gelir testi yaptırmışmıydın ? araştırmalarıma göre gelir testi yaptırdığı halde ödemeyenler borçları ödeyecekmiş sadece faizler silinecek afta ama gelir testide yaptırmayanlar yani benim gibi konu hakkında hiçbişey bilmeyenler gelir testine tabi tutulacakmış ve bu borç silinip gelire göre olanlar hesaplanıp ödenecekmiş
yaptırmadım gelır testı,1.1.2012 de baslamıs bugune kadar olmus 3900 ,eğer dedıgın gıbıyse gelır testı yapıp bu olusan borcu sılıp bastan baslıcaklarsa ne ala,(ki emri vaki yıne,bana gore resmen haraç)
hgs ogs yi de kapsıyor bu arada vergi borcunu taksitlendirme yaptıgınız zaman muayene yaptırabiliyorsunuz.
2 hafta önce yerel seçimler öncesi gelmediyse sittin sene gelmez bu af deyip yatırdığım 1781 tl an itibariyle üstüne içtiğim bir soğuk suya dönüştü.
ben de takipteyim konuyu ödemediğim cezam vardı valla çıkarsa af bi daha da ödemem ceza falan, keko gibi iki haftası geçmeden indirimli ödeyim ben diyip yatırıyodum iki güne![]()
10 küsür bin borç için 29 Mayıs yani geçen perşembe daireye gittim. 4500 TL nakit ödedim. Geri kalanı yapılandırdım 8 taksit. Şimdi 30 Mayıs öncesi af diyor. Adalet mi lan bu.Neyse gidip yapılandırmayı iptal edip bari kalan kısmın faizi kurtarayım.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Geçem muane döneminden bu döneme totalde 6000tl gibi borç var geçen hevesle gittim faizi silmiyor, taksit yapıyo ama 3bin küsür tl nakit istediler faizi taksitlendirdiler gibi durum oldu, kesin af resmi gazetede ne zaman çıkacak o önemli
Madde 15. -(1) 'de belirtildiği üzere "Trafik idarî para cezaları yetkili memurlarca derhal tahsil edilir. Ödeme derhal yapılmadığı takdirde, para cezalarının, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekir. Bir ay içinde ödenmeyen cezalar için her ay % 5 faiz uygulanır. Aylık faizin hesaplanmasında ay kesirleri tam ay olarak dikkate alınır. Bu suretle bulunacak tutar cezanın iki katını geçemez."
13 Suzuki Gsx-R 600
05 Honda S2000
13 John Cooper Works Gp Limited Edition
Facebook & Instagram /TomayRessamoglu
Cezanın 2 katını geçemiyo faiz. Cezanın kendisi ile toplam 3 kat oluyor yani. 200 TL cezaya 400 TL den fazla faiz işleyemiyor. Toplam 600 TL'yi geçemiyor.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
13 Suzuki Gsx-R 600
05 Honda S2000
13 John Cooper Works Gp Limited Edition
Facebook & Instagram /TomayRessamoglu
acaba bu köprülerden kaçak geçişide kapsıyor mu![]()
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
AF NELER GETİRİYOR?
1- Hangi borçlar yapılandırılacak?
30 Nisan itibarıyla kesinleştiği halde ödenmeyen vergi, resim, harçlar ile faiz, cezai faiz, gecikme faizleri ve gecikme zamları, askerlik, nüfus, trafik para cezaları ile köprü ve otoyol kaçak geçiş, seçim para cezası.
2- Ne zamana kadar başvurabileceğiz?
Vergi borçları için Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren 2 ay , primler için de aybaşından geçerli olmak üzere 3 ay içinde başvurulacak.
3- Sigorta primi konusunda bir sınırlama var mı?
Nisan 2014 itibarıyla çalışanlara ilişkin sosyal güvenlik, işsizlik sigortası, sosyal güvenlik destek primlerini ödemeyenler, borcun aslını ödedikleri takdirde gecikme cezalarından kurtuluyor.
4- Kaç taksit imkânımız olacak?
Borçlarını yeniden yapılandıranlar 18 taksitte ödeyebilecek. Borç 2'şer aylık taksitler halinde tasil edilecek.
5- Gecikme zamlarından vazgeçilecek mi?
Tüm borçlar ÜFE ve TÜFE'ye göre yeniden yapılandırılıyor. Mükelleflerin yeniden yapılandırma için açılmış davalardan vazgeçmeleri gerekecek.
6- KDV ve ÖTV cezaları da bu kapsamda mı?
Düzenlemeyle amme alacağı doğan gelir, kurumlar, stopaj, kurumlar stopaj, KDV ve ÖTV ceza ve gecikme zamları bu kapsama alınıyor.
7- Trafik cezalarına da af var mı?
120 liranın altındaki cezalara af geliyor. Karayollarında 12 liranın altındaki geçiş ücretlerinden de vazgeçiliyor.
8- Mal varlıkları üzerindeki hacizler kalkacak mı?
İlk taksitin ödenmesinden sonra tümüyle kaldırılacak.
9- İdari para cezaları için bir takvim sınırı var mı?
30 Mayıs'a kadar ödenmemiş olan idari para cezasının yarısı ödenirse, geri kalanı ve ana paraya uygulanan gecikme cezası ve zammından vazgeçilecek.
10- Esnaf, çiftçi, sanatkâr da yararlanabilecek mi?
Kamu borçlarının yapılandırılmasından herkes yararlanacak.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)