amin kardeşim insallah o günlerde gelir basımızdaki koca kafalılar kıçlarını kaldırırlarsa.
Printable View
rabbim istanbulu maneviyatta tekrar fethetmeyi, tüm degerleriyle tam bağımsız bir ülke olmayı en önemlisi kabe ve tüm kutsal yerlerimizin idaresini muhafazsını tekrar ehli sünnet osmanlı evlatlarına nasip etsin inşaallah.
ya bu kabenin imamı Türkçe biliyormu? ciddi soruyorum?
hani duası şöyle güzel olacak filan denilmişte?
Ordayız tabikide..
Resim olan herhangi bir yerde namaz kılmak dinimizce mekruhtur. İzin durumunu bilemem konuya vakıf değilim ancak içerisinde kılma izni olsa bile resimlerden dolayı kılınmayacaktır.
Eskiden beri şu şekilde kiliseler camiiye çevrilmiştir. Duvardaki resimlerin ,figürlerin üzerine ince bir tabaka geçilmiş ve orası namaz kılmaya müsait bir alana çevrilmiştir.
Konuyu açandan da Allah razı olsun, Allah ibadetlerinizi kabul eylesin. Tabi organizasyonun haftasonuna bağlanması güzel ama bugün de olsa (Şaban-ı Şerif'in 1. günü) anlamlı olurmuş.
oda uzeri kapatılmış resimleri açıp camiyi müzeye cevirmeye çalışan iş güzarlığın ayıbı diyelim. aslında bunada şükür çünkü ***** tarihlerde camilerin ahır yapıldığınıda biliyoruz !!
Heh iste bunu yazicaktim ben.Ya efendimiz zamani ne guzelmis arkadas esnaf dukkaninin kapisini kapatmadan gidermis namaza! Simdi imkani yok saat basina kaybi dusunen patronlar var dedigin gibi.Isin kotu yani malesef patronun iyi niyetini suistimal edenlerde var.Patronlari uyuz eden noktalardan biride bu, bu guvensizligin birazda nedeni isciler yani.Adam gidiyo namaza 1 saat yok piyasada, e kardes namaz surse 15 dakka...Tabi bu tip karaktersizler yuzunden patronda on yargi olusuyor.Daha adam olmaya cok zamanimiz var malesef.Belki 50 belki 100 sene.Rayina oturacak cok sey var.Herneyse Allah hayira goturur insallah.
Ayasofya Fatih Sultan Mehmet Han'ın Tapulu malıdır.
Ayasofya'nın tapusu bulundu - En Son Emlak Haberleri - HTEkonomi
bak bu haberin sonunda murat bardakçının yorumu : "Bu, aslında ilk mülkiyet kaydı değil, kadastro geçtikten sonraki kaydıdır.Cami ve saraylar şahıs üzerine kaydedilemez. Bu tapu değil, kadastro kaydıdır. Vakfıyeyi yayınlasınlar."
ha diyelim ki sultanın tapulu mülkü
ya da senin tapulu mülkün
bu yinede sana unesco mirasındaki bir mülke dokunma-oynama-aslını bozma-satma-kiralama hakkı vermiyor
bakın anlatmak istediğim şu fikirler değişir siz ibadete açılsın isteyebilirsiniz ben fiki belirtmiyorum zira bir anlamı yok belirteceğim fikrin çünkü benim isteğime bağlı değil müze ya da camii olması
aynı olayı terstende örnek verdim olurda bir gün edirne feth edilirse sizde selimiye camiinin kilise olarak kullanmasını istemezsiniz(dini açıdan)
ama unesco buna bakmıyor işte orası tarihimi tarihi bir önemi var mı var
o zmn gelecek nesillere tarihi aktarabilmek için aslının bozulmaması gerekir diyor
umarım anlatmak istediğimi anlatmışımdır
son olarak namaza gideceklere: Allah kabul etsin diyorum
Haber konusunu tartismaya cevirdiniz bravo...
Up up up up