tam bir haftadır içmiyorum sigarayı (çok şükür içmemeyi düşünüyorum) ama son sigaram camel whitedıindirimden bizde yararlandık bu arada tekel bayiye sordumda bir kaç güne inebilirmiş bizde bekliyoruz bakalım dedi
tam bir haftadır içmiyorum sigarayı (çok şükür içmemeyi düşünüyorum) ama son sigaram camel whitedıindirimden bizde yararlandık bu arada tekel bayiye sordumda bir kaç güne inebilirmiş bizde bekliyoruz bakalım dedi
Biraz sıkıntı olduğu doğru ama zamanla alışıyorsun. Bu meretin tavsiyesi olmaz ama eğer sigarayı bırakamıyorsan tütünü tavsiye ederim. Bir kere kesinlikle daha az içiyorsun. Ayrıca içerisindeki kimyasal oranı hazır filtreli sigaraya göre daha az
O sarma makineleri bizim tütünlerde işe yarıyor. Çünkü kuru içiliyor ve istediğin gibi sıkıştırabiliyorsun. Fakat benim içtiğim tütün daha nemli olduğu için bu tür makinelerde çok fazla eziliyor ve lezzeti kaçıyor.
uzun parlaktan vazgeçemiyorum
arkadaş sigara yerine yararlı bişeyin indirimini yapsalardı mesala benzin![]()
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
bazı soruları ve iddaaları cevaplandırayım;
1. JTI'ın CEO'su değişmedi. İlk mesajdaki bu haber yalan.
2. Sadece Camel ürünlerinde indirim oldu.
3. Sigarada çok çılgın bir kar marjı yok. Çok çılgın bir vergi var.
4. Sigara üretildiği anda vergilendirilir. %81lik bir vergisi vardır. Bu yüzde 81 sizin satış fiyatınız üzerinden hesaplanır. yani Camel 8.5 TL iken daha üretildiği anda 6.885TLsi vergi olarak ödeniyordu. Geriye 1.615 TL kalıyor. Bunun 0.425 TL'si satıcı bayiinin kar oranı. Geriye kalan 1.19 TL ile de bütün fabrika, çalışanlar, dağıtım vs. artı şirketin karı olarak kalıyor.
Aynı hesabı 6.5 TL üzerinden yapınca 1.19 TL yerine 0.91TL kalıyor şirkete.
5.Camel ürünün sürekli fiyatı budur, geçici bir promosyon değildir. Şu an için bilinen bu şekildedir.
6.Ürün kalitesinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Aynı tütün ve harman kullanılmaktadır.
7.Paket değişimi ile ilgili herhangi bir bilgi henüz yoktur.
8.Piyasada ürün bulunmamasının sebebi fiyat düşüşü olacağından dolayı fabrika üretimi durdurmuştur. Çünkü üretime devam etse idi 8.5TL üzerinden vergi ödeyerek indirimi yapacak ve zarar edecekti. Şu an üretim ve dağıtım devam etmektedir.
'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
bu mesajı benmi anlamadım?8.Piyasada ürün bulunmamasının sebebi fiyat düşüşü olacağından dolayı fabrika üretimi durdurmuştur. Çünkü üretime devam etse idi 8.5TL üzerinden vergi ödeyerek indirimi yapacak ve zarar edecekti. Şu an üretim ve dağıtım devam etmektedir
üretim durdurmuştur dediniz. sonrada üretim ve dağıtım devam etmektedir dediniz?
şuanda daha doğrusu pazar günüden beridir niye sigara yok deniliyor?
ara boşluktan ötürü o zaman bu kıtlık. anlaşıldı merkez. eyv.
az evvel dağıtımcısı geldi jtı sadece ks camel box var ellerinde. soft peketi indirimden sonra hiç alamadık.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)