagliyorlar, bence asil proje

Ama bizim ulkemiz ve sartlarini baz alirsak kucuk seylerle mutlulugu basarabilen bir halk oldugumuzu hatirlayacak olursak hepsi birer proje demektir cunku %80 i yokluk.icinde yasayan bunun icinde kucucuk bir kisminda hayallerinin pesinden kostugunu unutmamali... hersey parasi cok olana olmamali

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arabalara bir çok defa (1990 lı yıllarda) 16s motor kondu ve orijinal motorlarına çeşitli modifiyeler yapıldı. adam aldıydsa 240 beygir sende 241 aldıysan bu farklı proje mi oluyor? motor içine malzeme diyorsun. o zaman bu kadar mambo cambo marka yoktu. tek marka ve en iyisi alındığından şimdi günümüzde seninde seçeneğin azalıyor. ya günümüzdeki en iyiyi alacaksın yada senin deyiminle farklı malzeme kullandım benimki başka diyeceksin. bu arabalardan yapıp birde kasayı modifiye edenler vardı. fren ve süspansiyonu saymıyorum bile.bu işin ucu yok. ama bir işe ilk derken dikkat etmek gerekir.
    tamam abi sen inanmışsın davana biz ne kadar konussakta boş ondan en iyisi daha fazla konusmamak. sen proje deyil de biz proje diyelim. iyi akşamlar.
    Burak Karagöz

' BE ' 106 GTİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer yazan yaşın doğru ise senin doğduğun senede 205 1.6 gti arabam vardı. onun motorunu 1.9 a çevirmiştim.
    Yaşım doğrudur. ee şimdi abi sen o senelerde 1.6 gti aracını ilk 1.9 yapan sensen eğer seninki proje senden sonra yapanlarınki deyil mi ? peki ne ???
    Burak Karagöz

' BE ' 106 GTİ

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumun yeni shkodra'sı olma yolunda başarılı ve emin adımlar atıyorsunuz. Başarıların devamını ....
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence sizin yaptığınız araçta proje arabası olmayabilir. yurtdışında imkanlar fazla olduğu için, işi gücü araba parçalamak olan tipler belkide projenizi sizden önce yaptı ?

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gercek hayattan esinlenin..
    Proje ,su proseslerden meydana gelir.
    -Tasarı (Arge yada Urgenin Araştırması)
    -Planlama
    -Tedarik Süreci-Satinalma
    -Üretim, Uygulama , Montaj
    -Kontrol ,test aşamaları
    -Kullanıma geçme

Bu adımları yapılan tüm işlemler bir proje başlığı altındadır.
    Ozaman bugün arcelik Beko Vestel gidip 3 programlı bulaşık makinesi yapmasın
    Zira 1986 Siemensin 4 programlisi vardı ?!
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yokmu hiç fotoğrafları? merak ediyorum
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iste proje
    ne travers ne motor kalmis

Dying Breed - AE86 SR86 - SR20 86 - JDM Short - YouTube
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Forumun yeni shkodra'sı olma yolunda başarılı ve emin adımlar atıyorsunuz. Başarıların devamını ....
    bundan ne anlamalıyım. bu iyi birşey mi? yoksa kötü bir şeymi?

Alıntı bad cat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence sizin yaptığınız araçta proje arabası olmayabilir. yurtdışında imkanlar fazla olduğu için, işi gücü araba parçalamak olan tipler belkide projenizi sizden önce yaptı ?
    zaten ben hiç bir zaman bunu ilk ben yaptım demedim ki..
    zaten bunu söylüyorum ilk tubo doğan diyenler var. bu işler yıllarca yapıldı modası geçti ve bırakıldı. yada opel kadet projesi için ilk deniyordu. otomobilin çıktığı yıllarda bu yapıldı zaten.

Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gercek hayattan esinlenin..
    Proje ,su proseslerden meydana gelir.
    -Tasarı (Arge yada Urgenin Araştırması)
    -Planlama
    -Tedarik Süreci-Satinalma
    -Üretim, Uygulama , Montaj
    -Kontrol ,test aşamaları
    -Kullanıma geçme

Bu adımları yapılan tüm işlemler bir proje başlığı altındadır.
    Ozaman bugün arcelik Beko Vestel gidip 3 programlı bulaşık makinesi yapmasın
    Zira 1986 Siemensin 4 programlisi vardı ?!
    proje dendiğinde konu yapılanı yapmak değil burada. yapılanı hiç yapılmamamış gibi anlatarak ilk olma durumu var. yeni bir şey yapmak önemli olan. zaten en kolay proje. çalışanı kopyalamak.

Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yokmu hiç fotoğrafları? merak ediyorum
    baban eğer otomobile meraklı ise ve dergi arşivi varsa oralardan bulabilirsin. yada haftalık otomobil dergilerinin arşivlerinden isteyebilirsin. bir sürü değişik konu var.
    senin görmemen normal ben bu işlerle uğraştığım zaman sen ya yeni okuma yazma işini çözüyordun yada otomobil ile pek alakan yoktu. Yada daha merhaba olayı daha gerçekleşmemişti.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    piston koyun varsa turbo büyütün yazılım yapın project cars olur aracınız.

shkodra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu mavi yakalıların benimle ne dertleri var anlamadım..Kaç aydır sizleri rahatsız etmiyorum lütfen kendi çöplüğünüzde istediğiniz gibi ötün fakat benim adımı kullanmayın..

Orlar, burlar, forumlar hep sizlerin biliyorum özür dilerim fakat isimde benim..

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan 13-14 sene önce siyah bir 205 gti bakmaya gitmişti 1.6 dan 1.9 a çevirlmişti bakırköyden galeriden aldık yenibosnaya servise götürelim die 3 km sonra motor kırmıştı sizin araç olmasın
    Team PAŞAOĞLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cem.B Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bundan 13-14 sene önce siyah bir 205 gti bakmaya gitmişti 1.6 dan 1.9 a çevirlmişti bakırköyden galeriden aldık yenibosnaya servise götürelim die 3 km sonra motor kırmıştı sizin araç olmasın
    205 e en son 1994 senesinde bindim.. 94 de üretimi bitince, artık ilgimi çekmez oldu. 2000 de turbo Mercedes im vardı. Artık hangi arabayı nasıl alacağınızı öğrenmişsinizdir umarım. yada servise yakın yerden alın. ***** 3 km gidiyor aldığınız arabalar.

Mavi yaka, beyaz yaka ayrımı varsa burada iş değişir. Kimsenin kimseyi sınıflandırmaya hakkı yok.

Kapağınız varmı?

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MDeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir büyüğümüz sormuş bende amma doğru amma yanlış cevaplamışım ama çocuk aklıyla illa ki birşeye muhalefet olmaya çalışıyorlar acaba arkamdan bir kaç kişi daha bana destek verirde iyice bozarmıyım diye adamın o zoruna gidiyor başka birşey değil vallahi.
    Çocuk aklı naparsın

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En iyi proje yapılmamış projedir,japon atasözü. Bunca yıldır görmedim 2 sezondan fazla arabası kırılmayan veya setup yenilemeyen, para çok ise tabiki sorun yok.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)