User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
141 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Hyundai İ30 Geyik Testi Faciası

Cans1993
    Misafir
    Herkes boşuna konuşuyor bence görücez bakalım hyundai araçlar geri cagıracak mı ? Geri cagırırsa hyundai de gelişme vardır ama cagırmazsa i30 sahipleri aracları ile kumda kale yapsınlar bu kadar açık O kadar para ver araba manevra yapamasın dreksiyonu kırdıgın yere arac kafa atsın hadi buyur burdan yak

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı RedSun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni arabalar bakalım 3-4 sene sonra ne olucak...

belki şuanda kronik değil ama patır patır dökülmeye başlayınca sorunlar baş gösterince kronik olucak.

açıkcası ben hyundai'ye karşıyım, antipati oluşuturuyor bende. Mazda emek versin okadar araç yapsın 3-5 değişiklikle üzerine hyundai logosu koysun aracın adını değiştirsin sonra piyasaya sürsün. valla kimse kusura bakmasın arkadaş bana göre hyundai emek hırsızı bir firmadır.

Korede doğru düzgün japon arabası yok neden? adamlar kıskançlığından ülkesine japon arabası sokmadığı gibi çin misali japon araçlarını kopyalıyorlar.

kore gitsin telefon yapsın, otomobil yapamıyorlar.
    arkadaşım yazmıyım yazmıyım dedim ilk mesajınıda okudum bu konuda inanılmaz bilgizce yorumlar yapıyorsun.. en azından bu konuda..

tamam sevme antipatik ol olabilir bunda bir sorun yok kişisel tercihindir saygı duyarım.. ama bir şey biliyormuş gibi yalan yanlış şeyler yazma arkadaşım.

hyundai dediğin araç patır patır dökülse 91-92 model hyundai exceller sağlamlığı ile namsalmış araçlar olmazdı.. keza 92-93 yılından kalma elantralar sorunsuz tıkır tıkır hala yollarda gidiyor ... bak burda savunmuyorum sana geçmişten örnek veriyorum.

tasarım ve teknoloji olayına gelince bilmeden yazıyorsun ona kızıyorum.. biraz okusan halbuki bunları yazmassın hyundai mitsubishi ile kurulduğu yıllardan beri ortaklığı vardır.. gdi motoru beraber geliştiriyorlar hatta şu anda gdi motoru hyundai sırtlandı.. kaldıki hyundai nin kendi dizel motorlarını gm grubundan tutda farklı markalar farklı modellerinde kullandı..

adamların 93-94 model sonatasında hız sabitleyici var traction control var adamlar dünyadaki ilk 10 ileri otomatik şanzımanı yaptı 2015 de genesislere kullanıcklar sen hangi teknoloji çalmasından bahsediyorsun bilmeden yazıyorsun ona tepkim yoksa bir şeyden değil.

adamlar saf hidrojenle çalışan araçlarını tanıttıki bunu dünyada tek yapan bmw dir bmw 7 hydro ile.. amerikada hybrid sonatalar peynir ekmek gibi satıyor..

tasarıma gelince adamlarda dünyanın en iyi tasarımcısı var peter schreyer..
    peter schreyer kim biliyormusun bugün o resimlerine bakıp iç geçirilen bugatti veyronun tasarım ekibinde bulunmuş özellikle fikri istenmiş bir adam..
    yıllarca porschede vw groupda bilhassa bugünkü audilere audi görünümü vermiş dünyadaki en iyi araba tasarımcısı olarak gösterilen bir adam..
    bu adam bugün hyundai ve haliyle hyundainin kendi markaları olan kia genesis için tasarım üretiyor hangi japonundan bahsediyorsun..
    hani alman desen ok diyicem tasarımcı alman çünkü eski audi de porschede falan yaptığı işlerden esinlenmiş olabilir diyicemde japon ne alaka..
    bundan önceki ekipde newyorkda amerikalı tasarım ekibiyle çalışıyorlardı..

mazda yı çok severim çok kaliteli bir markadır bana göre japonların mercedesidir.. ama gidipde mazda ile hyundai iyi kıyaslamak saçma.. ikisi çok ayrı markalar çok ayrı kesimlere satış yapıyorlar.. hondayı katmıyorum bile zaten onun olayı dünyası kesmi ap ayrı bambaşka..

hyundai kendine almanları rakip almış bunu görmek içinde prefösör olmaya gerek yok.. adamlar kendilerini hyundai yi vw gibi halk işi araç üretmek kia yı audi gibi prestij sınıfı araçlar üretmek için genesiside premium sınıf için organize etmişler..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Patron helal olsun. O kadar fanatiksin ki sana ne desek boş, mutlaka kendine göre çekiyorsun.

Honda arabaları hatalardan dolayıp toplamış benzin döküp yakıyor yazsak helal olsun aslanlarıma paraya kıymış mazot yerine benzin almışlar yazacaksın.
    Senle beraber geçen yaz i30 testi yapana kadar ben de mesafeli idim hyundailere.

Bindik gezdik baktık ettik. f/p olarak güzel araç kağıt gibi falan demeyim hb sınıfı araç 1500 küsür kiloydu. Oturaklıydı yani.Cam tavanı elektrikli koltuğu geri görüş kamerası ne istersen vardı. Diğer modellere de baktık ondan sonra hyundailerin accentten ibaret olmadığını anlıyorsun.

Neyse uzatmadan buradaki asıl sorun bu aracın hyundai olması. Niye çünkü adamlar boklamak istemişler 1 dk lık video çekip bak bu araba kötü demişler geçmişler. Evet eps sıkıntılı ama bu başka araçlarda da olabilir. Ama eğer bu kadar yaşansaydı 3-4 senedir piyasada olan ve satılan bu araçla ilgili illaki konu açılmıştı ya da muhabbeti dönmüştü.

Eğer test yapmak istiyorsan videonun geri kalanında aynı model başka bir aracı getirtir onunla devam edersin. Ben tarafsız olmadıklarını düşünüyorum.

Cans1993
    Misafir
    Bi izleyin bakalım geyik testi nasıl oluyor Dacia ile bile kaca bilmek fırsatı varken i30 ile kacamamak yani anlayın daha ne diyelim.

Test dell'alce: cappottamenti vari senza ESP (Moose Test) - YouTube

RedSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım yazmıyım yazmıyım dedim ilk mesajınıda okudum bu konuda inanılmaz bilgizce yorumlar yapıyorsun.. en azından bu konuda..

tamam sevme antipatik ol olabilir bunda bir sorun yok kişisel tercihindir saygı duyarım.. ama bir şey biliyormuş gibi yalan yanlış şeyler yazma arkadaşım.

hyundai dediğin araç patır patır dökülse 91-92 model hyundai exceller sağlamlığı ile namsalmış araçlar olmazdı.. keza 92-93 yılından kalma elantralar sorunsuz tıkır tıkır hala yollarda gidiyor ... bak burda savunmuyorum sana geçmişten örnek veriyorum.

tasarım ve teknoloji olayına gelince bilmeden yazıyorsun ona kızıyorum.. biraz okusan halbuki bunları yazmassın hyundai mitsubishi ile kurulduğu yıllardan beri ortaklığı vardır.. gdi motoru beraber geliştiriyorlar hatta şu anda gdi motoru hyundai sırtlandı.. kaldıki hyundai nin kendi dizel motorlarını gm grubundan tutda farklı markalar farklı modellerinde kullandı..

adamların 93-94 model sonatasında hız sabitleyici var traction control var adamlar dünyadaki ilk 10 ileri otomatik şanzımanı yaptı 2015 de genesislere kullanıcklar sen hangi teknoloji çalmasından bahsediyorsun bilmeden yazıyorsun ona tepkim yoksa bir şeyden değil.

adamlar saf hidrojenle çalışan araçlarını tanıttıki bunu dünyada tek yapan bmw dir bmw 7 hydro ile.. amerikada hybrid sonatalar peynir ekmek gibi satıyor..

tasarıma gelince adamlarda dünyanın en iyi tasarımcısı var peter schreyer..
    peter schreyer kim biliyormusun bugün o resimlerine bakıp iç geçirilen bugatti veyronun tasarım ekibinde bulunmuş özellikle fikri istenmiş bir adam..
    yıllarca porschede vw groupda bilhassa bugünkü audilere audi görünümü vermiş dünyadaki en iyi araba tasarımcısı olarak gösterilen bir adam..
    bu adam bugün hyundai ve haliyle hyundainin kendi markaları olan kia genesis için tasarım üretiyor hangi japonundan bahsediyorsun..
    hani alman desen ok diyicem tasarımcı alman çünkü eski audi de porschede falan yaptığı işlerden esinlenmiş olabilir diyicemde japon ne alaka..
    bundan önceki ekipde newyorkda amerikalı tasarım ekibiyle çalışıyorlardı..

mazda yı çok severim çok kaliteli bir markadır bana göre japonların mercedesidir.. ama gidipde mazda ile hyundai iyi kıyaslamak saçma.. ikisi çok ayrı markalar çok ayrı kesimlere satış yapıyorlar.. hondayı katmıyorum bile zaten onun olayı dünyası kesmi ap ayrı bambaşka..

hyundai kendine almanları rakip almış bunu görmek içinde prefösör olmaya gerek yok.. adamlar kendilerini hyundai yi vw gibi halk işi araç üretmek kia yı audi gibi prestij sınıfı araçlar üretmek için genesiside premium sınıf için organize etmişler..
    Mazda:

Hyundai:

Toyota:

Hyundai:

vs..

bilgiler için teşekkür ederim, hyundai'nin motor geçmişini çok fazla bilmem ama tasarımcısı her kimse yukarıda verdiğim örneklerden anlaşılcağı üzere japonları kopyaladıklarını söyleyebilirim.ayıp olmasın diye biraz değişiklik yapmışlar.
    2.0T FSI

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdiye kadar ülkemizde veya yakın çevrelerde hiçbir hyundai'de böyle bi duruma rastlanmadı. duymadık, etmedik... bu durum, video'daki araca mahsus olabilir ya da çok az sayıdaki hyundai'ye...

hyundai arıza yapmayacak diye bi kanun yok. arıza yapması da hyundai'nin kötü araç üretmesinden, kalitesizliğinden değildir. en kral alman'da da japon'da da ingiliz'de de rastlanabilir arızaya, hatta kronik probleme. kaldı ki kore'liler, premium markaların bile yemediği 5 yıllık garanti süresini sunuyorlar. araçlarına güveniyorlar yani.

bir de bu tür ufak tefek video'lara pek itimat etmiyorum açıkçası. kimi çıkmış quattro'yu 4matic'le kıyaslamış 2 dakikada, kimi çıkmış alfa'yla ford'u birbirine kırdırmış, kimi çıkmış üç beş kuka dizip doblo'nun yol tuttuğunu göstermek istemiş vs...

2 sene önce i30 test etmiş (elantra da test ettim) birisi olarak söyleyim, i30'ların yol tutuşu standartların üzerinde değil ama kötü de değil. kesinlikle limitleri yeterli. sadece 150'den sonra arka takım huzursuz gelmişti bana. bir de direksiyon tepkileri zayıftı. buna rağmen geçen sene ille de qashqai diye direnen arkadaşıma i30 aldıramamıştım. tüm ısrarlarıma rağmen dopdolu, tasarım güzeli i30 dururken gitti duruşu jip gibi diye bomboş qashqai aldı.

son olarak yukarıda arkadaş kore'lilerin japon'lardan çalıp çırptığını iddia etmiş, ayıp etmiş. mazda ile hyundai'nin ya da kia'nın ne alakası olabilir yahu?
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her araç birbirine benziyorki aşağı yukarı

yeni s seriside genesisten esinlenmiş diyebiliriz bu resimlere gore verdiğiniz ornekler evet kopyalıyorlar denmesi için yeterli değil

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @RedSun; yukarıda karşılaştırma olsun diyerek fotoğrafını verdiğin hyundai suv, mazda'nınkinden önce tasarlandı ve piyasaya çıktı. bu durumda mazda kopya çekmiş oluyor hyundai'den senin düşünce yapına göre. (o belki ix55'in makyajlısıdır ama ana hatlar aynı.)

alttaki genesis-toyota kıyaslamasına gelirsek, uzakdoğuda bu araçlara benzeyen zibil gibi tasarımlar var. hangi biri diğerini kopyalamış diye ortaya çıksak, işin içinden çıkamayız. hem o toyota'yla genesis'in pek de alakası yok. çünkü ne farlar, ne sis lambaları, ne tampon alt kısmı ve çıtaları, ne aynalar, ne jantlar... alakası yok.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

vs..

bilgiler için teşekkür ederim, hyundai'nin motor geçmişini çok fazla bilmem ama tasarımcısı her kimse yukarıda verdiğim örneklerden anlaşılcağı üzere japonları kopyaladıklarını söyleyebilirim.ayıp olmasın diye biraz değişiklik yapmışlar.
    arkadaşım gene yanlış yazmışsın bak.. o örnek verdiğin mazda hyundainden sonra üretildi.. yani bu durumda mazda hyundaiyi kopyalamış oluyor.. hatta bu benzetmeye crv yi de kat o zaman..

bu arada kusura bakma ilk mesajımda biraz sert yazmışsam..

hatta toyota auris i30 un birebir arkasını kopyalamış buna ne demeli.. şimdi diyemessinizki hyundai almıştır.. auris i30 dan 2 sene sonra üretildi..

resim çok büyük attachlemedim tıkla ve bak birebir aynı nerdeyse..

http://store.donanimhaber.com/22/9e/...13CBA5B032.png

o benzetmelerin bir sonu yok.. bana göre yeni nesil bmw lerde japonların tasarım yapısına benziyor almandan çok..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani diyosunki japonya kore sayesinde ayakta..

korenin kıskaçlığını japonlardan çaldıkları yada özendikleri dış görünüme bağlıyorum. bunu bana başka türlü nasıl açıklayabilirsin? adamlardaki mantık, "biz araçlarımızı japonunkilere benzetelim hatta bire bir kopyasını yapalım vatandaşımız japon almak yerine yerli alsın"

dünya devi toyota'da zamanında araçlarını çağırdı hemde yok olma pahasına. bakalım hyundai bunu yapabilcekmi... ben çağırmadı diye bişey demedim, sorun görmedim dedim. sorun olmuşsada geri çağırmış adam gibi.
    Cevap yazmıştım, gönderirken sorun olmuş internetim kötü bu gece.

O mesajdan çıkardığın anlam bu ise, büyük emek sarfetmişsin diyip susuyorum.. Ne denir ki başka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @FATİH ozaman aşağıda resmini verdiğim aracın hangi hangi japona benzediğini tahmin et çok zor değil

biraz skyline biraz toyota gt86..

bu ay sonu koreye uçucam unutmazsam aklıma gelirse daha nice adını bilmediğimiz japon vari kore araçlarının resmini çeker buraya koyarım senin için.

şimdi desemki sana hyundainin suv çizimleri mazdadan çalıntı inanmazsın. sana bunu kanıtlayamam ama hyundai'nin özgün tasarımı olmadığından ben bu teoriye inanırım. sen inanmazsın bu kavga böyle sürer gider

allah aşkına crown ile genesis birbirine benzemiyormu? kendini belli edicek ön ızgara, farların yapısı ve aracın genel hatları cidden benzetemedinmi?
    2.0T FSI

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    hangi kimyasalı kullanıyorsunuz, bu kafaya erişmek pek kolay değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @RedSun; yukarıda karşılaştırma olsun diyerek fotoğrafını verdiğin hyundai suv, mazda'nınkinden önce tasarlandı ve piyasaya çıktı. bu durumda mazda kopya çekmiş oluyor hyundai'den senin düşünce yapına göre. (o belki ix55'in makyajlısıdır ama ana hatlar aynı.)

alttaki genesis-toyota kıyaslamasına gelirsek, uzakdoğuda bu araçlara benzeyen zibil gibi tasarımlar var. hangi biri diğerini kopyalamış diye ortaya çıksak, işin içinden çıkamayız. hem o toyota'yla genesis'in pek de alakası yok. çünkü ne farlar, ne sis lambaları, ne tampon alt kısmı ve çıtaları, ne aynalar, ne jantlar... alakası yok.
    hyundai nin kopya çekmediğini ıspatlaması için üçgen şeklinde falan araba üretmesini bekliyor bazı arkadaşlar..

Yırtık dondan çıkar gibi daha çok örnek, yorum gelecektir, klavyesi olan yazıyor, bilgi ve tecrübesi olan değil.. videoda bahsi geçen, forumda b.k atılmaya çalışılan araca sahibim, çok merak eden, kronik sorun diye iddaa eden varsa buyursun gelsin deneyelim ama böyle bir sorunu yaşamazsakta kafasını kaputun içine gömerim kabul ediyorsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Biz senin dediğin herşeyi çürütüyoruz.. dediğin söylediğin herşey altı boş çıkıyor.. ama inatla haklı çıkmak istiyorsun ..

sen bu adam kim bir oku.. çünkü dediğin şeyler o kadar tutarsız ve saçmaki hadi onu bunu geç peter schreyer gibi efsane bir isme hakaret..

peter schreyer gibi bir adamın niye japonlara benzetme ihtiyacı duysun..

Peter Schreyer - Wikipedia, the free encyclopedia

eğer mutlu olucaksan bak ssyong diye bir kore firması var.. chairman diye bir modeli var eskiden daewoo daki adı supersallon du mercedes opel ortak üretimidir.. ve şu anda korede chairman mercedes kasasında üretilir.. keşke bari onu örnek verseydin daha mantıklı olurdu..

SsangYong Chairman - Wikipedia, the free encyclopedia

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @RedSun; ben de diyorum ki piyasada birbirine genel hatlar itibariyle benzeyen sürüyle araç var. bu birbirlerinden kopyalandıkları anlamına gelmiyor. ben de sana kore'lilerin japon'lardan önce piyasaya sürdüğü, sonrasında japon'ların çıkardığı ama birbirine son derece benzeyen bi sürü model bulabilirim. yukarıda darkmoon en basitinden i30-auris örneği vermiş... araştırsak çok şey buluruz. ona bakarsak lexus'un 2000'li modelleri neredeyse mercedes'ten devşirme gibi duruyor. ne diyelim japon'lar alman'ları mı kopyaladı diyelim?
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Genesis üretim yılı 2008

Hyundai Genesis Coupe - Wikipedia, the free encyclopedia

gt86 üretim yılı 2012

Toyota 86 - Wikipedia, the free encyclopedia

Nissan gtr üretim yılı 2007

Nissan GT-R - Wikipedia, the free encyclopedia

skyline'dan çalmışlar sana göre orası kesinde, daha önemli birşey var

hyundai'nin elinde geleceği gören tasarımcılar var demek, genesis üretiminden 4sene sonra üretilen aracı kopyalamayı başarmışlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım gene yanlış yazmışsın bak.. o örnek verdiğin mazda hyundainden sonra üretildi.. yani bu durumda mazda hyundaiyi kopyalamış oluyor.. hatta bu benzetmeye crv yi de kat o zaman..

bu arada kusura bakma ilk mesajımda biraz sert yazmışsam..

hatta toyota auris i30 un birebir arkasını kopyalamış buna ne demeli.. şimdi diyemessinizki hyundai almıştır.. auris i30 dan 2 sene sonra üretildi..

resim çok büyük attachlemedim tıkla ve bak birebir aynı nerdeyse..

http://store.donanimhaber.com/22/9e/...13CBA5B032.png

o benzetmelerin bir sonu yok.. bana göre yeni nesil bmw lerde japonların tasarım yapısına benziyor almandan çok..
    sadece toyota vs i30 olarak bakarsan evet benzerlik çok fazla peki soruyu şöyle sorayım; japon vs kore?

kore araçlarının gerek far yapısı gerek gövdesi japon gibi değilmi? evet hyundainin suvu mazdadan önce çıkmış olabilir ama ikisinin piyasaya sürülme zamanı arasında çok bir fark yok ve takdir edersinki bir araç yapılmadan önce ilk önce tasarımı çizilir. acaba hangisinin tasarımı ne zaman çizildi? bana göre bu tasarım mazdaya ait ama hyundai elini çabuk tuttu ve mazda dan önce çıkarttı.

bunu araştıracak vaktim olsa şuanda inan araştırıcam ama yatmak zorundayım. gün içinde eğer vaktim olursa gerek kore sayfalarından gerekse japon sayfalarından araştırıcam. Eğer benim savunduğumun tam tersi is hyundai'i bu tasarım konusunda taktir etmekden çekinmem.

Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevap yazmıştım, gönderirken sorun olmuş internetim kötü bu gece.

O mesajdan çıkardığın anlam bu ise, büyük emek sarfetmişsin diyip susuyorum.. Ne denir ki başka.
    yazını merak ettim açıkcası dostum.
    2.0T FSI

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Budami değil diyecek diye korkuyorum

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TUĞRA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hyundai nin kopya çekmediğini ıspatlaması için üçgen şeklinde falan araba üretmesini bekliyor bazı arkadaşlar..

Yırtık dondan çıkar gibi daha çok örnek, yorum gelecektir, klavyesi olan yazıyor, bilgi ve tecrübesi olan değil.. videoda bahsi geçen, forumda b.k atılmaya çalışılan araca sahibim, çok merak eden, kronik sorun diye iddaa eden varsa buyursun gelsin deneyelim ama böyle bir sorunu yaşamazsakta kafasını kaputun içine gömerim kabul ediyorsa

3 değil 5 değil 4 kapılı araba yaptı(güvenli taraf 2, sürücü tarafı 1 olarak). Bir dahakine 3 tekerli üretir. Onu da çocuk bisikletine benzetirler.
    Instagram: mutusgarage

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)