taksimde ne varki ?
Printable View
ayasofya istanbulun fethinin sembolüdür kilise olarak kalsaymış diyen arkadaşlara katılmıyorum , eğer başımızdaki yöneticilerde basiret olsa papanın ve vatikanın diretmesini sallamaz ayasofyayı tekrar camii olarak ibadete açar , benım memleketimin topraklarında bulunan camii de , kilise de , havra da, cem evide benımdır , başkası karışamaz
Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar.
İnşallah namaz sonrası, kabe imamı abimiz hazır 100bin kişiyi bulmuşken; İslamın sadece ibadet etmekten ibaret bir din olmadığı, müslüman bir kişinin güzel ahlak sahibi olması, yalan söylememesi, devlet malından bir hırka bile çalmaması, devletin malını yiyenleri savunmaması, yolsuzluk yapmaması, daima haklının ve doğrunun yanında olması, doğaya, yeşile, tüm canlılara saygılı ve sevgili olması hususunda güzel bir konuşma yapar.
Fetihin semboludur .Fetih edilen yerin en buyuk kilisesi camiye cevrilir.Yanliş soylemlerde bulunmayalim Cami olan yerde resim ve benzeri fotografli seylerin yeri yoktur .Zaten o donemde atilan imzalarla alakali yalanlamalar vardir milletvekillerinden .
Cokda guzel cami olmasi icin elden gecirildi .Rahmetli mimar sinan .
Gecmisde klise olupda camiye cevirilen cok yer var osmanli tarihinde fakat bendr muze olarak kalmasi taraftariyim.Ben gittigim hic bir camide cuma namazi disinda yogunluk gormedim.Turizm e buyuk katkisi var.Tabiki manevi deger bizim icin simge olmasi vs orasi tartisilirsa vok uzar.ama yinede Allah kabul etsin diyelim :)
bu seninle ilgili bir şey değil abi dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde unesco tarihi korumak amacıyla bazı mülkleri sahipleniyor ve onlara dokunamıyorsun
türkiyedekilerin listesi :Türkiye'de Bulunan 11 UNESCO Dünya Mirası - onedio.com
yani sizin bakış açınızla anlatacak olursam yunanlarda edirneyi işgal etse selimiye camiini kiliseye çeviremiyorlar
tarihi kültürü korumakla ilgili bu ve maalesef bizim anlayışımızda kültürün pek yeri yok
ALLAH razı olsun arkadaşım ;)
Selimiye camisi , Sultanahmet camisi , Süleymaniye camisi , Ortaköy camisi ( tadilat olsada dışardan fotoğrafını çekmeye gelen kişiler çok ) , Hz.Yuşa camisi hatta Büyükçekmecede 100 kişilik bile olmayan Sokullu Mehmet Paşa camisi direk aklıma gelenler.Araştırmak lazım cuma namazı dışında bu camilere kaç binlerin geldiğini :)
Organizasyon güzel ama Caminin dışında kılınması biraz ezik olmuş :D
Banane Unesco 'dan yaa bir günlüğüne bari açsalardı içerisinde ağız tadıyla bi namaz kılsaydık..Ayasofyanın bahçesinde namaz kılmak bilmiyorum da acizliğimizi gösteriyor gibi kendi ülkemin topraklarında ibadethane'yi kullanamıyorsun :beuj:
Müzenin turistik olarak kapalı olduğu Pazartesi günü yapılsaydı daha iyi olurdu
Kudüs UNESCO listesinde İsrail toprağı olarak sayılıyor.Ve her gün bilinçli tahribata uğruyor.Altını kazıyorlar.Yanına inşaat yapıyorlar.Avlusunda ve içinde insanlara ateş ediyorlar.Kimsenin sesi çıkmıyor.Yapabilecekleri tek yaptırım listeden çıkarmak.Ayrıca UNESCO Ayasofya'yı camii olarak kabul etmiştir.Bu konuyla Unesco'nun uzaktan yakından alakası yoktur
Edit : Kudüsün içindeki Mescid-i Aksa.
Diğer camilerde kılınan namazdan daha mı değerli. Ayasofya
Kabenin imami daha mi fazla sevap aldiriyor.
Değişiklik farklı ve kalabalık bir ortam isteyenler için olabilir.sakin olan camimizde bizim mahalledeki imamı da ben tek geçerim .
farklı yerlere çekmeye çalışan şizofrenler var harbiden zor tutuyorum kendimi ban yememek için.....
Konuda bu tanıma uyarak yazan birini göremedim. Sen hayırdır niye kesiciye girdin böyle ?
Şizofren nedir?
Şizofreni, alevlenme ve yatışma dönemleriyle kendini gösteren kronik bir psikiyatrik hastalıktır. şizofreni de migren ya da epilepsi gibi beyin hastalığı olmakla beraber gerek ortaya çıkmasında gerekse nasıl bir gidiş göstereceğinde çevresel, psikolojik ve sosyal etkenlerin de rolü vardır. Diğer psikiyatrik bozukluklara göre şizofreni kişinin mesleki ve sosyal işlevselliğinde daha ciddi kayıplara yol açabilmektedirşizofren
Kaynak: Şizofren Nedir? Şizofren Anlamı ve Hakkında Bilgi
Sen ister banarak ye istersen banmayarak şimdi
konuyu saptırmıycam.. cumartesi sabahı gorusuruz arkadaslar.
Küfür etmiş kadar olmuşsun zaten, bence de daha fazla yazma.
İnsanlara hakaret ederek işlediğin günahı sabah namazında telafi edersin artık.
Allah kabul etsin. Dualarınızda bizlere de yer verin :)
Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar bu arada...
Kabe imamı bizim imamlar gibi a4 kağıdından ezberletilenleri okumaz diye düşünüyorum, o yüzden güzel bir sabah olacağına inanıyorum.
Bu baslik kilitli kalsin zaten goren gitmek isteyen , buraya yazmadanda gider.baari bu tip konularda birbirimizi kirmayalim.
Hayırlısıyla orda olucam :) Yalnız, Ayasofyaya namaz kılmaya gidip seccadeyi güngörene sericek olursam eve dönerim :D
Arkadaşlar ayasofyada değil önünde kılınacak namaz.
Program Saat 04.00 da başlayacak geleceklerin seccadelerini de yanında getirmesi gerekiyor.
Ayrıca Dünya Kur'an-ı Kerim Tilavet 1. side okuma gerçekleştirecek.
Edit: Gerekli açıklama yapılmış.
Tüm mesajları okumadımda ne işiniz var arkadaş cık cık cık gezinin yıldönümünde gericiler yobazlar sizi:)
Bu arkadaş yürek yemiş
arkadaşlar Ayasofya yı fatih kendi kişisel parasıyla aldı vakıf yaptı buraya fatihin fermanınıda koymak ne derece doğru ama Ayasofya kesinlikle vakıf malı yani bizim.. belgelerlede bu açık zaten
İstanbulda olmayı çok isterdim şimdi gidece olanların allah namazlarını kabul etsin
Fatih in Ayasofya bedduası
Kim ki, bozuk teviller, hurafe ve dedikodudan öteye geçmeyen bâtıl gerekçelerle, bu vakfın şartlarından birini değiştirirse veya kanun ve kurallarından birini tağyir ederse; vakfın tebdili ve iptali için gayret gösterirse; vakfın ortadan kalkmasına veya maksadından ve gayesinden başka bir gayeye çevrilmesine kast ederse, vakfın temel hayır müesseselerinden birinin yerine başka bir kurum ikame eylemek (temel müesseselerden birinden taviz vermek) ve vakfın bölümlerinden birine itiraz etmek dilerse veya bu manada yapılacak değişiklik veya itirazlara yardımcı olur yahut yol gösterirse; veya şer’-i şerife aykırı olarak vakıfda tasarruf etmeye azm eylerse, mesela şeri’ata ve vakfiyeye aykırı ferman, berat, tomar veya talik yazarsa veyahut tevliyet hakkı resmi yahut takrir hakkı resmi ve benzeri bir şey taleb ederse, kısaca bâtıl tasarruflardan birini işler yahut bu tür tasarrufları tamamen geçersiz olan yazılı kayıtlara ve defterlere kaydeder ve bu tür haksız işlemlerini yalanlar yumağı olan hesaplarına ilhak ederse, açıkça büyük bir haramı işlemiş olur, günahı gerektiren bir fiili irtikâb eylemiş olur. Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların la’neti üzerlerine olsun. “Ebeddiyyen Cehennemde kalsınlar, onların azapları asla hafifletilmesin ve onlara ebeddiyyen merhamet olunmasın. Kim bunları duyup gördükten sonra değiştirirse vebali ve günahı bunu değiştirenlerin üzerine olsun. Hiç şüphe yok ki, Allah her şeyi işitir ve herşeyi bilir.”.
Hocam tabiki bahsettigin camilere giden var aslina bakarsan sultanahmet disindakilere bu ikisi kadar ragbet yok.Yani sen gercekten inaniyormusun camilerin dolu olduguna ? Bi aksam namazinda kac binlerin geldigini bilemem.Fakat kac bin tane cami oldugunu bilirim.Kac farkli cami de yasadim 1 muezzin 3 kislik cemaat birde imam... Osmanli zamaninda din e ilgi buyuktu.vakit namazlari full cekermis camiler surekli cami yapilmis gunumuz Turkiyesinde boyle bir yogunluk yok.Ayasofya, tarihi sayesinde bu kadar turist cekiyor.Sonucta caminin tamami turizme acik olucakmi.Bu isin ekonomik kismi, ben istemezmiyim simgesel anlamda bu kadar kiymeti olan bir yerin cami olarak devam etmesini.Fakat ekonomik olarak asiri guclu bir ulke olmadigimiz icin bu biraz luks kaliyor.
İnşallah bana birgün cuma namazını orada kılmayı nasip eder Allah (c.c)
+ ruhunu , bedenini , beynini , para hırsıyla sarmış koca kafalı işveren patronlarıda unutmamak lazım. elemanlarına izin vermiyorlarkı camilerimiz dolsun bir hafta içi birde hafta sonları yogunluk cok fark ediyor.
şimdi 5 vakit namaz kılıyorum de işe girmeden önce baska kapıya diyor işte bunlara musluman dersin... yanımda hüngür hüngür aylayan arkadasımı biliyorum 1 hafta olmadı namaz kılıyor diye kovuldu cocuk.
müslüman kimlgi altında yaşayan ataistler bunlar..
teknlojide geliştikce insanlar iyice sapıtmaya baslıyor. bu bir gercek. allah yardımcımız olsun.