ben sırf af gelebilir diye yatırmadım
kaldıki bu af 1 yıldır beklenen bir adım
ben sırf af gelebilir diye yatırmadım
kaldıki bu af 1 yıldır beklenen bir adım
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
yaşın yanında kuru misali... doktor normal hayatını sürdüren vatandaş bilmez, şirketler için öyle saçma sapan vergiler koydular ki, stopajdı, kurumlardı, geçiciydi vs vs daha fatura kesmeden yapılan bile değil nerdeyse yapma ihtimalin olan işlerin sözde karından vergi kesiyor devlet ve de tahakkuk ediyor bitti gitti ondan sonra uğraş dur gireni çıkartmaya... ödemedin öbür ay hesaba bloke... resmen kilitlediler piyasayı, bu bahaneyle komple bir af çıkartıyor ki çok laf söz olmasın...
bu arada af denilen zaten sadece faize, onda da eğer 3 seneye bölerseniz yine 3 senenin faizini ekliyorlar üzerine, ana paraya af gelmez... en azından bize gelmez![]()
Gecen senede boyle bi af cikardilardi.. 270lik radar cezam 800 kusur olmustu sadece ana parayi odediydim kac yil sonra..
Tango-1 never dies.
çok geçmiş olsun, Allah hepimizin sonunu hayır etsin...
arkadaşlar bir de olaya 'vergisini ödemeyenler' olarak bakmayın her zaman... benim taa 2009-2011 yıllarından neredeyse 1milyon lira alacağım var piyasadan çoğu battı gitti, bunun KDV si ve gelir vegisi vs ile devlet bana bu 1 milyon için 300-400bin tl vergi tahakkuk etti... daha şüpheli alacağa atamadan... ne yapayım şimdi hem paramı alamıyorum hem de vergisini ödemeyen adam durumuna düşüyorum... 2-3 senede bir en azından faizini sildirip bağlıyoruz takside ödüyoruz yine seve seve...
bu ülkede doğru olan bir şey yok ki, ticarette olsun...
EDİT: gelir testine girmediğim için en yüksek rakam olan 245 tl den borçlandrılmışım benim gibi milyonlarca kişinin bundan haberi yok neyseki afla beraber bu olay çözülecekmiş bekliycez
öğrenim kredisi borcu olanlarla ilgili şu bilgi var https://eksisozluk.com/entry/43234527
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Bu trafik cezalarının faizi anaparanın yüzdeyüzünü geçemez diye biliyorum, yani 320tllik bir ceza faiziyle birlikte en fazla 640tl olabilir. Yanlısmıyım ? Nasıl oluyorda 200küsür liralık bir ceza 800tl li bulabiliyor
13 Suzuki Gsx-R 600
05 Honda S2000
13 John Cooper Works Gp Limited Edition
Facebook & Instagram /TomayRessamoglu
gün içinde Tgrt'de açıklamayı izledim belli tarihlerden önce olan 120tl ve altı cezalar yina başka bir tarihten önce olan 50 tl ve altı cezalar tamamen yok oluyormuş
bu rakamların üstünde olan cezaların geçikme faizleri alınmayıp nakit ödemede asıl ceza tutarı alınacak. ama yine bu cezalar için 2 ay gibi bir süre veriliyor o tarihler içerisinde gidip ödemek gerekiyormuş.
ayrıca taksitlendirdiğiniz cezanın en fazla 2 taksitini ödememe şansınız var yani atıyorum 8 ay vadelı yaptınız 3 ay ödemediniz iş bozuluyor ve faizli tutarı ödüyorsunuz.
ve taksitler her ay değil 2 ayda bir ödeniyor.
af sadece trafık cezası için değil vergi borcu ve diğer birçok alanda affı kapsıyor.
1 hafta fılan daha beklememız lazım cumhurbaşkanının onaylaması gerekıyormus
hgs ogs cezalarınıda kapsıyormu![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)